עבור לתוכן

איפה הבושה? (צפת)

Featured Replies

פורסם

הבעיה היא שיש כל כך הרבה ערסים והתרבות הנחותה הזאת, במקום להוקיאה מהחברה, החברה כאילו מאמצת אותה ואט אט כולם נדבקים בוירוס הערסוקוקוס ומפתחים את סימני ההיכר למחלה - חוצפה, תוקפנות, חוסר טעם בלבוש, רעשנות, ירידה באינטלק ועוד.

• תגובות 43
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפרופו ארקדי גיידמאק. מה עשו ממנו צדיק? אם לא היה לו כסף כולם היו צועקים "גוי רוסי מסריח, תחזור לרוסיה".

הוא יהודי לגמרי

פורסם

כמו גם רבים מן העולים מברה"מ שכל הזמן שומעים את הגידופים מפי המקומיים.

ואל תגידו לי עכשיו "כי יש פה מלא לא יהודים", להיות יהודי זה לא ערך עליון ומה הם אשמים שאתם יהודים והם לא?

פורסם

אפשר להבין את קפיצת המחירים של המלונות באילת - חלקם מארחים תושבי צפון ללא תשלום אז הם בסה"כ רוצים לכסות על ההפסדים, מה שאפשר להבין. מה כן, מחירי הטיסות קפצו. טיסת שכר לאירופה שלא עולה על 200$ בד"כ קופצת לי ל-400$ ויותר.

מה שאי אפשר להבין ופשוט מתחת לכל ביקורת זאת ההתנהגות של חלק מאנשי הצפון שמנצלים לרעה את מצבם ומייחסים למה שהם מקבלים בחסד (מלונות ושירותים חינם) כלזכות. סתם תגובה של מישהי מאילת שהתנדבה לעזור לתושבי הצפון. הייתי חושבת שמדובר בפרובוקציה אילולי זאת היתה תגובה יחידה:

אפרופו ארקדי גיידמאק. מה עשו ממנו צדיק? אם לא היה לו כסף כולם היו צועקים "גוי רוסי מסריח, תחזור לרוסיה".

למה שיצעקו גוי רוסי מסריח תחזור לרוסיה?? :s07:

פורסם

אני באמת לא יודע, אבל שמעתי את זה כמה פעמים (לא רבות מידי אמנם).

סוג של קנאה אני מניח. כי יחד עם העליה הגדולה עלו הרבה אנשים מכובדים בעלי תארים.

פורסם

כמו גם רבים מן העולים מברה"מ שכל הזמן שומעים את הגידופים מפי המקומיים.

ואל תגידו לי עכשיו "כי יש פה מלא לא יהודים", להיות יהודי זה לא ערך עליון ומה הם אשמים שאתם יהודים והם לא?

הוא יהודי לגמרי

אני לא מבין איך הגעתם למצב של "יהודי - לא יהודי"

כשpsycho59 הכניס את גאידמק לת'רד הוא התכוון בכמות עזרה שהוא נותן ובתמורה שהוא מקבל ממדינת ישראל

לא כמו אחרים שיש להם אפילו יותר ממנו ומתחפרים בקונכיות שלהם

אז פשוט צריך להגיד לו לתודה במקום לחפש לתפור לו תיקים כמו משטרת ישראל

VITNIR- אם לארקדי לא היה כסף לא היו אומרים לו יגוי מסריח וכאלה

כי פשוט לא היו מכירים אותו הוא היה כמוני וכמוך

אבל יש לו והוא עוזר עם מה שיש לו

פורסם
  • מחבר

היו מקללים את גאדימק מקנאה - אף אחד לא מקלל את הבעלים של הפועל עכו למשל, מעטים (כולל אוהדי כדורגל שרופים) מכירים אותו. זה כמו שמקללים את שמעון מזרחי ("תתאבד") מקנאה, או את שמעון גרשון. היה הכי קל לקלל את גאדיימק על רקע רוסי כי זה הדבר הכי בולט אצלו, זה לא משהו אישי מן הסתם. ואני לא שומע גידופים כלפי רוסים - אבל אולי זה כי אני גר בעיר בה אולי שליש עד 40% מהתושבים רוסים, אז זה לא משהו יוצא דופן ומוזר מדי להתקל באחד כזה.

anyway - זה לא הנושא.

שמעתי גם ברדיו לפני כמה זמן אישה אחת, מקרית שמונה, שכרגע באילת. היא שמעה משכנים שלה שהם באו עם אוטובוס לאחד החופים בים המלך וביקשו להכנס לאחד מבתי המלון. לטענתה - לא איפשרו להם אפילו להכנס רק למזגן. כלומר - הם רצו להכנס לבית מלון ולא היו בו חדרים ריקים או שהם ציפו שיתנו להם את החדרים בחינם. בסופו של דבר, הם התעקשו להשאר בלובי, ואז מנהל המלון הזמין את המשטרה שציוותה עליהם לעזוב. התחילו להתפתח תגרות בין השוטרים לאזרחים. השוטרים צילצלו לראש עיירית קיריית-שמונה, והם אמר לשוטרים שיעלו אותם מיד לאוטובוס ויחזרו אותם לקריית שמונה. האשה שסיפרה את זה אמרה שהיא הייתה בהלם שהיא שמעה שזה מה שהוא אמר (היא כל הזמן הייתה במצב של כמעט בכי ברדיו), והיא לא יכולה להאמין שהוא שלח אותם בחזרה לשם. נדמה שהמרייאנת הבינה אותה.

עכשיו - במצב ממשי של סכנת חיים לאזרחים הממשלה צריכה לדאוג להם באופן זמני מתקציב המדינה - יען לשכן אותם אפילו בבתי-ספר (אם מלונות זה יקר) ולהציב שם מקררים. לתת להם מענק מחיה (כי הם לא יכולים לעבוד) בגובה של נגיד 60-70 שקל לנפש ליום ולתת הוראה לבנקים להכפיל את מסגרת האשראי שלהם עד סיום הלחימה או משהו דומה. אז המדינה קצת אשמה בזה שהיא לא דואגת לאזרחיה.

אבל אי אפשר לדרוש מאנשים פרטיים (בעלי מלונות למשל) לתרום לתושבי הצפון - אפשר מקסימום לבקש. אי אפשר לאנוס אותם לארח תושבים מהצפון בחינם או לזרוק אורחים נוכחיים ששילמו או שהזמינו מראש רק כי הם מהמרכז, מהדרום או מחו"ל. ואני מבין את האישה שנורא מפחדת לחזור לקריית שמונה, אבל במצב כזה הם יכולים ללכת לפארק של גאיידמק או משהו בסגנון. הם לא יכולים לאנוס אנשים פרטיים לעזור להם ולהשתמש באלימות פיזית - אלא אם המטרה שלהם זה להכנס כך למעצר ולזכות לקורת גג בטוחה מקטיושות ולאוכל.

פורסם

"אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים

ובדרך חטאים לא עמד ובמושב לצים לא ישב " (תהילים א' א' )

מעלה נכבדת לכל בן אדם באשר הוא שם,אם הוא שונא רשע ופשע .

אבל חלילה לכם לפסול משפחות רבות מעם ישראל כי אז תהיו בעלי גאווה שעליהם נאמר "תועבת ה' כל גבה לב "

ואם תגידו הם פוסלים אותנו שאומרים "גוי תלך מפה"

אז אני מודיע לכם שעל פי התורה,עם ישראל אסור לו להתערב עם הגויים כמו שנאמר :

"כי מראש צורים אראנו ומגבעות אשורנו,

הן עם לבדד ישכון,ובגויים לא יתחשב" (במדבר כג' ט' )

ואין לנו שום קנאה לאף אחד , אנחנו אוהבים כל יהודי באשר הוא שם (אפילו מתגיירים )

ומי שלא יהודי,עד שלא יתגייר כהלכה,לא אכפת לנו ממנו.

ואכן כן יש רשעים ארורים בעדות המזרח זה לא סוד

גם אני לא אוהב אותם

אבל כמו שאמרתי בכל עדה יש רשעים ארורים ואין אחד שיכול לחלוק על זה .

פורסם

אבל חלילה לכם לפסול משפחות רבות מעם ישראל כי אז תהיו בעלי גאווה שעליהם נאמר "תועבת ה' כל גבה לב "

גם אני לא אוהב אותם

אז איך אתה מצפה שהגויים יתחשבו בך עם הגישה הזאת? העם היהודי לא לבדו על הפלנטה. בשביל קיום ציווילי נורמטיבי חייבים להיות קשרי תרבות ומסחר עם מדינות ועמים אחרים אחרת אתה מוזמן לחיות כמו אלו בפאפואה ניו-גינאה, שחוץ מגיאולוגים ואנטרופולוגים אף אחד לא מבקר אותם.

פורסם
  • מחבר

גם אני לא אוהב אותם

אם לפי התורה לעם ישראל אסור להתערב עם הגויים אז התורה היא פסולה מבחינתי ואינה דבר ראוי.

על אי התערבות ארה"ב במלחמת העולם השנייה בשלבים הראשונים שלה למורות ידעיתה את הקורה אמר פרופסור אמריקאי שהוא הגיע למסקנה לאחר מחקר ארוך שההפך מטוב לב טהור זה אדישות. לכן אם אכפת לתורה (ולך) רק מיהודים ואתה אדיש לכל השאר, הרי שאתה מאמין בתורת גזע, ולכן התורה לא ראויה.

פורסם

דבר ראשון יסוד באמונה שאין עוד מלבדו שנאמר "וידעת היום והשבות אל לבבך,כי ה' הוא האלהים בשמים מעל ועל הארץ מתחת אין עוד"

ואמרו חז"ל "אין אדם נוקף אצבע מלמטה אלא אם כן מכריזים עליו מלמעלה " פירוש, אפילו קוץ לא נכנס באצבע, אלא אם כן גזרו על כך מלמעלה.

קל וחומר ליסורים יותר גדולים.

השואה הנוראה בעוונותינו הרבים, באה בגלל שהשם יתברך גזר שיהיה כך.

והישועה שבאה ליהודים דרך ארה"ב ורוסיה באה, כי השם יתברך רצה שהם יושיעו את ישראל.

"אין מעצור לה' להושיע, הן רב הן מעט"

ואם ארה"ב ורוסיה לא היו רוצים להושיע את ישראל

הישועה היתה באה ממקום אחר

כמו שכתוב במגילת אסתר פרק ד' פסוק יד' "כי אם החרש תחרישי בעת הזאת, רווח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר, ואת ובית אביך תאבדו,

ומי יודע אם לעת כזאת הגעת למלכות"

אסור לשנוא אף אחד, לא יהודי ולא גוי.

אבל רשעים ועזי פנים מותר לשנוא אותם(בין יהודי בין גוי )

ולהתרחק מהם בכל מיני דרכים.

בקשר ליחסינו עם אומות העולם

אסור לנו להילחם איתם

להציק להם ,לצער אותם על לא עוול בכפם.

אבל בד בבד להיתרחק ממנהגיהם שנאמר "בחוקותיהם לא תלכו "

ועוד כלל נחמד :

"חכמה בגויים תאמין,

תורה בגויים אל תאמין "

אנחנו קיבלנו את התורה במעמד של מליונים

שכל העולם היה עד לכך

בניסים ומופתים אדירים.

אין תורה בגויים כלל

רק שקרים..

פורסם
  • מחבר

אני אומר שאין להתייחס ברצינות למה שאמרו חז"ל. אני לא מאמין שאלוהים קובע כלום בעולם הזה, לאלוהים אין כלל השפעה על העולם או האנושות - רק לבני האדם (וגם לטבע לפעמים) יש השפעה על העולם. גם האמונה בדת היא חלק מהאנושיות שמשפיעה בדרכים שונות על העולם.

השואה קרתה בגלל היטלר, בגלל המצב הכלכלי בגרמניה באותו זמן, בגלל האנטישמיות משכבר הימים, בגלל שארה"ב ושאר אירופה לא זיהו את האיום הנאצי בשנות השלושים ובתחילת שנות הארבעים ולא נקפו אצבע עד 44' להצלת היהודים. אין ולא היה שום קשר לאלוהים.

הישועה שבאה מארה"ב, אנגליה, רוסיה וכו'.. הייתה כי פשוט גרמניה לא הייתה יותר חזקה מהם. וכאשר גרמניה איימה על בריטניה ורוסיה, לאחר שהתגוננו מפני גרמניה, החלו לתקוף אותה, וארה"ב שרואה עצמה כצריכה להתערב בכל ענייני העולם (לטובה ולרעה) החליטה להתערב סוף-סוף גם במלחמה הזו.

אין לשנוא אף אחד, כי השנאה היא כמו בומרנג - היא מזיקה לבריאות וגורמת לתחושה לא נעימה. צריך לבוז לדרכם ולהיוותם של הרשעים, להחרים אותם ואם צריך להלחם בהם. בקשר לאומות העולם - אין לנו סיבה, רצון או יכולת להציק להם. חוכמה בגווים יש להאמין, כי יש להם הרבה תבונות חכמות וכו'..אבל בתורה יאמין מי שרוצה, ומי שרוצה יאמין באיסלם,בנצרות, בבודהיזם או whatever. אני אאמין בדרך הנכונה ביותר, בדרך שלה הסיכוי הטוב ביותר להפסיק את רוב המלחמות, ההפליה בעולם, השנאה וכו' - האתאיזם.

פורסם

זה לא היה בחז"ל או איפה נאמר שמותר לשכב עם בנות מגיל 4 ובנים מגיל 9? אם לא חז"ל אז משהו אחר, אני גם זוכרת שמישהו כאן ציטט משם.

גם אם הייתי יהודיה בכל 100% אני לא הייתי מקשיבה למה שכתוב לא שם ולא בתורה. הטבע, אלוהים, תקרא לזה איך שתקרא לזה, נתן לי מוח לחשוב בשביל עצמי ומצפון לפקח על מעשיי כך שאין לי צורך בספרים האלו. אתה יודע למי לא ניתנו תבונה ומצפון? נכון, לחיות. אז מה זה אומר על כל חסידי חז"ל האלו? ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים