עבור לתוכן

קרבי או י"ג

Featured Replies

פורסם

כן אבל בחוץ נגיד בדרישות אומרים

תואר אקדמאי או יוצא יחידת ממרם/גאמא (עדיפות)

עכשיו אתה מבין למה התכוונתי?

• תגובות 69
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לעתודאים יש הרבה יתרונות גם בחובה וגם בקבע. הם אוטומטית קצינים, גם אם זה קמ"אות, מה שאומר שהם לא טוחנים תורנויות, ושאין אפשרות שיתייחסו אליהם כמו שמתייחסים הרבה פעמים לחיילי חובה (ובטח שמי שלא התגייס עדיין לא יבין את זה). בקבע - סרן\קא"ב זה הרבה כסף יחסית לגיל 25-27. הם יוצאים עם תואר ראשון ו-6 שנים ניסיון (אבל זה רק במקרה של שיבוץ מוצלח, מה שהופך את העתודה להימור, אלא אם אתה ממש בטוח בעצמך)

גאמא ומסלולי איתור אחרים של חמ"ן הם עוד יותר טובים - הם גם נותנים ניסיון בתכנות (ו\או) בדברים אחרים, והם גם מבטיחים שחרור יחסית מהיר (יחסית לממר"ם\עתודה). טובי העתודאים (בתחומי הלימוד שנדרשים) מגיעים לחמ"ן.

פורסם

כן אבל בחוץ נגיד בדרישות אומרים

עכשיו אתה מבין למה התכוונתי?

מה לא מובן במשפט

מי שמסיים י"ג/י"ד (עתודה טכנולוגית) ומי שמסיים עתודה אקדמית באותו התחום

מגיעים לאותן יחידות בסופו של דבר

(ממר"ם / חמ"ן זה משהו אחר בכלל הם לא עתודאים)

פורסם

אבל אתה רצית להגיד הרי שדרך עתודה אתה יוצא עם תואר ודרך ממרם/גאמא אתה יוצא בלי.. נכון?

אז אני אמרתי שאין תטעם להשקיע יותר זמן על מסלול עתודה כי

בחוץ נגיד בדרישות אומרים

פורסם

אני יכול לומר שיש אצלנו הרבה אנשים בקרבי איכותיים מאוד שלא מצטערים על הבחירה שלהם, עם כל הקושי ועמדו באותה צומת שאתה עומד בה כרגע. חשוב שתזכור שיהיה לך מספיק זמן אחרי הצבא ללמוד ולרכוש נסיון אבל את השירות והסיפוק מהתרומה לא תוכל כבר לקבל...

פורסם

אני יכול לומר שיש אצלנו הרבה אנשים בקרבי איכותיים מאוד שלא מצטערים על הבחירה שלהם, עם כל הקושי ועמדו באותה צומת שאתה עומד בה כרגע. חשוב שתזכור שיהיה לך מספיק זמן אחרי הצבא ללמוד ולרכוש נסיון אבל את השירות והסיפוק מהתרומה לא תוכל כבר לקבל...

איפה משרת?

פורסם

צנחנים.

פורסם

אבל אתה רצית להגיד הרי שדרך עתודה אתה יוצא עם תואר ודרך ממרם/גאמא אתה יוצא בלי.. נכון?

אז אני אמרתי שאין תטעם להשקיע יותר זמן על מסלול עתודה כי

מה הקשר לעזאזל בין י"ג ובין גאמא/ממר"ם?

פורסם

הקשר הוא שלבעלי פרופיל קרבי (ובלי קשרים) יג' זו הדרך היחידה שאפשר להגיע לממר"מ ולעוד דברים שקשורים בתכנות בצבא......

פורסם

אבל הבנאדם עושה ביניהם קישור לא נכון

פורסם

מן הסתם מי שעושה יג-מחשבים עושה את זה לא בשביל התואר(אולי גם) אלה כדי להתקבל למקום טוב בצבא (ממרם/גאמא)

פורסם

צנחנים.

יש להוסיף שיש הבדל בין גיוס קרבי של כלל צהלי לבין גיוס קרבי לא כלל צהלי.

יש הבדלים רבים בעיקר באנשים שאיתך שם.

פורסם

מן הסתם מי שעושה יג-מחשבים עושה את זה לא בשביל התואר(אולי גם) אלה כדי להתקבל למקום טוב בצבא (ממרם/גאמא)

ושוב ושוב ושוב

אני חוזר על עצמי

מי שעושה עתודה אקדמית ועתודה טכנולוגית באותו תחום יגיע בגדול לאותן יחידות

פורסם

אבל דרך העתודה האקדמאית זה יוצא לך עוד שנים

שאין ממש צורך לתואר אם אתה יוצא ממרם / גאמא

פורסם

השאלה איך אתה מסתכל על זה

בעתודה אקדמית אתה יוצא אמנם קצת אחרי, אבל עם תואר ביד, וגם הנסיון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים