עבור לתוכן

התלבטות קשה בין S3 ל F30.. עמוד 2

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עוד מעט מסיים שבועיים של עבודה ויש לי כ2000 שקלים חדשים ביד.

חשבתי לקנות מצלמה דיגיטלית, אבל אני מתלבט איזה.

אני מאוד אהבתי את DSLR של דוד שלי, אבל היא גדולה מידי ולא בתקציב.

הדמוי DSLR גדולות מידי לטעמי, ואני מחפש משהו קטן. עכ עכשיו רציתי משהו קומפקטי, אבל אני יכול להתפשר על קטן.

אני אוהב לצלם.. לכן חשוב לי שתהיה לי קצת שליטה על גודל הצמצם והמהירות של התריס ודברים כאלו עד כמה שאפשר.

עכשיו ראיתי שמדברים פה ומשבחים את ה F11. היא נמצאת בתקציב שלי, אבל מה שקצת מפריע לי בה זה שהיא מוגבל לכרטיס זיכרון של ג'יגה (האמת שלא ראיתי שיש יותר מג'יגה xD), יש לה בטרית ליטיום, והחשיפה הכי ארוכה שלה היא ל 3 שניות.

אני יכול להסתדר עם המגבלות שמצאתי.. בכל מקרה במפרט הטכני שלה כתוב שהיא מספיקה לכ500 תמונות בהפעלה שזה בערך כרטיס זיכרון של ג'יגה, לא?

עכשיו ראיתי גם את ה F30, היא יותר יקרה ומה ששמתי לב במיוחד זה שיש חשיפה ארוכה של 15 שניות, הISO יותר גבוהה, היא טיפה יותר קלה ועוד כמה דברים שאני לא מבין בהם ממש.

השאלה שלי היא אם שווה לקנות את ה F30 ולגרד עוד קצת כסף, או שאני יכול להסתדר עם ה F11.. אני צריך בכלל F30? ההפרש במחיר הוא די גדול:

F30 - 2,149

F11 - 1,590

ועוד אני צריך לקנות כרטיס זיכרון או שניים ונרתיק.. וחשבתי אולי גם על עוד בטריה אבל עד עוד בטריה ועוד כרטיס זיכורן אני יכול לוותר בינתיים.

אולי בכלל יש מצלמה אחרת שמתאימה לי? אולי ה FX01?

נ.ב למצלמות האלה יש מייצב תמונה?

תודה רבה לעונים,

איתי :xyxthumbs:

• תגובות 34
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עכשיו ראיתי שמדברים פה ומשבחים את ה F11. היא נמצאת בתקציב שלי, אבל מה שקצת מפריע לי בה זה שהיא מוגבל לכרטיס זיכרון של ג'יגה (האמת שלא ראיתי שיש יותר מג'יגה xD), יש לה בטרית ליטיום, והחשיפה הכי ארוכה שלה היא ל 3 שניות.

xD כיום מוגבל לג'יגה, אבל בקרוב ייצאו כרטיסים בגודל של 2GB. לא ברור עדיין אם ה-F11 תתמוך בהם. בכל מקרה, 1GB מספיק לדעתי.

החשיפה הכי ארוכה שלה היא 15 שניות.

השאלה שלי היא אם שווה לקנות את ה F30 ולגרד עוד קצת כסף, או שאני יכול להסתדר עם ה F11.. אני צריך בכלל F30? ההפרש במחיר הוא די גדול:

לדעתי כדאי ללכת על ה-F30, אבל אולי עדיף לחכות קצת שהמחיר שלה יירד. הסיבה הכי טובה בעיני להעדיף את ה-F30 היא דווקא מסך ה-LCD, שאיכותי בהרבה מזה של ה-F11, ומאפשר לצלם בצורה נוחה יותר באור יום.

ועוד אני צריך לקנות כרטיס זיכרון או שניים ונרתיק.. וחשבתי אולי גם על עוד בטריה אבל עד עוד בטריה ועוד כרטיס זיכורן אני יכול לוותר בינתיים.

תתחיל מכרטיס 1GB וחצובת שולחן קטנה. שאר הדברים פחות קריטיים.

אולי בכלל יש מצלמה אחרת שמתאימה לי? אולי ה FX01?

ה-FX01 היא מצלמת כיס מעולה, אבל אתה צריך להחליט מה חשוב לך יותר - עדשת 28mm רחבה וצילום ווידאו מיוצב (פנסוניק), או איכות צילום אולטימטיבית ו-ISO גבוה (פוג'י).

נ.ב למצלמות האלה יש מייצב תמונה?

ל-FX01 יש מייצב, ל-F11 ול-F30 לא. מצד שני, יש להן ISO גבוה כל כך טוב, שהמצב היחידי שבו תרגיש בחסרונו של המייצב הוא בצילום ווידאו.

פורסם
  • מחבר

אמממ זהו שאני לא יודע מה אני רוצה :s05:

בהתחלה רציתי מצלמת כיס, אבל אני גם רוצה קצת יותר ממצלמת כיס..

אני חושב שאני אנסה להשיג את ה F30.. חשבתי שחבר שלי יקנה לי אותה בארה"ב אבל מסתבר שהוא חזר היום..

בגלל שאני לא מבין בזה הרבה וכמעט בכלל לא ואני רוצה ללמוד, אני לא יודע מה יותר טוב לי, ISO גבוהה או מיצב תמונה. מה נותן לי בכלל ISO גבוהה?

לפי ההשוואה כאן כתוב שיש ל F11 3 שניות? ( http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=fuji_finepixf11%2Cfuji_finepixf30%2Cpanasonic_dmcfx01&show=all )

או שאני מסתכל על הנתון הלא נכון.

אני צריך באמת את הזום הגדול? בימינו שהאיכות של התמונה כל כך גבוהה אני יכול לצלם ולעשות קרופ לחלק שאני רוצה.. כאילו זום דיגיטלי..

המידות של המצלמות דיי זהות.. אני חושב שאני אקח את ה ה F30.. לפחות אני אנסה.

אם אני לא יכול לקחת אותה, אז לקחת את ה F11 או ה FX01?

פורסם

בגלל שאני לא מבין בזה הרבה וכמעט בכלל לא ואני רוצה ללמוד, אני לא יודע מה יותר טוב לי, ISO גבוהה או מיצב תמונה. מה נותן לי בכלל ISO גבוהה?

שניהם מועילים לצילום באור חלש ללא פלאש, אבל ISO גבוה איכותי עדיף לצילום סטילס (כי הוא מאפשר לעצור תנועה בנושא). בצילום ווידאו מייצב יותר חשוב.

לפי ההשוואה כאן כתוב שיש ל F11 3 שניות?

זאת טעות. יש לה מצב לצילום לילה שמאפשר חשיפה של עד 15 שניות.

אני צריך באמת את הזום הגדול? בימינו שהאיכות של התמונה כל כך גבוהה אני יכול לצלם ולעשות קרופ לחלק שאני רוצה.. כאילו זום דיגיטלי..

אם אפשר, עדיף להמנע מזום דיגיטלי ומקרופ. הבעיה של הפוג'י בעיני היא לא שאין לה זום גדול, אלא שאין לה זום רחב. הסבר כאן.

אם אני לא יכול לקחת אותה, אז לקחת את ה F11 או ה FX01?

אם אתה מתכוון לצלם בעיקר בחוץ אז ה-FX01 תהיה לך יותר שימושית (בזכות העדשה הרחבה). אם אתה מתכוון לצלם הרבה בתאורת חדר, אז ה-ISO הגבוה של הפוג'י הוא יתרון גדול.

פורסם

לצלם מתחיל יכולת הצילום של ה- F30 היא הכי סלחנית. כלומר ציינת שאתה מתחיל, אחוז התמונות השמישות ממנה יהיה הכי גבוה.

מצד שני אפשר לגדול איתה מעט ולא מהר מדי תרגיש שהיא מגבילה אותך.

לך על ה- F30. תמתין מעט היא תרד דרסטית כאשר כל השחקנים מסביב קצת יישרו קו.

פורסם

לצלם מתחיל יכולת הצילום של ה- F30 היא הכי סלחנית. כלומר ציינת שאתה מתחיל, אחוז התמונות השמישות ממנה יהיה הכי גבוה.

איך הגעת לזה? המציאות שונה בתכלית. ה-F30 תוציא תוצאות פנטסטיות בידיים של מישהו מיומן שיודע לתקן שגיאות חשיפה ושיודע לסגור צמצם (כשאפשר) כדי להמנע מ-PF, אבל בידיים של משתמש מתחיל יש לא מעט דברים שיכולים להתפקשש בהשוואה להרבה מצלמות אחרות. תשווה את רשימת הבעיות שמופיעות בדף הזה לרשימות המקבילות (והקצרות יותר) של ה-A620 של קנון או של ה-FX01 של פנסוניק.

אפשר בהחלט להגיד שה-F30 היא מצלמת הכיס האיכותית ביותר כיום, אבל בוא לא נקשור לה כתרים גם בתחומים שבהם היא לא מושלמת.

פורסם

PF מה זה? purpulize הזה?

פורסם

"Purple Fringing"

פורסם

נכון, תודה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על ההסבר.. אני מתלבט... אני אחשוב על זה קצת ואקרא עוד בנושא.

תוך כמה זמן המחירים צריכים לרדת? אני רוצה לקנות את המצלמה בחודש - חודשיים (מקסימום) הקרובים.

ועוד שאלה...

לאחת המצלמות האלו יש אולי "מארז צלילה" ?

חשבתי אולי לקנות מצלמה שאני אוכל לצלם איתה מתחת למים בצלילות אם יש מארז צלילה.. אבל זה לא הכי חשוב לי.. אני לא צולל הרבה ותמיד אפשר לשכור מצלמה :)

פורסם

קייס צלילה עולה משהו כמו 1200+....כך ש.... תמשיך להשתמש בחד-פעמי :)

פורסם
  • מחבר

אני ידוע שאלו בערך המחירים של הקייסים אבל אני שואל אם יש כזה לאחת המצלמות.. לשכור מצלמה עולה כ100-200 שקל והאיכות ממש ממש ממש על הפנים..

אפשר למצוא גם מצלמות יותר טובות אבל המחיר עולה.. בעתיד אולי אני ארצה לקנות איזה קייס..

פורסם

איך הגעת לזה? המציאות שונה בתכלית. ה-F30 תוציא תוצאות פנטסטיות בידיים של מישהו מיומן שיודע לתקן שגיאות חשיפה ושיודע לסגור צמצם (כשאפשר) כדי להמנע מ-PF, אבל בידיים של משתמש מתחיל יש לא מעט דברים שיכולים להתפקשש בהשוואה להרבה מצלמות אחרות. תשווה את רשימת הבעיות שמופיעות בדף הזה לרשימות המקבילות (והקצרות יותר) של ה-A620 של קנון או של ה-FX01 של פנסוניק.

אפשר בהחלט להגיד שה-F30 היא מצלמת הכיס האיכותית ביותר כיום, אבל בוא לא נקשור לה כתרים גם בתחומים שבהם היא לא מושלמת.

בדקת?

מוכן לשים את כולם על מצב אוטומטי ולתת לכל בר דעת לבחור את התמונה...

ה- F30 תאכל את כולן. הכי סלחנית!

פורסם

בדקת?

מוכן לשים את כולם על מצב אוטומטי ולתת לכל בר דעת לבחור את התמונה...

ה- F30 תאכל את כולן. הכי סלחנית!

אני לא צריך לבדוק בעצמי. הביקורות של dpreview מראות את זה ומבוססות על בדיקה ייסודית של המצלמה. אני סומך על סיימון ג'וינסון ופיל אסקי הרבה יותר מאשר על משאלות הלב שלך או של כל חובב אחר.

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם דוד שלי היום (זה שיש לו את ה D70) והוא אמר לי לקחת את ה S3...

אבל אני לא יודע אם אני רוצה מצלמה כה גדולה או מצלמות קומפקטיות כמו ה FZ30.

הS3 זו בחירה טובה? או שיש יותר טובות ממנה במחיר שלה בערך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים