עבור לתוכן

התלבטות קשה בין S3 ל F30.. עמוד 2

Featured Replies

פורסם

איכות התמונה של ה-F30 היא כמה ליגות מעל ה-S3, אבל אם דוד שלך אמר, אז כנראה שהוא יודע משהו שאנחנו לא יודעים ;)

• תגובות 34
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם הוא יודע או לא יודע בגלל זה אני בא לשאול פה כדי לקבל חוות דעת מכמה מקומות.

ל S3 יש כמה דברים נחמדים שאין ל FZ30 כמו המייצב תמונה והמסך המתקפל והזום הגדול, אבל היא יותר גדולה ממנה.

וזה משהו שאני צריך לבחור.. לקחת מצלמת קטנה או לקחת קצת יותר גדולה.. אני צריך לראות את ה S3 בחנות כדי לראות אם

זה נוח לקחת אותה לכל מקום והיא לא גדולה מידי.

אני אלך לחנות צילום ביום ראשון.. אני מעריך שיש להם את ה S3..

פורסם

ל S3 יש כמה דברים נחמדים שאין ל FZ30 כמו המייצב תמונה והמסך המתקפל והזום הגדול, אבל היא יותר גדולה ממנה.

אני מניח שאתה מתכוון ל-F30 של פוג'י, ולא ל-FZ30 של פנסוניק.

בכל מקרה, אם כבר מצלמה גדולה, אז יש אופציות הרבה יותר טובות מה-S3 שלא עולות הרבה יותר - למשל ה-S9000 של פוג'י או אותה FZ30 (הפעם בהקשר הנכון ;)).

פורסם
  • מחבר

כן צודק אני התבלבלתי.

הקטע הוא שאני לא ורצה מצלמה גדולה.. ה FZ שוקלת 700 גרם.. זה מ-ל-א.

ה S3 היא לא כל כך גדולה.. אבל היא גם לא קטנה.

ב DPREVIEW מגדירים אותה עדיין כ Compact ואת ה S9000 וה FZ30 מגדירים כ SLR LIKE.

אם אני אלך כבר על המצלמות הגדולות אני חושב שאני אחסוך עוד קצת ואחכה עוד קצת זמן כדי לקנות את ה D50.

אבל.. אני לא חושב שזה מה שאני אעשה. אני לא רוצה מצלמה גדולה מצד אחד, אבל מהצד השני אני רוצה SLR...

לכן אני צריך להתפשר.. וה S3 נראית לי בגודל המתאים. אולי גדולה מידי. אני רוצה לראות אותה קודם.. אם לא אני אלך על ה F30 כנראה.

עריכה:

היום עשיתי חישוב עלויות אם אני מזמין מ B&H, ויצא לי שאם אני לוקח את ה F30 + מארז צלילה + כרטיס זיכרון + משלוח, המחיר יוצא כמעט כמו רק ה F30 בארץ עם כרטיס זיכרון.

עכשיו כמה שאלות.. הערך של המשלוח הוא בערך 500 דולרים, הבנתי שאין מכס אבל יש מע"מ. בטוח אני אצתרך לשלם? זה מייקר את הכל בעוד 403 שקלים.

אולי זה עדיין שווה לקנות גם אם אני משם מע"מ.. בסה"כ אני לא ראיתי מארז צלילה כזה בארז וגם א יש הוא בטח עולה הון. - זה פחות מטריד אותי,

יותר מטרידה אותה האחריות. תהיה לי אחריות של פוג'י בארץ?

עריכה 2:

היום הלכתי לראות את ה S3 בחנות.. היא לא גדולה.. בכלל לא, אבל גם היא לא קטנה.

מצד אחד אני לא יכול להכניס אותה לכיס.. מצד שני היא קטנה..

חשבתי שאם אני כברלוקח מצלמה גדולה אז להוסיף עוד 1000 ש"ח ולקנות את ה D50, אבל במקרה הזה אני רוצה מצלמה קטנה.

אבל ה S3 לא כזאת גדולה... ממש דילמה יש לי פה.

עריכה 3:

אתמול בערב המחיר של ה Fuji F30 ירד ב100 ש"ח ועכשיו הוא עומד על 2050 ש"ח.

יש מקום אולי יותר זול? כי לא כל החנויות ממופות ב ZAP... ראיתי שיש ל jugned את המצלמה אבל לא כתוב מחיר באתר.. אני אתקשר לשאול.

פורסם
  • מחבר

הקפצה..

טוב חברה אני חייב להקפיץ עברו כבר כמה ימים וכנראה מחר אני קונה את המצלמה.

בואו נעשה סדר... אני מתלבט בין ה S3 ל F30.

F30:

יתרונות (לדעתי):

ISO גבוהה

מסך איכותי

קטנה מאוד

באה עם בטריה *

חסרונות (לדעתי):

אין אפשרות לעשות זום בצילום וידאו

הכרטיס זיכרון יקר יחסית ומגיע בגודל של 1GB מקסימום

S3:

יתרונות (לדעתי):

זום גדוללללל

מסך מסתובב

באה בלי בטריות *

פוקוס ידני

זום בוידאו

כרטיס זיכורן זול יחסית ומגיע לגדלים גדולים

חסרונות (לדעתי):

כבדה

היא לא קטנה ולא גדולה.. משהו באמצע.. אני לא יכול להכניס לכיס..

המסך פחות איכותי..

* בקשר לבטריה אני לא יודע אם זה חסורון או יתרון.. מצד אחד לקנות עכשיו מטען ובטריות ב300 שקל, בשביל מה? אפשר לקנות בטריה נוספת למצלמה ב130 שקל..

מצד שאני אם נתקעים בלי בטריות אפשר לקנות בלי בעיה...

בקיצור אני לא יודע אם אני יודע מה אני רוצה ומה יותר טוב לי..

התקציב הוא 2500 + כרטיס זיכרון של 1GB לפחות..

יש את ה S3 ב CAMERA בדיוק ב2499 + 3 שנים אחריות + 1GB זיכרון..

וה F30 + כטריס זיכרון + עוד בטריה עולה אותו מחיר בערך..

יש משהו יותר טוב מה S3 אולי במחיר הזה? אולי אפשר לחרוג טיפונת..

אני כנראה עובד עוד שבוע אבל אני לא בטוח והחלטתי שמצלמה כזאת מספיקה לי ואני לא אלך על ה D50 גם אם אני אקבל עוד כסף..

אולי עוד כמה שנים.

פורסם

ה-F30 היא מצלמת כיס מעולה. ה-S3 היא מצלמת דמויית-SLR בינונית יחסית ועם לא מעט חסרונות שלא היו צריכים להיות בה לדעתי.

לדעתי, אם כבר הולכים על מצלמה שלא נכנסת לכיס, אז אסור להתפשר על נושאים כמו תושבת לפלאש, מצב RAW ו-EVF נורמלי. ל-S3 אין אף אחד מאלה, ולכן לא הייתי שוקל לקנות אותה. את ה-F30 הייתי קונה עם פחות מעצורים, אבל עדיין יש לה דבר או שניים שהיו חסרים לי, ולכן אני לא הולך עליה למרות שאני כן מתכוון לקנות בחודשים הקרובים מצלמת כיס. באופן אישי החלטתי לחכות לפוטוקינה בחודש הבא - אולי תצא שם מצלמת שתתאים לי יותר.

פורסם
  • מחבר

מתי היא תצא? מה זאת הפוטוקינה? איזה חסרונות יש על הF30 ומה יש לפוטוקינה? אני לא יודע אם לחכות...

מה לקחת אם לא S3?

פורסם

אתה צריך להחליט האם אתה רוצה אחת שתיכנס לך לכיס - קח F30

רוצה אחת בגודל נורמלי(SLR LIKE)

S9000 או FZ30

רוצה משהו באמצע-S2

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין ה FZ30 ל S3 או 2? חוץ מהפלאש חיצוני ועוד כמה מילון מגה פיקסל?

אני רוצה משהו באמצע.. אבל לא את הS2.. אם כבר את ה3 בגלל הדברים הקטנים.. אבל אני לא יודע אם כמה דברים קטנים שוואים בערך 600 שקל..

ה S9000 נראית נחמד חבל שהיא קצת מחוץ לתקתיב... 2750 +- ועוד בלי כרטיס זיכרון עוד 250 שקל נגיד זה יוצא 3000....

אני חושב שאני אקח את ה F30.. או את הפוטוניק? איך שכותבים את זה.. מה זה והאם שווה לחכות לזה?

פורסם

חיישן יותר גדול פחות רועש . יותר מצלמה(אני לא יודע איך להסביר לך את זה)

לומר אם ההפרש בין הS2 לS3 שווים את הכסף אף אחד חוץ ממך לא יכול לומר-אני סבור שלא

פוטוקינה-זה תערוכה שבה מושקות מצלמות חדשות

פורסם
  • מחבר

אמממ טוב אני עדיין בדילמה.. אני לא אחכה חודש לפוטוקינה במילא אם אני עוד חודש מצלמה אחרי חודש תצא מצלמה יותר חדשה...

זה עדיין או ה F30 או ה Canon S3 או ה S2.. ההבדלים באמת קטנים וב 1900 אפשר להשיג את S2 עם תיק + 1GB זיכרון.. אני לא אוהב את הצבע הכסוף,

אבל השחור יפה.. ראיתי אותה בחנות. המסך של הS2 קטן יותר...

אני חושב שאני אקח את ה F30 אם אני ארצה להתקדם אז יש את החופש של שנה הבאה לעבוד יותר ולקנות איזה D90 אם תצא :)

פורסם

גם אני הייתי הולך מבין השלושה הנ"ל על הF30.

דרך אגב אל תבנה בקיץ הבא על D90 מניקון כי אין סיכוי שהם מוציאים עוד חצי שנה מצלמה כזאת

פורסם

שני הדברים שחסרים ב-F30 הם היסטוגרמה ועדשה רחבה. פרטים על התכונות האלה תכל למצוא בהודעת הסטיקי של הפורום.

הפוטוקינה היא תערוכת צילום שמתקיימת פעם בשנתיים ושמוצגות בה המון מצלמות חדשות. זאת לא סתם עוד תערוכה, אבל אם אתה רוצה מצלמה עכשיו אז יש מבחר מספיק טוב.

בניגוד ל-S2 ול-S3 הסתמיות, ה-S9000 וה-FZ30 הן מצלמות אולטרה-זום מעולות. אם הייתי מחפש מצלמה מהקטגוריה הזו הייתי הולך על ה-S9000 בגלל העדשה הרחבה, ואם הייתי חנוק בתקציב ועדיין הייתי רוצה מצלמת שאינה מצלמת-כיס הייתי בוודאות בוחר במצלמה שכוללת את התכונות שציינתי בהודעה הקודמת. מצלמות כאלה (שנכנסות לתקציב שלך) יש למינולטה ולקודאק. מינולטה הפסיקה לייצר מצלמות ולכן לא ממש מפתה לקנות מצלמות שיוצרו על ידה (גם אם אפשר עדיין להשיג אותן בחנויות). הדגמים הרציניים של קודאק לא מיובאים לארץ באופן סדיר, דבר שמעלה שאלות לגבי שירות. עם זאת, קניה מ-B&H של ה-P880 מאוד מאוד מפתה. כולל משלוח לארץ ומע"מ היא יוצאת 2050 ש"ח. זה ממש בלי כסף בשביל מה שהמצלמה הזו נותנת.

פורסם

שורה תחתונה לא משנה כ"כ איזו מצלמה תקח כמעט תמיד תהייה מרוצה (אני מדבר על המצלמות של ימינו).

מרוב מושגים טכנים אופציות ופיצ'רים (שלא תמיד בשימוש) פעולת הצילום עצמה נשכחה.

פורסם
  • מחבר

היסטוגרמה... אממ במצלמה כזו זה חשוב לי? אני לא יכול להסתכל אחר כך במחשב בהיסטוגרמה? או שזה רק ב RAW ככה?

עדשה רחבה.. אני חושב שאני אוכל להסתדר עם זה..

בקשר להזמנה מ B&H.. אין לי בעיה להזמין.. עידף להמזין משם גם.. אבל לא לקחת בחשבון את עלויות המע"מ זה עוד כ 400 שקלים..

אני רציתי להזמין את ה F30 + קייס צלילה + כרטיס זיכרון במחיר שאני קונה אותה רק עם כרטיס בארץ..

טוב.. אני חושב שלחכות לעוד חודש זה לא ממש בא בחשבון.. עוד חודש התערוכה שבא ישיקו מצלמות.. עד שהן יגיעו לארץ.. ואז גם המחיר יהיה בהתאם.. ועד שהוא ירד...

אני כבר אקנה את ה F30 עכשיו וזהו... או שאולי את ה S3? חחחח

נגיד שלא איכפת לי לשלם יותר על ה S3.. בכל זאת אני רוצה מצלמה יפה ויש שם כמה דברים קטנים שהוסיפו.

נגיד ששתיהם עולות אותו מחיר.

נגיד שהגודל לא מפריע לי ואני מוכן לקחת את שתיהם.

מה כדאי לקחת עכשיו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים