עבור לתוכן

אחחחח איזה נאום....ה-מ-ל-ך!

Featured Replies

פורסם

הסברה מדינתית ופוליטית - כן, אבל בארץ שלנו צריך שר הסברה כלפי חוץ במשרה מלאה.

זה התפקיד של שר החוץ והדוברים

ביבי לפי דעתי מתאים מאוד להיות שר אוצר או חוץ(ותאמת חבל לבזבז תכשרון שלו בתור ראש ממשלה)

• תגובות 89
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ביבי חייב מישהו מעליו שיהיה באותו ראש שלו-כמו שרון

פורסם

הבעיה פה היא שבהרבה מקרים ביבי היה רק נואם טוב :nixweiss:

פורסם

סליחה??

אף אחד לא יכול לקחת מביבי את הוצאת ישראל מהבוץ הכלכלי שבו היא הייתה נתונה למרות שזה לא היה ממש חכם פוליטית

פורסם

פה בדיוק הבעיה שלך, אתה חושב שאתה בטיול שנתי או מלחמה.

אנשים ממש חולי נפש, אם יהיה מלחמה בסוריה צריך לגמור אותם, אולי אתה מצפה שנשלח להם פתקים לפני תקיפות

צריך להרוג אותם מבתי חולים ליולדות עד מתקנים צבאיים, זו הרתעה!, לא היפיי נפש השמאלנים ימ"ש

תקשיבו לו ^^ אמת בדבריו.

פורסם

אם נקשיב לו נסיים במצב מלחמה עם רוב מדינות ערב + אמברגו בינלאומי על ישראל + גל אלימות חדש בתוך ישראל (שהרי האלימות שאתה מפעיל מחוץ לבית נשארת איתך כאשר אתה חוזר הביתה). ממש פיתרון מצויין...

וביבי הוא אכן נואם כריזמטי אך הוא עדיין לא נואם מעולה והוא בטח לא מלך. המלך של הנואמים בכנסת הוא כמובן יוסי שריד ועל זאת יעידו מאות חברי כנסת כולל חברי כנסת יריבים מש"ס ויהדות התורה שהיו מפסיקים את עיסוקיהם כדי לשמוע אותו נואם במליאה (סיפור אמיתי)!

פורסם

תסלחו לי שאני מתפרץ לפה אבל עברתי עכשיו על כל השרשור

ופשוט יש לי כמה דברים שאני חייב לשפוך.

1. ביבי אחד הנואמים הגדולים שיש בארץ.

2. אולמרט אחד הנואמים הגרועים שיש בארץ.

תסכימו או לא עם שתי הקביעות

אבל דבר אחד די ברור - ביבי משכנע, אולמרט לא.

גם שרון לא היה משכנע אבל לפחות הוא שידר מנהיגות, ושיש על מי לסמוך.

אולמרט לא.לא עכשיו ולא לפני המלחמה.

רטוריקה, כושר ביטוי וכאריזמה הם כשרון טבעי ולאולמרט אין את זה.נקודה.

ביבי עשה נפלאות בכלכלה (ואני די מעורב בענייני כלכלה)

הוא קיבל כלכלה על סף קריסה והביא אותה לצמיחה אדירה - ומי שרוצה אני אביא לו דוגמאות בהזדמנות.

פשוט לאנשים מהיישוב יש זכרון קצר והם נוטים לזכור את הדברים הטובים של פעם והדברים הרעים של היום - בעיה שלהם.

כולנו חיים היום (כלכלית) יותר טוב מאי פעם - ואל תזבלו לי את המוח על עוני....

הבעיה עם ביבי זה שיש לו קצת שגעון גדלות או איך שתרצו לקרוא לזה.

הקדנציה הראשונה שלו היתה די מחורבנת וגם הוא הודה אחרי שנה או שנתיים שפשוט לא היה לו מושג (בניהול המדינה).

בתפקיד שר האוצר הוא כבר התגבר קצת על שגעון הגדלות שלו.

וזה מביא אותי לאחד הדברים היותר טובים שקיבלנו מהמלחמה הזו (או מהכלב ההוא נסראללה) - נגמר עידן ראשי הממשלה הטירונים !!!

שאותו אגב התחיל אותו ביביהו.

(ואנחנו מקווים שנגמר גם עידן הרמטכלים מחיל-האויר שבקושי התחיל)

מי היה ביבי ב-96, מי היה אולמרט לפני חצי שנה, מי היה פרץ לפני שנה, מי הייתה ציפי לפני דקה...

לאנשים האלה לא היה שום ניסיון בניהול דברים בסדר גודל שהם מנהלים עכשיו, הם מעולם לא ישבו

בישיבת קבינט לפני זה

מקסימום בישיבת קיבינימט...

יש מסביבנו מיליארד מוסלמים ואנחנו נותנים לאיזה אבו-שפם עם מגהפון לנהל את הבטחון שלנו - נו בחייאת...

אנשים עם ניסיון,ידע ומנהיגות כמו שרון, רבין, בגין ובן גוריון כבר אי אפשר להשיג היום

גם לא בטלפון

נשאר רק פרס ואותו שרפו כבר מזמן כוכבי "כוכב נולד" הנ"ל.

רק היום אנחנו מבינים מה הוא התכוון כשהוא אמר שהולכים לאוסלו כי יש כאן חלון הזדמנויות לעשות שלום עם הערבים לפני שיהיה להם יותר כוח מאיתנו (גרעין ואומץ לזרוק אותו).

3. סוריה לא מפחידה אותי, הפרסים כן. הסורי יכול לשלוח טילים וזה בטח יהיה רק לפי הוראה אירנית, כי לרופא עיניים אין כח לעשות כלום ללא גיבוי רציני.

הבעיה היא שאם הוא יתחיל איתנו - אנחנו נמחוק אותו אבל במקומו יקום נסראללה חדש (או ישן) יותר קיצוני ויותר שפוט של הפרסים

שישלוט בסוריה ואז היא כבר תהיה עוד לבנון...

4. דבר נוסף שיצא לטובה מהמלחמה הזו זה שעכשיו העולם מבין מי זו אירן, ועד כמה האיומים שלה רציניים

ואולי באמת הגיע הזמן להזיז ת'תחת ולנסות לנטרל את האיום העולמי הזה.

5. הדבר הכי גרוע זה התקשורת.

אם כוח ההרתעה שלנו בעיני הערבים רוסק אז זה בגלל התקשורת.

הם דחפו לכל חייל עם איזה דרגה על הכתפיים את המצלמות בפרצוף וציפו שהוא יגיד להם שצה"ל מנצח וחיסלנו את כל החיזבאללה בדרום לבנון, אלא שהחייל תמיד היה נראה חסר בטחון, לא החלטי ותשוש.

וזה מה שהערבים רצו לראות !!!

את אלוף פיקוד צפון מגמגם, את החייל הבוכה על חברו שנהרג, את מח"ט השיריון שלא יודע איך להוציא את הטנקים הפגועים שלו מהשטח, את החייל הרעב שמתלונן שאין אספקה ואין נשק מתאים ואת המילואימניק שאומר "נכנסנו נהרגנו יצאנו"...(אתמול עתון)

הם פשוט ראו באיזה בלאגן התנהל הצבא שלנו.

ואני לא אומר שאין טעויות ובלגנים במלחמה - יש, רק שלא צריך לספר עליהם לאויב.

גם העורף קיבל מהתקשורת את תחושת חוסר הבטחון והבלבול הזה של הצבא, וזו פגיעה במורל הלאומי.

על מי נשאר לסמוך אם לא על צה"ל הגדול.

האמת, אני לא ממש מאשים את התקשורת. אני מאשים את צה"ל.

מי נתן את הפקודה "לא לסרב לראיון בתקשורת" ???

הצבא צריך להיות סגור לתקשורת - הרמטית.

בשביל הודעות והסברים לתקשורת קיים בעל תפקיד שנקרא "דובר צה"ל".

הוא היחיד שצריך לדבר איתם והוא מונה לתפקיד כי הוא יודע איך להתבטא ומה להגיד (ולא להגיד).

ואני לא אומר שדוברת צה"ל יודעת מה להגיד ואיך כי היא לא !!! :s07::kopfpatsch::bash:

בשביל מה צריך את התקשורת הזאת בתוך הצבא, מה זה נותן, זה בשביל הדמוקרטיה ?

על דברים כאלה נאמר שהסכנה הכי גדולה לדמוקרטיה זה הדמוקרטיה עצמה.

אחח, אני מתגעגע לימים שאריק היה שר הבטחון ורפול היה הרמטכל.

פורסם

כל מילה בסלע

:xyxthumbs:

גם חדש וגם מוסיף כל הכבוד

פורסם

וזה מביא אותי לאחד הדברים היותר טובים שקיבלנו מהמלחמה הזו (או מהכלב ההוא נסראללה) - נגמר עידן ראשי הממשלה הטירונים !!!

שאותו אגב התחיל אותו ביביהו.

(ואנחנו מקווים שנגמר גם עידן הרמטכלים מחיל-האויר שבקושי התחיל)

מי היה ביבי ב-96, מי היה אולמרט לפני חצי שנה, מי היה פרץ לפני שנה, מי הייתה ציפי לפני דקה...

לאנשים האלה לא היה שום ניסיון בניהול דברים בסדר גודל שהם מנהלים עכשיו, הם מעולם לא ישבו

בישיבת קבינט לפני זה

מקסימום בישיבת קיבינימט...

יש מסביבנו מיליארד מוסלמים ואנחנו נותנים לאיזה אבו-שפם עם מגהפון לנהל את הבטחון שלנו - נו בחייאת...

אנשים עם ניסיון,ידע ומנהיגות כמו שרון, רבין, בגין ובן גוריון כבר אי אפשר להשיג היום

גם לא בטלפון

נשאר רק פרס ואותו שרפו כבר מזמן כוכבי "כוכב נולד" הנ"ל.

רק היום אנחנו מבינים מה הוא התכוון כשהוא אמר שהולכים לאוסלו כי יש כאן חלון הזדמנויות לעשות שלום עם הערבים לפני שיהיה להם יותר כוח מאיתנו (גרעין ואומץ לזרוק אותו).

4. דבר נוסף שיצא לטובה מהמלחמה הזו זה שעכשיו העולם מבין מי זו אירן, ועד כמה האיומים שלה רציניים

ואולי באמת הגיע הזמן להזיז ת'תחת ולנסות לנטרל את האיום העולמי הזה.

חוץ מהנ"ל אני מסכים עם הכל

אבל על מה שציצתתי יש לי רק דבר חד להגיד :lol: :lol: :lol: מה אתה רציני "אנשים עם ניסיון,ידע ומנהיגות כמו שרון, רבין, בגין ובן גוריון כבר אי אפשר להשיג היום"

חחחחחחחחח הצחקתה אותי שרון ורבין הביאו תמדינה למצב הזה בגללם הטרור פרח

עכשיו לגבי 4 למה אתה חושב שהעולם מבין עכשיו מי זו אירן יותר טוב ממה שהיה לפני המלחמה

פורסם

אויש נו, "אדוני שלא לציטוט", מספיק עם התעמולה שלך, לא בגלל רבין ולא בגלל שרון הטרור פרח, זה היה קורה בכל מקרה.

אולי תגיד שזה בגלל לוי אשכול שהיה ראש ממשלה ב67? או בגלל בן גוריון שהיה ראש ממשלה מקום המדינה בהפסקות איזה 20 שנה? או אולי בכלל בגלל שמיר? הוא היה בכלל גרוע.

קיצור, מספיק.

פורסם

זה בהחלט היה ביגלל גולדה :silly:

שמע ישראל זה מקום מאד מבוקש מיבחינת הערבים אז הם מתישים אותנו ואנחנו נותנים להם עד שלא יהיה יותר אנחנו

כמו המישפט החכם שמישהוא אמר

אם לערבים לא יהיה נשק יהיה ישראל אם לישראל לא יהיה נשק לא יהיה ישראל או משהו כזה :xyxthumbs:

פורסם

זה היה כך

ערבים- אין נשק=אין מלחמה

ישראל-אין נשק=אין ישראל

פורסם

שום בעיה עם ניסיון... ניסיון הוא יכולת להסיק מסקנות על סמך העבר והוא גודל עם השנים. אך יש אנשים שיכולת הסקת המסקנות שלהם גבוהה כ"כ מהרגע הראשון שאין צורך בניסיון. די עם הסיסמא הריקה הזו שמשדרת פאניקה וחוסר הבנה.

הבעיה שלנו פה בישראל מאוד פשוטה, אנחנו לא מבינים מה זה שלטון. האזרחים לא יודעים מה מגיע להם ומה עליהם לדרוש. נבחרי הציבור לא מבינים שהם משרתי הציבור ומה אחריותם ומשרתי הציבור (משרות ציבוריות ללא בחירה, כמו מנהל ביטוח לאומי, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, רמטכ"ל) לא מנסים לשרת אלא רק לרדות.

להיות ראש ממשלה בתכלית זה פשוט - אתה צריך לראות רחוק, להצביע על אסטרטגיה ולבחור נתיב טוב ביותר לשם. ובכל נקודת זמן שיש מחלוקת עליך לסמן את הנתיב - ראש ממשלה חייב להיות בעל כושר ההחלטה והבנת תמונת המצב הטובה ביותר בישראל. זה הכישור ע"פ אנחנו צריכים לבחור ראש ממשלה.

ביום הבחירות שיציג לנו חזון, אסטרטגיה, דרך להגיע, נקודות מחלוקת ואנחנו נבחר באופציה הטובה ביותר - אבל מישהו אי פעם ראה וויכוח כזה, ברמה כזאת בישראל לפני בחירות? האם אנחנו אי פעם כאזרחים דרשנו מהמועמדים להציג משנה כזאת? היחיד שעשה משהו דומה בבחירות האחרונות היה ליברמן עם חזון הכלכלה שלו ועל חזון "אזרח מדינת ישראל" שלו. סופסוף אדם שעסק באיך הוא רוצה לראות את מדינת ישראל בעוד 50 שנה!

היום הפוליטיקאים שלנו משחקים שש - בש. זורקים קובייה ולפי המספרים בוחרים דרך (בלבנון לדוגמה - בוא נזרוק קובייה - חיה"א, לא הלך נזרוק שוב קצת כניסה קרקעית לא הלך נזרוק קובייה של הסכם באו"ם גם זה לא יצא משהו שוב נזרוק קוביעיה של ניסיון קרקעי)...

אנחנו צריכים ראש ממשלה שמשחק שש - בש. שישנה את דרכי קבלת ההחלטות במדינת ישראל.

יש לי רעיונות טובים איך.

אם תרצו אפרט.

פורסם

ביבי תרם לכלכלה? ביבי תרם לעשירים. אולי מבחינה סטטיסטית הייתה צמיחה. אבל בעיית העוני רק התגברה.

ביבי בא בגישה שכדי לשפר את המצב צריך להתחיל מלמעלה, ולהתעלם מהחלשים. והוא אפילו אמר את זה במפורש בנאום שלו.

גם אני הסכמתי עם כל מילה בנאום שלו, עד לרגע אחד מסויים. בו הוא אמר שבשביל לנצח ישראל צריכה שלושה דברים...בריתות, עוד איזה משהו שאני לא זוכר. ואחרון חביב, מה שהוא הכי הדגיש, כוח.

ואז הוא אמר במפורש, שצריך להתחבר עם החזקים, ולזרוק הצידה את החלשים.

לבן אדם כזה נתנו להיות שר אוצר של מדינה?!?!?

כתור מנהל כספים באיזו חברה גדולה הוא היה מגיע מאוד רחוק, והיה נחשב לטוב בצורה יוצאת דופן במקצועו. אבל כשר אוצר שצריך לדאוג לכולם, ביבי אפס.

המשפט הזה הרס לו את כל הנאום בעיניי. אבל חוץ מזה אני מאוד מסכים איתו על הדעות הפוליטיות-צבאיות.

פורסם

ביבי תרם לכלכלה? ביבי תרם לעשירים. אולי מבחינה סטטיסטית הייתה צמיחה. אבל בעיית העוני רק התגברה.

ביבי בא בגישה שכדי לשפר את המצב צריך להתחיל מלמעלה, ולהתעלם מהחלשים. והוא אפילו אמר את זה במפורש בנאום שלו.

גם אני הסכמתי עם כל מילה בנאום שלו, עד לרגע אחד מסויים. בו הוא אמר שבשביל לנצח ישראל צריכה שלושה דברים...בריתות, עוד איזה משהו שאני לא זוכר. ואחרון חביב, מה שהוא הכי הדגיש, כוח.

ואז הוא אמר

לבן אדם כזה נתנו להיות שר אוצר של מדינה?!?!?

כתור מנהל כספים באיזו חברה גדולה הוא היה מגיע מאוד רחוק, והיה נחשב לטוב בצורה יוצאת דופן במקצועו. אבל כשר אוצר שצריך לדאוג לכולם, ביבי אפס.

המשפט הזה הרס לו את כל הנאום בעיניי. אבל חוץ מזה אני מאוד מסכים איתו על הדעות הפוליטיות-צבאיות.

תקשיב שוב לנאום שלו הוא לא אמר דבר כזה הוא אמר שבריתות נוצרות בגלל אחד או יותר מ3 הדברים ערכים,אנטרסים או כח הוא לא אמר במפורש, שצריך להתחבר עם החזקים, ולזרוק הצידה את החלשים. אז אל תמציא טוב

עכשיו לגבי ביב שר אוצר הוא היה שר אוצר מעולה שר אוצר שהוציא אותנו מהבוץ הכלכלי של ברק ובכלל שר אוצר לא מחובתו לדאוג לענים זה לא התפקיד שלו בדיוק כמו ששר הביטחון לא צריך לדאוג לפיתוח תשתיות מסחריות

מי שצריך לדאוג לענים זה שר הרווחה שבאותו זמן היה אריאל שרון(נראה לי) שמבחינה פיזית לא יכל לעמוד בתפקיד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים