עבור לתוכן

בעיה עם פרספקט...

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעשות חלון למארז אבל הפרספקט שיש לי הוא גדול מידי ואני צריך לחתוך ממנו כמה סנטים

הבעיה היא שאין לי דרמל ואין לי כסף לקנות אחד ואני לא יודע איך לחתוך את הסנטים האלה מהפרספקט

וגם איך לעשות חלון יפה וסינתתי

אגב יש לי עוד שאלה

בניתי מערכת אפקט תאורה על ידיד לדים אולטרה בריט ונגדים אם מפסק

אני פוחד לחבר את זה למחשב שלי

שלא יהיה לי חס וחלילה קצר במחשב וילך לי שם חלקים

האם זה בטוח להשתמש בזה ולהפעיל דרך מפסק של הלדים מבלי שהיה לי בעיות כל שהם?

פורסם

בטח שתהייה לך בעייה עים פרספקט!

אין דבר כזה!

אם הייה לך פרספקס, היית יכול לקחת שני סרגלי פלדה, או סרגל אחד קטן וחתיכת עץ או משהו קשיח אחר שיותר ארוך הפרספקס, לשים את המשהו הארוך במקום שאתה רוצה לחתוך, לחרוט כמה פעמים עים הסרגל, ולשבור את החלק המיותר עם מכות קלות עם פטיש... יש גם "סכינים" מיוחדות שמיועדים לחיתוך פרספקס והם אמורים להיות די זולים... או שאתה יכול לקפוץ לזגג הקרוב למקום לגוריך ולבקש ממנו שיעשה את העבודה, ואני די בטוח שזה יעלה הכי קצת (אם בכלל...)

אחרי השבירה תישאר בליטה קטנה שאפשר להוריד עם נייר שיוף או משהו כזה...

לגבי המערכת תאורה, אצלי במחשב (ספק ג'נרי מעפן) המערכת לא תמיד שורדת חיבור\ הפעלה של הלדים תוך כדי שהמחשב עובד. אני מניח שעם ספק יציב זה לא קורה, אבל כדי להיות על הצד הבטוח, אם אתה רוצה לדים עם מפסק עדיף שתחבר אותם עם שנאי ניפרד... הרבה חוטים, אבל פחות בעיות...

אם היית בונה מערכת שמקבלת זרם\ מתח קבועים אז הייה אפשר לחבר אותה לספק בלי לעייה... אפשר לעשות את זה אם הOFF של המעגל יסגור מעגל של נגד, שיאזן את המתח, למתח שהלדים דורשים... או משהו כזה :P

וכדי להימנע מאפשרות לקצר תבודד את כל החוטים וחלקי המתכת החשופים במעגל (כולל את הרגליים של הלדים, עד הסוף או עד כמה שאפשר) עם איזוליר באנד...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

אבל מספר דברים

המערכת התאורה שבניתי לא חשופה כלל למגע מעביר זרם או מתח כל שהוא,

עשיתי יציקה של סיליקון שחור שהוא מבודד ומחזיק כל דבר במקום,

הפחד שלי זה לא לחבר את זה למחשב

הפחד זה לשחק עם ה OFF / ON (המפסק והמדליק של התאורה)

חיברתי כבר את המערכת לספק כוח אחר

ובאמת שאין בעיות כלל, הכל עובד כמו שצריך

אפילו הנגדים שאני נוגע בהם ביד הם בכלל בכלל לא חמים

והנגדים גם אם קיבולת גבוהה

הנה הסירטוט של המעגל:

MaAGal1.gif

אני פוחד שאם אני ישחק אם הפסק אני עלול להרוס את הספק כוח או חלקים במחשב שמקבלים מתח וזרם באופן כבוע

ופתאום אני מביא להם יותר מתח וזרם או פחות מתח וזרם שאני מחבה ומדליק את המערכת

והמחשב שלי זה כל החיים שלי למעשה אם אני יהרוס אותו לא יהיה לי חיים בכלל חחחחח

ככה שתבינו אותי כמה אני לא רוצה חס וחלילה לעשות נזק

פורסם

כתבת שאתה לא רוצה שיהייה קצר :nixweiss: (בגלל זה כתבתי שצריך לצפות הכול באיזוליר באנד....)

בכול מקרה, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אם הספק שלך מספיק יציב לא אמורה להיות בעייה. אבל, המניסיון שלי עם ספק לא יציב (ג'נרי לגמרי), כיבוי והדלקה יכולים לעשות בעיות (אצלי המחשב פעם סתם נתקע, פעם עושה ריסטרט...).

אני ממליץ לך לא להסתכן ולחבר את המעגל למקור חיצוני (לא הספק...).

אני עשיתי מעגל דומה שלא קשור למחשב, וחיברתי אותו לטראנספורמטור AC-DC (אני קניתי אחד עם בורר מתחים ואפשרות לשינוי הקוטביות ב40 ש"ח בהום סנטר לפני קצת יותר משנה...), והכול עובד מצויין.

נ.ב: בבקשה תשנה את הכותרת...

פורסם
  • מחבר

אוקי..

אין צורך לפחד כלל

חיברתי את המערכת התאורה שלי למחשב פנטיום 3 עם מלא בעיות וכאלה ואחרות עם ספק כוח דפוק היתי אומר

וחיבתי והפעלתי את מערכת התאורה ולא היה לי שום קצר או בעיה כל שהיא

עשיתי עוד ניסוי העמסתי על המחשב הורדתי קבצים על 100K והעתקצי קבצים בו זמנית וחיבתי והפעלתי וזה לא השפיע אפילו

גם בהפעלה של המחשב הפעלתי וחיבתי ולא היה שום בעיה

אגב קצת מאוחר מידי לשנות את הכותרת...

פורסם

שמע, אם בדקת את המעגל וראית שהוא לא עושה בעיות אז כנראה זה בסדר... כנראה שכול ספק מגיב בצורה שונה לשינויי זרם...

אגב, את הכותרת אתה יכול לשנות ע"י עריכה של ההודעה הראשונה בת'ראד...

פורסם
  • מחבר

כן.. אני יודע

אבל אני עשיתי את הניסוי על ספק מזה דפוק

ספק ממש לא טוב

אז אם אני יחבר את זה לספק המצוין שלי אז אני לא חושב שיהיה בעיות

סה"כ יצא בסדר גמור

פורסם

בהצלחה :)

(תתקן את הכותרת >:()

פורסם

גמאני פחדתי בהתחלה, אבל זה כל כך מגניב שזה שווה הכל, בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

בהצלחה :)

(תתקן את הכותרת >:()

בפעם הבאה אני יעשה כותרת יותר מתאימה...:-)

פורסם

זה לא עניין של כותרת מתאימה... פשוט אין דבר כזה פרספקט... תשנה את זה לפרספקס.

פורסם
  • מחבר

???

מה??

לא הבנתי

וחוץ מזה היה לי בעיה אם הגודל של הפרספקט ובגלל זה שלחתי את ההודעה והיה לי שאלה שניה שנזכרתי בה רק אחר-כך

וכל השירשור הזה למעשה היה על השאלה השניה ככה ש... :bash:

פורסם

אין דבר כזה "פרספקט". לא קיים.

לפלסטיק השקוף שמשמש כחלון במארזים (ברוב במיקרים), קוראים פרספקס, או PMMA, או פולימטילמאטאקרילט. לא פרספקט.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח??

דאמט, טעות שלי..

פורסם

לכותב ההודעה:

הניסוי שביצעתה היה ממש דפוק...

הספק לא קשור לחלק שתוקע את המחשב - RAM HD CPU וMB (אבל בדרך כלל לא)...

בכללי כל עוד הספק שלך לא עמוס ז"א צריכת החשמל של החומרה הכולל לא עולה על הגבול שלו הוא יעבוד יעבוד בצורה מושלמת כמה שהמחשב לא יהיה תקוע ...

SNOW :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים