עבור לתוכן

הבדלים במהירויות זיכרון (533MHz ו- 667MHz )

Featured Replies

פורסם

שלום

האם ההבדל בין 533MHz ל- 667MHz משמעותי?

אני קניתי זיכרון של טווינמוס והוא לא עבד עם הלוח אם (מפרט מצד ימין). בחנות הציעו לי להחליף את הזיכרון לזה- DDR2 1024Mb 533MHz CL3 PQI הזיכרון של PQI עובד עם הלוח הזה, בדקו את זה בחנות.

האם ההבדל בביצועים יהיה משמעותי? יש לציין שלא מתוכנן שום אוברקלוק.

תודה.

פורסם

רק תאורתי מעשי עדיין לא

פורסם

ה-533 לא יאפשר לך OC

ה-667 כן

פורסם
  • מחבר

ה-533 לא יאפשר לך OC

ה-667 כן

מה שאתה אומר זה שהביצועים של ה- 533 וה- 667 אותו ה דבר וההבדל בינהם זה שה- 667 מאפשר אוברקלוק וה- 533 לא?

אז למה אנשים שלא מתכננים OC קונים 667?

פורסם

אז או שהם כן אולי מתכננים OC קטן,ולא רוצים שבהמשך זה יגביל אותם,או שהפרש המחירים הוא לא גדול,או שהם קונים כי "אמרו" להם.

אני אתן לך דוגמא על מהירויות זיכרון במעבדי AMD:

בוא נניח שאני לוקח מעבד ATHLON64/2X4800 שכמובן הוא M2 שתומך כמובן ב-DDR2.

אותו המעבד הוא בתדר של 2.4GHZ,כלומר מכפלה של 12 כפול 200 נותן 2.4GHZ.עכשיו שים לו זכרונות של DDR800 אז המחלק של הזיכרונות הוא תדר המעבד חלקי תדר הבסיס של הזיכרון(לפני פעולת ה-DDR) כלומר 2400:400=6.

עכשיו קח את אותם הנתונים של המעבד ושים לו זכרונות של 667.כלומר DDR של 333.אז מהירות המעבד חלקי תדר הבסיס של הזיכרונות נותן לנו 2400:333=7.2.מיכוון שאין חלקי מכפלה אז החלוקה הבאה היא 8.כי מעגלים ללמעלה.כלומר הוא ירוץ בתדר של 300MHZ ולא 333.

עכשיו ההפרש בין שניהם הוא 100MHZ.להגיד לך שזה לא הפרש..לא בטוח,אבל השאלה אם מצדיק את המחיר.אבל אם אתה עושה OC זה משמעותי כי אתה יכול להגיע ליחס מחלק מעבד זיכרון גדול יותר,משמעו תדר גדול יותר.

מקווה שאני מובן וזה עוזר,ויתקנו אותי אם אני טועה.

פורסם
  • מחבר

אז או שהם כן אולי מתכננים OC קטן,ולא רוצים שבהמשך זה יגביל אותם,או שהפרש המחירים הוא לא גדול,או שהם קונים כי "אמרו" להם.

אני אתן לך דוגמא על מהירויות זיכרון במעבדי AMD:

בוא נניח שאני לוקח מעבד ATHLON64/2X4800 שכמובן הוא M2 שתומך כמובן ב-DDR2.

אותו המעבד הוא בתדר של 2.4GHZ,כלומר מכפלה של 12 כפול 200 נותן 2.4GHZ.עכשיו שים לו זכרונות של DDR800 אז המחלק של הזיכרונות הוא תדר המעבד חלקי תדר הבסיס של הזיכרון(לפני פעולת ה-DDR) כלומר 2400:400=6.

עכשיו קח את אותם הנתונים של המעבד ושים לו זכרונות של 667.כלומר DDR של 333.אז מהירות המעבד חלקי תדר הבסיס של הזיכרונות נותן לנו 2400:333=7.2.מיכוון שאין חלקי מכפלה אז החלוקה הבאה היא 8.כי מעגלים ללמעלה.כלומר הוא ירוץ בתדר של 300MHZ ולא 333.

עכשיו ההפרש בין שניהם הוא 100MHZ.להגיד לך שזה לא הפרש..לא בטוח,אבל השאלה אם מצדיק את המחיר.אבל אם אתה עושה OC זה משמעותי כי אתה יכול להגיע ליחס מחלק מעבד זיכרון גדול יותר,משמעו תדר גדול יותר.

מקווה שאני מובן וזה עוזר,ויתקנו אותי אם אני טועה.

תודה על ההסבראבל אני לא כל כך מבין בזה...

בסך הכל שאלתי אם ההבדל בין 533MHz ל- 667MHz משמעותי אם לא מתוכנן שום OC?

פורסם

שוב,אם יש לך כסף על ההפרש בין הזיכרונות,והלוח תומך לך בזה,ואולי תרצה קצת OC פעם אז קח את ה-667.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים