עבור לתוכן

מצלמה הסופר זום הטובה ביותר שמתאימה לנשיאה יום יומית בפאוץ גדול או תיק צד

Featured Replies

פורסם

ה TZ1 הכי מתאימה אבל יש ל PANASONIC דגם נוסף (טיפה ישן יותר אבל קיבל ביקורות לא רעות בהרבה מקומות) ה FZ5 היא קטנה משאר המצלמות בסידרה.

הינה קישור:

http://mdk.pionet.com/default.asp?catid={3E31AB82-2BB0-11D7-92D3-0080AD76B634}&details_type=1&itemid={C52EE2BC-6A0D-487A-9BE9-63F370EC2E69}

נ.ב.

יש בהרבה יותר זול פה זה קישור ל MDK הם מוסיפים כמה מאות או אלפים למחיר של כל מצלמה של PANASONIC שהם מוחרים.

אפשר לקנות את שתי המצלמות דרך OLSALE (דרך MDK ודרך CAMERA) הרבה פעמים זה יותר זול (גם פומביות)

אני קניתי מצלמה ב 1300 (כלל כרטיס זיכרון של 256M) שהמחיר הכי זול שראיתי אותה היה 1450 שקל (בלי כרטיס) למרות שאני חושב שהייתי צריך להוסיף טיפה כסף ולקנות את ה FZ5 :(

פורסם

מסך פיצי 1.8" לא עדיף לך כבר את הFZ7? כי עד כמה שאני רואה הם כמעט באותו גודל

פורסם

1.8 מספיק.

וה FZ7 גדולה מידי (הבדל קטן מ FZ5 אבל זה ההבדל בין מצלמה בגודל שיתאים לו למצלמה גדולה).

פורסם

ידידי, במידות האלה אתה יכול להשיג מצלמה מדהימה עם איכות צילום מעולה וזום לדעתי הגבוה ביותר לדמויות SLR.

Nikon Coolpix 8800

היא לא גדולה בכלל (למרות שהיא נראית) וגם לא כבדה מכיוון שהגוף כולו עשוי מגנזיום ופלסטיק קשיח. יש לה מייצב תמונה מעולה שפעיל גם בצילום וידאו, שאגב מצלם ב30 פריימים לשנייה ולא 15 כמו רוב הקומפקטיות

וזום משולב X40 (אופטי בלבד כפול 10!) יש לה מסך נשלף לצד ומסתובב ובכלל איכות הצילום שלה מעולה.

הנה לינק לביקורת על המצלמה.

http://www.dpreview.com/reviews/nikoncp8800/

ואם אתה מעוניין ביד שנייה, חדשה לגמריי שלא צילמו איתה אפילו 500 תמונות + כרטיס ג'יגה ותיק נשיאה מרופד אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי :xyxthumbs:

פורסם

מפריע ליד שמאל יכול להיות, אבל עדיין אפשר לאחוז במצלמה בצורה סבירה... כי זה לא שברגע שהמסך מוטה כלפי צד שמאל והוא מוטה למעלה או למטה אין בכלל איפה לתפוס, יש איפה לתפוס אבל קצת פחות, למי שיש אצבעות נורא נורא קטנות כמו של ילד יכול להיות ויתקשה באחיזה סבירה

איזה אצבעות קטנות? יש לי ידיים גדולות מהממוצע ואני יכול להעיד שכל המסכים עם ציר צידי שניסיתי היו הרבה פחות נוחים מהשיטות האחרות. וזה כולל גם את המסכים של ה-A610 וה-S2. אגב, אני עדיין מעדיף מסכי LCD כאלה על פני מסכים קבועים, אבל אין לי ספק שהם מהווים פתרון פחות טוב, במיוחד אחרי שמתרגלים למסך כמו של ה-C5060.

פורסם
  • מחבר

ה TZ1 הכי מתאימה אבל יש ל PANASONIC דגם נוסף (טיפה ישן יותר אבל קיבל ביקורות לא רעות בהרבה מקומות) ה FZ5 היא קטנה משאר המצלמות בסידרה.:(

לצערי אני די מרוחק מהמרכז ,כך שלא יצא לי להחזיק ביד את המצלמות שהוזכרו כאן ,כמו ה-z5 , Nikon Coolpix 8800

כך שאני ממש זקוק לשמוע מהחברה כאן , שראו את המצלמות הללו ויכולים להגיד מהו גודלם היחסי בהשוואה ל- s3 ( להזכירכם הייתי די נעול על ה-s3 , ורק בחנות כשבאתי לאסוף את ההזמנה ,קיבלתי הלם לא קטן , כשראיתי שהs3- כמעט לא ניכנסה לתיק הצד גדול שאני מסתובב איתו ביום יום , מה שהרג אותי זה בעיקר העובי ולא המשקל או הרוחב .

אני רוצה להבהיר שאני לא מחפש מצלמת כיס (שהיא בדרך כלל מצלמה מסורסת ,שמהווה פשרה גדולה מידי עבור חובב הצילום הרציני ) וגם לא מצלמה בגודל של מצלמות dslr אלא משהו באמצע -----מצלמה רב תכליתית (וידיאו +זום גבוהה +מייצב תמונה ) שהיא מצד אחד קומפקטית (עם עדשות מיתכנסות , במצב שהמצלמה מכובה ) ומצד שני עדיין מסוגלת לספק תוצאות טובות ,גם אם הן לא מיתקרבות לביצועים של dslr

כדי לחדד את העניין המידות המקסימליות המיתקבלות על הדעת מבחינתי לנשיאה יום יומית בתיק צד או פאוץ גדול הן כדלהלן :

עובי -הכי חשוב מבחינתי ,וכשאני מדבר על עובי אני מיתכוון למרחק שבין קצה העדשה (במצב סגור כמובן ) לקצה מסך ה-lcd

עובי מקסימלי :6 סנטימטר (7 במאמץ)

אורך מקסימלי : 17 סנטימטר

מישקל : לא קריטי מבחינתי

היתי שמח אם מישהו היה מבהיר את עניין פירסום המידות באתרים השונים ,כך לדוגמא על הניקון 8800 כותבים באתר של dp:

http://www.dpreview.com/reviews/nikoncp8800/

"Dimensions 116 x 85 x 121 mm"

מה כאן לעזעזל הרוחב , האורך והעובי ?

פורסם

לפי המידות שהוא אמר הניקון ירדה כי העובי שלה הוא יותר מ 7 ס"מ

ה FZ5 ניראה לי בדיוק בעובי המתאים.

ה TZ1 תשאיר לך מקום.

פורסם
  • מחבר

shit

בדיקה העלתה שהוידיאו של ה-fz5 על הפנים (רק 320x240)

מה שמחזיר אותי חזרה ל-tz1

תקנו אותי ,אבל עושה רושם שהיא דקה מספיק אפילו להיכנס לכיס (אם לא של הגינס ,אז בטח של החולצה או מיכנסי הדגמ"ח )

אני עדיין מעדיף מסכי LCD כאלה על פני מסכים קבועים, אבל אין לי ספק שהם מהווים פתרון פחות טוב

boren

אתה בטח מכיר את הבעייה הכרונית של הרבה מסכי lcd (בעיקר הזולים שבהם ) לגביי צפייה בהם מזווית,

אפרופו בנושא הזה ,יש לך מושג איך המסך של ה-tz1 ,האם הוא מאפשר צילום גם כשמיסתכלים בזווית גדולה (מלמטה או מלמעלה ) ,המחסור בעינית מביא לכך שישנה תלות מוחלטת במסך ה-lcd הזה ,שמשמש בעיקר לכיוון ולכן ניראה לי שזה קריטי שהמסך יהיה איכותי מאוד ויאפשר צפייה מזווית גדולה במיוחד .

פורסם

ברוב המסכים זווית של 10 עד 20 מעלות לא ממש מפריעה. ונראה שהמצב ב-TZ1 אפילו טוב יותר:

The 207,000-pixel, 2.5-inch LCD screen is bright and clear, and has a high enough refresh rate to appear virtually lag-free. Like the FZ7 it has a special mode that allows you to see it from an acute angle when the camera is held above your head. We found the screen worked very well in low light, gaining up well, but glare is an inevitable problem when shooting in very bright, direct light.

http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz1/page2.asp

פורסם
  • מחבר

ברוב המסכים זווית של 10 עד 20 מעלות לא ממש מפריעה. ונראה שהמצב ב-TZ1 אפילו טוב יותר:

אני מניח מהציטוט שצירפת שגם הסתכלות מלמעלה כלפי מטה לכיוון המסך היא אפשרית בצורה טובה .

האם הרזולוציה הטובה יותר כביכול של ה-tz1 יעני 840x480 מהרזולוציה של ה-s3

(640x480)

גורמת לכך שהקליפים שצולמו על ידי ה-tz1 עדיפים משמעותית מאלו שנעשים על ידי ה-s3

פורסם

זה לא הבדל מאוד גדול ברזולוציה, אבל עדיף שתוריד סרטונים לדוגמה (מהביקורות על המצלמות) כדי להעריך את ההבדל בעצמך.

פורסם

ברוב המצלמות החדשות שלהם יש אפשרות לצלם בזווית (והמסך של ה TZ1 הוא 207,000 פיקסלים שזה טוב).

בדרך כלל יש בעיה באור גבוה (רשום גם בביקורת שאורן נתן) אצלי לא רואים בכלל תמונה אם יש הרבה אור (אני מדבר אם אני יוצא למרפסת שלי ב 11 - 12 יש שם שמש שאי אפשר בכלל לעמוד יותר מ 10 דקות בחוץ אבל גם בפחות מזה ראיתי מידי פעם ירידה בראות במסך).

בחלק מהמקרים אפשר לפתור גם את זה בעזרת ה"צילום מעל הראש" זה מוסיף אור למסך ומשנה עוד כמה דברים ככה שתוכל לראות טוב יותר.

רק שתדע ב TZ1 אתה יכול לצלם ב 3MP ואז הזום האופטי גדל ל 12.5x , ה ISO 800 - 1600 גרוע , אפשר לצלם ב 16:9 (מסך רחב) , יש הרבה אפשרויות ש PANASONIC מקמה במקום לא כל כך נוח אז בשביל לדעת הכל בדרך כלל צריך לקרוא את החוברת (האנגלית לא כל כך קשה אבל בכל זאת מעצבן מצלמות אחרות היו יותר קלות).

פורסם
  • מחבר

בדרך כלל יש בעיה באור גבוה (רשום גם בביקורת שאורן נתן) אצלי לא רואים בכלל תמונה אם יש הרבה אור (אני מדבר אם אני יוצא למרפסת שלי ב 11 - 12 יש שם שמש שאי אפשר בכלל לעמוד יותר מ 10 דקות בחוץ אבל גם בפחות מזה ראיתי מידי פעם ירידה בראות במסך).

בחלק מהמקרים אפשר לפתור גם את זה בעזרת ה"צילום מעל הראש" זה מוסיף אור למסך ומשנה עוד כמה דברים ככה שתוכל לראות טוב יותר.

רק שתדע ב TZ1 אתה יכול לצלם ב 3MP ואז הזום האופטי גדל ל 12.5x , ה ISO 800 - 1600 גרוע , אפשר לצלם ב 16:9 (מסך רחב) , יש הרבה אפשרויות ש PANASONIC מקמה במקום לא כל כך נוח אז בשביל לדעת הכל בדרך כלל צריך לקרוא את החוברת (האנגלית לא כל כך קשה אבל בכל זאת מעצבן מצלמות אחרות היו יותר קלות).

כשאתה אומר : ה"צילום מעל הראש" . האם הכוונה היא לפונקצייה מסויימת ,שאתה מפעיל במצלמה?

כשאתה אומר : "ה ISO 800 - 1600 גרוע " ,הכוונה שלך ש-iso 800 אינו שמיש כלל ?

ומה לגבי iso 400 ,האם לפחות הוא שמיש מבחינת הרעש (הכוונה לאיכות טובה מספיק לשימוש אישי וביתי ולא לצרכים מיקצועיים או הגדלות) ?

בגדול , האם ניתן במאמץ ,תוך שימוש בפונקציית ה"צילום מעל הראש" לבצע צילומים גם בשעות הצהריים או לא ?

האם בסך הכול בתור אחד שיש לו את ה-tz1 , אתה יכול להגיד שהרכישה היתה מוצלחת ושהיא שווה את הכסף ,או שיש מצלמות דומות מבחינת הגודל והתכונות שלדעתך הן עדיפות ?

פורסם

אין לי את ה TZ1 (רציתי אבל היא עלת יותר ממה שיכולתי להרשות לעצמי מאז המחיר ירד ב 200 שקל) אבל השתמשתי במצלמות דומות של PANASONIC

"צילום מעל הראש" היא האפשרות שמופיעה ב FZ7 (מה שהוזכר לפני כמה הודעות בהודעה של אורן) גם במצלמה שלי יש אותה והיא עוזרת.

ה ISO 800 שלה הוא בערך כמו ה 1600 או ה 3200 של הפוג'י F30 ה 400 אפשר לחיות איתו.

להפעיל את האפשרות בצהריםם יכולה לפעמים לעזור אבל לא תמיד שווה לנסות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים