עבור לתוכן

זקוק לחוות דעת/עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים. חבר שלי רוצה להיכנס לתחום המעבדים, זיכרונות ולוחות אם. אני רציתי להקל את העבודה שלו ולהכין הסברים כבר בתחילת הדרך כדי שלא יהיו לו בעיות. עכשיו אני צריך שאנשים יגידו לי אם זה הסבר טוב מה שהכנתי (אני ממש לא רוצה להטעות אותו), והאם ישנו חומר נוסף שקשור לנושא שלא כתבתי עליו. חשוב להגיד גם שבגלל שהוא עדיין לא יודע כלום אני לא רוצה לסבך אותו, אז תגידו לי אם זה לא מסובך מדיי למישהוא שחושב שהמהירות שעון של המחשב זה הדבר הכי חשוב במעבד.

ש: מה זה מהירות/תדר שעון. מה זה אומר וכיצד זה בא לידי ביטוי?

ת: כל רכיב שמעביר לרכיב אחר במחשב מידע, עושה זאת בעזרת פעימות שעון. לזיכרונות, למעבד, ל-PCI-E, ל-AGP, יש שעון שדרכו עובר זרם חשמלי אל רכיב במחשב. מהירות שעון היא למעשה מספר הפעולות שהמעבד יכול לבצע בשנייה (= גם מחזור שעון). השעון הזה מחולל "פעימות" בזרם, כלומר הוא יוצר עליות וירידות בזרם החשמלי בהתאם לתדירות שנקבעה לו מראש. את תדר השעון מודדים באופן הבא: מליון=Mega. יחידת מידה אחת למספר מחזורים שרכיב מסיום מבצע בשנייה=Hertz. כלומר מעבד בעל תדר שעון של 3000mhz (ר"ת של mega ו-hertz) מבצע 3000 מליון פעולות בשניה. ושבב זיכרון בעל מהירות שעון של 667mhz יכול לבצע 667 מליון פעולות בשניה. כל תוכנה שהמחשב שלך תריץ בין אם זה: מערכת הפעלה, משחק מחשב ועוד, צורכת מהמעבד מספר מסיום של פעולות בשניה, בשביל שהיא תוכל לפעול. כיום אנשים נוטים להחשיב את מהירות השעון כמאפיין העיקרי והנחוץ ביותר. כשלמעשה זה הוא אחד מהפרמטרים הפחות חשובים בבחירת מעבד. דוגמה לפרמטרים נוספים החשובים הרבה יותר מהמהירות השעון היא: תהליך ייצור, מספר ליבות, מספר טרנזיסטורים, צריכת חשמל, רוחב פס נתונים (FSB) ועוד.

תודה מראש על העזרה (תגידו אם יש משהוא נוסף שקשור לנושא ולא התייחסתי אליו)

פורסם

זה בסדר פחות או יותר, העיקר שיבין את הרעיון העיקרי

הייתי ממלץ לו לילמוד בכמה שיותר תחומים מגוונים הקשורים למחשבים ולא להתמקד לעומק בתחום אחד...

פורסם
  • מחבר

טוב בסדר אני אגיד לו

פורסם

הכי חשוב במעבד זה היעילות

כמה שלבי עיבוד יש לו (ז"א שלבי מיקרו-ארכיטקטורה) ומה התדירות שלו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים