עבור לתוכן

הטרור הפלסתיני מוצדק?

Featured Replies

פורסם

קבל

פעולות עיקריות של הלח"י שבה שנפגעו אזרחים במתכוון

9 באפריל 1948: האצ"ל והלח"י (בשיתוף "ההגנה") תוקפים את דיר יאסין. (כפר ערבי נהרגים רבים מתושביו)

6 בנובמבר 1944: רצח הלורד מוין, שר המושבות הבריטי, שהואשם באחריות למדיניות "הספר הלבן",

7 באוגוסט 1944: נסיון התנקשות בנציב העליון הבריטי הרולד מקמייקל. מקמייקל נחלץ בשלום מההתנקשות אך אשתו נפצעה.

קבל את האצ"ל

ההתקפה הראשונה שהסתיימה בהרוגים, אשר במהלכה נרצחו 2 פועלים ערבים במטע בננות, התרחשה ב-20 באפריל 1936. כשנה לאחר מכן, במרץ 1937, נרצחו 2 ערבים בחוף בת-ים, ובנובמבר באותה שנה, נרצחו 6 ערבים במספר מקרי ירי בירושלים. באפריל 1938 הטמינו אנשי האצ"ל שתי פצצות באתרים אזרחיים בעיר חיפה (האחת ברכבת והשנייה בבית קפה), מהן נהרגו 3 ערבים ושני שוטרים אנגלים. בחודשים מאי-יוני באותה שנה, נרצחו 14 ערבים (ביניהם שוטר אחד) בחמש פעולות שונות ברחבי הארץ, אחת מהם בחצר בית חולים בחיפה.

ב-5 ביולי 1938, התרחשו שלוש התקפות באותו היום. בראשונה נרצחו 7 ערבים במספר מקרי ירי בתל אביב, בשנייה נרצחו 3 ערבים מפצצה שהתפוצצה באוטובוס בירושלים, ובהתקפה נוספת בירושלים נרצח ערבי נוסף. למחרת היום, נרצחו 18 ערבים ו-5 יהודים משתי פצצות שהתפוצצו בו זמנית בשוק 'מלון ערבי' בחיפה. יומיים לאחר מכן נרצחו 4 ערבים באמצעות פצצה שהוטמנה בירושלים. בשתי התקפות נוספות באותו החודש, נרצחו 49 ערבים בסך הכול מפצצות שהוטמנו בשווקים בירושלים ובחיפה.

בחודשים אוגוסט 1938 ופברואר 1939, נעשו שתי התקפות קטלניות נוספות, במהלכן נרצחו בסך הכול 85 ערבים מפצצות שהוטמנו בשווקים שונים בערים יפו, חיפה וירושלים. ב-29 במאי 1939, טמנו אנשי האצ"ל מוקש בבית הקולנוע "רקס" בירושלים – בהתקפה זו ובפשיטה על הכפר בייר עדאס שנערכה באותו היום, נרצחו 10 ערבים.

ב-19 ליוני באותה שנה, באחת הפעולות המפורסמות של האצ"ל, הוסתרה פצצה על גבו של חמור בשוק בחיפה. בהתקפה זו נרצחו 20 ערבים, ו-27 ערבים נוספים נרצחו בהתקפות אחרות באותו החודש. באחת ההתקפות נרצח שוטר בריטי שניסה לנטרל פצצה שהוטמנה בסניף דואר בירושלים. בחודשים יולי-אוגוסט שלאחר מכן, נרצחו 13 ערבים ושני קצינים בריטים.

אני מפסיק בזה...

כבר לא נעים לי ממך....

• תגובות 80
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין שום קשר בין מוות של אזרחים לפעולת טרור.

פעולת טרור היא התקפה אלימה שמכוונת כנגד מטרה אזרחית שאינה מעורבת בלחימה בכוונה לקדם מטרה פוליטית.

מכאן שיכולה להיות התקפת טרור בה אף אזרח לא נהרג. מצד שני, יכול להיות הרג של אזרחים שאינו פעולת טרור. אף אחת מפעולותיהן של המחתרות כנגד הבריטים לא עונות להגדרה של פעולות טרור - הם אמנם היו התקפות אלימות שנועדו לקדם מטרה פוליטית, אבל הן לא כוונו נגד מטרות אזרחיות.

חושב אחרת? תביא דוגמה. וכהקדמת תרופה למכה, על ההתקפה על מלון המלך דוד כבר דשנו מספיק, מדובר בהתקפה על מפקדה צבאית ולא על מטרה אזרחית.

לפלשתינאים היו הרבה הזדמנויות להקמת מדינה משל עצמם מאז 1948. הם לא ניצלו אף אחת מהן. מסקנה: הפלשתינאים לא רוצים מדינה.

צודק שהיו להן הזדמנויות, הקטע שהם פשוט לא הסתפקו במה שהם קיבלו, הם רוצים הכל בחזרה, ועוד יותר. הקטע שהם לא מוכנים לעשות את זה בדרך נורמלית שגם לנו תישאר מדינה, אלא הם רוצים למחוק אותנו, וזה מה שלא בסדר, הם לא מוכנים להסתפק במועט. אם הם רק היו מבינים שגם אנחנו לא הייתה איתם שום בעיה.

פורסם

קבל

9 באפריל 1948: האצ"ל והלח"י (בשיתוף "ההגנה") תוקפים את דיר יאסין. (כפר ערבי נהרגים רבים מתושביו)

6 בנובמבר 1944: רצח הלורד מוין, שר המושבות הבריטי, שהואשם באחריות למדיניות "הספר הלבן",

7 באוגוסט 1944: נסיון התנקשות בנציב העליון הבריטי הרולד מקמייקל. מקמייקל נחלץ בשלום מההתנקשות אך אשתו נפצעה.

קבל את האצ"ל

ההתקפה הראשונה שהסתיימה בהרוגים, אשר במהלכה נרצחו 2 פועלים ערבים במטע בננות, התרחשה ב-20 באפריל 1936. כשנה לאחר מכן, במרץ 1937, נרצחו 2 ערבים בחוף בת-ים, ובנובמבר באותה שנה, נרצחו 6 ערבים במספר מקרי ירי בירושלים. באפריל 1938 הטמינו אנשי האצ"ל שתי פצצות באתרים אזרחיים בעיר חיפה (האחת ברכבת והשנייה בבית קפה), מהן נהרגו 3 ערבים ושני שוטרים אנגלים. בחודשים מאי-יוני באותה שנה, נרצחו 14 ערבים (ביניהם שוטר אחד) בחמש פעולות שונות ברחבי הארץ, אחת מהם בחצר בית חולים בחיפה.

ב-5 ביולי 1938, התרחשו שלוש התקפות באותו היום. בראשונה נרצחו 7 ערבים במספר מקרי ירי בתל אביב, בשנייה נרצחו 3 ערבים מפצצה שהתפוצצה באוטובוס בירושלים, ובהתקפה נוספת בירושלים נרצח ערבי נוסף. למחרת היום, נרצחו 18 ערבים ו-5 יהודים משתי פצצות שהתפוצצו בו זמנית בשוק 'מלון ערבי' בחיפה. יומיים לאחר מכן נרצחו 4 ערבים באמצעות פצצה שהוטמנה בירושלים. בשתי התקפות נוספות באותו החודש, נרצחו 49 ערבים בסך הכול מפצצות שהוטמנו בשווקים בירושלים ובחיפה.

בחודשים אוגוסט 1938 ופברואר 1939, נעשו שתי התקפות קטלניות נוספות, במהלכן נרצחו בסך הכול 85 ערבים מפצצות שהוטמנו בשווקים שונים בערים יפו, חיפה וירושלים. ב-29 במאי 1939, טמנו אנשי האצ"ל מוקש בבית הקולנוע "רקס" בירושלים בהתקפה זו ובפשיטה על הכפר בייר עדאס שנערכה באותו היום, נרצחו 10 ערבים.

ב-19 ליוני באותה שנה, באחת הפעולות המפורסמות של האצ"ל, הוסתרה פצצה על גבו של חמור בשוק בחיפה. בהתקפה זו נרצחו 20 ערבים, ו-27 ערבים נוספים נרצחו בהתקפות אחרות באותו החודש. באחת ההתקפות נרצח שוטר בריטי שניסה לנטרל פצצה שהוטמנה בסניף דואר בירושלים. בחודשים יולי-אוגוסט שלאחר מכן, נרצחו 13 ערבים ושני קצינים בריטים.

יופי. איש חכם. אתה יודע לתת לי רשימה ארוכה ארוכה של פעולות שביצעו הארגונים, ומי נפגע בהם, בלי להתייחס להגדרות ולקונטקסט.

מאוד חכם.

באותה המידה אני יכול להביא לך רשימת הרוגים מהטרור הפלשתיני. ויש הרבה כאלה. מספרים זו *לא* הנקודה.

אין שום קשר בין מוות של אזרחים לפעולת טרור.

פעולת טרור היא התקפה אלימה שמכוונת כנגד מטרה אזרחית שאינה מעורבת בלחימה בכוונה לקדם מטרה פוליטית.

מכאן שיכולה להיות התקפת טרור בה אף אזרח לא נהרג. מצד שני, יכול להיות הרג של אזרחים שאינו פעולת טרור.

::) (מופנה למר גדול)

הניסוח שלך דמגוגי. אתה גורם לזה להישמע כאילו המטרה של האצ"ל הייתה רצח ערבים.

אני מפסיק בזה...

כבר לא נעים לי ממך....

לא לא, זה בסדר. הוויכוח הזה מתחיל להיות כיף, במיוחד כשהצד השני מדבר שטויות

צודק שהיו להן הזדמנויות, הקטע שהם פשוט לא הסתפקו במה שהם קיבלו, הם רוצים הכל בחזרה, ועוד יותר. הקטע שהם לא מוכנים לעשות את זה בדרך נורמלית שגם לנו תישאר מדינה, אלא הם רוצים למחוק אותנו, וזה מה שלא בסדר, הם לא מוכנים להסתפק במועט. אם הם רק היו מבינים שגם אנחנו לא הייתה איתם שום בעיה.

הפלשתינים לא באמת רוצים מדינה. צריך גם את אצבעות הרגליים כדי לספור את הפעמים שהוצעה להם מדינה בשטחים כאלה ואחרים, גם בתנאים שהם יריה ברגל מבחיננת ישראל.

פורסם

קבל

האגדה הזו כבר הופרכה ע"י הפלשתינאים עצמם. מתוך וויקיפדיה:

מייד לאחר הקרב נפוצו שמועות על כך שבוצע טבח בכפר, שפוצצו בתים על יושביהם, על אונס נשים, התעללות בגופות ועוד. נפוצו גם הערכות שונות על מספר ההרוגים שנעו בין 240 הרוגים, בהודעה שנמסרה על-ידי האצ"ל והלח"י, ועד לטבח כל תושבי הכפר, בהודעה של משרד החוץ הבריטי. השמועות הופצו הן על ידי הערבים על מנת להפעיל לחץ בינלאומי על היהודים, והן על-ידי היהודים על מנת לפגוע במורל הערבים.

מחקרים עדכניים טוענים שמספר ההרוגים היה נמוך בהרבה, ככל הנראה בסביבות 100 הרוגים (107 על פי מחקר של אוניברסיטת ביר זית). מחקרים אלו מסתמכים הן על עדויות של לוחמים יהודים וערבים בכפר והן על דיווחים של הש"י (שירות הידיעות של ההגנה) כמו גם על עדויות של תושבי הכפר. ברוב המחקרים העדכניים לא מושמעות עוד הטענות על התעללות, אונס או פיצוץ בתים על יושביהם. הסיבה, על פי מחקרים אלו, לכמות ההרוגים הגדולה, היא העובדה שבשונה מקרבות אחרים שנוהלו ללא נוכחות האוכלוסייה, האוכלוסייה בדיר יאסין לא ברחה מהכפר גם לאחר תחילת הקרב.

מטרה לגיטימית.

מטרה לגיטימית.

קבל את האצ"ל

בחודשים אוגוסט 1938 ופברואר 1939, נעשו שתי התקפות קטלניות נוספות, במהלכן נרצחו בסך הכול 85 ערבים מפצצות שהוטמנו בשווקים שונים בערים יפו, חיפה וירושלים. ב-29 במאי 1939, טמנו אנשי האצ"ל מוקש בבית הקולנוע "רקס" בירושלים בהתקפה זו ובפשיטה על הכפר בייר עדאס שנערכה באותו היום, נרצחו 10 ערבים.

אהם, מה אני שאלתי ועלה מה אתה ענית?

אף אחת מפעולותיהן של המחתרות כנגד הבריטים לא עונות להגדרה של פעולות טרור - הם אמנם היו התקפות אלימות שנועדו לקדם מטרה פוליטית, אבל הן לא כוונו נגד מטרות אזרחיות.

שם לב להבדל?

אני מפסיק בזה...

כבר לא נעים לי ממך....

אני דווקא נהנה... :P

הפלשתינאים הם ערבים. בוא נבדוק איך מתנהגים ערבים שכבר יש להם מדינה:

המצרים הסכימו לשלום (קר) איתנו רק אחרי שקיבלו כל גרגיר של חול עליו הם אי פעם שלטו, כולל טאבה הזערורית.

הירדנים הסכימו לשלום (די קר) איתנו רק אחרי שקיבלו כמה שטחים לא משמעותיים שנכבשו מהם ב- 1948.

הלבנונים דורשים בתוקף את חוות שבעא (ועוד כמה נקודות שלטענתם שייכות להם, אבל הם לא מוכנים לגלות לנו מה הן...).

הסורים לא מוכנים לשלום (והשלום הקפוא שהם מציעים גורם לשלום עם מצריים להראות כמו רומן סוער) בלי לקבל כל גרגיר חול עליו הם אי פעם שלטו ברמת הגולן - וזה כולל גם שטחים שהם כבשו מאיתנו!

מסקנה: לערבים חשוב שטח וכבוד. שלום? זה לא.

כשמציעים לפלשתינאים מדינה על כ- 97% מהשטח שהם (המתונים שבהם, בכל אופן) דורשים והם מסרבים, מה צריכה להיות המסקנה?

כשאנחנו היינו במצב דומה והציעו לנו מדינה על חלק קטן בהרבה ממה שרצינו (ושהובטח לנו ע"י המנדט של חבר הלאומים), הסכמנו. כי חלק עדיף על כלום ושלום עדיף על מלחמה. התרבות הערבית שונה, ועד שלא נבין את זה, לא נוכל לעשות איתם שלום.

למה אתה חושב שהמזרחיים נוטים להצביע לימין? זו לא נקמה בשמאל שקיפח אותם, הם פשוט מבינים את הערבים טוב יותר מהאשכנזים.

פורסם

לא רק זה, ישנם יותר מ 20 מדינות ערביות/מוסלמיות, וכולם מקיפים את ישראל.

למה דווקא הם רוצים להקים מדינה פה? למה נשיא איראן מצהיר הצרות נגד ישראל אם יש לו מדינה ענקית שיכולה לארח תפלסטינים.

פורסם

אני מבין

אתה לא מודה שהיה טרור ציוני ושכוןן נגד אזרחים

בסדר

תתכחש לעובדות

תלמד היסטוריה ותדבר איתי אח"כ... -

רק שיהיה ברור היה טרור יהודי ועל זה אין וויכוח היסטורי -אתה מתווכח איתי כמה מתו שם בכפר -זה רק מספרים, עדיין מתו אנשים אזרחים

שיהיה ברור אני לא מנסה לעשות השוואה בין טרור פלסטיני וטרור יהודי שהופעל ע"י מחתרות

אני רק טוען שזה קרה ואין מה להתכחש לזה -זה חלק מההיסטוריה שלי ושלך

אם אתה חי בהכחשה בעיה שלך..

פורסם

לא רק זה, ישנם יותר מ 20 מדינות ערביות/מוסלמיות, וכולם מקיפים את ישראל.

למה דווקא הם רוצים להקים מדינה פה? למה נשיא איראן מצהיר הצרות נגד ישראל אם יש לו מדינה ענקית שיכולה לארח תפלסטינים.

הסיבה היא שהשטח הזה היה פעם שלהם. בעיקרון אנחנו היינו פה הרבה לפניהם, אבל הם רוצים את השטח בחזרה. למה לנשיא איראן לארח פלסטינים? הפלסטינים משמשים לו למטרה בשביל צעד נוסף להשמיד את ישראל, הוא לא מעוניין לשלוט בשטח יותר קטן, הוא רוצה שכל העולם יהיה שייך לערבים. אותו דבר הוא יכול להגיד גם עליינו, ''למה בחרתם להקים את המדינה שלכם דווקא פה ולא במקום מסויים באירופה? למזלינו יש לנו סיבה, אנחנו עם, וישבנו פה הרבה לפניהם, וזאת הסיבה. רק אם הם היו מוכנים להבין שהם לא היחידים בעולם ושאפשר להתחלק הכל היה טוב. חבל שהם לא כאלה.

פורסם

אתה אומר לי תלמד היסטוריה היצחקת אותי עכשיו :yelclap: :yelclap: :yelclap: זה שבבצפר לא אמרו לך את זה אז אתה ישר מאמין תגיד דלי אתה בכלל יודע שברוסייה מערכת החינוך לימדה כך שהקומוניזם הוא הדבר הכי טוב ידעת את זה ויש אנשים זקנים שעד היום שחושבים שסטלין היה נסיך שלא הרג אף אחד ורק היה בן אדם טוב הנקודה שלי היא זאת מה שמלמדים אותך בבצפר על פיו אתה הולך באותו קו ישר אתה הולך טרחת בכלל לחקור את הנושא או שלא אה כמובן שלא בישביל מה יש הריי בצפר שם סיפקו לך את כל המידע :nono: :nono:

למה זה קשור?!

ושום טרור לא מצדיק את המטרות שלו... אם הם רוצים מדינה שייבנו אותה מ0 כמו שאנחנו עשינו אז מה אם כול דת קשורה לכאן-לדעתי זה כבר לא עניין של דת זה עניין אידיאולוגיה ושייכות מבחינה אזרחית.......

רק הם מאמינים שאללה שלהם ישלח אותם לגן עדן אם הם יהרגו אנשים חפים מפשע וישפכו דמים ברחובות ללא סיבה מספיק מוצדקת

פורסם

למה אתה חושב שהמזרחיים נוטים להצביע לימין? זו לא נקמה בשמאל שקיפח אותם' date=' הם פשוט מבינים את הערבים טוב יותר מהאשכנזים.

[/quote']

אין במשפט הזה שמץ הגיון אלא אם רוב המזרחיים מעל גיל 50

אחרת הם מכירים את הערבים בדיוק כמו שאר הישראלים

פורסם

אני מבין

כנראה שלא.

אתה לא מודה שהיה טרור ציוני ושכוןן נגד אזרחים

בסדר

תתכחש לעובדות

אני לא מכחיש שהותקפו אזרחים. אני כן מכחיש שהיה טרור. הבעיה שלך היא שאין לך הגדרה של טרור, מה שמאפשר לקרוא לכל מה שנראה לך "טרור".

לענייננו: להתקפות של המחתרות על הבריטים היתה מטרה פוליטית: לגרש אותם מהארץ ולאפשר הקמת מדינה יהודית. אבל ההתקפות על הבריטים לא כוונו נגד מטרות אזרחיות. לכן ההתקפות האלו לא עומדות בהגדרה של טרור.

להתקפות של המחתרות על הערבים לא היתה מטרה פוליטית. בד"כ הן היו פעולות נקמה על התקפות של ערבים על יהודים. לפיכך גם הן, למרות שכוונו לפעמים כנגד אזרחים, לא עומדות בהגדרה של טרור.

אני לא מתכחש לעובדות - אני מתכחש לפרשנות המעוותת שלך לעובדות.

תלמד היסטוריה ותדבר איתי אח"כ... -

רק שיהיה ברור היה טרור יהודי ועל זה אין וויכוח היסטורי -אתה מתווכח איתי כמה מתו שם בכפר -זה רק מספרים, עדיין מתו אנשים אזרחים

שיהיה ברור אני לא מנסה לעשות השוואה בין טרור פלסטיני וטרור יהודי שהופעל ע"י מחתרות

אני רק טוען שזה קרה ואין מה להתכחש לזה -זה חלק מההיסטוריה שלי ושלך

אם אתה חי בהכחשה בעיה שלך..

שוב: לא כל הרג של אזרחים הוא טרור. אם מישהו צריך ללכת ללמוד היסטוריה, זה לא אני אלא אתה; אתה יודע בכלל מה הסיפור של "טבח" דיר יאסין?

קבל ציטוט מורחב יותר מוויקיפדיה בנדון:

מייד לאחר הקרב נפוצו שמועות על כך שבוצע טבח בכפר, שפוצצו בתים על יושביהם, על אונס נשים, התעללות בגופות ועוד. נפוצו גם הערכות שונות על מספר ההרוגים שנעו בין 240 הרוגים, בהודעה שנמסרה על-ידי האצ"ל והלח"י, ועד לטבח כל תושבי הכפר, בהודעה של משרד החוץ הבריטי. השמועות הופצו הן על ידי הערבים על מנת להפעיל לחץ בינלאומי על היהודים, והן על-ידי היהודים על מנת לפגוע במורל הערבים.

מחקרים עדכניים טוענים שמספר ההרוגים היה נמוך בהרבה, ככל הנראה בסביבות 100 הרוגים (107 על פי מחקר של אוניברסיטת ביר זית). מחקרים אלו מסתמכים הן על עדויות של לוחמים יהודים וערבים בכפר והן על דיווחים של הש"י (שירות הידיעות של ההגנה) כמו גם על עדויות של תושבי הכפר. ברוב המחקרים העדכניים לא מושמעות עוד הטענות על התעללות, אונס או פיצוץ בתים על יושביהם. הסיבה, על פי מחקרים אלו, לכמות ההרוגים הגדולה, היא העובדה שבשונה מקרבות אחרים שנוהלו ללא נוכחות האוכלוסייה, האוכלוסייה בדיר יאסין לא ברחה מהכפר גם לאחר תחילת הקרב.

יש מבין? במקור דובר על כך שאחרי כיבוש הכפר, לוחמי האצ"ל והלח"י ביצעו טבח בתושבים האזרחיים שלו. זה פשע מלחמה ואם יש מאחוריו מטרה פוליטית (למשל לנקות את האזחור מתושבים ערביים) אזי זו גם פעולת טרור. אלא שזה שקר. מה שקרה שם בפועל, ואת זה מאשרים גם פלשתינאים ששרדו את אותו קרב, היה קרב בין לוחמי המחתרות ולוחמים ערביים שהתנהל בתוך הכפר ובו נהרגו אזרחים אך ורק בגלל שהם לא נטשו אותו לפני שהקרב התחיל. לפיכך לא מדיבר על פשע מלחמה ובוודאי שלא על טרור.

רוצה להמשיך לדבר על הכחשה?

אין במשפט הזה שמץ הגיון אלא אם רוב המזרחיים מעל גיל 50

אחרת הם מכירים את הערבים בדיוק כמו שאר הישראלים

בוודאי שלטענה לפיה המזרחיים נוטים להצביע לימין כנקמה על הקיפוח של הממסד השמאלני בשנות החמישים והשישים אין שמץ של היגיון אלא אם רוב המזרחיים הם מעל לגיל חמישים. אבל התרבות המזרחית קרובה יותר לתרבות הערבית מאשר התרבות האשכנזית, ללא קשר למדינה בה נולד האדם בפועל.

פורסם

אחרי קרוב ל130 שנות התיישבות, רמת ההיכרות של הישראלים עם הפלסטינים ממש לא תלויה במוצא שלהם

ובתור דוגמא נגדית קח את העולים מרוסיה

רובם הגדול לא ראו ערבי מימיהם לפני שעלו לארץ, ובכל זאת הם נוטים חזק ימינה

פורסם

לא הבנת. הם לא צריכים להכיר את הפלשתינאים, הם צריכים להכיר את התרבות הערבית - והם מכירים אותה, כי היא קרובה לזו שלהם. לרוסים יש סיבה אחרת (גם תרבותית) לתמוך בימין.

פורסם

לא הבנת. הם לא צריכים להכיר את הפלשתינאים, הם צריכים להכיר את התרבות הערבית - והם מכירים אותה, כי היא קרובה לזו שלהם. לרוסים יש סיבה אחרת (גם תרבותית) לתמוך בימין.

הבעיה לא מי מצביע ימינה אלא מי מצביע שמאלה

ומה קשור תרבותית מבחינה תרבותית בתאוריה ה"רוסים" היו צריכים לתמוך בשמאל ובסוצאיליזים

פורסם

למה? הם מכירים את הסוציאליזם ויודעים שהוא נכשל. הסיבה (אחת מהן) שבגללה המזרחיים נוטים לימין הוא שהם מכירים את התרבות הערבית ולכן מבינים שהשמאל, שמתייחס לערבים כאל בני התרבות המערבית, טועה.

ההסבר המקובל לנטיה של הרוסים ימינה הוא שהם באו ממדינה גדולה וחזקה ומזהים נסיגה עם חולשה.

פורסם

למה? הם מכירים את הסוציאליזם ויודעים שהוא נכשל. הסיבה (אחת מהן) שבגללה המזרחיים נוטים לימין הוא שהם מכירים את התרבות הערבית ולכן מבינים שהשמאל, שמתייחס לערבים כאל בני התרבות המערבית, טועה.

ההסבר המקובל לנטיה של הרוסים ימינה הוא שהם באו ממדינה גדולה וחזקה ומזהים נסיגה עם חולשה.

איזה שטויות הסוצאליזים לא נכשל עובדה שבברית המועצות היתה מערכת החינוך הטובה בעולם בריאות מעולה ובחינם ואני לא מכיר אף "רוסי" שיגיד לך שסוצאליזים רק לאנשים (אולי רע למדינה אבל לא לאנשים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים