עבור לתוכן

ביצים, כולסטרול גבוה? יותר מועילות או מזיקות?

Featured Replies

פורסם

אוקיי אני מתאמן ושאלתי היא האם ביצים מזיקות לכבד, בעיקרון לרוב אני מבודד את החלבונים ואוכל נניח 3 חבונים ו1-2 חלמונים... אני מניח שהחלמון מזיק יותר אבל אני שואל כדי להיות בטוח, אם אני אוכל למשל 4 חלבונים + חלמון אחד זה מזיק? כי ידוע שאסור לאכול מספר רב של ביצים ביום.

בכל אופן עד כמה מזיק? האם חלבון לבד בר אפקט זהה לביצה שלמה? וכמה באמת מותר לאכול ומה מידת הנזק שיכולה להיווצר?

תודה רבה ! :hi:

פורסם

3 ביצים בשבוע לבן אדם פיצי ו5 לגדול ככה

אני אוכל שבא לי 2 ביצים עם חלב

לא בריא יותר מידי עשיתי על זה ניסוי

אכלתי כל יום במשך חודש 2 ביצים אחרי זה עליתי במישקל והיה לי כאב ראש ועועד דברים ואז הפסקתי ביכלל לחודש והרגשתי מצוין כמו שור :xyxthumbs:

פורסם

בביצים, למרבה ההפתעה, אין כל כך הרבה חלבון, אבל יש מים ושומן ועוד דברים שאתה לא באמת צרייך.

מקור מהימן לחלבון שאינו מכיר כולסטרול הן פטריות.

ישנו גם סוג כזה של דגן, תשאל בחנויות תבלינים, שכחתי איך קוראים לו, מדרום אמריקה, עולה בין 24 ל-35 ש"ח לק"ג ומבשלים אותו עם קצת מלח בתור תוספת למנה העיקרית. הדגן הזה מכיל המון המון חלבון גם הוא.

עוד מקור טוב לחלבון זה מוצרי חלב - פחות הגבינות הצהובות השמנוניות, יותר הקוטג'ים, הלבנות, הפטה, ברינזה ויוגורטים. גם הרבה סידן.

דגים ופירות ים (אם אינך שומר כשרות) הם אחלה של מקור לחלבון נקי וכמעט נטול שומן, עשיר בניאצין וגם בויטמין E ואומגה 3 שטובים גם לפעילות המוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים