עבור לתוכן

כל האמת על לבנון שדובר צה"ל ממש,אבל ממש לא רוצה שתדעו

Featured Replies

פורסם

תקראו את הכתבה בלינק הבא ואחר-כך את התגובות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3288332,00.html

לאחר שקראתי את אותם תגובות , התברר לי שלרוב האוכלוסייה פשוט אין צל של מושג איך המערכת עובדת באמת

קרוב מישפחה שלי עכשיו מפקד על כוחות חי"ר בדרום לבנון ואני יכול להגיד לכם את האמת הפשוטה בפנים:

היועץ הממשלתי לממשלה איים בפתיחת תיקים פליליים לקצינים שיאשרו לפגוע במטרות אזרחיות שלא נורית מהם אש ישירה .

כל יוזמה צבאית ניתקלת ביועץ הממשלתי לממשלה שעומד על רגליו האחוריות ודורש שיתקבל אישור מוקדם שלו ,לכול פעולה משמעותית שבה תיתכן פגיעה באוכלוסיה האזרחית בלבנון.

הבעייה היא שאדון מזוז הניכבד קשוב יותר לנציגים של מדינות זרות מאשר לדרישות של המטכ"ל,ולמעשה הוא מנותק מהמציאות.

עכשיו היות וממילא כבר מספר שנים ישנה אווירה של כיסוי תחת שפשטה בקרב הפיקוד הזוטר

וכבר ממזמן ,העיקרון הקדוש ביותר בטקטיקת המלחמה -שהמפקד הבכיר ביותר שנוכח בשטח הוא הקובע ,מופר כאשר המפקדים בשטח משתדלים לא לנקוט יוזמה עצמאית ולגלגל את האחריות כלפי מעלה ורצים " לקבל אישור מהמפקדים שלהם שנימצאים מאות קילומטרים מהם בבור בקרייה (הפיקוד המטכלי " )

אולם אחרי האיומים שאלופי הפיקוד קיבלו ממר מזוז המצב הגיע לכדי אבסורד שאין כדוגמתו ,שבו ,אלופי הפיקוד , בעצמם , "רצים " להתייעץ עם עורך-דין לפני מתן פקודה שעלולה לגרום להרג של אזרחים בצד השני

התוצאה שישנו עיכוב קריטי בקבלת ההחלטות ועד שהן מגיעות לשטח ,התוצאה הסופית היא שחיילים שניפצעים בשטח בנוי , מיתפגרים בהמוניהם עקב מחסור בחיפוי אווירי וארטילרי שנחוץ על מנת לחלצם, וכל זאת עקב החשש ,חסר הבסיס לפגוע באוכלוסיה האזרחית של האוייב, שעזבה כבר מזמן את האזור בעקבות הלחימה והכרוזים הרבים שהטיל חייל האויר .

כואב לי להגיד זאת ,אבל לאור המצב המגוחך שנוצר , לו אני הייתי היום נידרש להלחם בשטח בנוי בדרום לבנון ,הייתי מסרב פקודה מהסיבה הפשוטה שהפיקוד הבכיר הפך להיות פודל אימפוטנטי , שלא יאפשר את הפינוי שלי בזמן במידה וחס וחלילה ואני אפצע(זוכרים את מקרה יוסף מדחת בשכם שמת אחרי שהוא נינטש לדמם שעות רבות עקב פציעה קלה למדי) .

בכל מדינה נורמלית אחרת שנימצאת במצב מלחמה כמו ישראל , מר מזוז היה ניחשב לבוגד והיה ניזרק לכלא או מוצא את עצמו עומד בפני כיתת יורים אחרי מישפט צבאי מזורז .

אין שום אפשרות מעשית באמצעות ארטילרייה רגילה או פצצות רגילות לפגוע בלוחמי חיזבאללה שמיתחבאים בעומק של עשרות מטרים מתחת לאדמה בבונקרים שעשויים מבטון מזויין בעובי של מיספר מטרים,וחומרי נפץ רגילים רק מגרדים את פני השטח.

ברשות חייל האוויר ישנם כמויות גדולות של פצצות טרמובריות ופצצות דלק אוויר (שלעומתן פצצות הנפלם שהטיל חייל האוויר האמריקאי בויאטנאם נראות כמו מישחקים של ילדים מפגרים )

יעף אחד של להק מטוסי f16, היה מספיק על מנת שכול בינת ג'בל תישרף עד היסוד בטמפרטורה של אלפי מעלות כך שגם אותם לוחמי חיבאללה שלא ישרפו חיים ,יחנקו בסופו של דבר למוות.

כול מה שצריך כאן זה מפקדים עם ביצים שישימו זיין על היועץ הבוגדני לממשלה ויפעלו ,כמו שהחיילים תחת פיקודם מצפים מהם.

אולם לצערי אני חושש שזה לא יקרה מפני שהאלופים במטכ"ל מפחדים מהיועץ הביזיוני לממשלה ואילו פרץ וחלוץ ,האפסים לא נותנים להם גיבוי אלמנטרי .

ובכלל פרץ וחלוץ הם המינויים הגרועים ביותר שהיו לשר ביטחון ולרמטכל ,האחד אינו מבין שום דבר בטקטיקה צבאית בסיסית (זוכרים איך הוא עיכב את הצבא להיכנס לבית חנון בעזה כאשר שוגרו מדי יום עשרות קאסמים על שדרות , העיר שלו עצמו)

ואילו השני חמור נפוח, מינוי כושל מאין כמותו שחושב שהחירניקים וכוחות היבשה הם בסך הכול כוח מסייע לחייל האויר

המטומטם הזה העביר מיליארדים לחייל האוויר על חשבון ההצטיידות של כוחות היבשה ,כך שנוצר מצב מטורף שמצד אחד לחיילי צהל ובעיקר למילןאימניקים יש אמצעי לחימה נחותים משמעותית מאשר ללוחמי חיזבאללה ואילו מהצד שני חייל האוויר לא מצליח לספק את הסחורה ולהפסיק את ירי הרקטות.

רוב כוחות היבשה במילואים לא עברו שום אימון מסודר בשנים האחרונות מחוסר תקציב (ואתם כבר יודעים לאיפה הלך הכסף )

וחמור מכל ,חיילי המילואים מקבלים ציוד ,שבחלקו , לא שמיש כלל (רוב הרימונים לדוגמא ,תוקפם פג לפני שנים רבות והם פשוט לא מתפוצצים ,,להצטייד בהם לא שונה בהרבה מהצטיידות באבנים.

כל השכ"פצים שניתנו לחיילי המילואים לא מסוגלים לעצור אפילו כדור אקדח (על שכפצים קרמיים שיש לחלק לא קטן מלוחמי היזבאללה , חיילי המילואים וחלק ניכר מחיילי הסדיר יכולים רק לחלום)

דוגמא נוספת - ליחידות החי"ר יש טילי נ"ט טאו דור שני ולחיילי המילואים יש טילי לאו פרימיטיביים דור ראשון ,בשעה שלחיזבאללה יש טילי KORNET דור שלישי עם ראש נפץ כפול שהופכים את המרכבות ובעיקר את המרכבות סימן 2 ללא יותר מאשר מובילי גופות חרוכות.

במילים אחרות ללוחמי חיזבאללה ,יש לא רק מיגון אישי טוב יותר מרוב חיילי צה"ל אלא יש להם גם טילים מדוייקים יותר ,בעלי טווח גדול הרבה יותר, ראש נפץ חזק הרבה יותר וגם אפשרות טובה יותר לשיגור בלילה שמאפשרת להם לפגוע בחיילים שלנו מרחוק מבלי להיחשף .

אולם כאמור הבעייה הגדולה ביותר של הכוחות הלוחמים בשטח היא הזמינות של חיפוי אווירי והיא נובעת בין היתר מכך שפעמים רבות אין קשר ישיר בין הלוחם על הקרקע לביין הטייסים שנימצאים בקירבת אזור הלחימה.

האמריקאים והבריטים פתרו את הבעייה בכך שללוחמי החי"ר כמו לדוגמא לכוח המארינס האמריקאי יש זרוע אווירית משל עצמו שמצויידת במס"קרים כמו אפאצים וקוברות לסיוע אווירי צמוד , ומטוסי herier (ממריאים ונוחתים אנכית ) להפצצה ולתקיפת מטרות בעומק האוייב.

אותם טייסים ניחשבים ללוחמי מארינס מין המניין וכול הגישה כלפיהם היא שהם לוחמי יבשה לכול דבר שבסך הכול מפעילים כלי לסיוע אווירי ,יעני טנק מעופף -אם תירצו , וכול האימונים של ציוותי הטנקים מסוקי הקרב ומטוסי ה-herir נעשים במשולב מההתחלה ועד הסוף ,כך שנוצר כוח אורגני לוחם אחד .

שיתוף פעולה הדוק כזה שבו המט"ק(מפקד הטנק )מדבר ישירות ובצורה בילתי אמצעית עם הטייס שנימצא 10 קילומטר ממנו משפר את יעילות הכוח הלוחם.

לצערי בצבא שלנו רק סיירות מיוחדות שמהוות בסך הכל אחוז קטן מכוחות החי"ר זוכות לאימונים אינטנסייבים משותפים עם טייסי חייל האוויר (ואני לא מדבר על תרגיל קרב משולב שנעשה פעם בחצי בשנה אלא באימוניים אינטנסיביים יום יומיים)

פורסם

להיגד לך את האמת, ממה שאני קורא בתקשורת ובאתרים שלא כל כך מקשיבים לחוקי הצנזורה התמונה שמצטיירת היא בדיוק מה שאתה מתאר. הפחד לפגוע באוכלוסיה "תמימה" מסרס את הצבא. בהתחלה, בימים הראשונים עוד תהיתי למה לא עושים דברים מובנים מאליו כמו שריפת שטחיים נרחבים בהם יש חשש להסתתרות מחבלים או הריסת כפרים שלמים אבל אחרי כך הבנתי שיש משהו מאחורי הקלעים שמגביל את הפעילות. חבל רק שהפוליטיקה וכסת"ח של הדרג המדיני גורם להרג חיילים מיותר וגורם לנו להראות רע מאוד בעיני האוייבים שלנו.

פורסם

אילו אתרים לא מקשיבים לחוקי הצנזורה?

פורסם
  • מחבר

להיגד לך את האמת, ממה שאני קורא בתקשורת ובאתרים שלא כל כך מקשיבים לחוקי הצנזורה התמונה שמצטיירת היא בדיוק מה שאתה מתאר. הפחד לפגוע באוכלוסיה "תמימה" מסרס את הצבא. בהתחלה, בימים הראשונים עוד תהיתי למה לא עושים דברים מובנים מאליו כמו שריפת שטחיים נרחבים בהם יש חשש להסתתרות מחבלים או הריסת כפרים שלמים אבל אחרי כך הבנתי שיש משהו מאחורי הקלעים שמגביל את הפעילות. חבל רק שהפוליטיקה וכסת"ח של הדרג המדיני גורם להרג חיילים מיותר וגורם לנו להראות רע מאוד בעיני האוייבים שלנו.

אותו משהו מאחורי הקלעים שמגביל את הפעילות. זה שחלק ניכר מאותם מיליארדים שישראל מקבלת מדי שנה מארצות הברית מגיע בסופו של דבר בצורה כזאת או אחרת לכיסים העמוקים של הפוליטיקאים המושחתים שלנו שניצמדים כמו עלוקות לכיסאות שלהם ומוכרים אותנו תמורת נזיד עדשים .

הפוליטיקה אצלנו הפכה לקריירה והיא כבר מיזמן לא שליחות .

אין ברירה חייבים לקבוע בחוק שניבחר ציבור לא יוכל לשרת יותר מאשר 2 קדנציות ושאסור שגילו לא יעבור את גיל הפנסייה.

עם פוליטיקאים קשישים (שרון ,רבין ,פרס ) ,אלכוהוליסטים (רבין ) חארות , חסרי חוט שידרה (אולמרט ),אפסים ומושחתים (שרון ) או סתם חסרי כישורים אלמנטריים לצורך מילוי תפקידם (פרץ) כמו שיש לנו ,לא צריך אויבים ,"הניבחרים שלנו " אלק , כבר יגמרו אותנו בעצמם.

אם היינו מביאים מאיזשהוא כפר נידח ברומנייה , 120 פועלים רומנים במקום הניבחרים הדפוקים שלנו ,היינו נימצאים עכשיו במקום הרבה יותר טוב וחוסכים מיליארדים בדרך .

פורסם

אני גם חושב שצריך דם חדש בממשלה במקום התרחים הזקנים האלה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים