עבור לתוכן

מתחיל מכון כושר.. קצת טיפים בשבילי ?

Featured Replies

פורסם

תחילת שבוע הבא מתחיל מכון כושר.. בן 16 וחצי+ מדריך צמוד והכל.. יש איזה משהו חשוב שכדאי שאני אדע?

אולי תזונה נכונה ועל מה לעבוד פחות ומה יותר.. (כמובן שאני אתייעץ עם המדריך גם)

• תגובות 59
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תתחיל לאכול הרבה טונה 8)

פורסם
  • מחבר

לפני ? אחרי ? כמה זמן לפני או אחרי? מה עוד חוץ מטונה?

פורסם

חלבונים בעיקר....טופו,בשר,עוף...ועצה שלי תמיד תקשיב למדריך ואם יש לך איזשהו מכשיר אוו תרגיל שמכאיבים לך או לא נוחים

תגיד כי זה יכול לעלות לך בבריאות וחבל....

פורסם

שעה-שעתיים לפני פחממות (ספגתי מומלץ) וישר שמסימים את הכושר חלבונים

פורסם

אם אתה לא מבוסס כלכלית אל תתחיל לקחת תוספי מזון.

פורסם

אל תקשיב למדריכים שרוצים לעשות עליך כסף עם תוספי מזון

הכי טוב שתתיעץ עם תזונאית שתבנה לך תפריט

פורסם

א. שום תוספי מזון אתה עוד ילד חבל להרוס את הגוף והבריאות בגיל כזה.

ב. מבחינת אוכל - טונה ,סרדינים ,ביצים בלי הצהוב ,בשר רזה ,בקיצור כל דבר המכיל חלבונים לבניית השרירים.

ג. חשוב לשמור על סדר יום , שכולל שעות אוכל שינה ואימונים קבועים.

ד. להתחיל במדורג ,לא לקפוץ מעל הפופיק ,חשוב ביותר למרות שזה מאוד מפתה ,במיוחד שרואים כל מיני חברה מתקדמים שמשתמשים במקשל כבד ,חשוב להרגיל את הגוף בקצב מדורג.

ה. בנית תרגלים שעובדים על כל השרירים באופן סימטרי ,במטרה שהשרירים בגוף התפתחו כולם ולא היה מצב שקורה לעיתים של אי סמטריה בגוף דבר שלא נראה טוב.

ו. לבסוף יש להבין למי שבאמת רוצה בתוצאות לתווך ארוך ,כי מדובר בתהליך ארוך מאוד ,שהוא דרך חיים ,ולא דבר זמני ,הכרוך בעבודה קשה.

ז. בהצלחה מאחל "ג'ון ביריון" - סתם חוש הומר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

א. שום תוספי מזון אתה עוד ילד חבל להרוס את הגוף והבריאות בגיל כזה.

ב. מבחינת אוכל - טונה ,סרדינים ,ביצים בלי הצהוב ,בשר רזה ,בקיצור כל דבר המכיל חלבונים לבניית השרירים.

ג. חשוב לשמור על סדר יום , שכולל שעות אוכל שינה ואימונים קבועים.

ד. להתחיל במדורג ,לא לקפוץ מעל הפופיק ,חשוב ביותר למרות שזה מאוד מפתה ,במיוחד שרואים כל מיני חברה מתקדמים שמשתמשים במקשל כבד ,חשוב להרגיל את הגוף בקצב מדורג.

ה. בנית תרגלים שעובדים על כל השרירים באופן סימטרי ,במטרה שהשרירים בגוף התפתחו כולם ולא היה מצב שקורה לעיתים של אי סמטריה בגוף דבר שלא נראה טוב.

ו. לבסוף יש להבין למי שבאמת רוצה בתוצאות לתווך ארוך ,כי מדובר בתהליך ארוך מאוד ,שהוא דרך חיים ,ולא דבר זמני ,הכרוך בעבודה קשה.

ז. בהצלחה מאחל "ג'ון ביריון" - סתם חוש הומר :xyxthumbs:

א. מזה תוספי מזון?

2.כמה זמן לאכול אחרי האימון וכמה זמן לפני האימון?

סעיפים ג,ד,ה אני מאין שיהיה הכל בתיאום עם המאמן..

תודה!

פורסם

לאכול עד 20 דקות לאחר האימון ,זה מה שמומלץ.

תוספי מזון כשמם הם ,יוצאים מתוך הנחה כי המתעמל לא אוכל לבדו את כל מה שעוזר לשרירים לגדול לכן יש תוספים ,כמו כן יש הסוברים שהספיגה מהאוכל הרגיל פחותה מאשר בתוספים ,הבעיה עם התוספים ,שלעיתים החברות השונות מוסיפים כל מיני רכיבים שמסכנים את הבריאות ,יש על כך מאמרים בלי סוף ,לדעתי אם בכלל ,תוספים לוקחים כאשר נמצאים בשלב מתקדם לאחר שנים של אימונים ולא בגיל צעיר ,כללית אני נגד תוספים.

לגבי שאר הסעיפים שציינתי הכל בסופו של דבר תלוי בך ,מאמן בא מאמן הולך ,זה אתה שנשאר עם הגוף ועם המשמעת ,כדי לראות תוצאות יש צורך במשמעת ברזל ,שבגילך לעיתים קשה לשמור עליה.

תתיחס ברצינות לאורך זמן וכך גם היו התוצאות.

מה שחשוב לזכור שלכל אדם יש את הגנים שלו ,ולא כל אחד מגיב באותה צורה לאימון ,המטרה לעשות את המקסימום שמתאים לך ,שלא דומה לשום אדם אחר ,לכן אין טעם לבצע השוואות אם אנשים אחרים אלה ,להשוואת את עצמך בהתחלה האימונים ע"י מדידת הקפים וכדו.. למדידה לאחר שנה ולראות אך הגוף מגיב , וכך להתקדם בצורה בריאה והדרגתית.

פורסם

אל תתלהב מזה שאתה יכול להשתמש במשקולות גדולות יותר מהר מדי... השרירים מתרגלים מאוד מהר וזה נהיה קל, אבל הרצועות והגידים מתרגלים לאט. אז אל תנסה כל הזמן להגיע למקסימום, אלא לפחות בהתחלה תשמור על המשקלים ההתחלתיים לחודשיים, ואח"כ תעדכן. צריך סבלנות, אבל זה הכי בריא ;)

פורסם
  • מחבר

מזתומרת עד 20 דק'? כאילו רק 20 דק' אחרי האימון מותר לי לאכול?

ואחרי ה20 דק' האלה אני לא אוכל?! (ואם האימון ב3 בצהריים? :cool2:)

פורסם

איך מנפחים חזה וכתפיים ? :o

אני רוצה להיות יותר שקסי

פורסם

מומלץ? אולי אם אתה רוצה להקיא במהלך האימון. _לדעתי_, והדרך שבה אני עובד, היא לאכול מנת פחמימות(ספגטי לרוב, לפעמים אורז\בשר) כ 4-5 שעות לפני האימון, מקסימום 3(לבשר לוקח לפחות 3 שעות להתעכל).

כמו כן, בימים של האימונים תדחוס די הרבה מים - 1.5 עד 2 ליטר- ב3-4 שעות לפני האימון. עוזר.

בהצלחה.

פורסם

לא נראה לי ששמת לב שהוא רשם אחרי האימון לא לפני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים