עבור לתוכן

צריך המלצה למיקום סוגי המאווררים במארז

Featured Replies

פורסם

צריך המלצה למיקום סוגי המאווררים במארז:

יש מקום ל2 מאווררים בצד המארז ועוד אחד מאחורה (בסה"כ 3)

יש 2 זוגי מאווררים:

אחד שמכניס אוויר לבפנים

ARCTIC COOLING AF8025

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4897

ואחד שמוציא אוויר החוצה

ARCTIC COOLING Arctic Fan 8

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4900

אז איך אתם אומרים למקם?

*דרך אגב, שניהם טובים וסופר שקטים נכון? (אני רוצה שבכלל לא ישמעו אותם או שממש בקושי [רוצה מחשב סופר שקט...])

פורסם

אין מקומות ל-120 ממ ? כי האמנם המאווררים של AC שקטים אבל ה-80 ממ שלהם דוחפים לא הרבה אוויר..

בכל מקרה: בצד המארז אני מניח אחד למטה אחד למעלה

את הלמטה תשים מכניס אוויר את הלמעלה מוציא ומאחורה גם מוציא

ואם לא הזמנת עדיין ואתה מתכנן להישאר בתצורה הזאת הרבה זמן תזמין 2 AF8 ורק אחד AF8025

כי הבנתי שהסדרה שרק מוציאה אוויר עושה פחות רעש בזכות הצורה שלה אז אין סיבה לא להוסיף עוד 10 שקלים

פורסם

לםפי דעתי תשים את שני המאווררים בצד מכניסים אוויר, ואת זה שמאחורה שיוציא אוויר.

בקשר למאווררים הם באמת שקטים, אבל הם חלשים.

לדעתי תקנה את המאווררים של EVERCOOL spider filter fan, הם יותר יקרים ( 60 שקל בגולדטופ ) אבל הם גם ממש שקטים ( 20DBA ) וגם חזקים ( 32CFM ).

אם אתה לא רוצה אותם בגלל המחיר אז יש ל-CM מאווררים גם חזקים עם 32CFM אבל הם קצת מרעישים ( 26DBA ) אבל זה לא הרבה, ויש גם דגם עם 25DBA.

פורסם
  • מחבר

*אני עדיין לא יודע את הגודל של המאווררים, אני פשוט הבאתי לינק לאחד הדגמים מהסידרה ובמקרה יצא 80

1. איזה מאוורר יותר חשוב ותורם יותר לקרור המחשב מאוורר שמוציא אוויר או שמכניס אוויר ?

2. תנו סיבה למה מיקמתם כך את המאווררים...

פורסם

*אני עדיין לא יודע את הגודל של המאווררים, אני פשוט הבאתי לינק לאחד הדגמים מהסידרה ובמקרה יצא 80

1. איזה מאוורר יותר חשוב ותורם יותר לקרור המחשב מאוורר שמוציא אוויר או שמכניס אוויר ?

2. ל OutRaGe תן סיבה למה מיקמת כך את המאווררים...

1.אין יותר חשוב..הכל חשוב ותורם לסירקולציה- זרימת אוויר במארז

2.אוויר חם עולה למעלה זה אחד, שתיים בד"כ הכרטיסים של היום מפיקים הרבה חום לכן אני מאמין שהחור יהיה בערך באזור של הכרטיס כך שיועף עליו אוויר קר

פורסם

עדיף שרוב המאווררים יוציאו אוויר מאשר יכניסו כי עדיף שתיהיה במאר "תת לחץ" והזרימה תיהיה טובה יותררר

פורסם

עדיף שרוב המאווררים יוציאו אוויר מאשר יכניסו כי עדיף שתיהיה במאר "תת לחץ" והזרימה תיהיה טובה יותררר

עדיין אני חושב שחיוני ועדיף שבדלת למטה המאוורר יכניס אוויר לכיוון הכרטיס מסך..

פורסם

טוב, בקשר למאווררי ה-80mm אני המלצתי לך על ההכי טובים ( שיש בארץ ושהם שקטים במחיר סביר ), תאמין לי :xyxthumbs:

בקשר למאווררים של 120mm תקנה את אותו מאוורר שהמלצתי לך של ה-80MM רק בגודל של 120mm, המאוורר הזה די יקר ( 80 שקל ) והוא עולה כמו מאוורר של 120mm ומאוורר של 80mm ביחד של AC, אבל הוא מקרר כמו שניהם ביחד ( 80cfm!!! ) ולכן הוא שווה את זה, בנוסף הוא מגיע עם פילטר שעולה כ-20 שקל ( גם המאוור של ה-80mm מגיעה עם פילטר ).

בקשר למיקום, 2 המאווררים בצד זורקים אויר קר על מפרט המחשב שלך והמאוורר שלמעלה מוציא אויר חם שמגיעה ללמעלה מהמחשב שלך ובעיקר מה-CPU, זה יותר עדיף מאשר שבצד אחד יכניס ואחד יוציא ( לפי דעתי ), זה יתן לך סירקולציית אויר טובה יותר ולא יצור מערבולות או משהו והזרימת אויר תיהיה אחידה ובזרם אחיד ולא תתפצל, בנוסף אם יש לך ספק כוח עם מאוורר תחתון, אז הוא גם יוציא אויר חם מהמארז :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

^^^

שיכנעת אותי במיקום המאווררים (זה נשמע נכון והגיוני)

איך משנים את הרמה של המאוורר? יש עליו כפתור/מתג או משהו כזה?

מה זה CFM ?ו

ככל שה CFM יותר גבוה זה יותר טוב?

RPM זה כמות הסיבובים ל.. ?

פורסם

---לא---

פורסם

המאוורר הזה יכול גם להוציא וגם להכניס ( פשוט הופכים אותו ), בוא אני אסביר לך, אם המאוורר הוא שטוח משני הצדדים והאפשר להרכיב אותו משני הצדדים אז אתה יכול לעשות איתו מה שבא לך, אבל אם הוא לא, כמו אחת הגירסאות הטובות של AC שיש להם גריל בולט החוצה שאי אפשר להרכיב אותו למארז, אז אפשר רק לשים אותו כך שיוציא אוויר.

והמאוורר הזה של ZALMAN הוא ממש טוב למאווררי 80mm אבל הוא בכלל בגודל של 92mm ולכן אל תשווה אותו לשאר המאווררים שהוזכרו פה, ואני לא יודע עד כמה זה טוב למאווררי 92mm אני מתמצא במאווררי 80mm ו-120mm, אבל אני בטוח שהמאוור של EVERCOOL יותר טוב ;)

פורסם
  • מחבר

^^^

שיכנעת אותי במיקום המאווררים (זה נשמע נכון והגיוני)

איך משנים את הרמה של המאוורר? יש עליו כפתור/מתג או משהו כזה?

מה זה CFM ?ו

ככל שה CFM יותר גבוה זה יותר טוב?

RPM זה כמות הסיבובים ל.. ?

פורסם

בשביל לשנות את רמת המאוורר יש כמה אפשרויות:

1) לקנות/לבנות פאן בס.

2) מגיע עם המאוורר פאן בסשנמצא על המאוור/ נמצא במקום של כרטיס PCI/ נמצא במקום של כום דיסקטים/דיסקים.

3) לחבר את המאוורר לכבל שנותן מתח של 7V במקום 12V ( אם תרצה אני אראה לך איפה אפשר לקנות )" אבל זה מוריד את הביצועים בהרבה ( וגם את הרעש ) ולתמידות ( אלא אם כן אתה מנתק את המאוורר ומחבר אותו לכבל אחר רגיל.

* יש מאווררים מיוחדים שמגיעים עם חיישני טמ"פ שמורידים או מעלים את מהירותם לפי הטמ"פ והצורך.

CFM זה תפוקת האויר שנותן המאוורר, כמה אויר הוא דוחף בקיצור, ומזה אפשר להבין שכמה שה-CFM יותר גבוה זה יותר טוב בשביל הקירור.

אני לא יודע לכמה זמן זה כמות הסיבובים ב-RPM, אבל אני מנחש שבדקה, אבל זה לא ממש משנה, והנתון הזה לא הכי חשוב, מה שיותר חשוב זה ה-CFM ( חוזק המאוורר ) וה-DBA ( הרעש ).

פורסם
  • מחבר

^^^

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים