עבור לתוכן

האם מפלגת הספינולוגים תתאושש מהמכה?

Featured Replies

פורסם

בסדר, זה גם נכון. וד"א - חיל האוויר מזיז להם. אפשר לתקוף איתו מחבלים בצורה נקודתית בלבד אומנם, אבל אפשר לחסל להם משרדים (עם חומר מודיעיני אולי, מחשבים חשובים וכו'), מתקני אימון, בונקרים, תצפיות, מחסני נשק, משגרים, כבישים וגשרים שאיתם הם אמורים להעביר אוכל ותחמושת מצפון ועוד... שנכנסו עם הכוחות היבשתיים בעוצמה מאז הפסקת האש איבדנו בערך 35 חיילים ביומיים (24 ביום אחד) - ועדיין - ולמורות חודש של כתישה מהאוויר והכנסת כוחות קרקע מתונה - ובנוסף ליומיים האלו - החיזבאללה עדיין הצליח לירות ביום השני 250 קטיושות, ובהכנסת הכוחות האלו הרגנו רק כ-100 מחבלים.

• תגובות 44
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם המבצע היה ממשיך אולי היתה הפחתה בירי הקטיושות. אבל מבצע ברגע האחרון שמוגבל לשלושה ימים גובל בפשע.

פורסם

בהתחלת המלחמה כולם ציפו שמבצע כזה ייקח שלושה ימים, מה השתנה?

פורסם

יש כמה אשמים בכול המצב הזה.

צהל אשם בעיקר במחסור הציוד והליקוים הלוגיסטים החמורים בזמן המלחמה. על כך יצטרכו לתת את הדין הדרגים הבכירים בצהל.

בקשר למיגון הטנקים : אני לא יודע מי אחרי להחלטה האומללה לוותר על מיגון חדיש לטנקים שהיה יכול לחסוך חיי אדם ולהגביר את כושר ההרתעה של צהל כאשר היו רואים שהטנקים שלנו לא נפגעים. כרגע נוצרה מציאות הפוכה והפלסטינאים ינסו להעביר לשטחים את טילי הנט המתקדמים ותורת הלחימה של חיזבלאה. בכך לדעתי אשמים הרמטכל דן חלוץ אשר העדיף ליקנות עוד 2-3 מטוסים מאשר למגן בציוד מתקדם אוגדה שלמה וכמובן שר הביטחון שאול מופז .אמיר פרץ לא נמצא מספיק זמן בתפקיד כדי לקבל החלטות כאלה, לא שהוא היה מקבל החלטה כול שהיא בנושא גם אם היה נמצא בתפקיד יותר זמן.

ועכשיו לאשמים העיקרים: כבוד ראש הממשלה מר אהוד אולמרט ושר הביטחון הנוכחי מר אמיר פרץ. צמד הטירונים ההססנים האלה לא יכלו לקבל החלטות, לא ידעו להכריע את המלחמה - אפשר לישמוע כמעט מכול חייל שחזר מלבנון על הבלבול הרב בפקודות שהיה שם. כול פעם שניסו להתקדם לעבר האוייב נתקלו בפקודה הקוראת להם לסגת בחזרה, וכמובן איך אפשר לישכוח את ההחלטה האומללה של הכנסת 4 אוגדות שלמות לתוך לבנון כאשר כבר היה ידוע מראש שאין יותר זמן למבצע כזה, ונמשיך לתמיכה המלאה של מר אולמרט בהחלטת האום "ההסטורית" (דבריו של אולמרט) אשר התעלמה מהחזרת החטופים (דברים על החטופים הוזכרו במבוא הלא מחייב של ההחלטה בלבד) , יצרה תנאים נוחים ביותר לחזבלאה להתחמש באין מפריע בדרום לבנון בחסות כוחות צבא לבנון וכחות האום ולהתפרס שוב בגבול כאילו לא קרה כלום.

פורסם

מסכים עם הכל חוץ מעניין השבויים. הםא לא יחזרו בלי שנחזיר שבויים/אסירים לבנוניים.

פורסם

הם לא יחזרו כי הם מתים ::)

פורסם

אל תהיה בטוח. טננבאום לא חזר מת.

פורסם

יש "טיפה" הבדל בין נסיבות החטיפה.

את טננבאום חטפו בחו"ל כשלא היה לו מושג שהולכים לחטוף אותו.

זה היה יותר קל מלחטוף סוכריה מתינוק.

אל תשווה את החטיפה שלו ללחטוף חיילים עם נשק באמצע קרב.

פורסם

ברור שיש סיכוי טוב שהם מתים, אבל תסכים איתי שיעלה על הדעת שהם רק נפצעו. המדינה הזו דורשת חזרה גם גופות, דבר שאני לא מבין עד היום, אז עסקת חילופי שבויים תתקיים בכל מקרה. אין לחיזבאללה סיבה להחזיר "בחינם" שבויים, חיים או מתים.

פורסם

בוודאי שהם לא יחזירו בחינם.

אבל אנחנו לא צריכים לשלם באסירים תמורת מידע כשעד כמה שאנחנו יודעים, הם לא בהכרח חיים.

הם כבר עשו לנו את התרגיל הזה פעם.

פורסם

יש לי דעה מאוד לא יפה בקשר לכל עניין השבויים, אבל אני לא אכתוב אותה פה. בכל מקרה, לצאת למלחמה כדי להחזיר את השבויים זה מטופש.

פורסם

למה שלא תכתוב אותה פה?(או אם אתה ממש לא רוצה, תכתוב לי בפרטי. סתם מתוך סקרנות)

בכל מקרה ברור שמלחמה לא תחזיר את השבויים וטיפש מי שמאמין שזאת הייתה המטרה.

המטרה הייתה ליצור הרתעה - שהם יחשבו פעמיים לפני שהם בכלל מתכננים לחטוף מישהו.

פורסם

ולאבטח את גבול לבנון שתושבי הצפון לא יהיו בני ערובה של הקטיושות וטרוריסטים.

פורסם

יש לי דעה מאוד לא יפה בקשר לכל עניין השבויים, אבל אני לא אכתוב אותה פה.

נראה לי שיש לנו דעה דומה. תכתוב אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים