עבור לתוכן

אחחחח איזה נאום....ה-מ-ל-ך!

Featured Replies

פורסם

המטרה שלך אידיוטית.

הבעת את דעתך כמו אדיוט.

זרקת ססמאות של אדיוט.

אז כן, הוכחת שאתה אדיוט (שוב "אדוני"?).

ואין פה קשר לימין ושמאל.

כן אכן והאינטלגנציה שלך חוצה גבולות במיוחד את הקו האדום :screwy: :screwy:

• תגובות 89
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ד"א, לא ראיתי את הנאום, יש אותו מוקלט איפה שהוא או שכתבו אותו, אני חייב לראות למה הוא כל כך מוצלח

(ד"א מנסיון קודם הוא באמת נואם טוב)

פורסם

נכון, ביבי יצר מקומות עבודה.

ולמקומות האלו או שמביאים עובדים זרים, שגם ככה המדינה מבזבזת כסף כדי לגרש אחר כך, או שלוקחים ישראלים שלמרות העבודה לא מתפרנסים.

ביבי יצר עוד מקומות עבודה, אבל לא מקומות עבודה שאפשר לחיות מהם. והמשפחה שלי חיה את זה על הבשר שלה.

יופי, ביבי נתן לעשירים את ההזדמנות ליזום ולהפריט. אבל כמה מהם באמת ניצלו את זה לטובת האזרח?

הפרטה זה לא תמיד דבר חיובי, בייחוד כשמדובר בגוף כל כך גדול כמו בזק, שלפי דעתי הפרטתו הייתה טעות.

בסופו של יום, אותם אנשים שהיו עניים נשארו עניים. רק שעכשיו הם צריכים לשלם על כל דבר יותר.

אם קיים בן אדם שעליו נוצר הביטוי "קשרי הון ושילטון" זה ללא ספק יהיה ביבי.

אני בעד שליחת המובטלים חסרי ההשכלה לקורסים על חשבון המדינה ויצירת מקומות עבודה משתלמים. ולא מקום שבו תצטרך לקרוע את התחת 24/7 בשביל לקבל משכורת עלובה של 3-4 אלף ברוטו.

וכן, ביבי בהחלט אמר שצריך לנטוש את החלשים. הוא לא אמר זאת במילים אלו, אבל הוא בהחלט אמר את זה בצורה ברורה. אם אני אצליח למצוא את הנאום היכן שהוא אני אפילו אראה את הקטע.

פורסם

ol_tweegy

אתה מניח הנחת יסוד מוטעת

כמו שאמרו nirt (אני אסדר לך סיבוב על זאת מהתמונה שלו שלח לי לפרטי ) ואקואריוס

תמיד יהיו עניים

אם כל אזרח במדינה היה לומד ומקבל תואר דוקטור \פרופ' אז כולם היו דוקטורים ופרופ' ואז את מי היו לוקחים לעבוד במשרות רווחיות ?

את הדוקטורים והפרופסורים המוכשרים ובעלי הIQ הגבוה יותר וכל השאר למרות תאריהם היו עובדים בניקיון \ שמירה וכו'

פורסם

^^^

נזכרתי האמרה של המורה שלי

"צריך במדינה גם חוטבי עצים ושואבי מים"

נכון, ביבי יצר מקומות עבודה.

ולמקומות האלו או שמביאים עובדים זרים, שגם ככה המדינה מבזבזת כסף כדי לגרש אחר כך, או שלוקחים ישראלים שלמרות העבודה לא מתפרנסים.

ביבי יצר עוד מקומות עבודה, אבל לא מקומות עבודה שאפשר לחיות מהם. והמשפחה שלי חיה את זה על הבשר שלה.

יופי, ביבי נתן לעשירים את ההזדמנות ליזום ולהפריט. אבל כמה מהם באמת ניצלו את זה לטובת האזרח?

הפרטה זה לא תמיד דבר חיובי, בייחוד כשמדובר בגוף כל כך גדול כמו בזק, שלפי דעתי הפרטתו הייתה טעות.

בסופו של יום, אותם אנשים שהיו עניים נשארו עניים. רק שעכשיו הם צריכים לשלם על כל דבר יותר.

אם קיים בן אדם שעליו נוצר הביטוי "קשרי הון ושילטון" זה ללא ספק יהיה ביבי.

אני בעד שליחת המובטלים חסרי ההשכלה לקורסים על חשבון המדינה ויצירת מקומות עבודה משתלמים. ולא מקום שבו תצטרך לקרוע את התחת 24/7 בשביל לקבל משכורת עלובה של 3-4 אלף ברוטו.

וכן, ביבי בהחלט אמר שצריך לנטוש את החלשים. הוא לא אמר זאת במילים אלו, אבל הוא בהחלט אמר את זה בצורה ברורה. אם אני אצליח למצוא את הנאום היכן שהוא אני אפילו אראה את הקטע.

מה אתה מציע לעשות.... אני אשמח לשמוע......זה מאוד קל להגיד מה לא צריך לעשות

פורסם

מן הסתם תמיד יהיו עניים. וזה מצב נורמלי לגמרי. אבל מצב בו אדם שרק לאחרונה היה אמיד, או אחוז גדול במיוחד מהאוכלוסייה הוא של עניים. יש בו בעיה.

פיתרון? אני יכול להציע אלף פיתרונות, אבל רוב הסיכויים שרובם לא יהיו ריאליים. בשביל זה אני וכל אזרחי ישראל בוחרים כל 4 שנים אדם שיעשה זאת בשבילנו.

ועם כל הכבוד לביבי, והרצון שלו לשמור על המדינה. אני לגמרי לא מסכים עם השקפת העולם הכלכלית שלו, אשר לפיה זונחים את העניים. אי אפשר להפוך כל הומלס לפרופסור. אבל אפשר לתת לו עבודה פשוטה בשכר טוב. מאיפה יבוא הכסף? אני יכול לתת לך כמה דוגמאות, אבל כמו שכבר ציינתי זה יהיה חסר טעם. אני לא איש מקצוע.

פורסם

מן הסתם תמיד יהיו עניים. וזה מצב נורמלי לגמרי. אבל מצב בו אדם שרק לאחרונה היה אמיד, או אחוז גדול במיוחד מהאוכלוסייה הוא של עניים. יש בו בעיה.

פיתרון? אני יכול להציע אלף פיתרונות, אבל רוב הסיכויים שרובם לא יהיו ריאליים. בשביל זה אני וכל אזרחי ישראל בוחרים כל 4 שנים אדם שיעשה זאת בשבילנו.

ועם כל הכבוד לביבי, והרצון שלו לשמור על המדינה. אני לגמרי לא מסכים עם השקפת העולם הכלכלית שלו, אשר לפיה זונחים את העניים. אי אפשר להפוך כל הומלס לפרופסור. אבל אפשר לתת לו עבודה פשוטה בשכר טוב. מאיפה יבוא הכסף? אני יכול לתת לך כמה דוגמאות, אבל כמו שכבר ציינתי זה יהיה חסר טעם. אני לא איש מקצוע.

תגיד לי בכמה אחוז האבטלה עלתה בתקופתו של ביבי או אחרי תקופתו כשהפרות נקצרו ונקצרים עדין?(רמז: היא ירדה)

ביבי כלכלן גדול ענק הבעיה בישראל היתה שאנשים ישבו על התחת ולא עשו כלום חיו מקיצבאות וקונצים אף אחד לא מוכן ללכת להיות סבל כולם רותים להיות רופאים או לפחות מנכ"ל של חברת אינטל אל אופ אלביט וכו'

ביבי העביר את הכסף לפריפריה ולאנשים שעובדים(גם אנשים עשים עובדים) ואבא שלי שהוא פועל פשוט מהפריפריה מקבל עכשיו יותר כסף בזכות ביבי

(הוריד מיסים בגליל והקטין את המע"מ)

פורסם

ובעוד אבא שלך נהנה מההטבות של ביבי אבא שלי נאלץ להתמודד עם אותה משכורת מחורבנת.

אוי סלח לי, בזכות ביבי הוא קיבל כמה שקלים.

רק חבל שהשקלים הללו לא שווים כלום כשהמחירים כל הזמן עולים.

אתה מסתכל רק על צד אחד. שר אוצר צריך לראות את כל התמונה.

פורסם

ובעוד אבא שלך נהנה מההטבות של ביבי אבא שלי נאלץ להתמודד עם אותה משכורת מחורבנת.

אוי סלח לי, בזכות ביבי הוא קיבל כמה שקלים.

רק חבל שהשקלים הללו לא שווים כלום כשהמחירים כל הזמן עולים.

אתה מסתכל רק על צד אחד. שר אוצר צריך לראות את כל התמונה.

הנה אפילו אתה מודה בזה שהרווחת מזה ומה אתה חושב שהרעיון של פרץ יותר טוב להעלות תמינימום הרי אז המחירים בטח יעלו ואבא שלך יצתרך לבקש העלאה

וזה שמחירים עולים זה לא תמיד קשור לשר האוצר

וכמו שאמרת שר אוצר צריך לראות את כל התמונה ולא רק את זה שדוד מאשדוד אין לו עבודה כי הוא עצלן ולא מוכן להזיז תתחת שלו ולהיות סבל כי זה א ברמה שלו

פורסם

אינפלצה זה סימן לכלכלה בריאה, המחירים כל הזמן עולים מה לעשות, זה כי גם אנשים צורכים כל הזמן יותר. זה לא בגלל החלשות השקל, כיוון שיחסית כרגע הוא חזק ויציב.

פורסם

אבל תלוי כמה אינפלציה, כמו במקרה של מדינות מתפתחות שהרמה שמה היא כמה מאות אחוזים בשנה במקרה הגרוע.

סהכ אנחנו רוצים אינפלציה כיוון שזה אומר שכסף חדש זורם לשוק שמאפשר לקנות דברים חדשים.

פורסם

האינפלציה בישראל בסדר גמור. היעד לאינפלציה לפי הממשלה הוא בטווח שבין 1%-3%, ואם הוא חורג נעשות פעולות על מנת להחזיר אותו לטווח הזה.

פורסם

הנה אפילו אתה מודה בזה שהרווחת מזה ומה אתה חושב שהרעיון של פרץ יותר טוב להעלות תמינימום הרי אז המחירים בטח יעלו ואבא שלך יצתרך לבקש העלאה

וזה שמחירים עולים זה לא תמיד קשור לשר האוצר

וכמו שאמרת שר אוצר צריך לראות את כל התמונה ולא רק את זה שדוד מאשדוד אין לו עבודה כי הוא עצלן ולא מוכן להזיז תתחת שלו ולהיות סבל כי זה א ברמה שלו

מודה שהרווחתי? עוד 10-20 שקל בחודש זה לא מה ששינה למשפחה שלי את החיים. בייחוד לא לאחר החלטות כמו העלאת מחיר הלחם, החלב, מוצרים בסיסיים אחרים ועוד.

ואם למשרד האוצר אין כוח בהחלטות האלו. אז למי כן?

אתה שוב מתבונן רק מצד אחד. אתה באמת חושב שכל העניים האלה הם אנשים עצלנים שאין להם כוח לעבוד?

היום גם משפחה של שני הורים עובדים יכולה בקלות להיכנס לצרות. ורוב המשרות האלו שביבי ייצר לא מאפשרות קיום.

אז יופי, אתה מקבל שכר מינימום ממעסיק עשיר שינצל את העובדה שאתה חלש ונואש בשביל לסחוט ממך כמה שיותר עבודה עבור פחות כסף. ויש מיליון ואחד דברים שאוכלים לך מהמשכורת בזמן הזה. אי אפשר לחשוב אפילו על חסכונות, והמינוס גדל בצורה מתמדת למרות החיים בצמצום. ואני מכיר יותר ממשפחה או שתיים במצב הזה.

ביבי לא קלט משהו ועד היום הוא לא קולט. כל פעם שמדברים על המיתון הוא אומר לכו לעבוד. אבל הוא לא מבין שזה לא אחוז האבטלה שמדאיג. זה אחוז העובדים העניים שמדאיג.

ורק עצם זה שאתה מזכיר בכלל את המילים "אבא שלי" ו"העלאה" באותו משפט מבהיר בדיוק כמה אתה לא מחובר או מבין מה הולך בארץ שלך. קידום או העלאה זו לא אפשרות. הוא ניסה פעם אחת, ירקו לו בפרצוף. הוא ינסה שוב, יפטרו אותו. זה המצב של המדינה שלנו. תסתכל מעבר לארנק של ההורים שלך ותראה מה הולך סביבך. מן הסתם רוב החברים של ההורים שלך או הדיירים באיזור שלך גם במצב דומה לזה של ההורים שלך. אבל מה עם סביבות אחרות? תושבים אחרים שעובדים, קורעים ת'תחת בכל זאת מסתבכים בצרות?

או שאתה לא רואה את התמונה או שאתה פשוט מתעלם ממנה.

פורסם

אם אתה נתת את האפשרות שלך להחליט למישהו אחר-אל תבוא ועוד תתלונן אח"כ . זה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

בוא אני אנסה להסביר לך מה היה קורה אם ביב לא היה עושה את מה שהוא עשה. תחשוב על מצב בו המדינה הייתה קורסת כלכלית בתוך כמה שנים.

כמות האבטלה שלנו הייתה נוראית(כי לעשירים בהתחלה אין תמריץ לפתוח עסקים שייצרו מקומות עבודה ובסוף -הם פשוט לא יכולים)ביבי קיבל את המדינה במצב דירוג נרואי והחזיר אותה למצב טוב. ביבי קיבל מדינה שהיה אפס ביקוש לאגרות החוב שלה ובשיא הוא עבר את שנת 99. ויותר מכל-ביבי החזיר משקיעים לארץ.

דיברת על זה ששני הורים עובדים זה לפעמים לא מספיק.אני אתן לך דוגמא מהסביבה שלי-משפחות דתיות מרובות ילדים. הממוצע פה הוא בסביבות ה7 ילדים למשפחה ולפי ההתרשמות שלי רק 30 אחוז מהנשים פה עובדות. ואני יכול לומר לך שהם מסתדרים מעולה ומבסוטים מהחיים.

אז כן הם לא קונים מחשב כל שנה אלא כל שלוש ארבע שנים. אז כן יש להם אולי רק טלויזיה אחת ועוד ועוד

אז תאר לעצמך אם שני ההורים היו עובדים?? ??

פורסם

מודה שהרווחתי? עוד 10-20 שקל בחודש זה לא מה ששינה למשפחה שלי את החיים. בייחוד לא לאחר החלטות כמו העלאת מחיר הלחם, החלב, מוצרים בסיסיים אחרים ועוד.

ואם למשרד האוצר אין כוח בהחלטות האלו. אז למי כן?

אתה שוב מתבונן רק מצד אחד. אתה באמת חושב שכל העניים האלה הם אנשים עצלנים שאין להם כוח לעבוד?

היום גם משפחה של שני הורים עובדים יכולה בקלות להיכנס לצרות. ורוב המשרות האלו שביבי ייצר לא מאפשרות קיום.

אז יופי, אתה מקבל שכר מינימום ממעסיק עשיר שינצל את העובדה שאתה חלש ונואש בשביל לסחוט ממך כמה שיותר עבודה עבור פחות כסף. ויש מיליון ואחד דברים שאוכלים לך מהמשכורת בזמן הזה. אי אפשר לחשוב אפילו על חסכונות, והמינוס גדל בצורה מתמדת למרות החיים בצמצום. ואני מכיר יותר ממשפחה או שתיים במצב הזה.

ביבי לא קלט משהו ועד היום הוא לא קולט. כל פעם שמדברים על המיתון הוא אומר לכו לעבוד. אבל הוא לא מבין שזה לא אחוז האבטלה שמדאיג. זה אחוז העובדים העניים שמדאיג.

ורק עצם זה שאתה מזכיר בכלל את המילים "אבא שלי" ו"העלאה" באותו משפט מבהיר בדיוק כמה אתה לא מחובר או מבין מה הולך בארץ שלך. קידום או העלאה זו לא אפשרות. הוא ניסה פעם אחת, ירקו לו בפרצוף. הוא ינסה שוב, יפטרו אותו. זה המצב של המדינה שלנו. תסתכל מעבר לארנק של ההורים שלך ותראה מה הולך סביבך. מן הסתם רוב החברים של ההורים שלך או הדיירים באיזור שלך גם במצב דומה לזה של ההורים שלך. אבל מה עם סביבות אחרות? תושבים אחרים שעובדים, קורעים ת'תחת בכל זאת מסתבכים בצרות?

או שאתה לא רואה את התמונה או שאתה פשוט מתעלם ממנה.

אח שלי אני מצתער להגיד לך אבל אתה דובר שטויות אני גר בפריפריה שהמצב הסוציו-אקונומי שלי ממש לא גבוה וגם אבא שלי קורע תתחת בתור עובד פשוט ומקבל קצת יותר מהמינימום ואני עדין חושב שביבי עשה מה שצריך מיתן את הדירדור הכלכלי והביא לצמיחה במשק זה מה ששר אוצר טוב צריך לעשות

כי מה היה עד ביבי לקחו מהעשירים הרבה מאוד(עד רמה שלא משתלם להם להשקיע בארץ) ונתנו לענים(קצבאות) מה ביבי עשה לקחהרבה מהעשירים(עד לרמה ששוה להם להשקיע בארץ) והפסיק חלק מהקצואות המיותרות ובמקוס זה הוריד מיסים במקומות אסטרתגים שבהם המצב האקונומי לא משהוא (למשל בפריפריה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים