עבור לתוכן

התלבטות בין מס' דגמים בתקציב משתנה סביב 1500ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי,

ובכן הגיע הזמן לקניית דיגיטלית חדשה.

בשבוע האחרון קראתי לא מעט ביקורות על מצלמות, כמו כן חיפשתי לא מעט בפורום אך עקב דעות חלוקות אני מבקש את עזרתכם.

התקציב שלי נע מ1100 ל1800 ש"ח, תלוי בסוג המצלמה שאבחר.

השימושים העיקריים שלי הם טיולים, משפחה וכו', אך אני גם אוהב לצלם בתור תחביב: נופים, מאקרו, שקיעות...

המצלמה שיש לי כרגע היא HP M407, והיא אינה מספיקה לשימושים שלי.

ההתלבטות העיקרית שלי האם לקנות מצלמה קומפקטית, Canon A620, או מצלמה גדולה יותר, זום גדול (למרות שאני בספק אם אשתמש בזום המקסימלי לעיתים קרובות), אך בעיקר איכות טובה יותר.

השאלה שלי היא האם יש שוני גדול בין האיכות של הצילום במצלמה בסגנון הA620 לבין מצלמה בסגנון הS2?

האם הA620 תספיק לי לצילום נופים, מאקרו וכו'?

השאלה השניה שלי היא, אם אני בוחר בסוג מצלמה גדול יותר, מהי המצלמה הכי טובה מבחינת עלות/ביצועים?

חשוב לציין שיש לי כרטיס זיכרון של 1GB מסוג SD וסוללות נטענות.

-Canon S2 שעולה 1700 ש"ח.

-Fuji S5600 שעולה 1650 ש"ח (המחיר כולל כרטיס 1GB מסוג xD).

-Kodak Z740 שעולה 1450ש"ח.

-Panasonic FZ5 שעולה 1800ש"ח.

תודה,

עידו.

פורסם

מה הדברים העקריים שמפריעים לך ב-HP?

פורסם
  • מחבר

הדברים העיקריים שמפריעים לי בHP הם:

-חוסר שליטה ידנית.

-זמני טעינה ארוכים.

-מאקרו. אם אני לא טועה המרחק המינימלי שניתן לצלם במאקרו במצלמה הזאת הוא 15 ס"מ...זה יותר מדי.

-עיניים אדומות.

כל שאר הדברים כמו איכות תמונה וכו' נובעים בעצם מכך שאין אפשרות לשליטה ידנית.

פורסם

-חוסר שליטה ידנית.

קח בחשבון שאת שלוש השליטות הידנית הכי חשובות יש ב-HP שלך - WB, פיצוי חשיפה ו-ISO. אין לה שליטה על צמצם ומהירות, אבל לפני שאתה תולה בשליטה הזו תקוות גדולות אני מציע שתקרא את הסעיף "מצבי חשיפה במצלמות קומפקטיות" במאמר הזה. הוא רלוונטי לכל המצלמות שציינת.

-זמני טעינה ארוכים.

אתה מתכוון לזמני טעינה של הפלאש?

-מאקרו. אם אני לא טועה המרחק המינימלי שניתן לצלם במאקרו במצלמה הזאת הוא 15 ס"מ...זה יותר מדי.

10 ס"מ, וזה באמת לא משהו.

-עיניים אדומות.

אם תבחר במצלמה שכוללת ISO גבוה או מייצב תוכל לעיתים קרובות להמנע כליל משימוש בפלאש. תקבל תוצאות הרבה יותר מוצלחות, מהרבה בחינות אחרות מלבד העיניים האדומות (שכמובן לא מופיעות כשמצלמים ללא פלאש).

כל שאר הדברים כמו איכות תמונה וכו' נובעים בעצם מכך שאין אפשרות לשליטה ידנית.

ממש לא. איכות התמונה היא פקטור של איכות העדשה והחיישן, ואח"כ של הטכניקה שלך (אני צריך לראות דוגמאות כדי להבין איפה הבעיה בדיוק). במצלמות כאלה שליטה ידנית על צמצם והמהירות משנית יחסית כי הן ממילא בוחרות בד"כ בצמצם האופטימלי ומהירות הגיונית. לעומת זאת, שליטה על ISO קריטית ביותר, וקיימת כאמור במצלמה שלך. זה שבאור יום צריך לקבע את המצלמה על ISO 100 זה ברור, אבל אני מציע שגם כשאתה מצלם באור חלש (ולכן עם מהירות תריס נמוכה) תשתמש ב-ISO נמוך כשאפשר, ובכל פעם שאתה מצלם אובייקט שאינו בתנועה אז אפשר. נסה לקבע את המצלמה על ISO 100 ולהקפיד לצלם עם חצובה (או חצובת שולחן) + טיימר לצילום עצמי על מנת למזער את הרעידות של היד בזמן הלחיצה על כפתור הצילום. אתה תתפלא לגלות כמה אפשר להוציא מהמצלמה הזו, וכמה שזה כיף להוציא ממצלמות לא נחשבות תוצאות טובות :cool2:

בחזרה לנושא השדרוג. המצלמה שהכי מתאימה לדרישות שלך היא הפוג'י F11 שלא מופיעה ברשימה. יש לה איכות מעולה, ISO גבוה שמאפשר לצלם במקרים רבים ללא פלאש, ומהירות הפעלה טובה. יש לה גם מצב מקרו טוב משמעותית משל ה-HP שלך, אבל יש עדיין טובות ממנה בתחום הזה.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לזמני טעינה בכלל, גם סתם בין צילום לצילום, וגם בכניסה לתפריטים יש השהייה לא נעימה.

תודה על המידע, אני אשתמש בו בעתיד. :)

הF11 עולה 1600ש"ח, אם נוסיף כרטיס זיכרון המחיר קופץ ל1800 ש"ח.

במחיר הזה יש את הCanon S2 ואת הPanasonic FZ5, הן לא עדיפות?

הגודל והמשקל פחות חשובים, בעדיפות ראשונה אצלי זו האיכות.

ומה לגבי הS5600? גם לה יש ISO גבוה, ולפי תגובות ששמעתי היא גם איכותית ונוחה.

פורסם

ה-F11 באופן ברור יותר איכותית מהשלוש האחרות. וזה כולל גם את ה-S5600 שמשתמשת באותה טכנולוגיית חיישן, אבל עם חיישן יותר קטן.

לגבי הקומפקטיות, זה בטח לא יזיק. אין הרבה אנשים שיילכו עם מצלמת אולטרה-זום לכל מקום, אבל עם מצלמת קטנה כמו ה-F11 זה הרבה יותר פשוט. היתרון הוא בכל אותן תמונות שמצלמים כשיש מצלמה זמינה, תמונות שעם אולטרה-זום סביר שלא תצלם כי המצלמה תשאר בבית.

פורסם

מהשלושה שציינת לטעמי עדיפה הפוג'י.

חפש מחירים יותר טובים לדעתי אפשרי למצוא.

אם הזום לא קריטי לך כ"כ אז באמת ה- F11 עדיפה עוד יותר...

אני יוכל לתת לך תמונות מהפוג'י S5600 שצילמתי אם תרצה.

פנה אליי במייל או בהודעה פרטית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים