עבור לתוכן

האם אולמרט יסגור שנה בתפקיד?

האם אולמרט יספיק לכהן שנה מלאה כראש ממשלה? 1,367 הצבעות

1. 1. האם אולמרט יספיק לכהן שנה מלאה כראש ממשלה?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

כלומר עד סוף מרץ 2007, 7 וחצי חודשים מהיום.

לא רק הלחימה מערערת את מעמדו, אלא גם תוכנית "ההתכנסות" שלו.

• תגובות 40
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן, הוא יסגור שנה בתפקיד...

פורסם

כן אני מניח שעד מרץ הוא ישאר.. מה יהיה בספטמבר-אוקטובר זה משהו אחר.

פורסם
  • מחבר

הדחתו הפוטנציאלית הינה פונקציה של הציפיות שהוא עצמו יצר ושל חוסר השגת המטרות. הוא שם לעצמו מלכודת בכך שיצר ציפיות לא ריאליות, ועכשיו אחרי שהעורף החזק לא רואה תוצאות בשטח (פירוק החיזבאללה), הביקורות עליו יהיו עצומות. להוסיף את המשבר הכלכלי בצפון שיחשף מיד אחרי הלחימה ואת הסיפורים על הפקרת הממשלה את תושביה, ולדעתי אולמרט גם יהיה טיפש מספיק בשביל לדבר על תוכנית ההתכנסות - רוב הסיכויים שהוא יודח בקרוב, ושבע חודשים זה המון זמן. מה שלדעתי יכול להציל אותו זה המשך הלחימה לעוד שבוע והשגת תוצאות (ראשו של נאסרללה למשל), או התרחבות המלחמה לאחר שסוריה תחליט שמתאים לה להכנס למלחמה לפני שהחלטה 1701 סוגרת לה את חלון ההזדמנויות שנוצר עכשיו. 70% לדעתי שהוא יודח עד מרץ. מאחר שגם פרץ וחלוץ יספגו ביקורת, והגישה הכללית במדינה תנוע ימינה נוכח המלחמה, לדעתי הליכוד יזכה בבחירות, וביבי או סילבן שלום יהיו ראש הממשלה הבא. עוד ב-2007 לדעתי.

ד"א, יש גם את שערוריית השוחד של אולמרט שעקב המלחמה בקושי דיברו עליה (עם העטים בשווי מאות אלפי שקלים שהוא קיבל כשוחד) - אבל אם פרשיות השוחד לא קברו את שרון לא בטוח שהן יקברו את אולמרט, אבל זה עוד כמה אחוזים להסתברות שהוא יודח בקרוב.

לא יודע אם זה יהיה חכם להדיח אותו, אבל לדעתי זה יקרה. העורף היה חזק מדי בכל המלחמה הזאת - נתן לצה"ל יד חופשית נטולת ביקורת - ותוצאות לא באו. העורף היה חזק - שמר דברים בבטן בשביל לקבל תוצאות - התוצאות לא הגיעו, ולכן העורף כבר לא ישמור דברים בבטן. זאת דעתי.

פורסם

השאלה היא האם יש מועמד מתאים לראשות הממשלה ?

עבודה - פרץ = בדיחה , רץ עם מצע חברתי וסגר בתור שר ביטחון כושל

קדימה - כניראה תיפול

ליכוד- ביבי שנראה הכי מתאים אך עדיין סוחב איתו את הליכוד המושחט שלא בטוח שהעם שכח את זה עדיין

האיחוד הלאומי - ליברמן - כניראה יתחזק אבל קשה לראות אותו בתור ראש ממשלה למרות שהוא בטוח יכל לטפל במצב הרבה יותר טוב משני הדפרניקים אולמאט ופרץ

מרץ - נו באמת...

שינוי - נעלמה

מפדל - עדיין מפלגה בינונית

ש"ס - אלוהים ישמור עלינו ממנה

חד"ש-בל"ד - בוגדים

הגמלאים- מישהו שמע מהם משהו בכלל ? הם חיים עדיין ?

פורסם
  • מחבר

ביבי יהיה מושלם בתור שר אוצר, באמת - בלי טיפת ציניות. הוא האחראי הגדול לצמיחה של המשק. יהיה חבל לבזבז אותו בתפקיד ראש הממשלה. ראש הממשלה הבא - יש לי. ציפי לבני. היא תהיה מטעם קדימה יכול להיות, ותמודד מול ביבי/סילבן שלום ומול בן-אליעזר/מישהו אחר. והיא הכי ראויה אני חושב.

פורסם

האיחוד הלאומי - מפד"ל זאת אותה מפלגה. ליברמן זאת מפלגה אחרת.

אגב, Guy King, אתה הרבה יותר מדי אופטימי. לדעתי אולמרט יחזיק מעמד את כל 4 השנים של כהונתו, ואם איך שאני רואה שהוא מתמרן פוליטית, אולי גם אחרי זה... ::)

פורסם

ד"א, יש גם את שערוריית השוחד של אולמרט שעקב המלחמה בקושי דיברו עליה (עם העטים בשווי מאות אלפי שקלים שהוא קיבל כשוחד) - אבל אם פרשיות השוחד לא קברו את שרון לא בטוח שהן יקברו את אולמרט, אבל זה עוד כמה אחוזים להסתברות שהוא יודח בקרוב.

אתה משווה את האפקטים של פרשיות השוחד של שרון לאלו של אולמרט? יש לקחת בחשבון את העובדה ששרון היה הרבה יותר מבוסס בעמדתו ונהנה מתמיכה כמעט מקיר לקיר, בנוסף להיסטוריה המזהירה שלו כמצביא. אולמרט לעומתו הולך על חבל דק.

פורסם
  • מחבר

לשרון נקשרו גם יותר פרשיות ובהיקפים גדולים יותר. הבעיה שלעם לא ממש אכםת אם המנהיגים שלו מושחתים :screwy:. אחוז הפושעים היחסי בכנסת גדול בהרבה מאחוז הפושעים היחסי באוכלוסייה.

פורסם

אני מקווה שהוא לא יחזיק מעמד, ולגבי ציפי לבני זה לא נראה לי רעיון טוב :~|

ושרון הצליח להעלים את העניין של האי היווני (ועוד כמה דברים שאני לא זוכר) ע"י ההתנתקות, אולי אולמרט יעשה התכנסות בשביל זה :(

פורסם

אני אופטימי אז אני מקווה שהוא יתפטר(אפילו למישהו בקדימה יכול להיות כבוד)

לדעתי אחרי הפלת הכנסת קדימה תעמוד על סף נפילה אך יינתנו המושכות לציפי ליבני ותיהיה התמודדות בין מישהו מהעבודה

ליברמן נתניהו וליבני(לא לפנטז על גאידמק בתור רו"המ)

פורסם

ביבי יהיה מושלם בתור שר אוצר, באמת - בלי טיפת ציניות. הוא האחראי הגדול לצמיחה של המשק. יהיה חבל לבזבז אותו בתפקיד ראש הממשלה. ראש הממשלה הבא - יש לי. ציפי לבני. היא תהיה מטעם קדימה יכול להיות, ותמודד מול ביבי/סילבן שלום ומול בן-אליעזר/מישהו אחר. והיא הכי ראויה אני חושב.

ליבני? כבר עשיף את רוחמה אברהם... לפחות איתה יהיו צחוקים :P

היא נראת יותר טיפשה מאולמרט, ומדברת יותר שטויות מפרץ...

ובאמת, מישהו שמע משהו מהגימלאים בזמן האחרון?

פורסם
  • מחבר

לא שמעתי את הגימלאים מתלוננים אפילו על זה שאת האנשים הזקנים בצפון השאירו בבית ולא פינו אותם (אלו שמרותקים למשל למיטה בבית ולא יכולים ללכת לממ"ד, או אלו שגרים בקומה שלישית - המקלט בקומה הראשונה - אין מעלית - וקשה להם ללכת וכו'..), גיא מרוז ואורלי וילנאי-פדרבוש דיברו על זה יותר בשעה השבועית שיש להם ברדיו מאשר הגימלאים. :-X

ומישהו שמע משהו מהמפלגה של ליברמן? מישהו יודע מה המצע שלהם היה בכלל? מה הם מתכוונים לעשות?

ו-IG, אז את מי אתה חושב למנות לראש-ממשלה?

פורסם

אין לא חושב שיש מפלגה שיש לה במצע סעיף של "תפקוד בזמן מלחמה"

כל מפלגה ]ועלת על פי רצונות חבריה

פורסם

לא שמעתי את הגימלאים מתלוננים אפילו על זה שאת האנשים הזקנים בצפון השאירו בבית ולא פינו אותם (אלו שמרותקים למשל למיטה בבית ולא יכולים ללכת לממ"ד, או אלו שגרים בקומה שלישית - המקלט בקומה הראשונה - אין מעלית - וקשה להם ללכת וכו'..), גיא מרוז ואורלי וילנאי-פדרבוש דיברו על זה יותר בשעה השבועית שיש להם ברדיו מאשר הגימלאים. :-X

ומישהו שמע משהו מהמפלגה של ליברמן? מישהו יודע מה המצע שלהם היה בכלל? מה הם מתכוונים לעשות?

ו-IG, אז את מי אתה חושב למנות לראש-ממשלה?

ליברמן.

ליברמן הצהיר שהוא לא פותח את הפה עד שהמלחמה מסתיימת. זה לא שהוא יושב בקבינט ומה שהוא אומר משפיע, אז לא הייה טעם להגיד משהו, במיוחד בזמן המלחמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים