עבור לתוכן

קרבי או י"ג

Featured Replies

פורסם

אבל מה אני אומר

אין לך מה לעשות עם תואר אם אתה יוצא ממרם/גאמא

כי בחוץ בעקרון הם מסתקלים על ממרם/גאמא ככאילו אנשים עם תואר וקצת יותר

• תגובות 69
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה לא מבין על מה אתה מדבר

אם אתה גם יוצא יחידה טובה בתחום שלך וגם עם תואר, אתה נחשב הרבה יותר מאשר מישהו שרק יצא מהיחידה

וזה גם בגלל שאתה קצין, יש לך תואר, ונסיון יותר ארוך

פורסם

תאמת זה לא נשמע נכון(תכף אני יסביר למה) אבל אם כן אז אולי זה כן שווה

עכשיו תראה בעיקרון באוניברסיטה וביחידה גבוהה בצבא אתה לומד את אותו דבר +-, כשבאוניברסיטה ההתמקדות היא לא רק על תכנות

ככה שאפשר להגיד שאתה לומד הכל פעמים (ברור שזה לא נכון , אבל אני מקווה שהבנת תראש)

פורסם

למדת גם תואר ראשון וגם קורס צבאי שאתה יכול להשוות?

פורסם

יש פה המון טעויות בשירשור.

כמה תיקונים והוספות:

הנדסאי/טכנאי אלה לימודי תעודה. בניגוד לתואר ראשון שזה תואר אקדמי.

בוגרי עתודה טכנולוגית לא מקבלים דרגת קמ"א וממש לא משרתים באותם תפקידים כמו בוגרי עתודה אקדמית. גאמא/ממר"מ דווקא כן.

מה שכן, דיפלומת הנדסאי/טכנאי יכולה להוסיף הרבה מאד כסף למשכורת קבע.

במקומות עבודה בהייטק אכפת בעיקר מהניסיון, תואר ותעודה מוסיפים אבל לא הכרחיים.

פורסם

עתודאים יוצאים הרבה פעמים מפקדים של עתודאים טכנולוגים ועוברי קורס צבאי

פורסם

העניין של "לפקד" הוא לאו דווקא משמעותי. הפיקוד אמנם נותן לך ניסיון ניהולי אבל הוא הרבה פעמים בא על חשבון ניסיון מיקצועי (אבל בשש שנים יש מספיק זמן גם לתפקידים פיקודיים וגם לתפקידים מקצועיים). גם לעתודאי צעיר בדרך כלל אין שום ניסיון ולכן הוא בדרך כלל יפקד רק בהמשך.

הרבה עתודאים בכלל לא רוצים לפקד.

עתודה אקדמית זה להתחתן עם הצבא ועם המקצוע. לדעתי זה כדאי רק למי שרוצה קריירה צבאית בזה.

מבחינת להרוויח ניסיון בצבא הכי כדאי זה מסלול כמו גאמא. תפקידים מצויינים ורק שנה קבע. אחרי הצבא יש לך עבודה ריווחית מובטחת. אם תרצה ללמוד לתואר תוכל גם לעבוד בעבודה ריווחית במקביל.

עתודה טכנולוגית גם יכולה ליהיות כדאית אם תגיע לתפקיד טוב. הבעיה היא שיש סיכוי לא קטן להגיע לתפקיד מעפן.

פורסם

אבל מה אני אומר

אין לך מה לעשות עם תואר אם אתה יוצא ממרם/גאמא

כי בחוץ בעקרון הם מסתקלים על ממרם/גאמא ככאילו אנשים עם תואר וקצת יותר

עבר בממר"מ/גאמא לא נחשב יותר טוב מתואר. להפך.

ליוצאי ממר"מ/גאמא כדאי ללמוד כדי להרחיב אופקים. הם יודעים רק לתכנת. באוניברסיטה נותנים לך יותר כלים מידע מקצועי.

זה בערך כמו שתגיד שלאף אחד לא כדאי ללמוד באוניברסיטה. עדיף לעשות קורסים מקצועיים בג'ון ברייס. (תכלס יש הרבה שעושים את זה).

פורסם

באקדמיה(במדעי המחשב) בקושי לומדים תכמות. לא בטוח שאם תלמד באוניברסיטה אז תדע לתכנת בצורה טובה. זה יכול לעזור(ולהקל את הלימודים לקראת השיבוץ בצבא), אך לא יכול להוות תחליף. במדעי המחשב יש בערך 2-3 קורסי תכנות(תלוי גם אילו קורסי בחירה בחרת). אתה תדע לתכנת טוב רק אם תמשיך לתכנת בלי קשר לקורסים גם לאחר הבחינות. יש גם מגוון מקצועות אחרים שלומדים במסגרת החוג למדעי המחשב(כמו עיבוד אותות), כך שלא כל מה שתלמד בהכרח יעזור לך בצבא(כאן אני פחות מבין, מכיוון שאינני יודע אם יש יחידות שעוסקות בנושאים הללו).

פורסם

העניין של "לפקד" הוא לאו דווקא משמעותי. הפיקוד אמנם נותן לך ניסיון ניהולי אבל הוא הרבה פעמים בא על חשבון ניסיון מיקצועי (אבל בשש שנים יש מספיק זמן גם לתפקידים פיקודיים וגם לתפקידים מקצועיים). גם לעתודאי צעיר בדרך כלל אין שום ניסיון ולכן הוא בדרך כלל יפקד רק בהמשך.

הרבה עתודאים בכלל לא רוצים לפקד.

עתודה אקדמית זה להתחתן עם הצבא ועם המקצוע. לדעתי זה כדאי רק למי שרוצה קריירה צבאית בזה.

מבחינת להרוויח ניסיון בצבא הכי כדאי זה מסלול כמו גאמא. תפקידים מצויינים ורק שנה קבע. אחרי הצבא יש לך עבודה ריווחית מובטחת. אם תרצה ללמוד לתואר תוכל גם לעבוד בעבודה ריווחית במקביל.

עתודה טכנולוגית גם יכולה ליהיות כדאית אם תגיע לתפקיד טוב. הבעיה היא שיש סיכוי לא קטן להגיע לתפקיד מעפן.

מן הסתם מי שיוצא כקצין עם נסיון פיקודי יש לו סיכוי להגיע לתפקיד של ראש פרוייקט ומעלה, דבר שאין למתכנת פשוט שום סיכוי להגיע אליו

מן הסתם המשכורת של תפקיד ניהולי היא יותר גבוהה ולא במעט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים