עבור לתוכן

בעיה כרטיס המסך. המחשב קופא בזמן הפעלה של יישומי תלת ממד

Featured Replies

פורסם

היי.

לפני כמה ימים הכרטיס מסך שלי נהרס ושלחתי אותו לתיקון, ועז שזה יחזור, קיבלתי כרטיס מסך אחר וישן יותר (PCI E GeForce 6200).

הכרטיס מסך הזה עושה לי בעייה בכל יישומי התלת ממד, אחרי כמה דקות כל המחשב פשוט קופא ולא ניתן לעשות כלום חוץ מריסט למחשב.

בדקתי את זה בכל יישום שמאמץ את הכרטיס, הוא פשוט מפיל את המחשב.

בדקתי את הטמפ', והכרטיס מגיע ל50 מעלות בערך בעבודה רגילה (WINDOWS), בזמן מאמץ לא יכולתי לבדוק אותו, כי לרוב הוא קופא לפני שיש לי הזדמנות לבדוק.

מה עוד יכול להיות? ומה אני יכול לעשות בתקופה הזו עד שהמחשב שלי יחזור?

אני מודה מראש לכל תשובה.

פורסם

תנתק אותו ותחבר מחדש (פעם בשבוע זה עובד למישהו, שווה לנסות).

תנסה לעדכן דרייברים.

אתה יכול תמיד לבקש טובה מחבר קרוב שיש לו on board בנוסף לכרטיס שישאיל לך ליום יומיים.

פורסם

היה לי 9600XT שהיה תוקע את המחשב בכל תוכנת תלת מימד.

הסתבר שהוא מקולקל (ללא קשר לחום).

יכול להיות שנתנו לך כרטיס עם בעיה דומה.

פורסם

יכול להיות שהתושבת נדפקה.

אם ניסית כל כך הרבה כרטיסי מסך כך כרטיס מסך שמתחבר לתושבת אחרת ותראה אם זה גם נתקע לך.

למרות שלדעתי יש פה חוסר מזל ואוזלת יד של החברה אליה שלחת את המחשב לתיקון - הכרטיס מסך דפוק

תבדוק אם הוא לא חם מדי.

פורסם

גם לי היו כמה צרות כאלה עם כרטיס אחר

כשהוא עובד 2D הוא לא מתחמם ולא צורך אנרגיה אבל כשאתה מפעיל 3D כל הצרות יוצאות

פעם המאוורר נתקע ופעם החיבור חשמל היה בעייתי כך שהכרטיס לא קיבל מספיק כח ונתקע

פורסם

סדר פעולות:

1.הסרת הדריברים והתקנתם מחדש.

2.בדיקה בעזרת היד את חום הכרטיס.

3.בדיקת המאורר שעל הכרטיס מסך.

4.תבקש כרטיס מסך חלופי אחר אם זה לא עובד.

פורסם
  • מחבר

סדר פעולות:

1.הסרת הדריברים והתקנתם מחדש.

2.בדיקה בעזרת היד את חום הכרטיס.

3.בדיקת המאורר שעל הכרטיס מסך.

4.תבקש כרטיס מסך חלופי אחר אם זה לא עובד.

תודה רבה על התשובות של כולכם.

אכן ביצעתי את הפעולות האלה לפני שפירסמתי את ההודעה ולהלן התוצאות:

1. הדרייבר הראשון שהתקנתי היה תוקע את המחשב בשנייה שהייתי מעלה יישום תלת ממד. הסרתי והתקנתי דרייבר ישן יותר, ששיפר את המצב קצת (עכשיו לוקח למחשב כמה דקות לקרוס)

2. הכרטיס חם, חם מאוד, זה כרטיס בלי מאוור, רק צלעות קירור שמתחממות מאוד מהר, אבל הבעיה לא נובעת מטמפרטורה, כי גם שהמחשב היה כבוי כמה שעות, והכרטיס קר עדיין המחשב קורס אחרי כמה דקות.

4. זה לא כרטיס חלופי מהחברה, אלא מהחנות שקניתי ממנה את המחשב, ולא היה לו כרטיס מסך אחר, עכשיו הוא מסרב להתקין לי כרטיס אחר עד שהכרטיס שלי יחזור.

תושבת זה לא יכול להיות, וגם לא צריכת חשמל כי לפני זה היה לי כרטיס הרבה יותר חזק שעבד מעולה עליה.

פורסם

בישומי 3D כבדים למעבד הגראפי לוקח 30 שניות להגיע לטמפרטורה גבוהה מאוד ולא משנה כמה זמן לפני זה היה כבוי.

להערכתי הבעיה שלך נובעת מהתחממות או מחוסר במתח חשמלי מתאים.

פורסם

אם זה קירור פסיבי אז הזרימת אוויר במארז שלך צריכה להיות כזו שתזרים מספיק אוויר על הכרטיס.

אולי זאת הבעיה? תנסה עם מארז פתוח ומאוורר שמעיף אוויר על הכרטיס.

אבל יותר הגיוני שפשוט הגוף קירור לא יושב טוב על הGPU ושצריך למרוח שם משחה מחדש.

כמה זמן לקוח להחליף כרטיס?

פורסם

תרשום את הטמפ' של המעבד/לוח אם/ציפסט

וכמו כן תוריד את התוכנה RivaTuner היא מאפשרת לך להקליט ולעקוב אחרי מצב החומרה(Hardware Monitoring)

תעשה הקלטה ותפעיל משחק 3D עד שהמחשב יקרוס ואח"כ תעלה לפה את ה Log ש RivaTuner יצרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים