עבור לתוכן

לחיילים שבנינו..

Featured Replies

פורסם

אז ככה.. אני שואל בקשר לשינוי שיבוץ.

אחרי שסיימתי קורס חובשים לפני 10 חודשים בערך, שמו אותי בגדוד קשר, ובגדוד שלחו אותי להיות חובש במתקן תקשוב באיוש.

בהתחלה שבאתי לגדוד הייתי שייך לאלרם (אטל של פעם) עכשיו, לפי מה שבדקתי בשחר שלי, אני שייך למזי :-[

המצב בבית ממש לא משהו, והאחות התגייסה, ואין אפחד שיהיה עם ההורים, ואני חייב להיות איתם. אני מאמין שגם המשקית ת"ש והמגד וכל הגורמים המאשרים

לא יהוו בעיה בקטע הזה. אז יש לי שתי שאלות..

א. תוך כמה זמן מהרגע שהוגשה בקשה להת"ש, מקבלים תשובה, ואפשר להתחיל בהליך של שינוי שיבוץ? (שכחתי לציין - הגדוד רחוק מאיפה שאני גר והוא מוגדר כיחידה סגורה בלבד)

ב. מי שיודע - איזה בסיסים יש לחובש, באיזור חיפה? ששיכים למז"י? עדיף לפרט על הבסיסים, התנאים, והתנאים לחובש.. ששיכים למז"י. בכל זאת שנה וחצי..

פורסם

קודם כל אני סימתי תכלא הירוק כבר לפני כמה שנים אבל

1-תיבכה להם לא לנו

2-אין לי מושג

3-לא מאמין שזה יעזור כי הרבה בוכים להם

מה שכן יכול לעזור זה הצגות מאוד טובות לקבן שימליץ להם לישלוח אותך למקום אחר

אולי אפילו לשיבוץ מיחדש בבקום כמו שלי היה אחרי הורדת הפרופיל הנפשי

פורסם

^^^

אתה באמת בן 28 ? :o

ניסיון אישי שלי:

לקח לי 4 חודשים לצאת מתותחנים ולעבור לבסיס פתוח(בעיית ת"ש) - הכי חשוב להציף אותם בניירת על כל דבר.

כל התהליך הוא ארוך מאוד כי זה עובר ימבה אישורים וכו וכו וכו, הכי חשוב להתמיד ולהביא את האישורים כמה שיותר מהר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני סימתי תכלא הירוק כבר לפני כמה שנים אבל

1-תיבכה להם לא לנו

2-אין לי מושג

3-לא מאמין שזה יעזור כי הרבה בוכים להם

מה שכן יכול לעזור זה הצגות מאוד טובות לקבן שימליץ להם לישלוח אותך למקום אחר

אולי אפילו לשיבוץ מיחדש בבקום כמו שלי היה אחרי הורדת הפרופיל הנפשי

לא שאלתי אם יאושר לי, כי אין לי ספק שיאושר לי.. (טאץוווד.)

המ"פ ממש אוהב אותי ומעריך אותי, ואני כבר יותר מחודש בבית באישורו בגלל הבעיות בבית, בלי לאשר מיוחדת וכאלה.

ברגע שאני יבהיר לו שאני צריך להיות עם המשפחה הוא לא ימנע להפך הוא רק ידבר עם המג"ד והת"ש יאושר בלי שום בעיה.

ככה שאין לי שום ענין בללכת לקב"ן או דברים מהסוג הזה.

שאלתי מה בקשר לכל האורך של ההליך, ומקומות שאני ישתבץ בהם אחרי זה..

תודה =)

פורסם

מנסיון שלי זה לוקח משהו כמו שלושה שבועות (הטופס 55)

ולגבי בסיסים אני לא יודע...מצטער

פורסם

^^^

אתה באמת בן 28 ? :o

ניסיון אישי שלי:

לקח לי 4 חודשים לצאת מתותחנים ולעבור לבסיס פתוח(בעיית ת"ש) - הכי חשוב להציף אותם בניירת על כל דבר.

כל התהליך הוא ארוך מאוד כי זה עובר ימבה אישורים וכו וכו וכו, הכי חשוב להתמיד ולהביא את האישורים כמה שיותר מהר.

הי אני קבניסט מה אתה מצפה ?

פורסם

אתה לא חייב להיות בהכרח חובש במסרת מז"י , אתה יכול ללכת לכל בסיס שבוא קל"ב שיש בו תקן כמובן לחובש מרפאה

בהצלחה

והתהליך לא אמור לקחת הרבה זמן , רק האישורים וביקור בית של המשקי"ת בכדי לאשר את הת"ש ואחרי זה אם יש לך ת"ש אתה תקבל כנראה קל"ב ואז טופס טיולים ואז צריך לנסוע למז"י נראה לי ששם אומרים לך איפה יש תקנים שהם קל"ב ואתה בוחר

פורסם

לצערי *באמת* אני עובר בסיס אחת לחודשים חודשים וחצי ..

הדרכים לעבור בסיסים הן רבות ומגובנות:

*הפעם הראשונה היתה מתפקיד מ"כ טירונים.. כמו שאמרו ניירת על כל דבר קטן, אחרי שבועיים קיבלתי הת"ש 3 והחוצה מהבסיס .

*מגוב' בחיל הקשר עברתי לטירונות קרבית בשיריון דרך טופס 55 (לקח כחודש וחצי עד שקיבלתי תשובה )

*אחרי חודשיים בטירונות בשיריון לאמא שלי נימעס מיזה שאני לא בבית והיא ביטלה את החתימה (אני בן יחיד- בלי אישור מההורים אני לא יכול להיות קרבי) תוך יומיים עפתי מהחיל למזי .

*שיבצו אותי בבסיס רחוק עם יומיות (3 שעות לכיוון נסיעה ועדיין קל"ב) סחבתי חודש . הרבה בלגן + ניפקדות של שבוע למען הצהרת כוונות (קיבלתי על תנאי ל 14 יום :lol:) ואחרי שעתיים ההיתי שוב בדרך למז"י .

ליפני שובועיים יצאתי מבסיס נוסף אחרי שלא היסתדרתי עם המפקד שלי .. קצת בלגן קצת קב"ן (מקשקשים לו שאתה לא מצליח להיתאקלם שאני לא מיסתדר עם אף אחד וכאלה..) אחרי שבועים שלוש אתה בחוץ ..

המודגשים אלו אופציות שיש לך...

בכל הפעמים האלו הוחלף לי תפקיד במז"י ללא צורך בקורס או שינויים אחרים .

פורסם

מה עם כותרת אינפורמטיבית?

פורסם

א. תוך כמה זמן מהרגע שהוגשה בקשה להת"ש, מקבלים תשובה, ואפשר להתחיל בהליך של שינוי שיבוץ? (שכחתי לציין - הגדוד רחוק מאיפה שאני גר והוא מוגדר כיחידה סגורה בלבד)

ב. מי שיודע - איזה בסיסים יש לחובש, באיזור חיפה? ששיכים למז"י? עדיף לפרט על הבסיסים, התנאים, והתנאים לחובש.. ששיכים למז"י. בכל זאת שנה וחצי..

א. 35 יום

ב. אני לא מכיר ספציפית בסיסים של מז"י אבל מי אמר שתישאר במז"י?

55 יכול להעיף אותך לכל בסיס שהוא ויכול גם להוות פסילת מקצוע(במידה ואתה רוצה)

אני הייתי ממליץ לך על מרפאה איזורית חיפה

פורסם

אז ככה.. אני שואל בקשר לשינוי שיבוץ.

אחרי שסיימתי קורס חובשים לפני 10 חודשים בערך, שמו אותי בגדוד קשר, ובגדוד שלחו אותי להיות חובש במתקן תקשוב באיוש.

בהתחלה שבאתי לגדוד הייתי שייך לאלרם (אטל של פעם) עכשיו, לפי מה שבדקתי בשחר שלי, אני שייך למזי :-[

המצב בבית ממש לא משהו, והאחות התגייסה, ואין אפחד שיהיה עם ההורים, ואני חייב להיות איתם. אני מאמין שגם המשקית ת"ש והמגד וכל הגורמים המאשרים

לא יהוו בעיה בקטע הזה. אז יש לי שתי שאלות..

קצת תשובות בתור אחד שמשרת באיזור חיפה, גר בחיפה, בעל הת"ש 5 (שקיבלתי במהלך היותי בצבא ולא לפני), ועושה 10 עד 1 וחצי כל יום.

א. התהליך של קבלת הת"ש אצלי לקח כחודשיים, כן זה הרבה זמן אבל אין מה לעשות ככה זה צבא.

בהתחלה מגישים בקשה, ואז צריך להביא מסמכים, ואחרי זה יש ביקור בית של המשקית ת"ש(לפעמים עם המפקד), אחרי זה מגישים המלצות למפקד יחידה\גדוד מה שזה לא יהיה, אחרי שכולם מגישים את ההמלצות זה הולך למב"ס, אצלו עולים לועדה עם עוד כמה אנשים ששם זה די מרתיע שאתה יושב ויש עליך עיניים של 15 איש וכל אחד שואל שאלה, בכל מקרה אחרי כל זה מגישים המלצות ובדרך כלל מקבלים לפי ההמלצה. בקיצור חודשיים.

ב. אני יודע איזה בסיסים של מז"י יש לך באיזור חיפה.

יש לך את ג'לאמה ששם בדרך כלל גומרים כל הת"שניקים והקבניסטים למיניהם מאיזור חיפה, בסיס שנמצא 20 דקות מחיפה, ליד יגור.

בסיס לא רע, אנשים סבבה, בהחלט סביר.

יש לך את הפנימיה הצבאית בחיפה, שזה הטופ של הטופ, לא עושים שם כלום, באים לכמה שעות וגם כולם שם חבשנים מתים, קשה להגיע לשם אבל לא בלתי אפשר. בהחלט האופציה הטובה ביותר אבל הקשה ביותר.

יש לך את כורדני שזה קצת יותר רחוק לפני עכו, אני לא יודע הרבה על הבסיס אז אני לא יכול לעזור.

ויש את נהורא ליד עפולה, מה שלא תעשה אל תגיע לשם, המקום פשוט ביב שפכים, גועל נפש, אנשים מגעילים, יציאות מגעילות, מיקום מגעיל, שירות מגעיל.

אני הייתי ממליץ לך על מרפאה איזורית חיפה

לא יודע אם זה מז"י, בכל מקרה בהחלט אופציה טובה.

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן פה, בפרטי או איפה שבא לך.

שמח לעזור.

פורסם

קצת תשובות בתור אחד שמשרת באיזור חיפה, גר בחיפה, בעל הת"ש 5 (שקיבלתי במהלך היותי בצבא ולא לפני), ועושה 10 עד 1 וחצי כל יום.

א. התהליך של קבלת הת"ש אצלי לקח כחודשיים, כן זה הרבה זמן אבל אין מה לעשות ככה זה צבא.

בהתחלה מגישים בקשה, ואז צריך להביא מסמכים, ואחרי זה יש ביקור בית של המשקית ת"ש(לפעמים עם המפקד), אחרי זה מגישים המלצות למפקד יחידה\גדוד מה שזה לא יהיה, אחרי שכולם מגישים את ההמלצות זה הולך למב"ס, אצלו עולים לועדה עם עוד כמה אנשים ששם זה די מרתיע שאתה יושב ויש עליך עיניים של 15 איש וכל אחד שואל שאלה, בכל מקרה אחרי כל זה מגישים המלצות ובדרך כלל מקבלים לפי ההמלצה. בקיצור חודשיים.

ב. אני יודע איזה בסיסים של מז"י יש לך באיזור חיפה.

יש לך את ג'לאמה ששם בדרך כלל גומרים כל הת"שניקים והקבניסטים למיניהם מאיזור חיפה, בסיס שנמצא 20 דקות מחיפה, ליד יגור.

בסיס לא רע, אנשים סבבה, בהחלט סביר.

יש לך את הפנימיה הצבאית בחיפה, שזה הטופ של הטופ, לא עושים שם כלום, באים לכמה שעות וגם כולם שם חבשנים מתים, קשה להגיע לשם אבל לא בלתי אפשר. בהחלט האופציה הטובה ביותר אבל הקשה ביותר.

יש לך את כורדני שזה קצת יותר רחוק לפני עכו, אני לא יודע הרבה על הבסיס אז אני לא יכול לעזור.

ויש את נהורא ליד עפולה, מה שלא תעשה אל תגיע לשם, המקום פשוט ביב שפכים, גועל נפש, אנשים מגעילים, יציאות מגעילות, מיקום מגעיל, שירות מגעיל.

לא יודע אם זה מז"י, בכל מקרה בהחלט אופציה טובה.

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן פה, בפרטי או איפה שבא לך.

שמח לעזור.

ללא קומבינות אני לא מאמין שאפשר להתקבל לפנימייה הצבאית.

כל היום יושבים שם בקפיטריה של בית ספר ריאלי שצמוד לפנימייה ולא עושים שום דבר.

פורסם

נכון מאוד קשה להגיע לשם.

לי למשל יש שלושה חברים שם, אחד הגיע דרך קומבינות והשניים האחרים הגיעו במקרה, הכל אפשרי, השאלה על איזה קצין מיון נופלים (מתפללים שלא על תומר במז"י.)

פורסם

נכון מאוד קשה להגיע לשם.

לי למשל יש שלושה חברים שם, אחד הגיע דרך קומבינות והשניים האחרים הגיעו במקרה, הכל אפשרי, השאלה על איזה קצין מיון נופלים (מתפללים שלא על תומר במז"י.)

הוא שיבץ אותי כבר 3 פעמים...

אוי אם רק תיפול לי ההיזדמנות להיתנקם בו...

פורסם

אני בטוח שיש כמוך אלפים, זה נראה כאילו מטרת חייו היא להתנקם בחברה איכשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים