עבור לתוכן

האם ישראל איבדה את כושר ההרתעה שלה והאם הפסדנו במלחמה ???

Featured Replies

פורסם
סתום את הפה. 2 חיילים חטופים לא שווים 50 חיילים מתים.

תלוי איך אתה מסתכל על זה. בתמונה הכוללת, אתה טועה.

אבל בינתיים, המפגרים בממשלה לא מכריזים על זה כמלחמה בשביל להימנע מתשלום פיצויים, דוחים כל הצעה להפסקת אש, בגלל שזה לא מוכרז כמלחמה הכנסת הכוחות היא לא מאורגנת, מה שגורם לאובדן בחיי אדם (בחזית ובעורף כאחד)

אתה מדבר שטויות. קודם כל, כל תושבי ערי הצפון שספגו פגיעות יקבלו פיצוי מהמדינה על אובדן ימי עבודה, התקבל חוק בכנסת שאוסר על פיטור עובדים במהלך המלחמה והמדינה תפצה גם עסקים שנפגעו מהמלחמה.

שנית כל, ישראל לא דוחה כל הצעה להפסקת אש - רק את אלו שאינן משרתות את מטרת המלחמה, וזה לגיטימי לחלוטין. כמו שאמרה קונדוליזה רייס, המטרה היא לא להשיג "הפוגה" אלא הפסקת אש אמיתית לטווח ארוך, והדבר הזה יהיה אפשרי רק לאחר קיומם של כמה תנאים חשובים כמו הצבת כח צבאי בינלאומי בדרום לבנון ופירוז השטח.

שלישית, מה זאת אומרת הכנסת הכוחות היא לא מאורגנת? קוראים לך במקרה גל הירש/אודי אדם/דן חלוץ? על סמך מה אתה אומר שטויות כאלה? אפשר לומר שהיו צריכים להכניס כוחות קרקע כבר עם תחילת הלחימה, אבל זה מה שנקרא להיות חכם בדיעבד - ב-13 ליולי אף אחד לא שיער ששלוש אוגדות יצטרכו להכנס ללבנון כי המטרה הייתה השמדת תשתית החיזבאללה מהאוויר - אלא שאז התברר שחיל האוויר שלנו הוא לא כל-יכול כפי שחשבו, ושלחיזבאללה יש המון תשתיות שאי אפשר לפגוע בהן מהאוויר, לכן הוחלט להכניס פנימה כוחות קרקע.

• תגובות 48
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תלוי איך אתה מסתכל על זה. בתמונה הכוללת, אתה טועה.

אתה מדבר שטויות. קודם כל, כל תושבי ערי הצפון שספגו פגיעות יקבלו פיצוי מהמדינה על אובדן ימי עבודה, התקבל חוק בכנסת שאוסר על פיטור עובדים במהלך המלחמה והמדינה תפצה גם עסקים שנפגעו מהמלחמה.

בולשיט.

אמא שלי לא עומדת לקבל פיצויים על ימי העבודה שאבדו לה, וחבר שלי שנהרס לו הבית בנשר הולך לקבל רק פיצויים חלקיים. תנאי התשלום כבר הובהרו להם מראש.

אולי בקו העימות מה שאתה אומר נכון, בחיפה לא.

"ב-13 ליולי אף אחד לא שיער ששלוש אוגדות יצטרכו להכנס ללבנון כי המטרה הייתה השמדת תשתית החיזבאללה מהאוויר"

לחיזבאללה אין "תשתיות". חיזבאללה זה ארגון גרילה. אתה לא יכול להילחם בארגון גרילה עם מטוסים. מתוך 26 ימי לחימה, כמה הימים הראשונים של ההפצצות מהאוויר היו בזבוז מוחלט.

הרשה לי צטט לך גם שורה שדן חלוץ אמר:

"אפס רקטות אל ישובי ישראל מעולם לא היה היעד של הלחימה"

אז אנחנו נשב ונמשיך לאכול חרא בשקט. ל 2 חברים שלי כבר הלך הבית. מי הבא בתוך?

-עריכה:

תאמין לי שאני הראשון פה שבשמחה יתגייס גם עכשיו בגיל 16, ותומך נלהב של הססמה "תנו לצה"ל לכסח"

אבל יש גבול.

פורסם

לא יודע למה

אבל יש לי תחושה שהמלחמה הזו כבר מזמן אינה מול חזיבאלה....

לפחות לדעתי האישית החיזבלאה הוא חיל של אירן

כמו שגולני הוא חלק מהצבא הישראלי ככה חיזבאללה הוא חלק מהצבא האיראני

אולי אני טועה אבל ככה אני רואה את המצב

ובגלל זה גם לא יעזור לכתוש את לבנון ...כי החיזבאללה הוא לא צבא לבנון....

פורסם

לא יודע למה

אבל יש לי תחושה שהמלחמה הזו כבר מזמן אינה מול חזיבאלה....

לפחות לדעתי האישית החיזבלאה הוא חיל של אירן

כמו שגולני הוא חלק מהצבא הישראלי ככה חיזבאללה הוא חלק מהצבא האיראני

אולי אני טועה אבל ככה אני רואה את המצב

ובגלל זה גם לא יעזור לכתוש את לבנון ...כי החיזבאללה הוא לא צבא לבנון....

בדיוק זאת הנקודה שאני מדבר אליה שחיזבאללה הוא לא הצבא של לבנון אבל מה שכן הנקודה שלי היא שחיזבאללה הוא צבא סוריה וגם איראן. תראו סוריה תומכת בחיזבאללה היא משתמשת באדמתה להעביר נשק היא מעבירה נשק שלה היא אימנה חיילים, אפשר לומר שחיזבאללה הוא חלק מהצבא שלה, אז בלבנון פגענו חזרנו וכבשנו לא הגיע הזמן לעבור לסוריה? או שמחכים לליטאני. סומך על הרמטכ"ל.

פורסם

אולי השאלה שלי היא ילדותית\טיפשית וכו...

למה לא להפיל פצצת אטום על איראן???

פורסם

אולי השאלה שלי היא ילדותית\טיפשית וכו...

למה לא להפיל פצצת אטום על איראן???

תיקון : איראן מדינה ענקית,פצצה אחת לא תספיק..למה לא להפיל 10 ?

פורסם

אטום הוא נשק הרתעה בלבד. ברגע שמדינה תעז להשתמש בזה, היא תוחרם ע"י כל העולם לתקופת זמן של כמה מאות שנים. חוץ מארה"ב. כי כמובן לארה"ב מותר לעשות הכל

פורסם

אטום הוא נשק הרתעה בלבד. ברגע שמדינה תעז להשתמש בזה, היא תוחרם ע"י כל העולם לתקופת זמן של כמה מאות שנים. חוץ מארה"ב. כי כמובן לארה"ב מותר לעשות הכל

שמע,תמיד אומרים שזה לא פיתרון,אני חושב שכמה פצצות כאלו במקומות הנכונים.... יעשו את העבודה וישתקו את המדינה המגעילה הזו לתמיד.

וכך גם את החיזבאללה.

פורסם

דווקא לא כזה נכון. במלחמה כוללת ובמלחמת עולם במקרה וישראל תשתתף לא מאמין שמדינות חברות יחרימו אותנו.

מה שכן אם נזרוק סתם אטום (מה שאיראן מסוגלת) אז באמת נוכל בראש.

פורסם

ישראל לא ראו צורך במערכת הזו בשל "השימוש המועט שיהיה לה" אחרי נסיגת צהל והפסקת הקטיושות על קרית שמונה.

אז זנחנו את הפיתוח, חברת "נורת'ופ-גרומן" השתלטה עליו, וכרגע ישראל במגעים לרכישת מה שבעצם היא בעצמה פיתחה.

איזה יופי --______--

Deadbydawn- אז אתה מציע לרצוח 10 מליון איש?

יופי, המשך כך.

פורסם

pika007

עם כול האבסורד,ברור שאם יש לך על כף המאוזניים 2 חיילים הרוגים ו50 חיילים הרוגים תבחר באפשרות הראשונה

אבל

תחשוב פסיכולוגית.החיילים נמצאים במערכת

אם הם יראו שהמערכת לא תעשה כלום אם יחטפו אותם,כיצד לדעתך הם ינהגו?

אני לא ההיתי רוצה לשרת במערכת שתוותר עלי סתם ככה..זאת פגיעה פסיכולוגית עצומה בשביל צבא שמתיימר להיות מערבי ושהמוטו שלו הוא:"לא להשאיר אף אחד מאחור"

והמלחמה היא לא ממש לא בגלל הסיבה הזאת,הממשלה סוף סוף שמה לב שיש לנו אויב על הגבול שיש לו יכולת ממשית לפגוע בישראל(אומנם לא קיומית,אבל לפגוע חזק)

חבל שברק העיוור(איפה הוא דרך אגב?)ידע לסגת(ואל תקפצו אני בהחלט בעד הנסיגה)בלי לדאוג לאיזשהו הסכם רציני שיפרוש כוחות חיצוניים רצינים בגבול

אבל לא נורא,כמו שמתמש בפורום אמר עדיף עכשיו מלעולם לא

פורסם

ישראל לא ראו צורך במערכת הזו בשל "השימוש המועט שיהיה לה" אחרי נסיגת צהל והפסקת הקטיושות על קרית שמונה.

אז זנחנו את הפיתוח, חברת "נורת'ופ-גרומן" השתלטה עליו, וכרגע ישראל במגעים לרכישת מה שבעצם היא בעצמה פיתחה.

איזה יופי --______--

יופי, המשך כך.

אני לא מציע,אני אומר,שאני מעדיף 10 מיליון ויותר מוסלמים (שרובם אגב,קיצוניים...) מאשר שעוד יהודי אחד ימות.

למישהו יש בעיה עם זה?? שיאכל במבה.

פורסם

היטלר העדיף ש 6 מליון יהודים ימותו וגרמני אחד לא יאבד את העבודה. יש בעיה עם זה? תאכל במבה.

אידיוט.

פורסם

איזה יופי --______--

יופי, המשך כך.

סליחה ולא רוצה להספים,אבל לא שמתי לב לפרט בהודעה שלך,לפי מה שכתבת אני מבין שהמערכת כבר מבצעית??? ("ישראל במגעים לרכוש אותה...")

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים