עבור לתוכן

יצירת מחיצה עבור הזכרון הוירטואלי - מה דעתכם?

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות בקרוב מחשב חדש.

במחשב יהיו 2GB של זכרון, ו- HD בגודל 160GB.

המליצו לי ליצור בהארד דיסק מחיצה שתהיה מיועדת לזיכרון וירטואלי בלבד.

לצורך העניין, תהיה מחיצה C בגודל 20GB עבור מערת ההפעלה (XP), מחיצה D עבור תוכנות, משחקים ושאר ירקות (בגודל של 130GB~), ומחיצה E בגודל של 4GB לזיכרון וירטואלי.

על מחיצה זו לא יהיה שום דבר (היא תהיה "ריקה"), והזכרון הוירטואלי יוגדר כך שהוא "יישב" רק במחיצה E.

מישהו מכיר את העניין הזה / יודע אם זה כדאי?

פורסם

מצטרף..זה נשמע מעניין מאוד...נחכה לתגובות באמת..

אבל איך בכלל אפשר להגדיר זיכרון וירטואלי שיש לדוגמא במחיצה אחרת? לא ידעתי שזה אפשרי

פורסם

קשה לי להאמין שעם 2GB של זכרון RAM תצטרך Swap Space ועוד בנפח של 4GB. חשוב גם לציין שה-Swap Space הרבה יותר איטי מה-RAM.

פורסם

זה לא קשור..המחשב בכל מקרה משתמש בזיכרון וירטואלי אצלי יש 800 מגה RAM פנוי ועדיין הוא משתמש לי באיזה 200M בוירטואלי...

השאלה היא לא לגבי הנפח...השאלה אם מומלץ לעשות מחיצה ניפרדת...

פורסם

זה לא קשור..המחשב בכל מקרה משתמש בזיכרון וירטואלי אצלי יש 800 מגה RAM פנוי ועדיין הוא משתמש לי באיזה 200M בוירטואלי...

השאלה היא לא לגבי הנפח...השאלה אם מומלץ לעשות מחיצה ניפרדת...

בגדול - כן. ככה שהקריאה\כתיבה למחיצה תעשה רק לסוואפ ולא לקבצים אחרים. סתם לידע כללי - FAT32 יותר מהירה מ NTFS במחיצות שקטנות מ 16GB (בעיקרון 2 מערכות הקבצים האלה ממש מסריחות אז זה לא הבדל כזה גדול :smile1:9

אגב,אתה יכול להגדיר את וינדוס ככה שישתמש ב SWAP רק שהכרחי (שהזיכרון הפיזי מלא) במקום כל הזמן

פורסם
  • מחבר

אבל איך בכלל אפשר להגדיר זיכרון וירטואלי שיש לדוגמא במחיצה אחרת?

בבקשה - יש לך כאן מדריך קטן מבית מיקרוסופט... :)

http://support.microsoft.com/kb/307886

אגב,אתה יכול להגדיר את וינדוס ככה שישתמש ב SWAP רק שהכרחי (שהזיכרון הפיזי מלא) במקום כל הזמן

איך אני עושה את זה?

פורסם
  • מחבר

מכיוון שכבר עברו יומיים מאז שרשמתי את השאלה הנ"ל (בכחול),

ומכיוון שהאשכול עבר אל הדף השני (שכולנו יודעים שמשם אין דרך חזרה...),

ובמקום לפתוח אשכול חדש המכיל רק את השאלה שבכחול,

אני מבקש שוב את עזרתכם בנוגע לשאלה הנ"ל.

בתודה מראש,

נמרוד.

פורסם

אתה לא צריך לעשות את זה.

לא תרוויח כלום מזה והדבר היחיד שיקרה זה שיום אחד תעשה משהו ממש רציני ווינדוס ירצה 5GB SWAP ואז הכל יקרוס.

המקום היחיד שמשתלם לשים בו SWAP זה solid state hard drive כזה שבנוי על RAM modules ועולה כמו מחשב חדש.

תשים אותו על C: עם ווינדוס ותתקין תוכנה כמו diskeeper

עריכה: אלא אם יש לך הארד דיסק סופר מהיר -נפרד- מההארד דיסק השני שאין עלוי שום דבר חוץ מswap.

פורסם

מכיוון שכבר עברו יומיים מאז שרשמתי את השאלה הנ"ל (בכחול),

ומכיוון שהאשכול עבר אל הדף השני (שכולנו יודעים שמשם אין דרך חזרה...),

ובמקום לפתוח אשכול חדש המכיל רק את השאלה שבכחול,

אני מבקש שוב את עזרתכם בנוגע לשאלה הנ"ל.

בתודה מראש,

נמרוד.

כל זאת נכון, אבל עדיין לא נותן לך את הזכות להקפיץ את הנושא. נוספה לך אזהרה. זו אזהרה 1 מתוך 3.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים