עבור לתוכן

שאלה בקשר למעבדים והלוחות שעובדים ב533.....

Featured Replies

פורסם

המתח בתמונה הוא 1.75 כיוון שזו ביקורתע ל לוח, והם רצו להראות מה המתח המקסימלי שהוא מציע.

יש?

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח?

פורסם

כן...

פורסם

אבל בעצם למה לא?

זה אותו מעבד... ראית את התמונה?

לא כל שני מעבדי 1.8A זהים!

זו הסיבה שקוראים לזה אוברקלוקיג - אתה אף פעם לא יודע מראש כמה רחוק אתה תגיע.

המהירות המוטבעת על המעבד מובטחת, כל דבר מעבר לזה זה ענין של מזל.

אני מנסה להסביר לך כבר כמה פעמים שאינטל מייצרים נניח מליון מעבדים-מתוכם 5% מסוגלים לעמוד ב 2.8, 40% מסוגלים לעמוד ב 2.53 , 75% מסוגלים לעמוד ב 2.2 וכולם מסוגלים לעמוד ב 1.8.

(סתם דוגמא).

המעבדים עוברים בדיקות ומוטבעת עליהם מהירות שהם מסוגלים לעמוד בה, זה שכל המעבדים באו מאותו פס ייצור לא עושה אותם זהים.

אם היו מוכרים רק את המהירות הגבוהה ביותר האפשרית אז 95% מהמעבדים היו הולכים לפח וכל מעבד נותר היה עולה 100,000$.

תתחיל להבין שיש הבדלים בין המעבדים (לא מכוונים, אבל שנובעים מתהליך הייצור שאינו לחלוטין אחיד או צפויי).

אם תקח 100 מעבדי 1.8A חלקם יגיעו עם המתח הנומינלי ל 2.8, חלקם עם 1.75V לא יגיעו אפילו ל 2.4.

תעזוב את הנושא הזה וזהו, אם בא לך לנסות אוברקלוק אז תנסה (על אחריותך), אבל תפסיק עם השטויות.

ביצועים של מעבד כל עוד הוא לא מגיע לחימום יתר נקבעים ע"י מהירות הבאס, הליבה והזיכרון.

אין הבדל בביצועים בין 2.4B ו 1.8A שעבר אוברקלוק ל 2.4.

יש הבדל באורך החיים הצפויי של המעבדים וביציבות המערכת לאורך זמן.

פורסם
  • מחבר

חבל שאתה לא מבין על מה אני מדבר.....

ואתה מתווכח עם עצמך...

אני לא ילך לזרוק כסף על לוח ומאוורר וזכרונות כנראה כדי לראות שהמעבד לא יעבוד עם זה...

אוברקלוק רצחני אני לא יכול לעשות גם אם אני רוצה.. למה? כי יש לי asus p4t-e שנותן את המתח שמוגדר בביוס רק אחרי השלב הראשון בהדלקת המחשב...

כלומר אם אני יעלה את הבאס לשלב שהוא לא עולה עם המתח 1.5 המחשב לא יעלה!!!!!

פורסם

הP4TE הוא בסדר גמור לO\C..

פורסם
  • מחבר

תשמע לי יש אותו..

וגם לחבר שלי

אני לא הצלחתי להגיע ל2.2

וגם הוא עם בדיוק אותו מעבד ואותו לוח

אני יודע שהמעבד בטוח יכול יותר.. הלוח פשוט מעפן ואני לא רוצה לעלות את המתח וסתם לדפוק את עצמי בהריסת הלוח

פורסם

השאלה היחידה שאני רואה פה, ואף אחד לא עונה עליה, היא האם אפשר לקנות לוח עם באס של 533 ולשים עליו מעבד של באס 400 וזה יעבוד?

כי בעיקרון המעבד 2.4B ו1.8A הם בדיוק אותו מעבד...

פורסם
  • מחבר

דרור כן... אפשר...

אני עזרתי למישהו שקנה את הלוח שלנו וקנה בטעות 2.4B אבל לו זה זיהה רק 2 לא יודע למה

לא רציתי להתחיל להגיד לו לעשות oc כדי לא לקחת על עצמי אחריות אם יקרה משהו אבל בעיקרון זה עובד

פורסם

וואלה?

מצוין, אז עוד כמה חודשים אני אקנה לוח וזהו...

לא צריך לקנות מעבד חדש... ;D

פורסם
  • מחבר

חחחחח אולי מי יודע אנחנו צריכים לבדוק

יענו אם אתה או אני נעשה את זה נקנה הכל חוץ ממעבד אם לא יעבוד נקנה גם מעבד ;D

פורסם

תשמע לי יש אותו..

וגם לחבר שלי

אני לא הצלחתי להגיע ל2.2

וגם הוא עם בדיוק אותו מעבד ואותו לוח

אני יודע שהמעבד בטוח יכול יותר.. הלוח פשוט מעפן ואני לא רוצה לעלות את המתח וסתם לדפוק את עצמי בהריסת הלוח

WTF?

עזוב, אני לא אתחיל להסביר לך את בסיס הOC..תעבור קצת על מושגים ועל הביצוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים