עבור לתוכן

אור ירוק לצה"ל: להסתער עד לליטני

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3289778,00.html

אני מניח שזה היה רק עניין של זמן אחרי שהחיזבאללה הכריז

כי הם מסרבים להסכם של הפסקת האש שגיבשו צרפת-ארה"ב, פעם נוספת.

אני אישית מאוד מקווה שזה יהיה מבצע נרחב ועצום בגודלו ושסוריה לא תתערב.

השמדת החיזבאללה הכרחית.

פורסם
:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:
פורסם
  • מחבר

אני לא יודע עד כמה זה :xyxthumbs:

אבל זה בהחלט לא :'(

אני אישית חשבתי לעצמי שאם יחתמו על ההסכם,

אז בשביל מה כל ההרוגים שלנו שם בתקופה האחרונה?

אולמרט מבין בתוכו שאם הוא היה חותם על ההסכם שהציבו

לו ארה"ב, הוא לא היה שורד אפילו יומיים אחרי זה כראש ממשלה.

פורסם

יש לחיזבאללה כנראה כ-8000 חיילים (מויקיפדיה, לא בטוח שזה כולל סיוע איראני), ומעריכים שיקח להלחם בהם ולהביס אותם בין 6-8 שבועות. חיסול של 5000-6000 לוחמים שלהם (נקווה) אני חושש יכולה לעלות לנו בחייהם של כמה מאות חיילים, מקווה שלא באיזור ה-1000.

פורסם

אני מאמין שקודם כל צה"ל יפגיז מהאוויר באיזור הליטני לפני שהוא ישלח חיילים למלכודות מוות שהחיזבאללה מכין שם.

זה יהיה קשה וארוך,אבל בסוף אנחנו ננצח וחיזבאללה ימות.

פורסם

נקווה שאתה צודק..אבל אני לא אופטימי כמוך..לדעתי סוריה תתערב ואחריה איראן..מה שיגרור לחץ מצד אוכלוסית מצרים וירדן להצטרף למלחמה..ואז הלך עלינו..מה גם שאירופה אף פעם לא תעזור לנו

פורסם

אולי אם נראה אגרסיביות מטורפת במלחמה הזאת סוריה תפחד מלהצטרף. אפשר גם לאיים שנשמיד את דמשק, ואז הם יאימו חזרה על ת"א, אבל בתכלס לא יעזו לתקוף.

פורסם

אם סוריה ואיראן יתערבו באופן ראסמי במלחמה,הרי שארה"ב אוטומטית תיחלץ לעזרתינו.היא לא תשאיר אותנו במצב כזה.ככה גם ארה"ב תתרץ כניסה לאיראן והשמדת מתקני הגרעין :cool2:

פורסם

אתם מדברים כאילו אתם באמת מבינים בזה משהו. :-\

news flash, אלא אם דן חלוץ גולש פה אני לא חושב שמישהו פה באמת יכול לכתוב את מה אתם כותבים.

פורסם

news flash - אנחנו מדברים פה גם פסיכולוגיה, לא צבא נטו. וגם דן חלוץ לא יכול לחזות את שיקרה - אם היית אומר לו לפני חודש שבעוד חודש עדיין יפלו פה קטיושות והחיזבאללה עדיין ישרוד הוא היה אומר שאין סיכוי כי צה"ל מסיים את הפעולה הזאת ומשמיד את החיזבאללה תוך כמה ימים, ואין סיכוי שזה יקח חודש.

ובאותה גישה גם אתה לא יכול לדבר על מעבדים וכרטיסי מסך כל עוד לא בנית בעצמך אחד כזה? :-X

פורסם

לא, אני מדבר על זה שאתם דנים על מהלכים אסטרטגים וטקטיקות, בלי שאתם מבינים בכלל מה קורה באמת בשטח, למרות שאני בטוח שאתם חושבים שאתם יודעים.

אני לא מאמין שלמישהו מכם יש את הסיווג המתאים בשביל לדעת את הדברים שלא מספרים לנו. ואני יודע שיש דברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

אם סוריה ואיראן יתערבו באופן ראסמי במלחמה,הרי שארה"ב אוטומטית תיחלץ לעזרתינו.היא לא תשאיר אותנו במצב כזה.ככה גם ארה"ב תתרץ כניסה לאיראן והשמדת מתקני הגרעין :cool2:

למה אתה בטוח כל-כך שארה"ב מסוגלת לבד

על איראן?

פורסם

ארה"ב מסוגלת על איראן. ארה"ב נכון לעכשיו מסוגלת על כל מדינה בעולם איראן לא נחשבה ולא נחשבת למעצמה צבאית. לשם השוואה איראן להתבטאות עד עכשיו כי היא חששה מעיראק שאיזנה את האיזור, ארה"ב הפילה בקלות את המשטר בעיראק ואת הצבא, נכון שיש שם אירגוני טרור - אבל זה לא קשור לעניין. ד"א, קראתי לפני כמה ימים שהלחימה בעיראק גרמה לאובדן של 0.2%-0.3% מהתל"ג השנתי הממוצע, זאת השפעה אפסית.

פורסם
  • מחבר

ארה"ב מסוגלת על איראן. ארה"ב נכון לעכשיו מסוגלת על כל מדינה בעולם איראן לא נחשבה ולא נחשבת למעצמה צבאית. לשם השוואה איראן להתבטאות עד עכשיו כי היא חששה מעיראק שאיזנה את האיזור, ארה"ב הפילה בקלות את המשטר בעיראק ואת הצבא, נכון שיש שם אירגוני טרור - אבל זה לא קשור לעניין. ד"א, קראתי לפני כמה ימים שהלחימה בעיראק גרמה לאובדן של 0.2%-0.3% מהתל"ג השנתי הממוצע, זאת השפעה אפסית.

אין לזלזל באיראן.

היכולת האנושית שלהם מסוגלת לשטוף כל כוח רגלי שייכנס לשם.

הצבא שלהם מונה כ-8 מיליון חיילים סדירים!

אתה בכלל מעכל כמות כזאת של אנשים שהמנטליות שלהם זה "להתאבד עליך"?

סמוך עליי שאם ארה"ב תחליט להכנס לשם, לא יהיה להם קל בכלל לצאת מנוצחים

מכניסה לאיראן.

פורסם

הצבא האמריקאי כולל כמיליון חיילים.

צבא איראן כולל כ-650,000 חיילים, מתוכם רק כ-100,000 במשמרות המהפכה. אלו שבמשמרות המהפכה הם הפאנטים, השאר הם חיילים רגילים. חוץ מזה, חלק מאוד קטן מאוכלוסיית איראן היא דתית פאנטית. כמו שבעיראק התושבים לא התגייסו לצבא כנגד ארה"ב כך זה גם לא יקרה באיראן מן הסתם.

עיין פה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7%91%D7%90_%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%90%D7%9F

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7%91%D7%90_%D7%90%D7%A8%D7%94%22%D7%91

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים