עבור לתוכן

האם ישראל איבדה את כושר ההרתעה שלה והאם הפסדנו במלחמה ???

Featured Replies

פורסם

כושר ההרתעה של ישראל לא היה במיטבו בשנים האחרונות. מעבר ליכולות הצבאיות שלנו חשובה לא פחות המוכנות של ישראל לפעול להכרעה בעת הצורך והצורה שבה רואים אותנו מדינות ערב והעולם בכלל. בנוסף לכך חשובה לא פחות האמינות של ראשי המדינה שלנו שכאשר הם אומרים שיקרה משהו הם יקיימו אותו.

כרגע על פי מיטב הבנתי מעבר ליכולות הטכנולוגיות העדיפות של הצבא שלנו לא קיים שום כוח הרתעה לישראל. זה התחיל בהיסוסים של ממשלת ברק לפעול באופן נחרץ נגד הפלסטינאים בפרוץ האינטיפדה לאחר מפגשי קמפדיויד, זה המשיך כאשר יצאנו מלבנון והכרזנו באופן הברור ביותר שאם מאותו הרגע תיפתח נגדנו פעולה משטחה נגיב באופן הנחרץ ביותר כאשר כולם יודעים איך הגיבה ממשלת ישראל כשנחטפו שלושת החיילים בשנת 2000 , זה המשיך עם איום הקאסמים כאשר הכרזנו באופן חגיגי ביותר שאם חס וחלילה ייפול קאסם אחד לתוך שטחה של מדינתנו ייכלו כול הקיצים, שלא לדבר על האיומים שלנו לגבי מה שיהיה אם דבר כזה יקרה לאחר ההתנתקות.

לגבי המצב של היום, אני חייב לומר שאחרי שחטפו לנו את החיילים וראיתי איך ממשלת ישראל מגיבה הייתי בטוח שהנה הולך לחזור כוח ההרתעה שלנו כאשר ראש הממשלה שלנו הודיע באופן נחרץ שנפעל לפירוק החיזבלאה מנשקו וכמובן האמרה המפורסמת שלו : "אנחנו ננצח" . מה לעשות שבמקום ניצחון מוחץ על אוייבנו קיבלנו מפגן הססנות , חוסר יכולת של קבלת החלטות וגרוע מכול אי הכרעת המלחמה . חוסר ההכרעה שלנו הוביל את ארצות הברית לאמונה שגם אם יתנו לנו עוד זמן להשלמת הפעולה הצבאית לא נוכל להכריעה בכול מקרה . כרגע אנחנו ניצבים בפני הפסקת אש מאולצת כאשר החיזבלאה החזיק שליש מתושבי מדינת ישראל במקלטים במשך חודש שלם, הכלכלה שלנו נפגעה קשות, הקטיושות עדיין נופלות במלוא העוצמה, יכולת השיגור של הטילים ארוכי טווח עדיין קיימת אצלם והגרוע מכול : בסיום המלחמה החיזבלאה עדיין קיים ועומד על תילו. רק חסר שניתן ללבנון או לסורייה את "חוות שבעה" וניצחונם יהיה מוחץ.

איך לכול השדים והרוחות הגענו למצב הזה???! :nixweiss:

תוספת: מאמר מ YNET שאני דיי מסכים עם דעותיו לגבי איבוד כושר ההרתעה של ישראל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3286699,00.html

• תגובות 48
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התקשורת מנפחת הכל, לרוב לא צריך לקחת ללב את כל מה שהיא אומרת

ברגעים שאני כותב הודעה זאת

נפילות קשות בחיפה והקריות

יתכן נפילות רחוקות מחיפה

כל מי שבאזור להיכנס למקלט!!!

פורסם

ישראל לא איבדה מכושר ההרתעה , זה האזרחים שתופסים פחות מהצבא כי עדיין לא מצאו תשבויים...

פורסם

לא איבדנו שום יכולת הרתעה

אנשים שכחו שבמשך כל ההיסטוריה פעולות טרור פגעו במדינת ישראל למרות הניצחונות שלנו.

פורסם

קודם כל נחכה ונראה מה בדבר השבויים אם ישראל תצליח להחזיר אותם ללא משא ומתן הרי אין זה ספק שפה השגנו ניצחון, לפי הטיוטה שארה"ב וצרפת הכינו- אם לבנון תסכים אז יצא שאנחנו נצחנו ולבנןו נצחו רק החיזבאללה הפסידו.

אל תדאג אם ממש יהיה דחוף לנו להחזיר את כושר ההרתעה ניכנס בסוריה נחסל להם חצי צבא ונחזור לישראל.

פורסם

לפי דעתי בעיני מדינות השכנות שלנו כן, אבל הם שוחכים שאנו כעת נלחמים מול לוחמת גרילה ושהיא הרבה יותר קשה מלוחמה כנגד צבא סדיר ובעצם היא מהווה אחלה אימון בשבילנו לקראת מלחמה

כנגד צבא סדיר אנחנו פשוט נשחוט אותם ונמחק מדינות שלמות עקב הזעם המצטבר שיש לנו ועקב הכוח העצום שיש לנו מבחינת חיל אוויר ותותחנים (ארטלריה,טילי שיוט וכ'ו)

וגם מבחינת שריון ורגלית אם סוריה אם ירדן אם מצרים תנסה לפלוש לארץ הם יאכלו בראש

קיצר אני רק מחכה שמישהו יעשה שטות ויכנס איתנו למלחמה ונראה באמת מה הצבא שלנו שווה ונקבל עוד 200-300 שנה של שקט שתוך כדי היה רשום בספרי ההיסטוריה על צה''ל ועל הכוח האדיר שלו איך שהוא שיתק 3 צבאות בפחות מיומים וכ'ו

פורסם

אחי אתה חי בסרט ;D

פורסם

תעשו לי טובה, הממשלה והצבא היו בכזו פאניקה מהסרט של מלחמת לבנון הראשונה שהעורף ספג את הכל עד שהכניסו את הרגלים.

פשוט זוועה, ההפסד כל כך גדול, וגם מחזירים להם שטחים :pissed:

פורסם

יכולת ההרתעה של צה"ל נפגעה בגלל שעד שנות ה80-90 נלחמנו ב"סתם ערבים", אבל אז עברנו להלחם בפונדמנטליסטים שמוכנים למות למען הדת שלהם. אנשים כאלה אי-אפשר להרתיע, הדבר היחיד שאפשר לעשות איתם הוא להכות בהם עד שהיכולת ההתקפית שלהם יוצאת מכלל פעולה

פורסם

המלחמה הזו כבר מזמן הפכה למיותרת.

איבדנו 100 איש בשביל 2 חטופים. רק בישראל.

כבר מלפני שבועיים המלחמה הזו הפכה להיות "מלחמת אולמרט", שנועדה לשרת אך ורק את האינטרסים הפרטיים שלו. הלוואי והיה לי את המספר שלו להגיד לו בדיוק מה אני חושב.

מישהו צריך להזכיר לו שהוא "אהוד אולמרט, ראש ממשלת מדינת ישראל"

לא "אולמרט הנכבד הגדול והאדיר, מלך ישראל"

פורסם

אז מה הפיתרון שלך? :nixweiss:

פורסם

המלחמה הזו כבר מזמן הפכה למיותרת.

איבדנו 100 איש בשביל 2 חטופים. רק בישראל.

כבר מלפני שבועיים המלחמה הזו הפכה להיות "מלחמת אולמרט", שנועדה לשרת אך ורק את האינטרסים הפרטיים שלו. הלוואי והיה לי את המספר שלו להגיד לו בדיוק מה אני חושב.

מישהו צריך להזכיר לו שהוא "אהוד אולמרט, ראש ממשלת מדינת ישראל"

לא "אולמרט הנכבד הגדול והאדיר, מלך ישראל"

בישביל 2 חטופים? אתה צריך להתבייש לך. כי אם החטופים היו קרובים אליך לא היית מדבר ככה, ואתה בתור אזרח ישראלי גם לא צריך שיהיו קרובים אליך כדי שיהיה אכפת לך מהם, זה שני חיילים שהגנו עליך בגופם וככה אתה מודה להם? יפה... תמשיך ככה לאט לאט ניהיה כמו החיזבאללה שאין להם ערך לחיי אדם.

מה שכן להתקיף בלבנון זאת טעות, סוריה אשמה סוריה צריכה להיכנס להתקפה. אנחנו צריכים לרדת עליהם להשמיד להם כל תותח כל מטוס וכל חייל שיראו מה זה להפעיל את הצבא שלהם נגדנו, כי סה"כ חיזבאללה זה צבא של סוריה אז סוריה מתקיפה אותנו ואנחנו בלבנון? סבבה הנה נכנסנו בלבנון השגנו מודיעין כיסחנו את החיזבאללה הורדנו להם מהיכולות השתלטנו על דרום לבנון עכשיו סוריה צריכה לאכול חרא.

פורסם

אם אתה חושב שהמלחמה היא בגלל שני חטופים, אתה פשוט עיוור. המלחמה היא על כך שארגון טרור, בעל יכולות טקטיות בלתי מבוטלות, תוקף את מדינת ישראל, את חייליה ואזרחיה, בכל מועד שהוא מוצא לנכון, ואף אחד לא מנסה אפילו לעצור בעדו. זה מצב בלתי נסבל לחלוטין עבור כל מדינה בעולם, ואין שום סיבה שנפסיק את הלחימה עד שנגיע להשגים אמיתיים, ואין ספק שאנו מתקרבים לשם (ע"ע טיוטת ארה"ב-צרפת). עם כל יום שעובר, אנו פוגעים יותר ויותר בחיזבאללה ומוכיחים שאנחנו לא נשב בשקט ונאפשר לטרוריסטים לתקוף אותנו מתוך שטחן של מדינות ערב השכנות (חבל רק שלא עשינו את זה עוד בשנת 2000, אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא).

הקורבנות בנפש בישראל, הן בצה"ל והן בעורף, הם בהחלט מצערים אבל צריך להבין שאנחנו נמצאים במלחמה של ממש מול אויב נואש.

בתור "ראש ממשלת מדינת ישראל", אהוד אולמרט מתפקד היטב בכך שהוא דואג בראש ובראשונה לאינטרסים של המדינה שלו - הסרת איום החיזבאללה והרחקת ארגון הטרור הזה מהגבול הצפוני של המדינה.

פורסם

בישביל 2 חטופים? אתה צריך להתבייש לך. כי אם החטופים היו קרובים אליך לא היית מדבר ככה, ואתה בתור אזרח ישראלי גם לא צריך שיהיו קרובים אליך כדי שיהיה אכפת לך מהם, זה שני חיילים שהגנו עליך בגופם וככה אתה מודה להם? יפה... תמשיך ככה לאט לאט ניהיה כמו החיזבאללה שאין להם ערך לחיי אדם.

מה שכן להתקיף בלבנון זאת טעות, סוריה אשמה סוריה צריכה להיכנס להתקפה. אנחנו צריכים לרדת עליהם להשמיד להם כל תותח כל מטוס וכל חייל שיראו מה זה להפעיל את הצבא שלהם נגדנו, כי סה"כ חיזבאללה זה צבא של סוריה אז סוריה מתקיפה אותנו ואנחנו בלבנון? סבבה הנה נכנסנו בלבנון השגנו מודיעין כיסחנו את החיזבאללה הורדנו להם מהיכולות השתלטנו על דרום לבנון עכשיו סוריה צריכה לאכול חרא.

סתום את הפה. 2 חיילים חטופים לא שווים 50 חיילים מתים.

Minimizer- אני יודע שהמלחמה היא לא רק בגלל החטופים, אלא בשביל להנחית מכת מחץ על חיזבאללה, בגלל שהם פגעו בריבונות ישראל.

אבל בינתיים, המפגרים בממשלה לא מכריזים על זה כמלחמה בשביל להימנע מתשלום פיצויים, דוחים כל הצעה להפסקת אש, בגלל שזה לא מוכרז כמלחמה הכנסת הכוחות היא לא מאורגנת, מה שגורם לאובדן בחיי אדם (בחזית ובעורף כאחד)

עם דבר אחד אני מסכים- לפני שיצאו משם בשנת 2000, היה צריך להיכנס בחיזבאללה חזק.

פורסם

סתום את הפה אתה יכול לומר עד מחר אני יסתום אותו רק ביום שיהיה לך משהו חכם לומר.

2 חיילים לא שווים 50 מתים? חבל שאתה מחשב את זה במספרים, יש לך דרך אחרת? מה לשחרר חטופים ואז מה? הם יחטפו שוב ושוב נשחרר והם ישחררו שוב ושוב נשחרר, איך לעזאזל זה יגמר? שנכנסנו למלחמה לא ידענו שיהיו לנו 50 הרוגים, מלחמות לא הולכות כמתוכנן ואם היו לנו 0 הרוגים אז המלחמה כן הייתה שווה? אז יאללה לך תציע תוכנית איך לעשות שיהיו לנו 0 הרוגים, לפחות מרגע זה. אין דרך והחטופים האלה צריכים לחזור למדינה שהם שמרו עליה.

ואם אתה יודע שהמלחמה היא לא רק בגלל החטופים למה אמרת שהיא בגלל שני חטופים? אתה לא עקבי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים