עבור לתוכן

האם יש צורך לשנות את שיטת הממשל הארץ?

מהי לדעתכם שיטת הממשל העדיפה? 1,408 הצבעות

1. 1. מהי לדעתכם שיטת הממשל העדיפה?

• דמוקרטיה נשיאותית (ארה"ב)
    • דמוקרטיה פרלמנטרית (בריטניה)
    • מה שיש היום זה מצויין.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אכן, ביוון הייתה הדמוקרטיה הראשונה, אבל היא הייתי דמוקרטיה אליטיסטית, כלומר רק גברים (לא נשים), חופשים (ולא עבדים) יכלו להצביע....

גם בארץ תושבי קבע, ועובדים זרים לא יכולים להצביע אז? לפני 100 שנה נשים לא יכלו להצביע אז? בארצות הברית וחלק גדול מהעולם הייתה עבדות עד לא מזמן אז?

פורסם

הכי טוב, מונארכיה ואת עצמי אני מציעה בתור השליטה הבלתי מעורערת.

wrong pills :silly:

שיטת המשטר בארץ היא טובה, הבעיה היא שאין חוקה ואין ענישה מספקת עד בכלל למושחתים

עריכה: עוד דבר שצריך לעשות - זה להעלות את אחוז החסימה, הוא נמוך באופן מסוכן.

פורסם

אני גם הייתי מוסיפה חוקים אקולוגיים כמו באיחוד האירופי שם נותנים קנסות על לכלוך ברחוב ומפרידים אשפה ומי שלא מפריד מקבל באן ולא מפנים לו את הזבל.

פורסם

ומי שלא מפריד מקבל באן

מה זה פורום, הוא מקבל באן :lol: :lol:

פורסם

wrong pills :silly:

שיטת המשטר בארץ היא טובה, הבעיה היא שאין חוקה ואין ענישה מספקת עד בכלל למושחתים

עריכה: עוד דבר שצריך לעשות - זה להעלות את אחוז החסימה, הוא נמוך באופן מסוכן.

היא לא טובה למדינה כמו שלנו, היא טובה למדינה שאין לה דאגות על הראש.

מדינה כמו שלנו צריכה שיטת משטר שתתן כוח למנהיג, בפעול לראש הממשלה אין כוח, יש מיליון מפלגות וכל אחת מחזיקה את המדינה מהבייצים.

שיטת משטר נשיאותית היא הטובה ביותר היא מאפשר יציבות פוליטית והוצאה לפועל של החלטות כשצריך לעשות אותם.

פורסם

אני גם הייתי מוסיפה חוקים אקולוגיים כמו באיחוד האירופי שם נותנים קנסות על לכלוך ברחוב ומפרידים אשפה ומי שלא מפריד מקבל באן ולא מפנים לו את הזבל.

זה דווקא מבורך, חוסך המון אשפה.

אני גם בעד לחוקק חוק שבקבוקי המים המינרלים יהיו שקופים ולא כחולים, זה גורם לבעיות במיחזור, אף אחד לא רוצה לקנות פלסטיק ממוחזר כחול.

היא לא טובה למדינה כמו שלנו, היא טובה למדינה שאין לה דאגות על הראש.

מדינה כמו שלנו צריכה שיטת משטר שתתן כוח למנהיג, בפעול לראש הממשלה אין כוח, יש מיליון מפלגות וכל אחת מחזיקה את המדינה מהבייצים.

שיטת משטר נשיאותית היא הטובה ביותר היא מאפשר יציבות פוליטית והוצאה לפועל של החלטות כשצריך לעשות אותם.

וזה בדיוק מה שאני מציע למנוע עם הרמת אחוז החסימה.

פורסם

בוא נראה אותך מנסה להתנגד ללובי שיהיה נגדך בעניין הבקבוקים

עוד עלולים להוציא נגדך האשמה על הטרדה מינית

פורסם

חחח

אולי בוא ולא נשאיר להם ברירה? פאק, המדינה הזאת דפוקה לפעמים.... צריך לפעמים איזה מישהו עם בייצים שלא אכפת לא על הקריירה ורק על המדינה, חבל שאין אנשים באמת רוצים בטובת המדינה מעל הכל בבית המחוקקים שלנו.

פורסם

נו אז מה רע בשיטה שלי? :o

בעקרון, לא אכפת לי גם אם השלטון היה טוטאליטרי, העיקר שבראש היה בנאדם שבאמת אכפת לו, ולא אחד תאב כסף וכוח.

פורסם

הבעיה בשיטה שלך, שבסוף תמיד איכשהו עורפים את הראש של השליט, כלומר השיטה הזאת לא עובדת.

צריך מישהו שבאמת אכפת לו, שנבחר באופן דמוקרטי לא עריץ.

פורסם

תראה, בני אדם הם מעין עדר כזה. תן להם לבחור - הם יבחרו את הכי פופולארי, גם אם הוא לא באמת אכפת לו מהמדינה, רק מספיק שהוא צועק סלוגנים שמכפישים את המועמד היריב. אני בכיף הייתי תופסת את השלטון בכוח. באמת, במדינה שלנו (האמת, בארה"ב זה גם ככה אם כי פחות מורגש) הפוליטיקה מורכבת מחברים לנשק (או לקפה במילואים) וקרובי משפחה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה שלנו בארץ היא שלכל אחד דיעה משלו ובסוף אי אפשר לעשות כלום. אתם רוצים בקבוקים ידידותיים לסביבה? אין מצב כל המפלגות ירצו תמורה כדי להצביע לחוק כזה ולאף מפלגה אין אינטרס לשלם בשביל לקדם את החוק.

בעיות כאלו בדיות יפתרו ע"י שיטה נשיאותית כמו שכתוב בלינק ההודעה הראשונה שמסבירה על השיטה. יהיה נשיא עם צוות מקצועי ולא פוליטי שלא זקוק לתמיכת הפוליטיקאים כדי לנהל את המדינה ויווצרו רק שני גופים גדולים ימין ושמאל. לכן שמי שיהיה בשלטון יוכל לפעול בקלות יחסית עד שיוחלף הקדנציה הבאה.

הבעיה הגדולה באמת שמכיוון והשיטה מבטלת את כוח המפלגות הקטנות לעולם לא יצליחו להחליף את השיטה בכנסת מכיוון שרוב הכנסת בנוייה ממפלגות קטנות.

פורסם

הבעיה בשיטה שלך, שבסוף תמיד איכשהו עורפים את הראש של השליט, כלומר השיטה הזאת לא עובדת.

צריך מישהו שבאמת אכפת לו, שנבחר באופן דמוקרטי לא עריץ.

אז צריך לפתח את הטכנ' שמאפשרת לשים ראשים בצנצנות כמו בfuturama ואז אין בעיה עם עריפת ראשים P:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים