עבור לתוכן

תביאו לי רעיון איך לעשות פילטר טוב למאוור..

Featured Replies

פורסם

יש לי רעיון.. אבל אני לא יודע מאיפה להשיג את החומר...

נכון על רמקולים... יש כמו בד כזה... מאיפה אני יכול לקנות זה? ואיך קוראים לזה..?

תודה =]

פורסם

אתה יכול להכין פילטר ממטלית או משהו כזה.

יש מדריך באתר.

פורסם

אאממממ אתה יודע שפילטר מונע מאוויר להיכנס ומה שאומר שהקירור יהיה הרבה פחות אפקטיבי...

ושום פילטר לא יכול להבטיח לך 100 אחוז מניעת אבק...

בכל מיקרה לדעתי פילטרים זה סתם בזבוז, חשמל, השקעה למאוורר חזק הרבה יותר שלא יהיה תת לחץ או להפך וכו'

פורסם

זה באמת פוגע בדחיפת האויר, אבל גם אבק פוגע בביצועים של האירור, ואלא אם כן אתה מנקה כמו שצריך את המארז בעם בחודש מקסימום, אז עדיף לקנות גריל.

ופילטר ממתכת לא תמיד פוגע הרבה בזרימת האויר ( תלוי איזה ), וזה גם מונע מחלקים קטנים להיכנס למארז וזה יכול להציל לך את המחשב במקרים מסוימים ( ולפעמים קצת מוגזמים אבל זה עדין חשוב )

פורסם

זה באמת פוגע בדחיפת האויר, אבל גם אבק פוגע בביצועים של האירור, ואלא אם כן אתה מנקה כמו שצריך את המארז בעם בחודש מקסימום, אז עדיף לקנות גריל.

ופילטר ממתכת לא תמיד פוגע הרבה בזרימת האויר ( תלוי איזה ), וזה גם מונע מחלקים קטנים להיכנס למארז וזה יכול להציל לך את המחשב במקרים מסוימים ( ולפעמים קצת מוגזמים אבל זה עדין חשוב )

גרילים הם לא פילטרים - איך שהבנתי זה סתם דבר שמתיישב מול המאוורר , הוא לא נועד לסינון אבק... (ראיתי גרילים אצל חברים, ראיתי מחשבים אם הרבה אבק ואם גרילים. אז אני משאר שהבנתי נכון את המטרה שלו ).
פורסם

אני התבלבתי, התכונתי פילטר, אני יודע מצוין מזה גריל, אבל היה אפשר להבין אותי

פורסם

אני התבלבתי, התכונתי פילטר, אני יודע מצוין מזה גריל, אבל היה אפשר להבין אותי

פילטר מתחת זה גריל =\

קיצר לא הבנתי למה התכוונתה

ועדיין בפורום הזה עברתי על כל יומני הפרוייקטים שהיו כשנירשמתי (וזה לא קרה מזמן...)ואף אחד כאן לא עשה פילטר

פורסם

פילטר וגריל זה 2 דברים שונים, פילטר זה לחסימת אבק, גריל זה ליופי, מובן?

ובקשר למדריך של איך לעשות פילטר, אז התכוונתי לזה- http://hwzone.co.il/guides/fanfilter/ .

ואם כבר הזכרתה פרויקטים, אז בפרויקט הבא משהו הכין פילטר, ואני זוכר שהוא גם כתב מאיזה חומר ( משהו פשוט של חלונות שאפשר לקנות בכל מקום )- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=190111.20

פורסם

פילטר למאוור....

אז ככה אתה צריך למצאו מסנן של מזגן

במזגן יש פילטר אוויר קידמי מעולה שמונע מהאבק להכנס ולצאת כאחד

כל כמה זמן צריך לנקות אותו

וזה הפתרון המומלץ ביותר

הבעיה היא רק מאיפה להביא את הפילטר הזה

כי אנחנו לא נהרוס מזגן שלם כדי להוציא ממנו את הפילטר

אלה אם מדובר במזגן מת גם ככה אבל לא כל כך ישן

אני בספק אם יש את זה במזגנים ישנים מידי

פורסם

זה כבר מסובך מדי ( איפה תמצא מזגן שאתה לא צריך??? ).

עדיף או לעשות מה שכתוב במדריך שהבאתי לך, או לשאול את זה שעשה את הפרויקט שהראתי לך מאיפה הו השיג את החומר ( מומלץ יותר :xyxthumbs: )

פורסם

ובקשר למדריך של איך לעשות פילטר, אז התכוונתי לזה- http://hwzone.co.il/guides/fanfilter .

מי שיסתמך על המדריך הזה מחפש רק צרות. למטלית\מגבת נייר יש צפיפות גבוהה - חסימת אויר טוטאלית (כמעט).

בנוסף במדריך הרכיבו "פילטר" ממטלית\מגבת נייר על מאוורר המוציא אויר מהמארז - חסימת הוצאת אויר חם מהמארז - לא טוב.

כבר קטלו בעבר את המדריך הזה ובצדק, הוא לא מקצועי ומטעה.

מניסיון רשת יתושים הכי יעלה, לא פוגע בזרימת אויר, חצי מהאבק נשאר על הרשת. להרכיב רק על מאווררים המכניסים אויר, אין טעם לשים על מאווררים המוציאים.

טיפ נוסף: אם המחשב על הרצפה - כדאי להרים אותו לגובה השולחן תהיה ירידה דרסטית בכמות אבק המצטברת.

פורסם

^^^אתה צודק בדבריך, אבל אתה יכול להחליף את המטלית בכל חומר אחר שנראה לך ושנמצע בהשיג ידך, חומר לפילטר הוא לא כזה נדיר או מסוים^^^

ובקשר לפילטר על מאוורר שמכניס בלבד, אם יש לך מאוורר שמוציא אויר והוא חשוף לגמרי ( בד"כ מאווררים שעל הדלת או על הגג ), אז מומלץ לך גם לארגן לו פילטר אבל אחד שבקושי חוסם אויר, על מנת שהוא ימנע מחלקים קטנים שהגיעו לא יודע מאיפה שיכנסו לך למארז ויהרסו משהו, או לפחות תקנה גריל שימנע את זה.

פורסם

יש גריל, מעבר אליו אין צורך בפילטר למאווררים מוציאים, הפילטר רק ימנע מחלק מהאבק לצאת מהמארז...

פורסם

נו זה מה שאמרתי, אפשר להסתפק בגריל.

וזה גם לא בעיה לארגן פילטר למאוורר שמוציא אויר, שבקושי יסום את זרימת האויר, פשוט עושים חורים מממש ענקיים.

פורסם

מי שיסתמך על המדריך הזה מחפש רק צרות. למטלית\מגבת נייר יש צפיפות גבוהה - חסימת אויר טוטאלית (כמעט).

בנוסף במדריך הרכיבו "פילטר" ממטלית\מגבת נייר על מאוורר המוציא אויר מהמארז - חסימת הוצאת אויר חם מהמארז - לא טוב.

כבר קטלו בעבר את המדריך הזה ובצדק, הוא לא מקצועי ומטעה.

מניסיון רשת יתושים הכי יעלה, לא פוגע בזרימת אויר, חצי מהאבק נשאר על הרשת. להרכיב רק על מאווררים המכניסים אויר, אין טעם לשים על מאווררים המוציאים.

טיפ נוסף: אם המחשב על הרצפה - כדאי להרים אותו לגובה השולחן תהיה ירידה דרסטית בכמות אבק המצטברת.

רשת עכבישים כמו שאתה קורא לזה היא כן פוגעת בזרימת האוויר - ואין גוף שלא (תלמד אווירודינמיקה...) אומנם בצורה קטנה מאוד כי היא עצמה מורכבת מסיבים דקים והחורים הם גדולים מה שאומר שכן ניכנס אבק ובכמויות הדבר היחידי שמונע מהאבק להיכנס זה הסיבים וחלק ממערבולות האוויר שנוצרות בגללם... בכל מיקרה זה לא פילטר טוב מידי...

ובכללי לא מומלץ להכניס פילטרים למחשב (כי זה לא יעיל וזה לא שימושי...)

SNOW :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים