עבור לתוכן

שאלה חשובה וקטנה בקשר לאור UV.

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי שאלה, אם אני אקנה ואשים במארז את בקר התאורה של SUNBEAM ה-CHMELEON למשל ( http://www.sunbeamtech.com/index-2.html ), או כל תאורה אחרת, ואפעיל אותה יחד עם 2 קתודות גדולות של UV, האם האור של ה-UV יורגש במארז ויפגע קצת באור של הבקר תאורה, או שאני לא אשים לב אליו ( לקתודת ה-UV )בכלל ולא ארגיש שהוא פועל, אבל בכל זאת מוצרים שרגישים לאור UV יזהרו כתוצאה מהארת הקתודה של ה-UV?

תודה מראש,

יובל :xyxthumbs:

• תגובות 41
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה לא תראה אור UV גם אם תשים 100000 קתודות. UV נמצא מעבר לתחום הראייה שלנו, והוא לא יפריע לקתודות אחרות...

פורסם
  • מחבר

יופי,

אז אני לא ארגיש הבדל בין שהבקר פעולה פועל לבד לבין זה שהוא פועל בו זמנית שהקתודה של ה-UV פועלת???

פורסם

אור מקטודת UV נראה רק בפגיעה בחומר רגיש לUV, ז"א כאשר אור UV פוגע בו הוא משחרר אור בספקטרום הנראה.

באותה צורה עובד גם האור, רק שבכדי שנראה אותו אנו לא זקוקים לחומר מיוחד לשם כך.

ולכן במארז מואר האפקט של הUV יהיה חלש מאד עד בלתי נראה ולכן שילוב של השניים יהיה מיותר.

פורסם

למה?

צבעים רגישים לUV מחזירים אור בעוצמה חזקה יחסית... קטודה או שתיים לא יטשטשו את האור שיפלט מאותם צבעים...

פורסם

כשחשוך העוצמה נראית חזקה.

הכל יחסי

פורסם
  • מחבר

עד כמה חזקה???

ועוד דבר, האם הבקר תאורה ישפיע על האור UV ( על הארתו של דברים שרגישים ל-UV ) ?

פורסם

אין טעם להפעיל את שניהם בחים (UV ורגיל) ,אור הUV יתבטל לחלוטין.

כפי שהסברתי, בגלל העוצמה ולא בגלל איזשהו חוק פיזיקלי

פורסם
  • מחבר

אבל אני לא רוצה שירוא את האור של ה-UV, אני רק רוצה שרכיבים שרגישים לאור UV יזהרו בזמן שרואים את האור של הבקר תאורה, במקרה הזה אז זה יעבוד???

פורסם

שוב,

אור UV לא ניתן לראות.

רק את הרכיבים הרגישים לאור הנ"ל כאשר פוגע בהם הUV.

והאור הזה לא חזק בהשוואה לאור קטודה רגילה (אור נראה)

מקווה ועכשיו זה מובן

פורסם

אין טעם להפעיל את שניהם בחים (UV ורגיל) ,אור הUV יתבטל לחלוטין.

כפי שהסברתי, בגלל העוצמה ולא בגלל איזשהו חוק פיזיקלי

אתה מדבר מניסיון או שסתם "נראה לך"?

אני אישית ראיתי מארז עם רכיבים רגישים לUV+ קתודת UV+ קתודה באור נראה, וראו את הכול מצויין.

פורסם
  • מחבר

כל המארז היה מואר מצוין בזכות הקתודה, והרכיב זהר יפה וחזק בזכות ה-UV???

והקתודה הרגילה היתה בגודל גדול??? ובאיזה גודל היה הקתודה של ה-UV?

פורסם

אני מדבר מנסיון

האור מהקטודה הרגילה מאפיל לחלוטין על הUV ואז הרכיבים אמנם זוהרים, אז זה נראה כאילו צבעו אותם בצבע זוהר רגיל ולא כUV שבולט ויפה בחושך

פורסם
  • מחבר

אהה, אז מה שאתה אומר זה שהבעיה היחדיה היא שבגלל שיש תאורה במארז הזוהר של הרכיבים שרגישים ל-UV נראה פחות מיוחד???

אם כן אז זה היה אותו דבר גם אם הייתי שם קתודה של UV בלבד, אבל פותח את האור בחדר???

פורסם

הורס בערך באותה מידה

ההבדל הוא, את האור בחדר אתה סוגר

קטודה פנימית היא קבועה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים