עבור לתוכן

E6300 מול AMD 64 X2 3800

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות AMD 64 X 2 3800, אבל שאני מסתכל על המחירים אני לא יכול שלא לנסות איכשהוא לגייס עוד כסף ולנסות לקנות E6300

בכל זאת לפי מעבד מדובר בפער של סך הכל גג 350 ש"ח

שאלתי...איפה הקאץ'???

אם אפשרי כבר כיום לקנות לוחות מתאימים בכ-550 ש"ח לערך לE6300 הפער הכולל במחירים של מעבד+לוח מאוד קטנים

מדוע AMD לא מורידה עוד את המחירים? איזה אינטרס יש ללקוחות כמוני ללכת דווקא על הAMD ולא לשהקיע עוד 300 ש"ח לערך בשביל הקונרו.

בתור אחד שלא!!! מתכוון לעשות OC למניהם...אני לא יכול שלא להרגיש תחושת החמצה במידה ואני אכן אקנה את ה-AMD...

למרות שמבחינת הגיון אני יודע שאפילו ה-AMD הנ"ל + כרטיס גרפי סביר יעשו בשבילי את העבודה.

פורסם

תשמע, אם אתה יכול להרשות לעצמך קונרו + לוח אם תומך + כרטיס מסך +שאר הדברים אז קנה ותתחדש. 8)

חוצמזה, אם אתה מתכוון לעשות OC, שזה פשע לא לעשות זאת עם E6300, יהיה עליך לקנות לוח אם יקר יותר והפער של 350 יהיה קצת יותר גדול.

AMD כרגע מכוונת לשוקים התקציביים שמצד אחד רוצים מעבד דו ליבתי איכותי ומצד שני לא יכולים להרשות לעצמם יותר מדי, גם 300 שקל נוספים.

כנראה שהיא הוציאה את המקסימום מהורדת המחירים וכרגע מצפה לתוצאות עקב רכישת ATI ותחילת המעבדים המרובעי ליבות בשנה הבאה.

עד אז, ידה של אינטל על העליונה.

פורסם

מחזק, AMD כבר עשו את המקסימום שהם יכלו..

שווה לך מאוד להשקיע עוד 300 שקל ולקחת E6300, ההבדל בביצועים הוא גדול לא חייב גם לקנות לוח אם טוב ל OC

פורסם
  • מחבר

רק רוצה לחדד נקודה שלא כתבתי נכון בהתחלה...אני לא מתכוון לעשות OC (אני לא מבין בדברים האלה :-) )

דבר נוסף, האם מאחר וזהו מוצר חדש ייתכנו תקלות + אי תאימות לכל מיני דברים וכו' שרק נדע עליהם בהמשך?

פורסם

לא אמור להיות, בנתיים לא התגלו בעיות מיוחדות

זה נגיד כמו שממציאים דיסק קשיח יותר מהיר, אתה פשוט רואה ביצועים יותר טובים

מקווה שהבנת :)

פורסם

ההבדל הוא לא כזההה גדול...

נכון שבבנצ'ים המספרים שה E6300 מציג עדיפים אבל בתכלס מי ישים לב להבדל בין 60 ל 70 FPS או מה יהיה כל כך נורא בלחכות עוד כמה שניות שמשימה כלשהי תסתיים...

בנוסף אם תלך על לוח זול לE6300 לא תוכל לעשות OC, אבל לוח במחיר דומה ל AMD יתן ביצועים עדיפים, ואם בעתיד תתחיל להרגיש שהמעבד מתחיל לגמגם תוכל ללמוד איך עושים ולשפר אותו.

קיצר, אם לא תוכל להשיג את ה 300 שקל האלה, לא צריך להרגיש רע עם עצמך...

פורסם
  • מחבר

ותודה על התמיכה!!! אתם באמת עשר!! יופי של אתר!! ויופי של פורום !!! :hi:

פורסם

אני אישית אחרי 3 שנים מלפני הגיוס הייתי עם AMD, כי באמת הם היום יותר טובים. מעבדים יותר קרים, אוברקלוק יותר טוב, מחירים ממש שפויים. לא יודע מה קרה שם במעבדות הפיתוח, אבל הביאו לעולם את הקונרו. ועכשיו כשהשתחררתי לפני שבוע, גיליתי שאני צריך ללמוד הכל מחדש על אינטל. האינטל האחרון שהיה לי זה TUALATIN 1.13 שעשיתי לו אוברקלוק ל 1600 חח. בכל מקרה, אני במקומך, מוצא עבודה, עובד יומיים ומשיג 300 ש"ח. לא תצטער, כי הכי נורא זה לא הביצועים - זו תחושת ההחמצה. ועל הפסיכולוגיה של עצמך, אתה יודע - אי אפשר לעבוד (לצערנו ). ;)

נ.ב - האתר באמת מעולה, רק שאל "תתקלקל" ותתחיל לכתוב דברים מטופשים, כמו שראיתי שקורה לכמה אנשים כעבור השנים . . .

אה, ו . . . אם תיתקל לפעמים במחיקה של איזה מנהל כזה או אחר, קח את זה בקלות. סה"כ פאקינג "חיים ברשת". :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת שעולה לי בהקשר הזה...כיצד קרה שהתמחור של E6300 יצא כזה זול ? כלומר כיצד מעבד ברמה שנראת גבוה מאוד יחסית לטכנולוגיות קיימות

העלות שלו כזו מועטה יחסית ???

פורסם

שאלה נוספת שעולה לי בהקשר הזה...כיצד קרה שהתמחור של E6300 יצא כזה זול ? כלומר כיצד מעבד ברמה שנראת גבוה מאוד יחסית לטכנולוגיות קיימות

העלות שלו כזו מועטה יחסית ???

כי ככה אינטל רצו

פורסם

היתרון האמיתי של ה-E6300 הוא ביכולות OC

בשביל ש-X2 3800 יוכל להתמודד עם E6300 באוברקלוק מתון ל-2.4GHz

ה-X2 3800 יצטרך לא פחות מ-2.6GHz (עיגלתי כלפי מטה)

והפער רק הולך ועולה

סוף הדרך של ה-X2 3800 היא בערך ב-2.8GHz (אם הלוח לא יגביל לפני)

E6300 יצטרך רק 2.6GHz

אבל סוף הדרך של ה-E6300 הוא מעל 3GHz, ועוד לא ציינתי שה-E6300 מראש יותר טוב

פורסם
  • מחבר

אבל כפי שאני מבין, בשביל להגיע ליכולות אלו של OC יש להשקיע יותר כסף בלוח אם.

ואי אפשר להסתבפר בלוחות אם במחירים של 500-600 ש"ח

אך לפני שמדברים בכלל על OC, לפי הבאנצ'מרקס שראיתי גם כש E6300 ב 1.8 הוא עדיין לקוח את ה3800 , לא כך ?

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר

ב-1.86GHz יש ל-E6300 יתרון על פני ה-X2 3800 כשהוא ב-2GHz

כל תוספת של MHz משמעותית יותר ל-E6300 ולכן תוספת הביצועים אליו תהיה גדולה יותר

ההשקעה בלוח אם לאוברקלוק תהיה זהה אם לא גבוה יותר ב-AMD

פורסם
  • מחבר

האם הלוח הנ"ל

ש"ח ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E Crossfire - 520

שאוזכר במקום אחר בפורום, כלל מאפשר סוג כלשהוא של OC ?

בטח זה נשאל אלפי פעם, אך האם E6300 דורש ספק מיוחד? לפי ההגיון אם הוא צורך פחות חשמל, אז לא צריכה להיות דרישה מיוחדת לספק מיוחד....

פורסם

אופה, נקודה למחשבה . . . באוברקלוק המעבד מגיע גם לסביבות ה 120(או שזה טיפה פחות) וואט צריכה ! יש קבוצה גדולה של אנשים שלא יודעת שבעת אוברקלוק המעבד תופס תאוצה אדירה בצריכת החשמל, נדירות עד 50 אחוז !.

יש רשומות ב TOMS HARDWARE נדמה לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים