עבור לתוכן

מצלמה הסופר זום הטובה ביותר שמתאימה לנשיאה יום יומית בפאוץ גדול או תיק צד

Featured Replies

פורסם

הייתי אתמול בחנות שממנה חשבתי לרכוש את ה-s3 , אולם רגע לפני הקנייה התחרטתי , מפני שאפילו לפאוץ הגדול מאוד שאני מיסתובב איתו ביום יום ,היא ניכנסה בקושי רב , וגם זאת ,רק אחרי ריקון מסיבי של הפאוץ , כמעט כל מכול הדברים שאני רגיל להיסחב איתם + הפעלת לחץ פיזי מתון (שכמעט גרם לבעל החנות שבץ במקום ).

פשוט "ירד לי האסימון " ,שאומנם נכון הוא , שבמצלמה הזאת יש שילוב תכונות יחודי שלא מצאתי ,נכון לעכשיו , בשום מצלמה אחרת ,כפי שאפשר לראות בדיון הקודם בנושא :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=194948.msg1704886#msg1704886

אולם ההקרבה שהיא דורשת ,פשוט ,עוברת כל גבול , וכאמור הצורך העיקרי שלי הוא במצלמה שניתן להיסתובב איתה ביום יום, ועל כן אני מוכן להתפשר על תכונות מסוימות ,ובילבד שהמצלמה תיהיה פחות עבה (וכשאני מדבר על עובי ,אני מיתכוון למרחק שבין קצה העדשה לבין קצה הגוף)

המשקל מבחינתי לא קריטי.

אולם המצלמות היחידות שמצאתי שמבחינת הגודל , הן [glow=red,2,300]ניסבלות לנשיאה יום יומית בפאוץ [/glow] ,התבררו כחסרות עינית ,מה שמבחינתי פסל אותן על הסף או שצילום קיטעי הוידיאו בהן הוא באיכות זועתית ,ללא זום וללא הקלטת קול (nikon s4 ):

s4 nikon

http://www.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=371309

tz1 panasonic

http://www.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=414672

אשמח מאוד לשמוע מכם רעיונות למצלמות , עם כמה שיותר תכונות דומות ל-s3 ,אבל עם עובי מופחת בצורה משמעותית .

(גם המלצות לגבי מצלמות שניתן להזמין בחו"ל באות בחשבון ,וגם דגמים חדשים שאמורים לצאת לשוק ,בעתיד הקרוב.)

פורסם

נושא העינית מוערך יתר על המידה, במיוחד כשמסכי LCD מודרניים כוללים רזולוציה גבוהה בהרבה מבעבר וציפוי נגד הברקות. הם לא אידאליים לצילום באור יום בוהק, אבל אפשר בהחלט להסתדר איתם. גם אביזרים כמו זה יכולים לעזור.

נראה לי שמלבד נושא העינית, ה-TZ1 הכי מתאימה עליך. ובכל מקרה לא תמצא מצלמה שעונה בצורה מושלמת על כל הדרישות. תצטרך להתפשר על משהו, והפנסוניק הזו היא כנראה הפשרה הכי קטנה (תרתי משמע).

פורסם
  • מחבר

נושא העינית מוערך יתר על המידה, במיוחד כשמסכי LCD מודרניים כוללים רזולוציה גבוהה בהרבה מבעבר וציפוי נגד הברקות. הם לא אידאליים לצילום באור יום בוהק, אבל אפשר בהחלט להסתדר איתם. גם אביזרים כמו זה יכולים לעזור.

נראה לי שמלבד נושא העינית, ה-TZ1 הכי מתאימה עליך. ובכל מקרה לא תמצא מצלמה שעונה בצורה מושלמת על כל הדרישות. תצטרך להתפשר על משהו, והפנסוניק הזו היא כנראה הפשרה הכי קטנה (תרתי משמע).

האביזר שהצעת ,אכן יכול לעזור , יחד עם זאת,ניראה לי שאתה מזלזל שלא בצדק ,בעינית איכותית שמאפשרת לך בצורה אינסטינקטיבית לשלוף במהירות ,להנעל במהירות על האובייקט המצולם (קצת מזכיר שליפת אקדח והיכנסות למצב ירי -אם אתה יודע למה אני מיתכוון )

פורסם

אני לא מזלזל בעינית, אני פשוט חושב שיש דברים קריטיים יותר במצלמת P&S. בשום אופן לא הייתי בוחר בעינית אופטית אם הדבר דורש וויתור על תכונות קריטיות יותר, במיוחד כשהעיניות האלה כל כך מעפנות (ולא רק בהשוואה ל-DSLR, אלא גם בהשוואה לכל מצלמת Rangefinder של פעם).

ולגבי מהירות, נראה לי שהציפיות שלך ממצלמות P&S מוגזמות. המצלמות שאתה שוקל לרכוש איטיות בהרבה מהמצלמות חסרות-העינית של ריקו או ממצלמות DSLR. ב-2.5 שניות שלוקח להדליק את ה-S3 ולצלם איתה (או ב-3.5 שניות שזה לוקח עם הניקון S4), אפשר עם ה-R4 של ריקו להספיק להדליק את המצלמה, לצלם ולהחזיר לנרתיק ;)

עריכה: ועוד משהו, המונח "פָּאוּץ'" הוא בסה"כ תעתיק לעברית של המילה האנגלית Pouch. הוא לא ר"ת.

פורסם
  • מחבר

אני לא מזלזל בעינית, אני פשוט חושב שיש דברים קריטיים יותר במצלמת P&S. בשום אופן לא הייתי בוחר בעינית אופטית אם הדבר דורש וויתור על תכונות קריטיות יותר, במיוחד כשהעיניות האלה כל כך מעפנות (ולא רק בהשוואה ל-DSLR, אלא גם בהשוואה לכל מצלמת Rangefinder של פעם).

ולגבי מהירות, נראה לי שהציפיות שלך ממצלמות P&S מוגזמות. המצלמות שאתה שוקל לרכוש איטיות בהרבה מהמצלמות חסרות-העינית של ריקו או ממצלמות DSLR. ב-2.5 שניות שלוקח להדליק את ה-S3 ולצלם איתה (או ב-3.5 שניות שזה לוקח עם הניקון S4), אפשר עם ה-R4 של ריקו להספיק להדליק את המצלמה, לצלם ולהחזיר לנרתיק ;)

עריכה: ועוד משהו, המונח "פ??או?ץ'" הוא בסה"כ תעתיק לעברית של המילה האנגלית Pouch. הוא לא ר"ת.

סלח לי ,אבל עיברית היא לא שפת האם שלי .....,יחד עם זאת טרחתי לתקן......

רציתי רק לחזור ולשאול אותך ,בתור אחד שאוכל ונושם את נושא הצילום ,ולבטח הרבה יותר מעודכן ממני ,אם יש לך המלצות לגבי דגמים חדשים שאמורים לצאת לשוק בעתיד הקרוב ושיותר עונים לצרכים שלי כמו שתיארתי בלינק שצירפתי מקודם.

דרך אגב ,אם יצא לך להחזיק את ה- fz7 panasonic , תוכל להגיד האם היא יותר דקה מה-s3 ?

ה-r4 מבחינתי היא לא פונקציה מפני שיכולת הקלטת קיטעי הוידיאו שלה , לא עומד בסטנדרטים המינימליים של היום ,יעני במקום לקבל לפחות 640X480 30fps

יש בr4 אך ורק :

Yes, 320 x 240, 15/30 fps, unlimited

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Ricoh/ricoh_caplior4.asp

פורסם

אין מצלמה שיותר מתאימה לדרישות שלך מה-TZ1, ולא ידוע לי על דגם שעומד להשתחרר בקרוב.

הגודל של ה-FZ7 ושל ה-S3 כמעט זהה. ה-TZ1 קטנה מהן באופן משמעותי.

אגב, חשבת אולי ללכת עם פאוץ' יותר גדול או עם תיק ממש? זה יכול לפתור לך המון בעיות. במקרה כזה תוכל אפילו ללכת על ה-FZ30.

פורסם
  • מחבר

אין מצלמה שיותר מתאימה לדרישות שלך מה-TZ1, ולא ידוע לי על דגם שעומד להשתחרר בקרוב.

הגודל של ה-FZ7 ושל ה-S3 כמעט זהה. ה-TZ1 קטנה מהן באופן משמעותי.

אגב, חשבת אולי ללכת עם פאוץ' יותר גדול או עם תיק ממש? זה יכול לפתור לך המון בעיות. במקרה כזה תוכל אפילו ללכת על ה-FZ30.

מעולם לא השתמשתי במסך על מנת לצלם ,גם כשהיתה לי אפשרות כזאת [glow=red,2,300]ואין לי צל של מושג איך אני אתרגל לצלם בצורה כל כך לא אינטואטיבית [/glow] ,אולם כפי הנראה אתה צודק וזהו ה-trade off ההכרחי על מנת לקבל זום גבוה במארז קטן כל כך ואני אצטרך ,בהעדר ברירות עדיפות , לוותר על העינית וללכת בסופו של דבר על ה-tz1.

פאוץ או תיק יותר גדולים הם ממש לא מעשיים להסתובב איתם ביום יום ,אחרי הכל אני לא צלם מיקצועי ,אלא בסך הכל צלם חובב שלא רוצה לפספס הזדמנויות צילום מענינות ,ופאוץ או תיק יותר גדולים הם מסורבלים , ומעבר לגודל מסויים אני מניח שזה נראה מגוחך ופטתי.

אני מודה לך מאוד על כל עצותיך עד כה ,הן ממש עזרו לי ,וחסכו לי עוגמת נפש מיותרת והוצאות מיותרות בגין קנייה שלא לצרכיי.

פורסם

לא בעייה לכוון קומפוזיציה עם מסך LCD, ואני בטוח שלזה תתרגל מהר. לגבי יציבות, חשוב מאוד להצמיד את המרפקים לגוף ולא לשלוח את הידיים קדימה, אחרת מאבדים המון יציבות ומקבלים תמונות מטושטשות.

הנושא הפתוח המשמעותי ביותר הוא היכולת שלך להסתדר עם התצוגה הפחות ברורה של מסך ה-LCD באור יום. אני מציע שתיגש לחנות שמחזיקה את ה-TZ1 ותבדוק את זה בעצמך. רצוי שתדע למה אתה נכנס לפני שאתה משלם.

פורסם
  • מחבר

אני מיתכוון להזמין את ה-Mini Pop-Up Shade (Stick On) for Digtial Cameras ,שהמלצת מקודם ,ניראה לי שזה אכן יכול לצמצם בצורה משמעותית את הבעייה הכרונית של צילום באור יום חזק ובנוסף זה נותן הגנה נוספת למסך נגד שריטות.

חבל מאוד שאני אצטרך לשכוח מביצוע צילומים עצמיים בצורה נורמלית ,מכיוון שהמסך ב-tz1 הוא לא מסך מיפרקי כמו ב-s3 , זה עוד צפרדע שאני אצטרך לבלוע בפשרה הדי כואבת הזאת מבחינתי .

לא ברור לי המישפט שלך:

לגבי יציבות, חשוב מאוד להצמיד את המרפקים לגוף ולא לשלוח את הידיים קדימה, אחרת מאבדים המון יציבות ומקבלים תמונות מטושטשות.

הרי ההגיון אומר ,שכאשר אתה מצלם בעזרת המסך בלבד אתה חייב לשלוח את הידיים מעט קדימה ולמעלה ,על מנת שתוכל לראות את נושא הצילום בצורה טובה.

קיבלתי את הודעתך בפרטי ,ואני מיתכוון לעבור ביסודיות על ההסבר בלינק ששלחת לי ,יחד עם זאת קשה להיפטר מהרגלים לא נכונים שנירכשו במשך שנים.

פורסם

לגבי עינית, יכול להיות שכדאי לך לנסות לחבר לופה כמו זו ל-LCD, ולהשתמש בה כמאין EVF לעניים. קראתי באחד הפורומים הודעה של מישהו שמשתמש בתרגיל כזה עם לופה פשוטה, וזאת צריכה להיות אפילו יותר נוח. מצד שני, בהשוואה ל-Hood רגיל יש ללופה חיסרון של גודל וסרבול, וזה קצת פוגע ברעיון של ללכת על ה-TZ1 בגלל הקומפקטיות.

אני לא רואה מה הבעיה בנושא החזקת המצלמה. במצבים שבהם מהירות התריס והמייצב גבוליים, אתה צריך מקסימום יציבות. פשוט תצמיד מרפקים מול החלק הקדמי של הגוף ותראה שאתה יכול לקרב את המצלמה לגובה שקרוב מאוד לגובה העיניים. תזכור שהמצלמה לא צריכה להיות צמודה לעין, ושהיא בכל זאת מושטת קצת קדימה, אבל עדיף ש"ציר-ההושטה" יהיה המרפקים ולא הכתפיים. זה עובד, תאמין לי.

כמובן שמסך LCD מסתובב היה מאפשר לך להחזיק את המצלמה בגובה נמוך יותר (ונוח יותר), אבל אין מסך כזה ל-TZ1, ואתה יכול להתנחם בזה שגם המסך של ה-S3 לא היה מאפשר לך לצלם כך בצורה נוחה מכיוון שיש לו ציר צידי.

פורסם

כמובן שמסך LCD מסתובב היה מאפשר לך להחזיק את המצלמה בגובה נמוך יותר (ונוח יותר), אבל אין מסך כזה ל-TZ1, ואתה יכול להתנחם בזה שגם המסך של ה-S3 לא היה מאפשר לך לצלם כך בצורה נוחה מכיוון שיש לו ציר צידי.

יש לך טעות פה... המסך של הS3 דווקא כן היה לו מאפשר בצורה נוחה יותר, מכיוון שאחרי שפותחים אותו הצידה אפשר לכוונן אותו כלפי מעלה או מטה ככה שהוא יכול לצלם מאיזה זווית שהוא רוצה - בין אם היא גבוהה או נמוכה

פורסם

אין לי טעות. בגלל של-S3 יש מסך עם ציר צידי יוצא שכשהוא מסובב כלפי מעלה הוא נמצע במקום הלא נכון - בצד המצלמה ולא מול הצלם. זה מפריע להחזיק את המצלמה כמו שצריך (עם שתי ידיים) ויוצר מצב שצריך להזיז אותה ימינה כדי לראות את המסך ישירות. מאוד לא נוח בהשוואה לזוג צירים עליון עם סבסוב (אולימפוס C5060 ו-C7070), ציר תחתון עם סבסוב (פנסוניק FZ30), זוג צירים תחתונים (פוג'י S9000, מינולטה A1/A2 ואחרות) או בסיס עליון (סוני R1). בכל סוגי המסכים האלה צפיה Waist Level נוחה מאוד מכיוון שהמסך ממוקם ממול לצלם. דווקא החיבור הכי נפוץ - ציר צידי - הוא גם הכי פחות מוצלח. נראה לי שהסיבה שהוא כל כך נפוץ היא שקל מאוד לצלם אותו בצורה ברורה ומרשימה לקטלוגים ולפרסומות, אבל מבחינת פונקציונליות הוא נחות לכל השיטות האחרות.

פורסם

אני לא חושב שזה כל כך קריטי, כי הרי סה"כ אתה רואה במסך מה שהעדשה קולטת וצריך להיות קצת פוזל בשביל להתבלבל ולא לשים לב מה אתה מצלם כשהמסך בצד... זה אולי בגדר של "חיסרון" אבל לא כמו שאתה מתאר אותו

פורסם

אפשר לראות את המסך מהצד, אבל זה הרבה פחות נוח. ולא פחות משמעותי מכך, המסך מפריע ליד שמאל לאחוז במצלמה כמו שצריך. ברגע שתשחק קצת עם מצלמה כמו ה-C5060 לא תבין איך יכול להיות שהפתרון של אולימפוס לא יותר נפוץ. יש לו את כל היתרונות של ציר צידי (כולל אפשרות של צילום עצמי), ואף אחד מהחסרונות. אולי יש להם פטנט שמונע מחברות אחרות להשתמש בו.

פורסם

מפריע ליד שמאל יכול להיות, אבל עדיין אפשר לאחוז במצלמה בצורה סבירה... כי זה לא שברגע שהמסך מוטה כלפי צד שמאל והוא מוטה למעלה או למטה אין בכלל איפה לתפוס, יש איפה לתפוס אבל קצת פחות, למי שיש אצבעות נורא נורא קטנות כמו של ילד יכול להיות ויתקשה באחיזה סבירה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים