עבור לתוכן

ניצחנו במלחמה!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

החיזבאללה מבין משהו במלחמה. בניתוח קר של המצב אנחנו פגענו בהם יותר מאשר הם פגעו בנו. הם לא הזיקו כלל ליכולתנו הצבאית, כוח האדם שלנו - למורות שאיבדנו מעל 100 חיילים - לא נפגע (זה ניתוח קר, לא לשכוח) והכלכלה שלנו - למורות שנפגעה - מלכתחילה הייתה במצב מעולה ככה שהמשבר הזה רק איזן אותה למצב בו השנה הנוכחית במקום מעולה מבחינה כלכלית תתוייג לבסוף כסבירה מינוס עד סבירה. היכולת הצבאית של החיזבאללה נפגעה קשות מאידך, 550 החיילים שנהרגו להם מהווים אחוזים לא מעטים מבחינה מספרית, מה שהם בנו בדרום במשך 6 שנים ירד כמעט לחלוטין לטימיון - ומה שלא - לצה"ל יש מיפוי מלא של האיזור כפי שהוא. כלכלת לבנון קרסה וחלק לא מבוטל מערי וכפרי לבנון נהרסו. זה בניתוח קר (פשטני וחובבני, אבל זה לא שאני או אתם יכולים הרבה יותר, גם לא IG).

עכשיו - בנוגע להודעה שבה IG טרח כ"כ יפה לצטט את עצמו ולהדגיש שוב את דבריו - אם אתה מתחיל את הפסקה ב"אומנם לא ציפתי שזה יקרה במלחמה זו" - איך ההמשך יכול להיות רלוונטי?? והבנתי מה ניסת להגיד - אז אתה לא יכול לדעת עד כמה החיזבאללה נפגע מבחינה צבאית - גם אם נגיד 70% מהנשק שלו השומד או נתפס ע"י ישראל לא תדע זאת והם לא יגידו את זה. גם אם 30% מלוחמיהם נהרגו (וכמה אחוזים מכלל הלוחמים שלנו נהרגו? בדיוק) הם לא יגידו את זה. גם אם הנזק למבנים ולתשתיות שלהם הוא קריטי לא תשמע ביקורת כלשהי בתוך האירגון או הודאה. וזה לא משנה מה התנאי שלהם להפסד או ניצחון, משנה מה התנאי שלנו. אם התנאי שלנו להפסד זה 100 הרוגים והתנאי שלהם זה חיסול טוטאלי של כל החיזבאללה - אז הפסדנו מראש.

• תגובות 46
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא ניצחנו ולא הפסדנו. הסיבוב הזה הסתיים בתיקו, וצפוי סיבוב שני. ישראל היא בובה של ארה"ב וחיזבאללה הוא בובה של איראן, וכל עוד ארה"ב ואיראן לא יפתרו את בעיותיהן המצב פה לא ישתנה.

פורסם
  • מחבר

כן, רק שאם ארה"ב מאבדת את הבובה שלה היא לא הפסידה לנצח, היא רק חטפה סטירה קטנה.

פורסם

החיזבאללה מבין משהו במלחמה. בניתוח קר של המצב אנחנו פגענו בהם יותר מאשר הם פגעו בנו. הם לא הזיקו כלל ליכולתנו הצבאית, כוח האדם שלנו - למורות שאיבדנו מעל 100 חיילים - לא נפגע (זה ניתוח קר, לא לשכוח) והכלכלה שלנו - למורות שנפגעה - מלכתחילה הייתה במצב מעולה ככה שהמשבר הזה רק איזן אותה למצב בו השנה הנוכחית במקום מעולה מבחינה כלכלית תתוייג לבסוף כסבירה מינוס עד סבירה. היכולת הצבאית של החיזבאללה נפגעה קשות מאידך, 550 החיילים שנהרגו להם מהווים אחוזים לא מעטים מבחינה מספרית, מה שהם בנו בדרום במשך 6 שנים ירד כמעט לחלוטין לטימיון - ומה שלא - לצה"ל יש מיפוי מלא של האיזור כפי שהוא. כלכלת לבנון קרסה וחלק לא מבוטל מערי וכפרי לבנון נהרסו. זה בניתוח קר (פשטני וחובבני, אבל זה לא שאני או אתם יכולים הרבה יותר, גם לא IG).

עכשיו - בנוגע להודעה שבה IG טרח כ"כ יפה לצטט את עצמו ולהדגיש שוב את דבריו - אם אתה מתחיל את הפסקה ב"אומנם לא ציפתי שזה יקרה במלחמה זו" - איך ההמשך יכול להיות רלוונטי?? והבנתי מה ניסת להגיד - אז אתה לא יכול לדעת עד כמה החיזבאללה נפגע מבחינה צבאית - גם אם נגיד 70% מהנשק שלו השומד או נתפס ע"י ישראל לא תדע זאת והם לא יגידו את זה. גם אם 30% מלוחמיהם נהרגו (וכמה אחוזים מכלל הלוחמים שלנו נהרגו? בדיוק) הם לא יגידו את זה. גם אם הנזק למבנים ולתשתיות שלהם הוא קריטי לא תשמע ביקורת כלשהי בתוך האירגון או הודאה. וזה לא משנה מה התנאי שלהם להפסד או ניצחון, משנה מה התנאי שלנו. אם התנאי שלנו להפסד זה 100 הרוגים והתנאי שלהם זה חיסול טוטאלי של כל החיזבאללה - אז הפסדנו מראש.

אז לא נדע כמה מהם נהרגו... מה זה קשור להודעה שלי?

אני אמרתי שמספר ההרוגים שלהם זה לא פאקטור. אם הייתה דרישה של האו"ם מממשלת לבנון לפרק את החיזבללה, ולהחזיר את החטופים, אז זה הייה ניצחון שלנו, וגם הם היו יודעים את זה, אפילו אם הם היו מודיעים על ניצחון.

בניתוח קר- לחיזבללה לא משנה כמה מהם נהרגו (כולם שאהידים), כמה כפרים נהרסו (עוזר למלחמה התיקשורתית), כמה נשק איבדו (אירן וסורייה יחדשו את המלאי בשימחה) וכמה תשתיות נפגעו.

לנו זה כן משנה. אתה לא יכול "לאבד" או "לבזבז" משהו שלא איכפת לך ממנו, אתה יכול רק "לנצל" את זה.

בניתוח קר, הם ניצלו את המשאבים שלהם, אנחנו איבדנו 110+ אנשים, נזק נפשי ניגרם לאלפי ילדים, תשתיות ורכוש במיליארדי ש"ח נהרס.

עכשו תגיד לי מי ניצח?

לא ניצחנו ולא הפסדנו. הסיבוב הזה הסתיים בתיקו, וצפוי סיבוב שני. ישראל היא בובה של ארה"ב וחיזבאללה הוא בובה של איראן, וכל עוד ארה"ב ואיראן לא יפתרו את בעיותיהן המצב פה לא ישתנה.

כמה שלא נהייה בובות, כל עוד חתמנו על הפסקת אש בלי שהחיילים חזרו, זה הפסד שלנו. אתה שוב מעדיף אי נעימות כלכלית על חיי אדם.

כן, רק שאם ארה"ב מאבדת את הבובה שלה היא לא הפסידה לנצח, היא רק חטפה סטירה קטנה.

ומה נראה לך, שהחיזבללה זה המלאך השומר של אירן?

פורסם

guy king, ישראל לא ניצחה במלחמה הזאת, וגם לא חיזבאללה.

הרי אף אחד מהמטרות (שלנו) לא הושגה במלואה (ואחרות פשוט לא התקדמו בכלל), ואפילו את "העוצמה" שלנו לא הראינו (כמה טנקים נהרסו? מסוקים שנפלו? סטי"ל שנפגעה? וכמה פגיעות של רקטות ישובי ישראל ספגו?). אז נכון, סיימנו במצב יותר טוב מלבנון, אבל זה כי היכולת של ישראל הייתה פשוט יותר גדולה (צבא מערבי מתקדם, מול ארגון טרור), אבל עדיין, חיזבאללה תפסו אותנו עם המכנסיים למטה. מערך המודיעין של ישראל בוייש, הטכנולוגיות שהיו אמורות להגן על החיילים לא עשו את העבודה שלהן, והכלכלה של המדינה, שגם ככה המצב שלה בקנטים, ספגה פגיעה קשה. לומר שניצחנו את ה"מלחמה" הזאת, זה כמו לומר שניצחנו את מלחמת יום כיפור... זה לא שאנחנו ניצחנו, אלא שכשהפסיק המצב, ידנו הייתה על העליונה.

מה שמאוד מעניין אותי דווקא הוא העובדה שאתה פתאום זורק פה מספרים: שחיזבאללה הגיע למצב שיש לו כרגע רק 30% מהיכולת שלו. מאיפה לך המספר הזה? אף אחד לא באמת יודע כמה נשק יש להם! בשבוע השני ללחימה, אם אתה זוכר, צה"ל יצא בהצהרה שחיזבאללה הגיע למצב של 50% מהיכולת שלו, וראינו כמה שזה לא נכון. ותעשה לי טובה, אבל 500 אנשי חיזבאללה זה לא כזה אחוז גדול מהמערך הלוחם שלהם, כי תזכור שזהו ארגון דיי גדול שיש לו גיבוי מאירן וסוריה.

אחרי עיון בכתבה שקישרת אליה, עולה לי דבר מעניין, בוש לא אמר שישראל ניצחה. אין אף ציטוט של בוש שאומר "ישראל ניצחה", הוא רק מדבר על זה שחיזבאללה הפסיד, ובין זה לבין ניצחון של ישראל יש הבדל עצום. פשוט הכתב יוצא בהצהרות מתרגשות, סתם כי זו דעתו.

פורסם

IG

עד היום המצרים מציינים את ה6 באוקטובר כיום חג לאומי לזכר ה"נצחון" על ישראל במלחמת יום כיפור

זאת למרות שכיתרנו להם ארמיה שלמה, הסבנו להם אבידות גדולות פי כמה וסיימנו את המלחמה על השטח שלהם

אם אתה מחפש לסחוט הודאה בכשלון מצד הערבים, תמשיך לחפש :nixweiss:

כשאתה נלחם נגד ערבים, יותר טוב לתת להם תחושה שהם ניצחו, אפילו אם זה לא באמת ככה... ככה זה, הם נילחמים על כבוד, אנחנו בשביל לשרוד.

...

את החיילים שלהם שנהרגו הם יחליפו תוך שנתיים (אם זה הזמן שלוקח לאמן אותם), ואת הבנייה תוך פחות זמן. הם עשו את הכל בעזרה מבחוץ, עקרונית הם משקמים את הכל תוך שנים ספורות, כך שישראל הרוויחה רק עוד תקופה של שקט - זאת אם לא יופעלו סנקציות כלכליות על החיזבאללה. הפתרון לטווח ארוך יכול להיות רק פוליטי.
פורסם

הכל טוב ויפה...רק שלא ניצחנו. לא החזרנו את 2 החיילים שהיינו צריכים, לא פגענו פגיעה קשה מדי בתשתיות של החיזבאללה, לא הורדנו את נסראללה. כל מה שעשינו היה לגרום למותם של 115 חיילים ו 50 ומשהו אזרחים. ואה, לחיזבאללה לבזבז 4000 קטיושות. נו טוב, גם זה ניצחון...

פורסם

כמה שלא נהייה בובות, כל עוד חתמנו על הפסקת אש בלי שהחיילים חזרו, זה הפסד שלנו. אתה שוב מעדיף אי נעימות כלכלית על חיי אדם.

ומה נראה לך, שהחיזבללה זה המלאך השומר של אירן?

החיילים לא יחזרו בלי עסקה, ולא יעזור כלום. אם ציפית שמבצע צבאי כזה או אחר יחזיר אותם, טעית. אני בעד מבצע בדרום לבנון להחלשת החיזבאללה ולהריסת מערך הרקטות, ואני חושב שפעולה בחודש האחרון היתה מסורבלת ולא מספיקה, אבל אני לא משלה את עצמי שהחיילים השבויים יוחזרו בלי תמורה. אם הגדרת מטרה שאין סיכוי שתוכל לעמוד בה, הרי ברור שהפסדת עוד לפני שיצאת למלחמה.

פורסם

הכל טוב ויפה...רק שלא ניצחנו. לא החזרנו את 2 החיילים שהיינו צריכים, לא פגענו פגיעה קשה מדי בתשתיות של החיזבאללה, לא הורדנו את נסראללה. כל מה שעשינו היה לגרום למותם של 115 חיילים ו 50 ומשהו אזרחים. ואה, לחיזבאללה לבזבז 4000 קטיושות. נו טוב, גם זה ניצחון...

ואיפה השמדת מרבד הבונקרים של חיזבאללה בדרום לבנון והריגת מעל 500 מהלוחמים שלהם? :\

פורסם
  • מחבר

בזמן שמטרת ה"על" הייתה להחזיר 2 חיילים כולם שחכו למשל שבאותה פעילות גם נהרגו 8 חיילים אחרים. שבוי פתאום הפך לדבר הכי חשוב שזוכרים לאורך זמן, בעוד שאת מי שנהרג זוכרים ליום-יומיים. ברור לכאורה למה (כי אותם עוד אפשר להציל), אבל לי יש הרגשה שעכשיו כולם מכירים שמות כמו אהוד גולדבסר, גלעד שליט ואלדד רגב ויזכרו את שמם עוד הרבה שנים (במיוחד אם הם יהפכו להיות כמו רון ארד, נקווה שלא), וזה לא הוגן כלפי חיילים אחרים שמתו ואת שמם לא יזכרו.

פורסם

החיילים לא יחזרו בלי עסקה, ולא יעזור כלום. אם ציפית שמבצע צבאי כזה או אחר יחזיר אותם, טעית. אני בעד מבצע בדרום לבנון להחלשת החיזבאללה ולהריסת מערך הרקטות, ואני חושב שפעולה בחודש האחרון היתה מסורבלת ולא מספיקה, אבל אני לא משלה את עצמי שהחיילים השבויים יוחזרו בלי תמורה. אם הגדרת מטרה שאין סיכוי שתוכל לעמוד בה, הרי ברור שהפסדת עוד לפני שיצאת למלחמה.

אני זוכר שאחרי שבוע לחימה ממשלת לבנון הייתה מוכנה להחזיר את השבויים בתמורה סבירה (כמה אסירים לבנוניים) וכתמורה להפסקת הלחימה.

פורסם

אני לא חושב שלממשלת לבנון יש מנוף לחץ כלשהו על החיזבאללה. גם עכשיו אפשר להחזיר את השבויים ב"תמורה סבירה", שאותה קובע חיזבאללה.

פורסם

אין ספק שהמלחמה נוהלה גרוע. מתי שכבר היתה אפשרות לצה"ל להפעיל לחץ אמיתי על החיזבאללה - איבוד השליטה מדרום לליטני - ישראל נתנה לחיזבאללה בדיוק מה שהוא רצה, אפסקת אש שכל מטרתה היא לתת אוויר לנשימה לחיזבאללה ולהתארגן מחדש, וכל זה אחרי שכבר הונחתו כוחות יבשתיים.

פורסם

נראה לכם שהחיזבאללה הפסידו? לבנון הפסידו, החיזבאללה לא שמים זין.

כל יום מספר הטילים שעפו לצפון עלה, ולחיזבאללה לא אכפת כמה הרוגים יש וכמה מתוכם הם לוחמים שלו, הרי לפי הדת שלהם מי שמת עכשיו חוגג למעלה.

אנחנו לא החזרנו את החיילים, לא הרגנו את נסראללה, איבדנו 120+ אנשים, החיזבאללה לא פורק,

והלך חודש מהחופש הגדול (*ציני*).

פורסם

זה היה כל-כך צפוי שזה מה שיקרה, סוריה/איראן מתייצבת לצד חיזבאללה וארה"ב לצד ישראל. עכשיו השאלה, באיזה צד הייתם מעדיפים להיות? - אם ללמוד מנסיון העבר, אני מעדיף את הצד הנוצרי :)

חברים, אם מישהו מכם ציפה, מצפה או יצפה שבמלחמה כנגד ערבים נגיע למצב שהם יכריזו בריש גלי שניצחנו אז יש לכם טעות חמורה. זה לעולם לא יקרה, הם יגיעו אליך על הברכיים, כפי שקרה שתותחי צה"ל ישבו על קהיר וכפי שהגענו לעומק סוריה, ויתחננו שתפסיק אבל אחרי שתהיה הפסקת אש הם יצעדו ברחובות ויכריזו "ניצחנו!!" - זו התרבות הערבית.

אמר יוצא צבא במהלך המלחמה ש"לא למדנו לדבר איתם (הערבים) בערבית.." - הוא כל-כך צודק. הינו צריכים להתייצב מאחורי דברי אולמרט "שניצחנו" בין אם זה נכון או לא, לסמן V לכל המצלמות ולצהול ברחובות. במקום זה, אנחנו מעדיפים להטיח חרא בפרצוף של השני ולחפש את השם. זו בדיוק הסיבה שבאל מאנר רוכבים על זה ומתגאים בעובדה שאנחנו מחפשים את האשם ולכן זה אומר שהם ניצחו. בושה לנו!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים