עבור לתוכן

עזרה בהרשמה למוסד ללימודים גבוהים (אני על סף שבץ)

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

בסקירה מהירה המצב שלי הוא כזה.

איני זכאי לבגרות מלאה, אני זקוק לשיפור במקצועות ספרות, אזרחות, גיאוג' והיסטוריה.

את 4 המקצועות האלה אני מחלק למחציות (מועד קיץ וחורף, 2 מקצועות למועד).

גם את ציון הפסיכומטרי אני רוצה לשפר (579 לא רע לפעם ראשונה ויש פוטנציאל גבוהה לשיפור).

הבעייה היא שלמרות המוטיבציה ולדעתי היכולת שלי לשפר את הציונים באופן ניכר ההרשמה למוסדות להשכלה גבוהה מתבצעת בינואר פברואר! מה שאומר שבמידה ואני נרשם אני נמצא באי ודאות לגבי ההצלחה שלי לעמוד ברף הקבלה, כמובן שהדבר משמעותי עבורי שכן אני בן 23 היום ואם אני ארשם לשנה הבאה אני אתחיל ללמוד בגיל 24 .... איני רוצה להתעכב עוד שנה בשיפור ציונים.

רציתי את עצתכם מה עליי לעשות, האם להרשם ולקחת ריזיקה ? האם להמתין לקבלת תוצאות ולעבוד על שיפור הציונים "בראש שקט" ?

בנוסף איני מצליח לאתר במדיוק את המגמה שעוסקת בתחום ייעוץ פיננסי ושוק ההון, האם מדובר בכלכלה (מדעי החברה) או שמא מנהל עסקים (ניהול).

אשמח גם לקבל המלצות למוסדות הלימוד השונים :).

תודה רבה.

פורסם

לגבי כל הנושאים שהעלית, ובעיקר לגבי מסלול הלימודים שמתעסק במה שמעניין אותך ללמוד, אני ממליץ לך לפנות למוסדות שאתה רוצה להתקבל אליהם. לכולם יש משרדי דיקן ומזכירויות עם אנשים שיכולים לענות לך על כל השאלות ולעזור לך הרבה יותר מפה...

בהצלחה בכל מקרה!

פורסם

אין לי תשובות לכל השאלות שלך, אבל למה אתה צריך לשפר גיאוג'? זה לא מקצוע חובה.

פורסם

אני לא רואה למה זה יהיה אסון גדול כ"כ אם תתעכב בשנה אחת. התואר שאתה מתעתד לעשות הינו של 3 שנים, אז אם תסיים אותו בגיל 27 או 28 זה לא הבדל קריטי, רוב האנשים מתחילים לעשות תואר בגיל 23-25, לפי מה שאני רואה.

כלכלה וחשבונאות תכשיר אותך בעיקר להיות רואה חשבון, כלכלה ומנהל (או רק כלכלה) תכשיר אותך יותר ביעוץ פיננסי (תצטרך לעבור עוד מבחנים חיצוניים לתואר), שוק ההון וכו'.. מנהל עסקים זה תואר מאוד כללי, לא ממליץ לך לקחת אותו לתואר ראשון, רק לתואר שני.

ולהתקבל לכלכלה באונ', בהנחה שהממוצע שלך נגיד יהיה 100, תצטרך פסיכו' באיזור ה-690-670. להתקבל לכלכלה במכללה (גם טוב), תצטרך באופן כללי משהו כמו ממוצע 98 ומעלה או פסיכו' של 610-620 ומעלה. תבדוק באתרים של המכללות והאוניברסיטאות, אני אומר לך כסטודנט שנה א' לכלכלה את מה שאני זוכר משנה שעברה, זה לא בהכרח רלוונטי לעכשיו.

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה למה זה יהיה אסון גדול כ"כ אם תתעכב בשנה אחת. התואר שאתה מתעתד לעשות הינו של 3 שנים, אז אם תסיים אותו בגיל 27 או 28 זה לא הבדל קריטי, רוב האנשים מתחילים לעשות תואר בגיל 23-25, לפי מה שאני רואה.

כלכלה וחשבונאות תכשיר אותך בעיקר להיות רואה חשבון, כלכלה ומנהל (או רק כלכלה) תכשיר אותך יותר ביעוץ פיננסי (תצטרך לעבור עוד מבחנים חיצוניים לתואר), שוק ההון וכו'.. מנהל עסקים זה תואר מאוד כללי, לא ממליץ לך לקחת אותו לתואר ראשון, רק לתואר שני.

ולהתקבל לכלכלה באונ', בהנחה שהממוצע שלך נגיד יהיה 100, תצטרך פסיכו' באיזור ה-690-670. להתקבל לכלכלה במכללה (גם טוב), תצטרך באופן כללי משהו כמו ממוצע 98 ומעלה או פסיכו' של 610-620 ומעלה. תבדוק באתרים של המכללות והאוניברסיטאות, אני אומר לך כסטודנט שנה א' לכלכלה את מה שאני זוכר משנה שעברה, זה לא בהכרח רלוונטי לעכשיו.

אשר יגורתי בא לי, ידידי נכנסתי לאתר של אוני' ת"א וראיתי שהממוצע המשוקלל הנדרש הוא 640! כרגע בגלל תעודת הבגרות הכושלת הממוצע שלי הוא בערך 200 נק' פחות!

אתה יכול לפרט לי יותר על נושא המבחנים החיצוניים בנוגא לתחום שוק ההון ומדוע הדרישות הן באונ' והן במכללות כל כך גבוהות לתחום הנ"ל.

מהי הרמה הנדרשת מבחינת מתמטיקה ? תודה בינתיים, למרות שציון הפסיכו' ניתן להשגה, לגבי הבגרות זה כמעט ברמה הבלתי אפשרי לפחות לא בתקופת זמן של שנה.

לגבי גיאו', מקצוע מוגבר 5 יח"ל אני חייב עובר דבר ראשון, דבר שני אני זקוק ליח"ל במניין הכללי ע"מ להוריד יחידות בתנ"ך ועדיין להיות זכאי לבגרות מלאה.

אני עובד שלב שלב לפי סדר חיוניות המקצועות.

טופ-גאן תודה רבה על העיצה אני באמת אגש אבל לפני שאני שם עצמי לצחוק וניגש עם נתונים שהם לא קרובים אפילו לנתוני הסף אני שואל ומתעניין, והנה אני רואה שמקצוע הכלכלה דורש רף ציונים מאוד גבוהה.

התעניינתי גם בתחום ענף הביטוח אבל רק כאופציה שנייה.

ממש אשמח לעוד עיצות והכוונות בנושא, זה שלב מאוד מלחיץ ומבלבל יודע כל סטודנט.

ושוב תודה :)

פורסם

שלום חברים,

בסקירה מהירה המצב שלי הוא כזה.

איני זכאי לבגרות מלאה, אני זקוק לשיפור במקצועות ספרות, אזרחות, גיאוג' והיסטוריה.

את 4 המקצועות האלה אני מחלק למחציות (מועד קיץ וחורף, 2 מקצועות למועד).

גם את ציון הפסיכומטרי אני רוצה לשפר (579 לא רע לפעם ראשונה ויש פוטנציאל גבוהה לשיפור).

הבעייה היא שלמרות המוטיבציה ולדעתי היכולת שלי לשפר את הציונים באופן ניכר ההרשמה למוסדות להשכלה גבוהה מתבצעת בינואר פברואר! מה שאומר שבמידה ואני נרשם אני נמצא באי ודאות לגבי ההצלחה שלי לעמוד ברף הקבלה, כמובן שהדבר משמעותי עבורי שכן אני בן 23 היום ואם אני ארשם לשנה הבאה אני אתחיל ללמוד בגיל 24 .... איני רוצה להתעכב עוד שנה בשיפור ציונים.

רציתי את עצתכם מה עליי לעשות, האם להרשם ולקחת ריזיקה ? האם להמתין לקבלת תוצאות ולעבוד על שיפור הציונים "בראש שקט" ?

בנוסף איני מצליח לאתר במדיוק את המגמה שעוסקת בתחום ייעוץ פיננסי ושוק ההון, האם מדובר בכלכלה (מדעי החברה) או שמא מנהל עסקים (ניהול).

אשמח גם לקבל המלצות למוסדות הלימוד השונים :).

תודה רבה.

מה יקרה אם תגיש את טופסי ההרשמה והציונים לא יספיקו? ביזבזת כמה מאות ש"ח על הטפסים...

מה קורה אם הגשת את הטפסים הציונים מספיקים? הרווחת

מה קורה אם לא הגשת טפסים, ולא משנ אם הציון מספי או לא , תתעקב עוד שנה בכול מיקרה :nixweiss:

לגבי בחירת המסלול- תתקשר לאחת האוניברסיטאות שאתה רוצה ללמוד בה (אני ממליץ על בן גוריון :xyxthumbs:), לאחת המחלקות שאתה חושד שמתאימה למה שאתה רוצה, ותבקש לקבוע פגישה עים יו"ר ועדת הוראה, הוא כבר יגיד לך אם הגעת למקום הנכון ואים לא הוא יפנה אותך לאן שצריך... רק בפגישה תשאל אותו את השאלות הספציפיות שאתה שאלת כאן, ולא שאלות בסיגנון של "מה לומדים", כי אים אנשים היו יודעים מה הם ילמדו במהלך התואר, רובם היו מוותרים :P

פורסם

אם לא משנה לך לעשות את התואר במכללה הדרישות הן 4 יח' אנגלית, 3 מת' ואו ממוצע 98 או פסיכו של 610-620.

לגבי מבחנים חיצונים - אני לא יודע לגבי זה כמעט כלום, למעט זה שלאחר שתסיים את התואר תצטרך לגשת לכמה מבחנים חיצוניים לקבלת רישיון "יועץ כלכלי" ותצטרך אולי לעבור עוד כמה קורסים. בלי התואר תצטרך לעבור עוד הרבה מאוד קורסים, מה שעוד שהמבחנים יתנו לך מושג מאוד מצומצם - רק על תחום היעוץ - בעוד שתואר ייתן לך מידע רב כללי על הרבה נושאים כלכלים - מה שיעשיר אותך יותר בתפקידך מן הסתם.

הרמה במתמטיקה היא ללא ספק קשה יותר מ-4 יח', ואולי קצת יותר קשה מ-5 יח' - למורות שזה חומר אחד (חדו"א 1 ו-חוד"א 2).

פורסם
  • מחבר

Guy King

אתה מתחיל למקד אותי בתחום שאותו אני מעוניין ללמוד, שזה ייעוץ פיננסי ותחום שוק ההון.

כמובן שאני מעוניין בתואר מלא ולא רק במבחנים חיצוניים, מפליא אותי שהדרישות לתחום הכלכלה כ"כ גבוהות.

בתעודה הנוחכית שלי הציון ב3 יח"ל מתמטיקה הוא 92 ואנגלית 5 יח"ל 78 ומה שציינת בהודעה קודמת אלה מקצועות שדורשים ,שיפוץ". :)

תוכל לפרש לי מעט מה זה חדו"א ? לא הצלחתי לפענח. מה לגבי סטטיסטיקה וניתוח מערכות כלכליות (כמו מחזור הכנסות והוצאות שנתי וכו') זה חומר נלמד של שנה א' ?

אם תוכל גם לומר לי היכן אתה לומד והיכן ביררת ואיך ניגשת לתצחום אני אודה לך והיכם אתה עומד היום ודעתך על המגמה.

שאלה אחרונה :)

לא הבנתי אם ציוני הפסיכו' והממוצע שציינת לצורך קבלה למגמה הם או/ וגם ? כי אם מדובר גם בממוצע 98 וגם בפסיכו' 670 זה יהיה קצת מאכזב מבחינתי.

תודה לכולם :)

פורסם

חדוא זה חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי.

פורסם

מה ש-eXploZion כתב. חדו"א 1 זה חקירת פונקציות, פונקציות הומוגניות, חד-חד ערכיות, גבולות ועוד כמה דברים

חדו"א 2 זה הרבה אינטגרלים, קווי גובה ועוד כמה דברים. לא למדת מזה כמעט כלום ב-3 יח', למעט הבסיס בחקירת פונקציות.

אני התקבלתי עם 96 באנגלית 4 יח' ו-90 במתמטיקה 3 יח'. אני לומד ברופין, ודעתי היום על המגמה היא שאני עדיין לא יכול לגבש דעה, כי רוב הקורסים בשנה ראשונה הם קורסי בסיס שלא ממש קשורים למקצוע - כמו מתמטיקה וסטטיסטיקה. יש מקצועות מעניינים, מיקרו כלכלה ומאקרו כלכלה הם המקצועות הכי חשובים פרקטית, בעוד שמבחינת המכללה לסטטיסטיקה,מתמטיקה וכלכלה יש את החשיבות הכי גבוהה ושלושת המקצועות במעמד זהה. יש עוד קורסים - בשנה הראשונה - של מבוא לניהול, מבוא לשיווק, איכות הסביבה, סוצולוגיה, מחשבים (הרבה אקסל) והתנהגות אירגונית (בעיקר פסיכולוגיה). בשנים הבאות יהיו לי קורסים לבחירה כגון: שוק ההון, אופציות, נדל"ן, מיסים, ניהול השיווק והפרסום, ניהול עסקים בסין, תורת המשחקים ועוד.. יש חומר באתר של רופין, ויש עוד הרבה חומרים באתרים של המכללות והאונברסיטאות השונות. תתחיל מכאן: www.googel.com ותסתדר לבד אני מאמין. במכללה - זה או 610-620 או ממוצע 98. לא "וגם", זה "או זה או זה". באוניברסיטה מאידך זה "וגם" לרוב.

ד"א, אונ' ת"א הכי מתקדמת בארץ בלימודי כלכלה, ככה המרצה שלי לכלכלה (שהיא ד"ר) טוענת. הם לומדים שם פחות כלכלה "קרה" ויותר כלכלה פרקטית, קשה להתקבל לשם אבל.

פורסם

חדוא זה חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי.

חדו"א זה מקצוע שהשטן הביא לעולם כדי לגרום סבל לבני האדם לפחות בטכניון זה ככה

פורסם

מאדם שטרם עבר את חדו"א 1 או 2 (עדיין יש מועדי ב' :police:) - אני שמח שלא הלכתי לטכניון. מעניין אם הייתי עובר שם את ה-20 :)

פורסם
  • מחבר

"שלא לציטוט"

אני מרגיש כרגע כמו מדינת ישראל בחתימה שלך.

מילא הפסיכו' עם זה כבר אפשר להתמודד, ממוצע הבגרויות מצד שני זה סיפור אחר, כי המקצועות שדורשים שיפור לרמת ה98 רבים מדיי בכל אופן לא נראה ברמת האפשרי באופק.

המגמה מאוד מעניינת אותי ובכלל כל תחום הכלכלה והניהול, מה שגם קיבלתי הרבה חוות דעת שאני מתאים לתחום הזה מבחינת חשיבה ריאלית, אישיות וכו'.

כפי שנראה כרגע השאיפה ללמוד באוני' ת"א כנראה תרד מהפרק, לפחות בתחום הזה אני לא רואה הרבה סיכוי לגשת לשם עם רף הדרישות הנוכחי.

ועד אז נתמקד באזרחות, ספרות והיסטוריה .... :behead:

פורסם

זה לא מקצועות כאלה קשים... פשוט צריך לשבת עים ספר ולקרוא את כל החומר לאט כדי לזכור כמה שיותר, ורצוי לסכם הכול בנקודות בסדר כרונולוגי עם הסברים של לא יותר מ2 שורות. והעיקר, לא להיות בלחץ...

באוניברסיטה הקורסים הרבה יותר כבדים מהסטוריה\ ספרות \תנ"ך... לי בסמסטר אחד היו 3 קורסים עים הקף חומר כמו ב2-3 יח"ל ספרות, וזה בלי החלק החישובי של הקורסים... ועוד 2 עם קצת פחות חומר, לא שזה מורגש...

אגב, חדו"א לכלכלה לא אמור להיות קשה במיוחד... בד"כ הקורס ברמה הרבה יותר נמוכה מחדו"א לפיסיקה או הנדסת חשמל וכו... לא שזה יורד מהקטגוריה של סיוט שיגורם לפרדי קרוגר לבכות כמו ילדה קטנה...

לא לציטוט, תפסיק להתבכיין. שנה הבאה יהיו לך קורסים יותר כבדים, ואם תגיע לפיסיקה 3 או קוואנטים אז תדע מה זה מקצוע שהשטן באמת השקיע בו.

פורסם

זה לא מקצועות כאלה קשים... פשוט צריך לשבת עים ספר ולקרוא את כל החומר לאט כדי לזכור כמה שיותר, ורצוי לסכם הכול בנקודות בסדר כרונולוגי עם הסברים של לא יותר מ2 שורות. והעיקר, לא להיות בלחץ...

באוניברסיטה הקורסים הרבה יותר כבדים מהסטוריה\ ספרות \תנ"ך... לי בסמסטר אחד היו 3 קורסים עים הקף חומר כמו ב2-3 יח"ל ספרות, וזה בלי החלק החישובי של הקורסים... ועוד 2 עם קצת פחות חומר, לא שזה מורגש...

אגב, חדו"א לכלכלה לא אמור להיות קשה במיוחד... בד"כ הקורס ברמה הרבה יותר נמוכה מחדו"א לפיסיקה או הנדסת חשמל וכו... לא שזה יורד מהקטגוריה של סיוט שיגורם לפרדי קרוגר לבכות כמו ילדה קטנה...

לא לציטוט, תפסיק להתבכיין. שנה הבאה יהיו לך קורסים יותר כבדים, ואם תגיע לפיסיקה 3 או קוואנטים אז תדע מה זה מקצוע שהשטן באמת השקיע בו.

דןןקא פיסיקה 3 ממש נחמד ראיתי בודיו כמה הרצאות וזה נראה ממש מענין גם יש לי 3 ידידים שכבר אמרו לי שזה הקורס הלא הומניטרי הכי מעניין שהם למדו בטכניון

בכלל רוב האנשים שדיברתי איתם אמרו שחדו"א 1מ זה מבין 3 המקצואות הקשים ביותר(בנוסף לפיסיקה 1מ ואלגברה א מי שלומד את זה כמובן)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים