עבור לתוכן

המלצה לעדשת במחיר שפוי עבור Nikon D50

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי מצלמה מהדור הישן של Canon, את ה- A75 (שאגב אני ממש מרוצה ממנה),

בכל אופן היא כנראה בדרך לשבוק חיים ואני רוצה להתקדם הלאה בצילום,

אני צלם חובב, מכיר מושגים בצילום ויצא לי להשתמש באופציות ידניות של מצלמות דיגיטליות וכן לצלם במצלמות קצת יותר מתקדמות מה- A75.

אני מעוניין לרכוש כעת מצלמת DSLR חדשה/משומשת (למרות הכתבה שמסבירה על החסרנות והיתרונות מה שדי גורם לי להירתע אבל בכל זאת)

ואני מתלבט כרגע בין 3 מצלמות עיקריות:

• Canon EOS 350D / Digital Rebel XT
  • Nikon D50
  • Olympus E-500

טווח המחירים הוא די דומה פחות או יותר (הפרשים של 400-500 לכאן או לכאן) וזה הסכום שאני מוכן להוציא על מצלמת DSLR כרגע.

בנוסף אני מעוניין לקנות עדשה אשר תחליף את עדשת הקיט ותיהיה עדשה אחת לשימוש עיקרי מכיוון שאיני מתכוון לקנות כרגע סט שלם של עדשות.

אני צריך עדשה שמכסה טווח רחב יותר מה - 18-55 שמגיעה כעדשת הקיט שהבנתי שאיכותה גם ככה לא גבוהה במיוחד.

רוב הצילומים שאני מצלם הם בעיקר בטיולים ואירועים (צילומי יום ולילה).

רציתי את המלצתכם על המצלמות, קראתי ב- DPReview את הביקורות על כולן (מצורפים לינקים למי שמעוניין),

ובעיקר אלו דברים משמעותיים אני מרוויח/מפסיד מכל מצלמה.

ובנוסף איזה סוג עדשה מומלץ לשימוש בהתחשב בעובדה שהסכום עבור העדשה לא אמור לעבור את ה - 700 שקל +-.

Canon EOS 350D / Digital Rebel XT - http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d

Nikon D50 - http://www.dpreview.com/reviews/nikond50

Olympus E-500 - http://www.dpreview.com/reviews/olympuse500

תודה :xyxthumbs:

פורסם

אני אוהב את הצבעים של הקנון, אבל כדי לך לדעתי ללכת לחנות ולהרגיש את המצלמות כי יש הבדל במבנה ובסידור הכפתורים.. כל אחד וההעדפה שלו.

בכל מקרה, שלושתן איכותיות ולא יאכזבו אם תקנה עדשה איכותית.

פורסם

יש לי את ה- E-500

מבין כל החסרונות שכתובים ב- dpreview הבולט מבינהם באמת זה העינית הקטנה

מעבר לזה היא פנטסטית

חסכונית מאוד

איכות תמונות יוצאת מן הכלל

צילומי ספורט ברמה מקצועית כאשר משתמשים בכרטיס מהיר

יכולה לעבוד על 2 סוגי כרטיסים

בהשוואה למתחרות : תמורה יותר טובה בקיט של העדשות

שים לב שהיא קיבלה ציון של Highly Recommended

אני בטוח שהאחרות מעולות גם הן, אני מציע לך שתלך לדף הסיכום ב- Dpreview ותשווה את החסרונות והיתרונות של כל אחת מהן ותעשה את החשבון עם עצמך מהם היתרונות שחשובים לך והחסרונות שאיתם אתה מוכן להתפשר

פורסם
  • מחבר

טוב, מכיוון שעדשות זה גם ככה משהו שאפשר לקנות בעתיד, אז מה שחשוב כרגע זה לא להתפשר על המצלמה אלא על העדשה ההתחלתית.

אז כרגע ההתלבטות יותר נוטה לכיוון האם לבחור ב- D70s או האם ב- Canon 350XT (לגבי האולימפוס דווקא יצא לי לראות ביקורות פחות אוהדות עליה, למרות שהיא עדין מומלצת)

את קנון אני מאוד אוהב בגלל הנוחות והפשטות שלה בתפריטים והכל, עם ניקון למען האמת לא יצא לי לצלם בכלל.

עדשה אני כנראה אלך על משהו התחלתי שזה עדשת הקיט או משהו אחר אבל גם פשוט יחסית.

ראיתי עדשה של סיגמא 28-80 ב- 700 שקל, למישהו יצא להשתמש?

נראה לי שאני אלך שבוע הבא להרגיש ולראות את המצלמות ואז אני אגבש דעה יותר טובה.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז ולאחר התלבטות בין 3 מצלמות עיקריות:

Canon EOS 350D / Digital Rebel XT

Nikon D50

Olympus E-500

החלטתי לבחור ב- Nikon D50

כעת מה שאני מחפש זוהי עדשה All Around במחיר שפוי (לטעמי) של 1700+- (מכיוון שאין בכוונתי לקנות כרגע סט שלם של עדשות),

ואני מחפש את העדשה שתתן לי את הטווח הכי רחב שאפשר במחיר הזה.

אני יודע שאין מבחר עצום של עדשות All Around במחיר הזה (אם בכלל),

אבל אני מחפש את העדשה שתתן לי את התמורה הכי טובה במחיר כזה כאשר יותר חשוב לי הטווח הקצר יותר על פני הארוך וכמובן איכות התמונה הסופית המתקבלת ללא עריכה.

ראיתי מבחר של עדשות (חלקן לטווח הארוך וחלקן יותר לטווח הקצר):

Sigma DC 18-200mm F3.5-6.3 for Nikon - ב- 1930 ש"ח

SIGMA 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO FOR NIKON - ב- 2050 ש"ח

APO עדשה SIGMA 70-300 DG FOR NIKON - ב- 1400 ש"ח

Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G ED-IF AF-S DX Zoom - ב- 1800 ש"ח

Nikkor - 70-300mm f/4-5.6G AF Zoom - ב- 1850 ש"ח

Sigma DC 18-125mm F3.5-5.6 for Nikon - ב- 1600 ש"ח

אני יודע שיש פה מבחר עצמיות שונות לגמרי, השאלה שלי היא במידה ואני מעוניין יותר בטווח הקצר, אז באלו עדשות עלי לבחור? או מהם הטווחים שמהם עלי להתחיל?

והאם יש עדשות נוספות בטווח מחירים האלו שנחשבות מומלצות גם כן?

בנוסף, רציתי לשאול, כאשר מפרסמים מחיר של מצלמה כגוף בלבד, הכוונה שיש צורך להוסיף רק עדשה וכרטיס זיכרון?

או האם יש צורך בדברים נוספים? (איני מתכוון לאביזרים חיצוניים כמו פלאש/תיקיים/חצובות).

תודה.

פורסם

אני היייתי מתחיל עם

Nikkor 18-70mm f/3.5-4. ואח"כ חוסך לסיגמא 70-300 DG FOR NIKON

או משקיע וקונה מקורית של ניקון(80-200 ביד שנייה)

בקשר לשאלה- כן

אני הייתי מחכה קצת וחוסך לחדשה של ניקון שנותנת אורך מוקד אקוויולנטי של 27-202.5 על חיישני DX ועולה 485$ שהם בעברית בסביבות ה2200 שקל

ואמורה לספק אותך לכל צרכיך בשלב הראשון שלאחריו אתה תראה מה מושך אותך יוץר ואז תבוא ותשאל שוב על הטווח הרצוי לך

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מזל טוב על הבחירה ב-D50. אתה לא תצטער על זה ... (גם אני בעל D50 וD70) אין כמו הנדסת האנוש של ניקון (בלי להעליב את האחרים .. פשוט צלמתי עם האחרות גם .. )

אני הייתי מוותר על עדשות זום עצבניות אם אתה רק מתחיל בתחום של הDSLR.

אל תקנה את עדשת הקיט של D50 היא גרועה. אתה רוצה עדשה בסיסית טובה ? קח את ה18-70 שבאה עם הניקון D70, היא חדה, מהירה ויש לה זום מספיק טוב.

אתה רוצה משהו מהרשימה שלך ? אני הייתי הולך על ה17-70 של סיגמא עם F2.8-4.5.

יש לי עדשה 18-200 של טמרון ותאמין לי שקשה מאוד לצלם תמונות טובות ב-200mm. צריכים תאורה מתאימה, טריפוד ומזג אויר טוב ..

לרב , האנשים שמתחילים בתחום אוהבים את תחום ה 18-70 .. אפילו פחות .. 18-50 ...

אני ממליץ לך גם על עדשת פריים מאוד טובה במחיר מצחיק אפילו , 50mm AF של ניקון עם F1.8. עדשת פריים עם איכות מאוד גבוהה שעולה רק כ-100$. התמונות שאפשר לצלם איתה מדהימות !

עדשה אולטימטיבית ? 18-200 DX VR של ניקון :) חברה טובה, זום טוב, מייצב תמונה , מחיר ... כ-550-600$ :(

אם יש לך עוד שאלות אני זמין בפרטי ..

פורסם

מזל טוב על הבחירה ב-D50. אתה לא תצטער על זה ... (גם אני בעל D50 וD70) אין כמו הנדסת האנוש של ניקון (בלי להעליב את האחרים .. פשוט צלמתי עם האחרות גם .. )

צילמת עם המינולטה 7D? אם כן, יעניין אותי לשמוע מה היית משנה בממשק המשתמש שלה.

פורסם

צילמת עם המינולטה 7D? אם כן, יעניין אותי לשמוע מה היית משנה בממשק המשתמש שלה.

חחח עם ה7D לא , אבל בכלליות שמעתי דברים טובים על המצלמה הזאת. חבל שהיא לא מוערכת כמו שצריך כי היא ברמה של ה20D והרבה יותר זולה ממנה, קשה להתחרות מול שתי ענקיות כמו קנון וניקון, מבחינת הרמה של ההנדסה ומגוון האביזרים ועדשות ..

אתה מצלם עם ה7D ?

פורסם

דווקא אני בתור בעלים של 7D חושב שיש לה את ההנדסת אנוש הכי טובה שיש היא פשוט מעולה וצילמתי עם ה D70 ו עם ה D50 וגם עם ה 20D ואין מה להשוות

את ה 7D פשוט כיף להרים אותה ולהתחיל לצלם מסיבה מאוד פשוט היא לא עשויה מפלסטיק זול (יש לה חלק קטן שעשוי מפלסטיק) וכל מה שאתה צריך אפשר לעשות מהכפתורים בלי להוריד את העין מהעינית שלה + יש לה העינית הכי טובה שראיתי ב DSLR הבעיה היחידה שלה זה חוסר ההערכה שיש לאנשים כלפי מינולטה

בכל אופן לפותח הת'רד כמו שמישהו ציין פה עדיף לך לחסוך טיפה ולקנות את ה NIKOR VR 18-200

ואם אתה לא רוצה לחסוך לדעתי האופציה הכי טובה שלך זה TAMRON 18-50 SP עדשה מעולה !!! ואולי אחר כך לקנות עדשה לטלה

פורסם

אתה מצלם עם ה7D ?

אכן. היא לא פחות מיצירת מופת ארגונומית. ברגע שמינולטה סגרו את הבאסטה מיהרתי לקנות אחת, כי ידעתי שממשק משתמש כזה יכול שלא לחזור עוד. כשאני מסתכל על ה-A100 החדשה של סוני, אני חושב שלא טעיתי :-\

פורסם

אתה צודק, שיחקתי עם הסוני החדשה בגרמניה והיא חובבנית ברמות .. נראה לי שסוני פשוט מהרו להוציא אותה מבלי לחשוב על הפיצ'רים שלה מול המתחרות ..

פורסם

אין לי בעייה עם הפיצ'רים של הסוני, להיפך. הבעיה שלי היא עם זה שהם לקחו מצלמה עם ממשק משתמש טוב (מינולטה 5D) וקלקלו אותה עם שינויים לא הגיוניים כגון העברת כפתור ה-ISO וכפתור ה-WB אל גלגל אחד שמשותף להרבה תכונות אחרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים