עבור לתוכן

לאפינג לבלוק קירור מים...

Featured Replies

פורסם

יש לי בלוק קירור מים של TT שיש לי כבר איזה שנה והוא אכל אחושרמוטה לכלוך (לא בטוח אם זה קורוזיה או לא)...

עכשיו אני רוצה לשייף אותו כדי להוריד את השכבות העליונות לפחות...

הבלוק הוא מנחושת

איזה ניירות שיוף אני צריך להשתמש והאם יש טכניקה מסויימת שכדאי לי להשתמש בה בשביל הלאפינג?

פורסם

ערכות Lapping מגיעות עם מספר סוגי נירות אשר אמורים להיות בשימוש אחד אחרי השני, לפעמים מגיעות גם עם חומרי פוליש.

פורסם
  • מחבר

ערכות Lapping מגיעות עם מספר סוגי נירות אשר אמורים להיות בשימוש אחד אחרי השני, לפעמים מגיעות גם עם חומרי פוליש.

ערכת לאפינג?O_o

בשביל מה לי לשלם יותר רק בשביל השם "ערכת לאפינג" כשאני יכול ב-20 שקל ללכת לקנות את כל ניירות השיוף שאני צריך באייס או משהו כזה?

פורסם

תתחיל מניירות שיוף גסים: 220ת אח"כ 400 ו-600. אח"כ תעבור לניירות עדינים יותר: 1000, 1500, 2000. אלו אמורים להיות כבר ניירות מים, כלומר צריך להרטיב אותם כך שמתקבלת מעין משחה. שים את הנייר על משטח ישר (אולי לוח זכוכית) וקבע אותו, ואז תעביר עליו את הגוף קירור בעדינות בתנועה בצורת 8, בלי להפעיל לחץ. רק דחוף אותו בעדינות.

פורסם

אם יש לך חומר הברקה (פוליש), זה ייתן את הפיניש, ותוצאה סופית יפה (בייחוד עם ראש פרווה על הדרמל..)

פורסם

ראש פרווה וסבון ליטוש יתן את התוצאה הטובה ביותר מניסיון.

ולא זה לא סבון רגיל שקונים במכולת.

פורסם

גם נכון..

תשתמש במה שאתה יכול להשיג (אין טעם לקנות במיוחד בשביל זה)

אגב, בקשר לקורוזיה, אתה עובד עם מים מהברז?

פורסם
  • מחבר

גם נכון..

תשתמש במה שאתה יכול להשיג (אין טעם לקנות במיוחד בשביל זה)

אגב, בקשר לקורוזיה, אתה עובד עם מים מהברז?

כן אבל רק בשביל הרצות ממש קצרות (של 10 שניות בערך...)

אני אקנה נוזל קירור נורמאלי שבוע הבא.

ואגב, אני לא מחפש פיניש מטורף, אני מחפש ביצועים עדיפים

אגב קומפוננט, איך אני יודע מתי לעבור בין כל סוג של נייר שיוף? כלומר אחרי כמה זמן? או אחרי שהבסיס נראה באיזו צורה?

פורסם

תתחיל מניירות שיוף גסים: 220ת אח"כ 400 ו-600. אח"כ תעבור לניירות עדינים יותר: 1000, 1500, 2000. אלו אמורים להיות כבר ניירות מים, כלומר צריך להרטיב אותם כך שמתקבלת מעין משחה. שים את הנייר על משטח ישר (אולי לוח זכוכית) וקבע אותו, ואז תעביר עליו את הגוף קירור בעדינות בתנועה בצורת 8, בלי להפעיל לחץ. רק דחוף אותו בעדינות.

צודק, קשה להשיג את הגריט 1500, ניסיתי הרבה...

פורסם

אגב קומפוננט, איך אני יודע מתי לעבור בין כל סוג של נייר שיוף? כלומר אחרי כמה זמן? או אחרי שהבסיס נראה באיזו צורה?

תן לכל נייר איזה 5 דקות של שפשוף (עם הגסים עדיף פחות), ואז תראה אם המשטח נראה אחיד או לא. אם יש עדיין שריטות עמוקות שהשאירה הדרגה הקודמת, שפשף עוד.

פורסם

בגדול, פוליש זה די בזבוז זמן, לא משפר כלום רק עושה את הגוף קירור יותר יפה. לשייף זה מספיק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים