עבור לתוכן

קרבי או י"ג

Featured Replies

פורסם

מכללות ואונ' עובדות לפי סמסטרים ולא לפי שנות לימוד של תיכונים.

נו ו...? אני הייתי אמור להתחיל יג' במכללת אורט רחובות (כרגע אני בתהליכי פרישה) והם גם אמרו לי שהסמסטר שלהם מתחיל ב-3 לספטמבר.

אני יודע שאוניברסיטת בן גוריון מתחילה ב-23 לאוקטובר אבל רוב המכללות ממה ששמעתי מתחילות ב-3

• תגובות 69
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תראו אם אתם עושים קרבי ולא סיירת אתם נדפקים מכל הכיוונים

גם אתה כל הזמן בשמירות,אתם לא עושים דברים רציניים,אחרי הצבא אין מה לעשות אין מקצוע כלום... לפחות בסיירת את יכולים להמשיך בקבע ולקבל הרבה כסף וזה

פורסם

אם אין לך אפשרות להגיע לסיירת לך לעתודה טכנולוגית.

פורסם

גם אני בדיוק באותה דילמה כמו שלך, יש לי לחץ נוראי מאמא שלי לעשות יג יד, היא מביאה לי פרוספקטים של מכללות וזה וכל פעם שהיא מדברת על זה שאני חס וחלילה יהיה בקרבי יש לה דמעות בעיניים :\

אני דוקא רוצה ללכת לקרבי וזה נראה לי שירות הרבה יותר מעניין ותורם מבחינה אישית מבחינת חוסן מסוים לחיים, גם יש לי נתונים כמו שלך רק פרופיל 97 והפחד שלי זה שקרבי זה לא מה שזה נראה לי, אני מפחד להגיע לגדודים ולא לסיירת כלשהי ולהיות עם חבורה של דפ'רניקים 3 שנים :\

אני מאמין שבסופו של דבר אני יוותר על יג-יד, זה נראה לי מיותר, אם אני ירצה ללכת ללימודים גבוהים אני יעשה את זה אחרי הצבא כמו רוב האנשים.

פורסם

אני דוקא רוצה ללכת לקרבי וזה נראה לי שירות הרבה יותר מעניין ותורם מבחינה אישית מבחינת חוסן מסוים לחיים, גם יש לי נתונים כמו שלך רק פרופיל 97 והפחד שלי זה שקרבי זה לא מה שזה נראה לי, אני מפחד להגיע לגדודים ולא לסיירת כלשהי ולהיות עם חבורה של דפ'רניקים 3 שנים :\

תיזהר במה שאתה אומר, אני בא מהגדודים :<>

זה לא כזה גרוע כמו שאתה אומר להיות בגדודים(פול צחוקים וחוויות, טובות ורעות), הבעיה שאנשים כמוך ופותח התרד לא מתאימים לזה, זה יבזבז להם 3 שנים מהחיים.

תראה אותי עכשיו, אני רוצה ללמוד הנדסת תוכנה ואני צריך להשלים בגרויות, פסיכומטרי, לעשות תואר וגם כשיהיה לי תואר לא יהיה ניסיון שיכלתי לקבל בצבא ..

פורסם

אני כרגע בקרבי אמצע אימון מתקדם. הייתה לי את אותה ההתלבטות אם ללכת לקרבי או ללכת למשהו בתחום המחשבים שעניין אותי הרבה יותר ומבחינה מסויימת גם רציתי יותר....

בשירות ג'ובניק תוכל לצבור נסיון וידע בתחום המקצועי שיאפשרו לך להכנס לחיים מבחינה מקצועית בצורה הרבה יותר טובה....

בשירות קרבי אתה תרגיש סיפוק רב עם התרומה שלך למדינה מכיון שהיא נראית באופן ממשי,הקושי בקרבי הוא רב ולכן גם השירות שם הוא התרומה הגדולה ביותר שתוכל לתת למדינה ובנוסף לכל אלו אתה תתחזק מבחינה מנטלית תפתח חוסן אישי בצורה כזאת שלא תוכל להשיג ללא שירות קרבי דבר שיתרום לך רבות להמשך חייך.

מכאן ההחלטה היא בידך....

פורסם

אני כרגע בקרבי אמצע אימון מתקדם. הייתה לי את אותה ההתלבטות אם ללכת לקרבי או ללכת למשהו בתחום המחשבים שעניין אותי הרבה יותר ומבחינה מסויימת גם רציתי יותר....

בשירות ג'ובניק תוכל לצבור נסיון וידע בתחום המקצועי שיאפשרו לך להכנס לחיים מבחינה מקצועית בצורה הרבה יותר טובה....

בשירות קרבי אתה תרגיש סיפוק רב עם התרומה שלך למדינה מכיון שהיא נראית באופן ממשי,הקושי בקרבי הוא רב ולכן גם השירות שם הוא התרומה הגדולה ביותר שתוכל לתת למדינה ובנוסף לכל אלו אתה תתחזק מבחינה מנטלית תפתח חוסן אישי בצורה כזאת שלא תוכל להשיג ללא שירות קרבי דבר שיתרום לך רבות להמשך חייך.

מכאן ההחלטה היא בידך....

שמע אחי, להיות לוחם מחזק אותך והכול, אבל אם אתה הולך להיות דוקטור למחשבים אז עדיף לך להתעסק בזה גם בצבא, זה יוסיף לך המון באזרחות

פורסם

1) סמסטר א' מתחיל בדרך כלל באוקטובר.

2) התבחירה צריכה להיות שלך בלבד - מה אתה מעדיף? להיות עוד שנה בבית ספר, או להתחיל כבר עכשיו את הצבא. לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות. תעשה טבלה כזו, ותרשום בכל צד את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות. לאחר מכן, "תנקד" כל אפשרות, ותסכום את התרונות, ותוריד מהן את החסרונות. תבחר במה שיקבל את הציון הגבוה יותר.

פורסם

שמע אחי, להיות לוחם מחזק אותך והכול, אבל אם אתה הולך להיות דוקטור למחשבים אז עדיף לך להתעסק בזה גם בצבא, זה יוסיף לך המון באזרחות

מצד שני, אף אחד לא יבטיח לו שאחרי הצבא הוא יתקבל לאותה עבודה שרצה.

זה שזה יוסיף לו לקורות חיים בראיון עבודה זה נכון, אבל זה גם אפשר לעשות ללא הצבא, והשירות הקרבי זה חוויה.

בכל מקרה הוא החליט כבר..

פורסם

מספר תשובות ממישהו שהתחיל י"ג ולמזלו עזב ואשר ראה את חבריו מבזבזים את זמנם.

1. תואר טכנאי/הנדסאי לא שווה כמעט שום דבר בימינו.

2. ניסון צבאי לרוב לא משנה לאף מפעל מלבד מפעלים בטחוניים וזה ממקורות מתחום כ"א ב HIGH TECH

3. לראות את חבריך משוחררים כשלך נשאר עוד 3 שנים בצבא יכול להיות מאוד מאוד מתסכל.

אם יש בך רצון לקרבי לך על זה וזאת מהסיבות הבאות:

1. מלגת לימודים של שנה+

2. לאחר השירות הצבאי והטיול (אם תחליט לעשות אותו) תשתנה ותלמד להכיר את עצמך, לאחר שתגבש את זהותך תבחר מה ללמוד.

3. לאחר שהצבא כביכול השקיע בלימודים שלך שאיפתו היא שתמשיך במקצוע (אם הדבר ניתן) לרוב יחסית קשה לעבור ליחידות קרביות לאחר לימודים.

לדעתי האישית ומניסיוני.

רוצה קרבי, לך על זה.

אל תבזבז את זמנך על תואר חסר חשיבות במקצוע שאתה לא בטוח שמתאים לך.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.

פורסם

^^^

I'm with him..

פורסם

נתחיל דבר דבר

כל אלה שאומרים ניתן משהו למדינה וזה אז תנו לי לכם שהמדינה לא שמה עליכם אתם עוד קצת חיילים מחלק גדול מאוד של חיילים.

עוד משהו אתם אומרים גם שבזמן שאתם רואים את חברים שלכם מסיימים את הצבא ולכם נשאר עוד שנתיים שלוש(קודם כל אין טעם לעשות יד) אז הם אחרי זה הולכים עם הקרבי שלהם ודוחפים אותו עמוק (מאוד אפשר להגיד) לתחת כי חוץ מזה שזה מחשל אותם וזה אין לכם מה לעשות עם זה שהייתם בקרבי אין לכם לא מקצוע ולא כלום הדבר היחיד שאתם יכולים לעשות זה לפתוח בסטהואלה שלא עושים את זה מה הם עושים? הם צריכים להשיג ידע ,מקצוע משהו.... , אז הם הולכים לאוניברסיטה ומבזבזים 4 שנות לימוד ו10K+ לשנה (נכון?) וגם אחרי זה יוצאי ממרם וגאמא (שיצאו בערך שנתים שלוש לפני אלה שהלכו לאוניברסיטה, ואני סתם נותן דוגא למחשבים אבל אני מאמין שזה נוגע לכל דבר) יהיו מועדים עליהם כי פשוט מאוד להם יש ניסיון ולא רק ידע...

בגלל כל זה עוד כמה דברים (אין לי כוח לכתוב עוד) אני אומר סיירת או ממרם/גאמא/אנערף כי מה זה לעשות עוד שנה(יג, שהיא בעצם חצי שנה של לימודים) ואז ללכת לצבא ולצאת ויש לכם עבודה עם משכורת ממש טובה בלי לבזבז 45K~ על אוניסרסיטה.

אם אתם מפותחי הבסטה למיניהם תעשו קרבי...

בקשר לסיירת כמו שאמרתי זה פשוט יותר מענין ואתה לא צריך לצאת ממה אחרי 3 שנים (בקבע יש שכר טוב ועבודה מאוד מעניינת)

פורסם

הדעה שלי:

בוא נגיד שטעמתי קצת משני הצדדים ואני מכיר את 2 סוגי האנשים. כחלק ממסלול יעודי לקצונה בקשר גם הסתפחתי לגדוד שריון וראיתי את פלוגות הלוחמים והמפקדה וגם הייתי בגדוד קשר וראיתי את כל טכנאי מערכות מחשוב ודומיהם.

שיקול אחד: אם תלמד ותהיה טכנאי\הנדסאי בחלק מהמקצועות בצבא אתה תעשה קורס צבאי ביחד עם אנשים שהם טכנאים, הנדסאים ואפילו למדו את המקצוע בבית ספר (מחשבים\אלקטרוניקה וכו') ככה שאם למדת מחשבים בבית ספר ותבקש להשתבץ לפי מקצוע תוכל לעשות את זה גם עם פרופיל קרבי, ולהגיע בחלק מהמקרים לתפקידים איכותיים שאחרים השקיעו שנתיים נוספות בשבילם. תפקידי רשתות ומחשוב גם יכולים לכלול עבודה ביש"ע, עבודת שטח של הקמת תשתיות ומערכות למבצאים, כמובן תלוי בבסיס בו תשובץ.

אישית, אני חושב שי"ג וי"ד זה בזבוז זמן, ואם כבר אז ללכת על עתודה אקדמאית (בתנאי שיש לך את הנתונים ואתה באמת רוצה את זה) אחרת עדיף לך כבר ללכת לצבא בשיבוץ במקצוע, מיון מוקדם או לוחם

פורסם

יד זה באמת בזבוז זמן

אבל יג מוסיף לך במשכורת של הקבע (ולא מעט) גם זה מבטיח שתילך למחשבים ולא לקרבי

גם עתודה האדמית זה לפי דעתי בזבוז זמן כי גם ככה בחוץ אוניברסיטה=<ממרם/גאמא(בגלל הניסיון) אז אין ממש טעם לעשות משהו שגם לוקח יותר זמן, מה גם לך תידע אם בכלל אתה מתאים לפי הדרישות...

פורסם

יש לך הגיון דיי מעוות אתה יודע?

מהקורס של ממר"ם / גאמא אתה יוצא בלי תואר

מעתודה אקדמית אתה יוצא עם תואר, ואתה מגיע לאותן יחידות (בגדול) שמגיעים אליהן י"ג וי"ד מאותו תחום שלך

אותו הנסיון (רק של האקדמית יותר ארוך) ואתה יוצא עם תואר

מן הסתם אתה לומד יותר זמן, 3/4 שנים לעומת שנה או שנתיים ב-י"ג / י"ד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים