עבור לתוכן

הטרור הפלסתיני מוצדק?

Featured Replies

פורסם

לא נכשל?! אז מה קרה, יום אחד הרוסים קמו והחליטו שנמאס להם מקומוניזם והם רוצים מערכת כלכלית פחות טובה?

מערכת חינוך זה לא הכל בחיים, אתה יודע. אין מדינה בעולם בה קומוניזם או סוציאליזם הצליח לטווח ארוך. זה תמיד מוביל לעוני ונחשלות.

סוציאליזם לא רע לאנשים?! יש לך הקצבה של רבע קילו בשר לאיש לשבוע. למה לא יותר? כי לחקלאים לא משתלם להתאמץ ולייצר יותר. רוצה עוד? אין בעיה, בשוק השחור ישמחו לספק לך, כל עוד תוכל לשלם. רוצה לחם? תעמוד שעתיים בתור. נייר טואלט? אזל, תחזור בעוד שלושה ימים. צריך לתקן את הגז? אין בעיות, הטכנאי יגיע בעוד חודש. למה מה תעשה, תעבור לחברה המתחרה? אין חברה כזו, חברת הגז היחידה היא ממשלתית. כמובן שאם אתה פונקציונר במפלגה, הטכנאי יגיע עוד היום.

כי סוציאליזם טוב לאנשים (שיש להם הרבה כסף, עדיף זר, סחורות חליפין לשוק השחור או קשרים בשלטון).

• תגובות 80
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא נכשל?! אז מה קרה' date=' יום אחד הרוסים קמו והחליטו שנמאס להם מקומוניזם והם רוצים מערכת כלכלית פחות טובה?

מערכת חינוך זה לא הכל בחיים, אתה יודע. אין מדינה בעולם בה קומוניזם או סוציאליזם הצליח לטווח ארוך. זה תמיד מוביל לעוני ונחשלות.

סוציאליזם לא רע לאנשים?! יש לך הקצבה של רבע קילו בשר לאיש לשבוע. למה לא יותר? כי לחקלאים לא משתלם להתאמץ ולייצר יותר. רוצה עוד? אין בעיה, בשוק השחור ישמחו לספק לך, כל עוד תוכל לשלם. רוצה לחם? תעמוד שעתיים בתור. נייר טואלט? אזל, תחזור בעוד שלושה ימים. צריך לתקן את הגז? אין בעיות, הטכנאי יגיע בעוד חודש. למה מה תעשה, תעבור לחברה המתחרה? אין חברה כזו, חברת הגז היחידה היא ממשלתית. כמובן שאם אתה פונקציונר במפלגה, הטכנאי יגיע עוד היום.

כי סוציאליזם טוב לאנשים (שיש להם הרבה כסף, עדיף זר, סחורות חליפין לשוק השחור או קשרים בשלטון).

[/quote']

קמוניזים עוד לא היה אף פעם בעולם והסוצאליזים ברוסיה נכשל בגלל השלטון הטיפש והלא חסכוני המלחמה הקרה ובעיקר מלחמת העולם השניה

כל הנ"ל קרה בגלל שהשלטון לא דאג לתשתיות ונתן מתנות חינם כדי לעודד לסוצאליזים

פורסם

קמוניזים עוד לא היה אף פעם בעולם והסוצאליזים ברוסיה נכשל בגלל השלטון הטיפש והלא חסכוני המלחמה הקרה ובעיקר מלחמת העולם השניה

כל הנ"ל קרה בגלל שהשלטון לא דאג לתשתיות ונתן מתנות חינם כדי לעודד לסוצאליזים

ברית המועצות? צפון קוריאה? סין?

כל זה אומר לך משהו?

פורסם

ברית המועצות? צפון קוריאה? סין?

כל זה אומר לך משהו?

כן סוצאליזים לא קאמוניזים יש הבדל

פורסם

קומוניזם הוא סוג של סוציאליזם. והמשטר ברוב הגדול של המדינות הסוציאליסטיות היה קומוניסטי.

פורסם

סין זו הדוגמא הכי גרועה לקומוניזם בעולם, אפילו WINDOWS ME זו בדיחה יותר טובה... :silly:

אכן יש אנשים שיגידו שהקומוניזם מעולם לא היה, אבל כן היה שלב בדרך לקומוניזם, אבל בגלל שחיתות שתמיד תהיה אצל האנשים עם הכוח, הוא לא מעולם התקדם. סוציאליזם הוא כישלון וקומוניזם (בדומה לאנרכיה) הוא לא אפשרי.

מי שאמר שיש בעיה עם זה שמישהו מצביע ימין הוא שמאל הוא דפוק שכן תמיד יהיו חילוקי דעות בחברה שיש בה יותר מאיש אחד (אלא אם יש לו פיצול אישיות :lol: ).

לנושא העיקרי, האם טרור יכול להיות מוצדק? אני חושב שלא. מצד שני ייתכן שגם אנחנו עשינו טרור (למשל גירוש ערבים מהכפרים כדי שלא נצתרך לתת להם אזרחות).

לגבי כיבוש. כיבוש זה חלק מהמציאות האנושית, האירופאים כבשו מהאינדיאנים את אמריקה. המוסלמים כבשו מעובדי האלילים את המזרח התיכון. וההומו-ספיאנים שבאו מאפריקה כבשו את אירופה מהניאטרלים (סוג של בני אדם שנכחדו, אולי יש לי שגיאת כתיב בזה...).

פורסם

קומוניזם הוא סוג של סוציאליזם. והמשטר ברוב הגדול של המדינות הסוציאליסטיות היה קומוניסטי.

לא המשטר היה בשאיפה לקמוניזים אבל הוא היה סוצאליסטי ולא קמוניסטי

פורסם

"בוקר טוב תלמידים יקרים, הבה נתחיל את שיעור מדעי החברה. על הפרק היום: "סוציאליזם" ,,

-"דני - תאר בכלליות את הסוציאליזם במס' מילים"-"בסדר המורה"-

הסוציאליזם זאת תורה חברתית-כלכלית הדוגלת בחברה שבה יינטל הכוח מהעשירים ויבוטלו המעמדות/שיועבר הכוח למעמד הפרולטריון.

תורה זאת יוצאת מכלל הנחה כי:

*האדם הוא יצור חברתי מטבעו.

*האדם נועד לחיות בקבוצות משותפות.

*הקפיטליזם אשר מנוגד לטבע האדם גורם לו להיות מנוכר לסביבתו ובזה טמון כשלונו.

-"תודה רבה דני- רחל ספרי לכיתה את ההיסטוריה של הסוציאליזם"O.K

רעיונות הסוציאליזם החלו משחר ההיסטוריה . החל בתורה, עבור בכת האיסיים, חזור ביוון של אפלטון וכלה בתענועות משיחיות בנצרות שדוכאו ע"י הכנסייה העשירה. הראשון שהביע זאת היה תומאס מור שסבר שחברה מושלמת צריכה להיות על בסיס ספרטה(כמובן ללא הלחימה)השוויונית. אחרי כן היו מגוון של הוגים משלהי ימי הביניים (בעיקר צרפתים ואנגלים) שהעלו רעיונות לגבי חינוך שווה וכו'

האירוע החשוב בעניין הסוציאליזם זאת המהפכה הצרפתית שהעלתה את המעמד הבורגני למרכז החברה.שם זה הפעם הראשונה בזמן המודרני שנוסה הסוציאליזם. מכשלון ניסיון זה למדו רבות לאחר מכן.

עוד אירוע חשוב זאת המהפכה התעשייתית אשר הייתה מושתת על עקרון הקפיטליזם. מהפכה זאת הביאה למצב של ניצול מעמד הפועלים הנמוך-זה היה תחילת תור הזהב של הסוציאליזם.

מלחמת העולם הראשונה פגעה קשות במעמד הסוציאליזם שראה את עצמו לפני תחושת הלאומיות.

אך כמו שנאמר "ושקעה השמש ובאה השמש" -מתוך בור זה התחיל הסוציאליזם לצבור תנופה ברוסיה בעזרת לנין וסטאלין.

באמצע שנות השלושים כאשר הייתה מצוקה גדולה במדינות הקפיטליסטיות(המשבר הכלכלי הגדול) היה נראה כי הסוציאליזם מוכיח את עצמו, ומדינות החלו לאמץ רעיון זה.

לאחר מלחמת העולם השנייה גם המדינות הקפיטליסטיות המובהקות החלו לאמץ סממנים של הסוציאליזם.

המאבק בין הסוציאליזם וקפיטליזם בא לשיאו במהלך המלחמה הקרה.

לאחר התמוטטות ברה"מ קובה היא למעשה המדינה הסוציאליסטית היחידה.

"- תודה - כעת אורי לחשוב מכל : מה היו הזרמים בסוציאליזם ומה זה בכלל אומר-"

הזרמים בסוציאליזם הם לאיך צריך להגיע לחברה שיוויונית.

קומוניזם - לאחר מהפכה המדינה תהיה המעסיק היחידי והיא תשליט את הסוציאליזם בכוח(דיקטטורת הפרולטריון) ובעקבות כך האנשים יתרגלו לחיות בחברה שיווינית ויחזרו לטבעם ויקיימו בעצמם חברה שיתופית.

סוציאל דמוקרטיה- יש להשתלב בדמוקרטיה הנוכחית ודרך המערכות שלה להכניס את הרעיונות הסוציאליסטים

אנרכיזם- יש להגיע למצב של אנרכיה שמתוך מצב זה תצמח חברה סוציאליסטית.

(קול פעמון נשמע)

"טוב תלמידים הסתיים השיעור, בהצלחה בהפסקה"

פורסם

"בוקר טוב תלמידים יקרים, הבה נתחיל את שיעור מדעי החברה. על הפרק היום: "סוציאליזם" ,,

-"דני - תאר בכלליות את הסוציאליזם במס' מילים"-"בסדר המורה"-

הסוציאליזם זאת תורה חברתית-כלכלית הדוגלת בחברה שבה יינטל הכוח מהעשירים ויבוטלו המעמדות/שיועבר הכוח למעמד הפרולטריון.

תורה זאת יוצאת מכלל הנחה כי:

*האדם הוא יצור חברתי מטבעו.

*האדם נועד לחיות בקבוצות משותפות.

*הקפיטליזם אשר מנוגד לטבע האדם גורם לו להיות מנוכר לסביבתו ובזה טמון כשלונו.

-"תודה רבה דני- רחל ספרי לכיתה את ההיסטוריה של הסוציאליזם"O.K

רעיונות הסוציאליזם החלו משחר ההיסטוריה . החל בתורה, עבור בכת האיסיים, חזור ביוון של אפלטון וכלה בתענועות משיחיות בנצרות שדוכאו ע"י הכנסייה העשירה. הראשון שהביע זאת היה תומאס מור שסבר שחברה מושלמת צריכה להיות על בסיס ספרטה(כמובן ללא הלחימה)השוויונית. אחרי כן היו מגוון של הוגים משלהי ימי הביניים (בעיקר צרפתים ואנגלים) שהעלו רעיונות לגבי חינוך שווה וכו'

האירוע החשוב בעניין הסוציאליזם זאת המהפכה הצרפתית שהעלתה את המעמד הבורגני למרכז החברה.שם זה הפעם הראשונה בזמן המודרני שנוסה הסוציאליזם. מכשלון ניסיון זה למדו רבות לאחר מכן.

עוד אירוע חשוב זאת המהפכה התעשייתית אשר הייתה מושתת על עקרון הקפיטליזם. מהפכה זאת הביאה למצב של ניצול מעמד הפועלים הנמוך-זה היה תחילת תור הזהב של הסוציאליזם.

מלחמת העולם הראשונה פגעה קשות במעמד הסוציאליזם שראה את עצמו לפני תחושת הלאומיות.

אך כמו שנאמר "ושקעה השמש ובאה השמש" -מתוך בור זה התחיל הסוציאליזם לצבור תנופה ברוסיה בעזרת לנין וסטאלין.

באמצע שנות השלושים כאשר הייתה מצוקה גדולה במדינות הקפיטליסטיות(המשבר הכלכלי הגדול) היה נראה כי הסוציאליזם מוכיח את עצמו, ומדינות החלו לאמץ רעיון זה. היה גם נראה באותה תקופה שנאציזם ופאשיזם מוכיחים את עצמם... זה לא בהכרח אומר שזה היה מוצלח.

לאחר מלחמת העולם השנייה גם המדינות הקפיטליסטיות המובהקות החלו לאמץ סממנים של הסוציאליזם.

המאבק בין הסוציאליזם וקפיטליזם בא לשיאו במהלך המלחמה הקרה.

לאחר התמוטטות ברה"מ קובה היא למעשה המדינה הסוציאליסטית היחידה.

"- תודה - כעת אורי לחשוב מכל : מה היו הזרמים בסוציאליזם ומה זה בכלל אומר-"

הזרמים בסוציאליזם הם לאיך צריך להגיע לחברה שיוויונית.

קומוניזם - לאחר מהפכה המדינה תהיה המעסיק היחידי והיא תשליט את הסוציאליזם בכוח(דיקטטורת הפרולטריון) ובעקבות כך האנשים יתרגלו לחיות בחברה שיווינית ויחזרו לטבעם ויקיימו בעצמם חברה שיתופית. בפועל אף פעם לא היה דיקטטורת הפרולטריון, אלא דיקטטורה של המפלגה הקומוניסטית. שוב, דיקטטורה של הפוטריון אמור להיות שלב בקומוניזם שלאחר מכן הממשלה מתפרקת ונותנת את משאביה לעם, כמובן שזה מעולם לא קרה.

סוציאל דמוקרטיה- יש להשתלב בדמוקרטיה הנוכחית ודרך המערכות שלה להכניס את הרעיונות הסוציאליסטים

אנרכיזם- יש להגיע למצב של אנרכיה שמתוך מצב זה תצמח חברה סוציאליסטית.

(קול פעמון נשמע)

"טוב תלמידים הסתיים השיעור, בהצלחה בהפסקה"

פורסם

אה, אתה מדבר על קומוניזם טהור? זה לא היה וזה לא יהיה. זה לא יכול להתקיים - קומוניזם טהור מנוגד לחלוטין לטבע האנושי. כדי שהוא יעבוד, כל המעורבים צריכים להיות אידיאליסטים קיצוניים. אתה יכול לארגן דבר שכזה בקומונה קטנה, אבל במדינה שלמה?! לא סתם כל המדינות הקומוניסטיות הקימו מחנות "לחינוך מחדש" של האוכלוסיה.

פורסם

אז נשארנו עם הדמוקרטיה המסורסת....

פורסם

בואנה כמה שמאלנים , פלסתינים יש בפורום הזה אני נדהם......

חתיחת מפגרים למה אתם קוראים כיבוש למה????????????

אתם לא מבינים שהם רוצים את הארץ שלנו והם לא יפסיקו לתקוף אותנו עד שהם יקבלו את ירושלים ...... ואת חיפה......... הם רוצים את ישראל...

אם אתם רוצים תתנו להם את הבית שלכם ולכו לגור בסוריה או באיראן שמה אתם תבלו יפה ככה תלמדו להעריך את הצבא שלנו ואת מה שהוא עושה..

}{|}{|}\ טלה אירגוני טרור שבמצעים פיגועי רצח נגד ישראלים~!!!!!!!!!!!

לכן לא מגיע להם כלום......

זו התגובה האחרונה שלי לדיון המטומטם הזה ועצוב לדעת שיש שמאלנים בארצינו..

פורסם

^^^^^

1) למה לקלל?

2) טוב שלא היו עוד 200 איש כמוך שאמרו את זה, תאמין לי אנשים רואים כאן את כול הצדדים (אלא אם הם ילדים קטנים שלא מבינים מהחיים שלהם)

לפי מה שאתה אומר אנחנו צריכים להפיל איזו פצצה על הפלסתינים ולגמור אותם- טוב זה לא עובד ככה

פורסם

^^^^^

1) למה לקלל?

2) טוב שלא היו עוד 200 איש כמוך שאמרו את זה, תאמין לי אנשים רואים כאן את כול הצדדים (אלא אם הם ילדים קטנים שלא מבינים מהחיים שלהם)

לפי מה שאתה אומר אנחנו צריכים להפיל איזו פצצה על הפלסתינים ולגמור אותם- טוב זה לא עובד ככה

אני לא יכול לראות בשני הצדדים אני לא יכול לראות יהודי שחי במדינת ישראל ומגנה את הפעולות הצבאיות ומגבה את הפלסתינים....... :pissed: :pissed: :pissed:

גרמת לי להגיב כי נגעת בנקודה רגישה.

אבל אני יגיד לך דבר אחד.

כמה אנחנו יכולים כבר לסבול מהם כמה?????????

מה אתה רוצה שניתן להם מה שהם רוצים את רמת הגולן, את ירושלים, מה מה אתה רוצה ???

הם לא ישתקו עד שהם יקבלו את מה שהם רוצים..

ובלי קשר עכשיו לפלסתינים בקשר לאיראן שאמרת שאמרת לי :לפי מה שאתה אומר אנחנו צריכים להפיל איזו פצצה על הפלסתינים ולגמור אותם......

וחוץ מזה שזה לא מה שיתכוונתי.

אם להם היה נשק אטומי אתה לא הייתה בבית שלך היום אתה היית רק עפר..

אז בוא תשמע בחור זה או אנחנו או הם. אז אם אתה שואל אותי אני יגיד לך אהההההההההההההההההההההה אני חושב שאנחנו לא??

לכל השמאלנים תמשיכו עם העמדות שלכם ונראה לאן נגיע.

פורסם

vs 10000000000000000000000000000000000

4000000

הבנת?

וגם אם נזרוק עליהם איזה אטום לא נוכל להמשיך לשלוח אטומים כי זה פשוט ישמיד את כדור הארץ!! תחשוב כול אחד יזרוק על השני פצצות ואטום... זה לא עובד ככה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים