עבור לתוכן

האם מפלגת הספינולוגים תתאושש מהמכה?

Featured Replies

פורסם

דעתי היא שלא צריך לפדות שבויים. תוך פעם-פעמיים הם יבינו שאין טעם לחטוף כי הם לא יקבלו דבר בתמורה. וגם אם הם ימשיכו, לפחות לא נשחרר מחבלים. ככה עושים האמריקאים בעיראק.

• תגובות 44
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בתאוריה אתה צודק ואכן לא רצוי לפדות שבויים אך הבעיה היא שלמשפחות החטופים בישראל וגם בחו"ל יש השפעה רבה מאוד בתקשורת מה שיוצר גם השפעה על מוראל העם והצבא. ואני לא ממש הייתי שש להתגייס אם הייתי יודע שהמדינה שלי תשאיר אותי בשבי בגלל תאוריה שלא בטוח שעובדת במציאות...

פורסם

אבל אם לא היו מנסים לחלץ את השבוים אז הימין היה יוצא נגד השמאל כי הוא פחדן... וזה צפוי.

נראה לך שהעם היה מסכים לקבל את החטיפה בהתעלמות?

מאוד קל להיות חכם אחרי המעשה.

פורסם

אמרנו את זה גם אחריי שליט וגם לפני ואחריי גולדווסר ורגב.

הייתי חכם גם לפני וגם אחריי

פורסם

אבל אם לא היו מנסים לחלץ את השבוים אז הימין היה יוצא נגד השמאל כי הוא פחדן... וזה צפוי.

נראה לך שהעם היה מסכים לקבל את החטיפה בהתעלמות?

רק אל תשים את החזרת השבויים כמטרת המלחמה.

פורסם

זה כבר יותר הגיוני ^

אמרנו את זה גם אחריי שליט וגם לפני ואחריי גולדווסר ורגב.

הייתי חכם גם לפני וגם אחריי

מה אמרת? שלא צריך לפעול להחזיר אותם?...אני בספק.

פורסם

דעתי בכללי היא שאם נשחרר עבורם נגיד 500 מחבלים, ואחד מהם, רק אחד! וזה סביר מאוד, יעשה פיגוע התאבדות בישראל ויהרוג 10 אנשים, מה עשינו?

את נחשון וקסמן למשל לא הצליחו להציל, אבל מצאו איפה הוא הוחבא.

גם לדעתי זה לא "הוגן" שהשם שלהם הפך לסמל ולמיתוס וכל אחד מכיר אותם, בעוד שלמשל אף אחד כמעט לא זוכר שנהרגו עוד 4 אנשים במהלך הזה. גם כמעט אף אחד לא זוכר את השמות שלהם, מבחינתי זה כאילו שהחיים שלהם זולים יותר, שאת השם שלהם לא צריך לזכור ואת אהוד גולדווסבר ואלעד רגב כן. נכון שאותם עוד אפשר להציל ובגלל זה כל העיסוק, אבל עדיין זה לא הוגן כלפי מעל 100 החיילים האחרים שנהרגו ואותם לא זוכרים. גם עם גלעד שליט אותו סיפור - באותה פעולה הוצאו מהטנק עוד שני חיילים (אם אני זוכר נכון) ונורו בראש מטווח אפס. אף אחד חוץ מהמשפחות ומהחברים שלהם לא זוכר איך קוראים להם ואיך הם נראים. גם למשל רון ארד - אותו מכירים, אבל חייל למשל שנהרג בלבנון ב-1997 אף אחד לא זוכר - לא את השם שלו ולא איך שזה נראה. חבל לי שמהחטופים עושים סמל וגיבורים בעוד שאת החיילים שהקריבו את חייהם שוכחים אחרי יומיים.

פורסם

אף אחד לא שולל את כבוד המתים בארץ (בטח ובטח שלא בארץ), זה שלאלו שחיים עדין ונמצאים בסכנה יש יותר דאגה מצד העם...לא אומר כלום, זה טבעי ונכון.

זה בטח שלא אומר ששכנו את אלו שמתו לצידם, זה פשוט אומר שאנחנו רוצים להציל את מה שאפשר עוד... אז קצת פרופורציה.

פורסם

הבעיה שזה יצא מכל פרופורציה. על קדושת הצלת שלושתם יצאנו למלחמה שגבתה חייהם של 160 אחרים. ובוודאי ששכחנו את השאר, לצד שלושת השמות של החטופים, מבלי לחפש באינטרנט, תן לי שמות של עוד 3 הרוגים מתוך ה-160 (אזרחים וחיילים). אם תעשה סקר בארץ 95% לא יוכלו לענות עליו, ה-5% הנותרים הכירו אותם איכשהו.

גם בוא נגיד שיצילו אותם, את שלושתם, ובאותו יום במבזקים ב-YNET תופיע ידיעה קטנה. לידיעה הזאת איש לא ישים לב, ובעיתון למחרת היא תהיה בעמודים האחרונים במאמרון קטן. "בתאונה ב*** נהרגו 3 בני משפחה, האמא האבא והתינוק שלהם". סתם למשל. זה קורה כל יום ולא שמים לב לזה. מבין? דמם של אהוד גולדווסר, אלדד רגב וגלעד שליט הרבה יותר סמוק מאשר של כל אחד בעם כמעט - למעט כוכבי טלוויזיה ופוליטקאים אולי. זה לא הוגן.

פורסם
  • מחבר

ברוך הבא מילפורד :xyxthumbs:

התגעגענו :-*

לגבי נושא הת'רד, דווקא בגלל הסקר לא יהיו בחירות. למי שישים לב טוב למספרים, כל המפלגות הגדולות בקואליציה נחלשו. אין להם שום סיבה לפרק את הקואליציה, כי זה יביא לבחירות - ובשלב הנוכחי לנפילה רצינית בכוח שלהם. הם לא מעוניינים בזה, ולמי שמשלה את עצמו שיהיו בחירות בקרוב, שיחשוב שוב.

ואם לראות איך המפלגה הזאת הובילה את האנשים כצאן לאן שהם רק רצו, הייתי מהמר על זה שעד הבחירות הבאות הם יצליחו לחזק את דעת הקהל עליהם.

שוב, אני מאוד לא מרוצה מזה, אבל זאת המציאות כפי שאני רואה אותה... אני עדיין מאמין שליברמן יתחזק (כמו גם הימין בכלל) אבל לא בצורה משמעותית, כי... מה לעשות... כבר נוכחתי לראות איך הם מסוגלים לשכנע את רוב הציבור בבדיות שלהם, בלי שום בעיה מיוחדת. הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם (וכבר שילם וישלם).

ואגב, אם כבר הגעת מילפורד, למקרה שאתה לא מעודכן, קבל עוד סוכרייה...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3295129,00.html

שימו לב, רק 18 אחוז מערביי ישראל היו חצופים מספיק כדי להודות בסקר שהם תמכו בחיזבאללה בזמן הלחימה :-\

מצד שני, יש בזה משהו חיובי, כי אולי הצביעות נפסקת והכל עולה לפני השטח... נקווה שלא מאוחר מדיי...

פורסם

Guy King אני לא מבין מה לא הוגן בזה. הם חיים (בהנחה) והם מתים...אי אפשר לתת יחס שווה, לחיים יש עדיפות על המתים בחברה.

הדבר היחיד שאפשר לעשות בשביל המת הוא לשמור על כבודו (במודעה קטנה בעיתון למשל), על החיי אפשר לשמור חיי, וערך החיים הוא עליון.

ולא על קדושתם בלבד יצאנו למלחמה. על קדושת כל החילים שעוד חיים ומשרתים בגבול הצפון, על קדושת כל אלו שחיים באזור הצפון וחשופים לחיזבאללה ועל קדושת החילים שבשבי. אם אתה יוצא למלחמה כזאת טבעי שתנסה גם להציל את החילים שנחטפו. צה"ל פעל בעיקר כדי למגר את החיזבאללה ולא כדי למצא את החטופים אפילו שהם היו מטרה במלחמה, כי בפועל הם לא היו מטרה באמת אבל הממשלה חיבת היתה להצהיר שהיא תנסה להחזירם ולכן הם הפכו לעוד מטרה.

ואתה לא יכל לצאת למלחמה על קדושת חילים שכבר מתו נכון, זה יהיה מיותר וחסר מטרה, זאת תהיה נקמה לא מניעה. שוב, כי ערך החיים עליון.

אם לחשוב כמוך אולי תקציב משרד התחבורה צריך להיות 40 מיליארד שקל ולא משרד הביטחון כי מתו הרבה הרבה הרבה יותר אנשים בכבישים מאנשים במלחמות. אתה מסכים שזה לא הגיוני נכון? כי החיים חשובים יותר מהמתים ואם לא יהיה לנו צבא, ימותו 6 מיליון חיים בשבוע אם לא יהיו תמרורים ימותו 400 חיים בשנה.

אני מצטער שאני מדבר על חיי אדם במפרים כאלו כאילו זה בדידים אבל זה לצורך הדגמה בלבד.

bla7 די פטאתי איך אתה משכנע את עצמך

"היו חצופים מספיק כדי להודות בסקר"..זה אנונימי למה להם להתביש בזה?

ובכלל אתה מדבר כאילו הפוליטיקאים מהשמאל שונים מהפוליטיקאים של הימין, וזה כבר עצוב כי אפילו עיוור יכל לראות שזה אותו חרא, אבל אתה בטוח שהם כולם מוכרי שקרים ו"ספינולוגים" כשבסך הכל הם מנהיגים דעה אחרת משלך... עצוב מאוד, ואני אפילו לא תומך ב"קדימה".

פורסם

לא צריך להגדיל את תקציב משרד התחבורה. צריך לשפר את הכבישים שדורשים שיפור, לשפר את השילוט וכו'.. זה מקסימום עולה כמה מיליארדי שקלים, ואם זה יחסוך את חייהם של 100 אנשים בשנה(!), או 2 אנשים בשבוע, זה יהיה שווה את זה.

ואפשר גם להחמיר את הענישה משמעותית. לשלש את הקנסות הנוכחיים, לתת יותר מאסרים על תנאי ו/או בפועל ועוד. אם העונשים יהיו מוגזמים ובלי פרופורציה (נגיד, 5000 שקל קנס אם דיברת בפלאפון. 7,000 אם עברת באדום. ואם אתה לא משלם תוך חודש - שלילת רישיון) - זה יהיה מצויין. כי אף אחד לא יעיז לעבור באדום, אנשים יחיו בפחד בכבישים מפני עבירות תנועה.

ובקשר למה שלא הוגן - אף אחד לא אמר שהם בחיים. וזה בגלל שהם חטופים, לא בגלל שהחיים הם ערך עליון. אני יכול לתת לך הרבה דוגמאות שיעזרו להציל מראש חיים שדי בטוח הולכים לאבדון, אבל הפונקציה הזאת של אויב אכזר - חטיפה - חיילים שלנו וכו' היא משהו מיוחד. יותר מכל דבר אחר. לא יודע למה.

פורסם

רוב האשמה היא של הרמטכלים \שרי ביטחון \ראשי ממשלה לשעבר, שכן גם עוד בתקופת ברק אחרי הנסיגה החודשיים האחרוניים היו יכולים להימנע.

אם זאת, גם לראשים של היום יש אשמה. למשל פקודות סוטרות אחת אחרי השניה ואי הכרזה על מצב מלחמה.

לגבי משרד התחבורה, אמנם יש שם יותר מתים מאשר בעניינים בטחוניים, אבל זה גם בגלל שיש במשרד הבטחון הרבה יותר כסף. למשל, בכל המלחמה היו הרבה נסיונות לפיגועים, ומלבד פיגוע דקירה אחד, כולם נמנעו, חלק בזכות אמצעים טכנולוגים של המודיעין שעולים הרבה כסף.

צריך לטפל בכל מיני בעיות בתחבורה, יש פשוט הרבה מאוד בעיות ומחדלים שם, דבר עם חיים הכט על זה...

אמנם לא השגנו את כל מטרתנו ולא בדיוק ניצחנו במלחמה, אבל לא הפסדנו וגם הצלחנו לשנות את המציאות בלבנון.

פורסם
  • מחבר

bla7 די פטאתי איך אתה משכנע את עצמך

"היו חצופים מספיק כדי להודות בסקר"..זה אנונימי למה להם להתביש בזה?

ובכלל אתה מדבר כאילו הפוליטיקאים מהשמאל שונים מהפוליטיקאים של הימין, וזה כבר עצוב כי אפילו עיוור יכל לראות שזה אותו חרא, אבל אתה בטוח שהם כולם מוכרי שקרים ו"ספינולוגים" כשבסך הכל הם מנהיגים דעה אחרת משלך... עצוב מאוד, ואני אפילו לא תומך ב"קדימה".

1) היו חצופים מספיק, כי אולי הסוקר מהשב"כ? ברור שהסקר אנונימי, אבל לדעתי היתה צריכה להיות מידה מסויימת של פחד של אזרחי המדינה להודות שהם היו בעד האוייבים בזמן הלחימה. לכן, לדעתי יש בזה חוצפה (במובן של תעוזה, אבל שלילית).

2) המפלגה של אולמרט היא מפלגה שרובה אנשים שאין ביניהם שום קשר חוץ מרכיבה על הגל של ההצלחה של קדימה והתלהבות מהאפשרות לכיסא קל. בפרט ובעיקר, אולמרט עצמו.

יש הרבה פוליטיקאים עם דיעה שונה משלי - וכמובן שכל הפוליטיקאים מנסים לגרוף הון פוליטי, כי מזה הם חיים. אבל לכולם יש גבול ויש מטרה מסויימת (גם אם אני לא מסכים איתה במקרה של חלקם). במקרה של קדימה, אין להם שום אג'נדה. הם נאחזו בהתנתקות בכוח, כי זה היה הדבר היחיד שהחזיק את המפלגה הזאת, שנשארה עוד מהתנופה של אריק שרון. אבל למחדל הזה שמתקרא אולמרט, או לחבריו מהמפלגה אין באמת מה להציע, מעבר למרדף אחר כיסאות.

אם תחפש מספיק בפורום, תמצא הודעות שלי מתחילת הלחימה בהן אני מבטא כמה שאני מרוצה מאולמרט וכמה שהוא הפתיע אותי לטובה. זה לפני שהזיגזג והמחדלים התחילו. כמובן, מיהרתי לשמוח, בלי הרבה בסיס לצערי. בכל מקרה, זה רק כדי להראות לך, ברוב התלהמותך חסרת הבסיס, שאני ממש לא מקובע - ובטח לא מגדיר כל מי ששונה ממני בדיעותיו כספינולוג.

פורסם

אז הנה, מה שאתה אומר שאם העמדה הפוליטית לא נכונה בעניך ולא עינינית לדעתך, זה נקרא ספינולוגיה בקיצור.

בקשר לאנישם שמרכיבים אותה, הם לא גאונים, ולא חפים מפשע...אבל זה לא שונה בכל מפלגה, תתפלא אנשים עם כוח שרוצים עוד כוח נמצאים בכל מקום בלי קשר לעמדה שלהם.

ואפילו היתה מרוצה מהמשלה כל עוד הדברים הלכו יפה, אבל עכשיו שיש מכשול בדרך אתה קורא להם ספינולוגים מושחטים...מה השתנה האנשים במפלגה או המצב במדינה לדעתך?

עמדה פוליטית לא ממש עינינה אותך כשהכל היה בסדר, אבל עכשיו שהמצב לא טוב זה העיקר והמקור לכל הבעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים