עבור לתוכן

שאלה לגבי כיוון מאווררים במארז קומפיקוס

Featured Replies

פורסם

הרגע עשיתי לי מודינג בדלת של הקומפיקוס שלי ,והכנתי לי שני פתחים למאווררים.

החורים שעשיתי מכוונים ישירות על הכרטיס מסך! השאלה שלי היא איך כדאי לי לכוון את המאווררים?

2 שיוציאו אוויר?

2 שיכניסו אוויר?

1 מכניס ואחד מוציא?

חשבתי דווקא שהאופצייה השלישית יכולה להיות יעילה, מה אתם אומרים?

פורסם
  • מחבר

טוב משום מה אף אחד לא הגיב, בינתיים אירגנתי לי פה איזה סירקולציה נחמדה, בואו תגידו לי אם יש דברים לשפר

כל המאווררים מחוברים ב12V.

120 מ"מ מקורי של המארז מכניס אוויר מקדימה.

120 מ"מ של VANTAC מוציא אוויר מאחורה.

מאוורר 80 מ"מ בדלת המארז שנמצא ממול לגוף קירור של הכרטיס מסך, מכוון להוצאת אוויר מחוץ למארז.

מאוורר 80 מ"מ בדלת מכוון בין הדיסקים הקשיחים ללוח האם, הוא מכניס אוויר למארז.

מאוורר של זלמן 7000 CU על המעבד.

חוצמזה יש לספק בחלקו האחורי עוד מאוורר שתפקידו לסלק חום מהמארז.

מה אתם אומרים על הסירקולציה הזאת, יש מקומות לשיפור? הייתם מסדרים את המאווררים בצורה אחרת?

המעבד שלי קריר מאוד, בלי מזגן יושב במנוחה על 38 ועם מזגן יכול לרדת ל32.

הנה תמונה של הטמפ' במחשב.

1_84247699.jpg

פורסם

א. אני לא מבין למה לא התיעצת בפורום לפני חירור המארז, מאורר 120ממ בודד בדלת היה יכול להיות בחירה יותר טובה.

ב. קבל תיקון לשורה "חוצמזה יש לספק בחלקו האחורי עוד מאוורר שתפקידו לסלק חום מהמארז.", במידה ואין לו מאורר בחלק התחתון, הוא לא תורם בשום דרך לסירקולציה במארז, הוא אך ורק לסילוק החום בספק עצמו.

ג. במידה והמאורר מאחורה מספיק חזק, מומלץ ששני המאוררים יכניסו אוויר.

פורסם
  • מחבר

צודק התבלבלתי, יש לספק 2 מאווררים! התכוונתי שהתפקיד של המאוורר התחתון בספק הוא להוציא את האוויר.

ומאוורר של 120 מ"מ לא בא באופציה, כי יש לי כבר 2. ולקנות עוד אחד חדש יהיה טיפשי לדעתי במיוחד שיש לי שני מאווררים של 80 מ"מ שלא נעשה בהם שימוש.

והמאוורר שמוציא אוויר מהמארז אמור לתת 1450 סל"ד ו57 CFM.

מה אתה אומר לכוון את המאוורר שמכוון לכרטיס מסך להכנסת אוויר ?

פורסם

אם אתה מרגיש שהמאורר האחורי של הספק עושה עבודה טובה, וה120ממ האחורי מוציא 57CFM, אז בכיף אפשר לכוון את שני המאוררים בצד להכניס אוויר, כי קח בחשבון שלא משנה כמה המאורר 120ממ מקדימה יהיה טוב, עדיין הפעולה שלו תיהיה מאוד מוגבלת בגלל הגריל ובגלל הפאנל הקדמי.

פורסם
  • מחבר

עשיתי זאת, ואחרי בדיקות ממשכות המסקנה שהגעתי אלייה היא:

שהסירקולציה הכי טובה במארז היא מה שעשיתי בהתחלה. הכוונה אחד בדלת מכניס ואחד מוציא.

כששני המאווררים הכניסו אוויר הטמפ' של הליבה של הכרטיס במאמץ הייתה גבוהה יותר בכ4 מעלות (57 מעלות ליתר דיוק)

וכשאחד מהמאווררים מוציא משם את האוויר החם הליבה צונחת ל53 במאמץ מלא.

כנראה זה בגלל שההיט פייפס שיש בגוף קירור של הכרטיס מסך כ"כ לוהטים עד שהם מחממים את כל הסביבה, וקירור שיוציא משם את האוויר החם כמה

שיותר מהר זה דבר נדרש.

כנראה שזאת היא הסיבה שהסירקולציה הזאת היא הכי טובה שאני יכול לבקש בשביל המחשב שלי.

פורסם

מעולה, אין דרך טובה יותר מניסיונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים