עבור לתוכן

אינטרנט זהב מאיימת לנתק מורידים "כבדים"

Featured Replies

פורסם

היום התנתקתי מאינטרנט זהב ועברתי ל-012.

אני לא מאמין שהם ניתקו אותי כל כך בקלות, חשבתי שהם יגררו אותי עם הקשרי לקוחות האלה, אבל סה"כ עבר חלק מאוד (כנראה בגלל הנחרצות שלי והעובדה שהבהרתי להם שההודעה לחברת האשראי כבר נמסרה 8) )

קדימה חברה, זה הזמן למרד צרכנים, אני לא רוצה בעתיד לגלות שגובים ממני על הכמות שאני מוריד ולא על רוחב הפס...

• תגובות 114
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם 012 נקנתה ע"י אינטרנט זהב, היא לא תכפה עליה את התנאים שלה?

פורסם

:-X

פורסם

(לא קראתי פה תגובה אחת, אז תסלחו לי אם אני חוזר).

לפי דעתי זה ביזיון!

כי הם מבטיחים לך מהירות (נגיד) 2 מגה לכל הזמן, ואחר כך הם אומרים מי שיוריד יותר מידיי (כלומר משתמש בשירות שהם הבטיחו לו!!!) אנחנו ננתק אותו.

יש לי דבר אחד להגיד להם:

אל תבטיחו משהו שאתם לא יכולים לקיים!

פורסם

אני בקרוב מתנתק מנטויז'ן...מקווה שלא יהיה בעיות למרות שאחרי כל הסיפורים שקראתי קשה לי להאמין שיהיה קל להתנתק מהם

בכל מקרה תגידו בבזק בינלאומי לא קיימת ההגבלת הורדה ?

כי רק בגלל זה אני מתנתק מנטויז'ן =\

פורסם

OutRaGe , נטוויזן התעסקו איתך?

פורסם

(לא קראתי פה תגובה אחת, אז תסלחו לי אם אני חוזר).

לפי דעתי זה ביזיון!

כי הם מבטיחים לך מהירות (נגיד) 2 מגה לכל הזמן, ואחר כך הם אומרים מי שיוריד יותר מידיי (כלומר משתמש בשירות שהם הבטיחו לו!!!) אנחנו ננתק אותו.

יש לי דבר אחד להגיד להם:

אל תבטיחו משהו שאתם לא יכולים לקיים!

או כמו שציין היום אחד מחברי הצוות

"זה כמו שימכרו לך מכונית שיכולה לנסוע ב-400 קמ"ש אבל רק 1000 ק"מ"

אני בקרוב מתנתק מנטויז'ן...מקווה שלא יהיה בעיות למרות שאחרי כל הסיפורים שקראתי קשה לי להאמין שיהיה קל להתנתק מהם

אני נמצא בבזק בינ"ל ואין הגבלה

פורסם

בכלל לא מסכים עם ההשוואה.

יכולים למכור לך חבילה המקבילה לצריכת חשמל למשל:

אתה משלם לפי הצריכה שלך.

אם יש לך חיבור רגיל, אתה יכול לצרוך בקצב של X אמפר, בעוד שאם תשדרג לחיבור תלת פאזי תוכל לצרוך X+Y, אבל עדיין תשלם לפי הצריכה.

בסופו של דבר, לדעתי הגיוני שצרכנים כבדים במיוחד ישלמו יותר.

לא חושב ש-10 ג'יגה לחודש זה המדד לצרכן כבד במיוחד, אבל זה סתם מספר שנבחר שרירותית לדעתי - ולאו דווקא נאכף מהנקודה הזו בדיוק.

פורסם

אבל לחברת חשמל עולה כסף לייצר חשמל, כלומר עלות של תפעול

במקרה של רוחב פס מדובר על עלות חד פעמית של ציוד, שהיא ההוצאה הגדולה

ועוד תשלום לספקיות מחו"ל על השימוש בשרתים שלהם

פורסם

אבל הם גם בתורם משלמים על רוחב פס לספקים בחו"ל.

הם כמובן לא קונים רוחב פס שיספיק לכל המשתמשים בקיבולת מלאה כל הזמן. הם קונים רוחב פס קטן יותר ומחלקים אותו בין כולם, בהנחה שלא כולם מחוברים רצוף וצורכים את המקסימום בצורה רציפה. זאת הסיבה שניתן לקבל מחיר נמוך כל כך. אם תרצה רוחב פס מובטח כל הזמן תשלם מחיר גבוה הרבה יותר.

ולכן, ברגע שיש קבוצה מסויימת של משתמשים אשר צורכים משאבים בצורה קיצונית, ספק האינטרנט יצטרך להגדיל את רוחב הפס שלו על מנת לעמוד בדרישה, והוא יאלץ להעלות מחירים.

אני חושב שרק הוגן שהקבוצה של המשתמשים שצורכת פס בצורה לא פרופורציונלית לשאר, תשלם מחיר גבוה יותר, ולא כל המשתמשים.

פורסם

מילא שהתשתית בארץ חרא והמהירות המקסימלית בארצנו היפה היא 5 מגה שבחול זה סיפור אחר עוד מגבילים אני מחכה בציפיה לטלפון או למייל...

שילמדו לתת רוחב פס שבאמת יקראו לו פס רחב ולא "פס רחב" בכאילו אז נדבר

פורסם

נדמה לך. לפני שבוע וחצי ביקשנו להתנתק והם עוד לא חזרו אלינו ולא עונים.

ול-Nemesis- לחברת החשמל אתה משלם על חשמל של החברה שמיוצר ע"י החברה, ובנוסף גם על כמה שעלה להם לבנות את התשתית שמספקת לך את החשמל.

לגבי אינטרנט זה שונה. הגיוני לשלם על התשתית שמספקת לך את המוצר, ההורדות, הג'יגהבייטים או איך שתרצה להגדיר את זה, אבל המוצר לא שלהם.

אם נניח קנית מ-Steam את Episode 1 החדש ותרצה להוריד אותו, אז תשלם לספקית האינטרנט על התשתית, אבל למה שתשלם לספקית גם על המשחק? הרי המשחק הוא של Valve ולא של הספקית, ולכן הגיוני שתשלם לספקית על רוחב הפס שהיא מספקת לך, אבל לא על המוצר שאתה מוריד בעזרתו.

פורסם

אבל הם גם בתורם משלמים על רוחב פס לספקים בחו"ל.

הם כמובן לא קונים רוחב פס שיספיק לכל המשתמשים בקיבולת מלאה כל הזמן. הם קונים רוחב פס קטן יותר ומחלקים אותו בין כולם, בהנחה שלא כולם מחוברים רצוף וצורכים את המקסימום בצורה רציפה. זאת הסיבה שניתן לקבל מחיר נמוך כל כך. אם תרצה רוחב פס מובטח כל הזמן תשלם מחיר גבוה הרבה יותר.

ולכן, ברגע שיש קבוצה מסויימת של משתמשים אשר צורכים משאבים בצורה קיצונית, ספק האינטרנט יצטרך להגדיל את רוחב הפס שלו על מנת לעמוד בדרישה, והוא יאלץ להעלות מחירים.

אני חושב שרק הוגן שהקבוצה של המשתמשים שצורכת פס בצורה לא פרופורציונלית לשאר, תשלם מחיר גבוה יותר, ולא כל המשתמשים.

כבר כתבתי את זה

והשאלה היא איך אתה מגדיר "לא פרופורציונלית"

כי 10GB זה כלום

אני עובר את זה ואני לא מוריד סרטים ומשחקים

בהנחה שיש בממוצע 4 וחצי שבועות בחודש זה יוצא 2.2GB לשבוע

נגיד שביום שישי אתה גולש קצת פחות (ארוחת ערב משפחתית וכו') ובשבת קצת יותר

בסופו של דבר הגענו למצב שיש לך ליום כ-300MB

קצת סרטוני YouTube, קצת אימיילים, והופ נגמרו 300MB

פורסם

לא לשכוח שיש הרבה אנשים עם יותר ממחשב אחד שמחובר לאינטרנט...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים