עבור לתוכן

best compact ultra zoom

Featured Replies

פורסם

הגדרות:

compact = מצלמה שאפשר לשים בפאוץ או בתיק צד ,כך שאפשר להסתובב איתה ביום יום (בשום פנים ואופן לא מצלמות בגודל dslr , כמו s9000 ,fz30 שמחייבות תיק יעודי או תיק גב )

ultra zoom =זום 10+

דרישות נוספות :

צילום וידיאו עם זום מייצב תמונה עם קול ברזולוציה מינימלית של 640-480 30 fps (ברור שאף אחד לא קונה מצלמה דיגיטלית בכדי לקבל איכות של minidv ,אבל זה feature שימושי מאוד בטיול ,כשאתה לא מעוניין ליסחוב גם מצלמת stills וגם minidv , והאמת חייבת סוף סוף להאמר : האיכות כבר מספיק טובה בחלק מין המצלמות על מנת להחליף מצלמת וידיאו עבור החובב הרציני , לצורך צילום קיטעי וידיאו קצרים לצרכים בייתים ).

אפשרות לביצוע צילום עצמי בעזרת המסך המיפרקי

iso שמיש גבוהה ככול האפשר ,שאיתו ניתן לבצע צילומים טובים בתנאי תאורה נמוכים ללא פלש (בשום אופן לא על חשבון הקומפקטיות של המצלמה או על חשבון האפשרות לצלם וידיאו עם מייצב)

אני לא נעול על שום מותג וכול המלצה תיתקבל בברכה

אם ידוע לכם על דגמים ,שניתן להשיג בחו"ל או דגמים שצריכים לצאת בקרוב, ועונים יותר טוב על הצרכים ,אנא ציינו אותם כאן

פורסם

UZ- הטעות הכי גדולה שלי.

יש לי מצלמת אולימפוס מסדרת הUZ (קומפקטיות עם זום 10X).

אני מרוצה ממנה, מאוד, אבל אני עד היום לא יודע למה התלהבתי מרעיון הזום, זאת ללא ספק האופציה הכי פחות שימושית במצלמה, הכי לא נוחה לשימוש, הכי מצמצמת את מבחר המצלמות ובנוסף לכל זה היא אופציה די יקרה.

היום אני מצטער שלא קניתי מצלמה עם זום רגיל של 3-5X ועם עדשה רחבה שמפיקה תמונות מענינות הרבה יותר, עדשה חדשה לאולימפוס תעלה לי בסביבות ה900 שקלים ( :P )...

מה שאני אומר זה, שקול ברצינות שוב אם אופציה כזאת חשוב לך עד כדי כך שאתה הולך לוותר על דברים אחרים בשבילה.

כי בתור אחד שמצלם הרבה, האופציה הזאת לא שימושית אלא אם אתה חובב חיות בר מסוכנות וציפורים :P

עריכה: את הדרישה הכי חשובה לא ציינת, אתה מתעסק\רוצה להתעסק בצילום רציני ואומנותי או שאתה רק מחפש מצלמה לבית שיהיה לטיולים.

אם זה רק לאלבום המשפחתי אז מה שאמרתי לא בהכרך תקף.

פורסם

מחוץ לעולם ה-DSLR, אין מצלמה שכוללת גם מייצב וגם ISO גבוה שמיש. מייצב קיים בלא מעט מצלמות, ISO גבוה שמיש קיים רק אצל פוג'י. לפוג'י אין אף מצלמה עם מייצב. מסקנה: תצטרך לבחור אחד מהשניים.

לגבי אולטרה-זום, אני מציע שתקרא את ההסבר הזה. אם אתה בכל זאת מתעקש על מצלמות אולטרה-זום קומפקטית, תגלה שהמבחר אפסי ומסתכם באופציות הבאות:

קודאק V610. מצלמה נחמדה וחדשנית, אבל חסרת ISO גבוה או מייצב.

פנסוניק TZ1. כוללת מייצב, אבל אי אפשר להגדיר אותה כמצלמת כיס.

ניקון S4. מצלמה סתמית שלא כוללת מייצב של ממש או ISO גבוה. יש לה מאין מייצב אלקטרוני למצב הווידאו, אבל הוא יותר גימיק מכל דבר אחר.

ריקו R4. כוללת מייצב, אבל כזה שעובד רק בצילום תמונות, לא בווידאו. מה שכן יש לה זה עדשת 28mm בצד הרחב, תכונה שהופכת אותה בעיני למצלמה האטרקטיבית ביותר ברשימה.

אם אתה יכול לוותר על מכפלת הזום הגדולה, אז יש מצלמות כיס מעולות אחרות. למשל פוג'י F11 ו-F30, ו-פנסוניק FX01. האחרונה היא מצלמת כיס קטנה ומסיבית שכוללת מייצב שעובד גם בווידאו וגם בסטילס. כמו כן, יש לה עדשת 28mm. ה-FX01 היא אופציה מעולה, אבל תצטרך קודם להגמל מתאוות הזום-הגדול ;)

פורסם

מחוץ לעולם ה-DSLR, אין מצלמה שכוללת גם מייצב וגם ISO גבוה שמיש. מייצב קיים בלא מעט מצלמות, ISO גבוה שמיש קיים רק אצל פוג'י. לפוג'י אין אף מצלמה עם מייצב. מסקנה: תצטרך לבחור אחד מהשניים.

לגבי אולטרה-זום, אני מציע שתקרא את ההסבר הזה. אם אתה בכל זאת מתעקש על מצלמות אולטרה-זום קומפקטית, תגלה שהמבחר אפסי ומסתכם באופציות הבאות:

קודאק V610. מצלמה נחמדה וחדשנית, אבל חסרת ISO גבוה או מייצב.

פנסוניק TZ1. כוללת מייצב, אבל אי אפשר להגדיר אותה כמצלמת כיס.

ניקון S4. מצלמה סתמית שלא כוללת מייצב של ממש או ISO גבוה. יש לה מאין מייצב אלקטרוני למצב הווידאו, אבל הוא יותר גימיק מכל דבר אחר.

ריקו R4. כוללת מייצב, אבל כזה שעובד רק בצילום תמונות, לא בווידאו. מה שכן יש לה זה עדשת 28mm בצד הרחב, תכונה שהופכת אותה בעיני למצלמה האטרקטיבית ביותר ברשימה.

אם אתה יכול לוותר על מכפלת הזום הגדולה, אז יש מצלמות כיס מעולות אחרות. למשל פוג'י F11 ו-F30, ו-פנסוניק FX01. האחרונה היא מצלמת כיס קטנה ומסיבית שכוללת מייצב שעובד גם בווידאו וגם בסטילס. כמו כן, יש לה עדשת 28mm. ה-FX01 היא אופציה מעולה, אבל תצטרך קודם להגמל מתאוות הזום-הגדול ;)

ולהסתפק באיכות תמונה טובה הרבה פחות מה- F30 וללמוד לחיות עם רעש.

אולי אם כבר לחכות למחליפה שלה שהוכרזה לא מזמן.

פורסם

איכות התמונה של ה-FX01 טובה מאוד ותספק לגמרי את רוב המשתמשים. מצילומים שראיתי מהמחליפה שלה, היא לא יותר טובה.

ה-F30 וה-F11 מצלמות מעולות ואם הייתה להן עדשה רחבה אז כבר מזמן הייתי קונה אחת מהן, אבל ללא עדשה כזו מדובר בעיני במצלמות עם "כנפיים מקוצצות".

בסופו של דבר, ה-FX01 נראית לי מצלמה פחות מתסכלת מהמצלמות המקבילות של פוג'י, אבל באופן אישי אני מחכה ל-R5 של ריקו. אם יהיה לה ווידאו נורמלי (640x480x30), אז אני אוותר על הפוג'י ועל הפנסוניק ואלך עליה.

פורסם

יש לי S9000 קשה למצוא בה חסרונות

בקשר לוידיאו אולי תהיה לך בעיה כי הפוקוס האוטומאטי שלה קצת מרעיש והיא מקליטה בפורמט WAV = הלך ג'גה תוך פחות מ20 דקות

פורסם
  • מחבר

--

פורסם

למקרה שלא שמת לב, ביקשת מצלמות לא בגודל DSLR, וה S2 וה S3 בגודל של הS9000 לפחות

פורסם

ה-S2/S3 קטנות מה-S9000, אבל קומפקטיות הן לא. באופן אישי הייתי מתבאס ללכת עם מצלמות בגודל כזה לכל מקום.

ultra zoom =זום 10 +

בשביל מה אתה צריך זום כזה? ומה גורם לך לחשוב שזה יותר שימושי מעדשה רחבה?

פורסם
  • מחבר

ה-S2/S3 קטנות מה-S9000, אבל קומפקטיות הן לא. באופן אישי הייתי מתבאס ללכת עם מצלמות בגודל כזה לכל מקום.

בשביל מה אתה צריך זום כזה? ומה גורם לך לחשוב שזה יותר שימושי מעדשה רחבה?

אין ספק שלא מדובר במצלמות שניכנסות לכיס ,אולם למי שבכול מקרה , ביום יום מיסתובב עם פאוץ או תיק צד ,זה לא קריטי משום שהגודל שלהן מספיק קומפקטי על מנת לדחוף אותן פנימה

ואני צריך זום על מנת לצלם ציפורים מרחוק (כל אחד והשריטה שלו )

ואם אני צריך ליבחור לצרכים שלי , בין רוחב עדשה לבין עדשה רחבה ,אין ספק שאני הולך על ה-

zoom

למקרה שלא שמת לב, ביקשת מצלמות לא בגודל DSLR, וה S2 וה S3 בגודל של הS9000 לפחות

מתי בפעם האחרונה החזקת את ה- s3 ,fz30,s9000 ביד ?

אני עשיתי זאת אתמול וצריך להיות פוזל או אהבל גמור כדי לא לראות שהגודל של ה-s9000 וה-fz30 הוא מיפלצתי לעומת ה-s3 שהעדשות שלה ניכנסות כימעט במלואן כאשר אתה סוגר את המצלמה.

לי אישית הפריע האורך (המרחק שבין קצה העדשה וה- lcd

שלא לדבר על המישקל שהוא חצי כימעט (לא שקלתי על המאזניים ,אבל זאת התחושה)

פורסם

ואני צריך זום על מנת לצלם ציפורים מרחוק (כל אחד והשריטה שלו )

יש צילומים נהדרים של ציפורים (במיוחד במעוף), אבל משום מה לא ראיתי צילומים כאלה עם מצלמות כמו ה-S2 או ה-S3, וזה לא שאף אחד מבעלי המצלמות האלה לא מתעניין בצילום ציפורים. אתה מוזמן לחפש בעצמך:

http://www.pbase.com/cameras/canon/powershot_s2_is

http://www.pbase.com/cameras/canon/powershot_s3_is

זה קצת מעורר מחשבה לגבי ההתאמה של המצלמות האלה לנושא הזה, לא? ;)

פורסם
  • מחבר

יש צילומים נהדרים של ציפורים (במיוחד במעוף), אבל משום מה לא ראיתי צילומים כאלה עם מצלמות כמו ה-S2 או ה-S3, וזה לא שאף אחד מבעלי המצלמות האלה לא מתעניין בצילום ציפורים. אתה מוזמן לחפש בעצמך:

http://www.pbase.com/cameras/canon/powershot_s2_is

http://www.pbase.com/cameras/canon/powershot_s3_is

זה קצת מעורר מחשבה לגבי ההתאמה של המצלמות האלה לנושא הזה, לא? ;)

אכן ,אני מסכים איתך שעל מנת לצלם דברים שנעים במהירות ,זאת לא המצלמה האידיאלית בגלל ה-iso הנמוך שלה , שלא ממש מאפשר להקפיא את התנועה של העצם המצולם ,אולם בדרך כלל אני אבצע צילומים נייחים ,כך שהחיסרון הזה לא כול כך קריטי ,כשאני שוקל אותו מול היתרונות היחודיים של המצלמה הזאת

מדאיגה אותי הרבה יותר העובדה שאני לא ניחן בידיים יציבות במיוחד ,כך שהמייצב האופטי הטוב ב-s3 הוא פשוט חיוני ביותר עבורי , ובעיקר במצב של צילום וידיאו בזום גבוהה

פורסם

איפה ,איפה לעזעזל המייצב :s05: :bash:

אין -אז למה לעזעזל לדבר על מצלמות שהן בכלל לא רלבנטיות

תירגע :s07:

הסברתי לך שאולטרה זום זאת אופציה מיותרת, לא דיברתי איתך על דגמים של מצלמות.

ותודה רבה גם לך :s07:

פורסם
  • מחבר

תירגע :s07:

הסברתי לך שאולטרה זום זאת אופציה מיותרת, לא דיברתי איתך על דגמים של מצלמות.

ותודה רבה גם לך :s07:

sorry אם נעלבת - באמת שלא הייתה כוונה כזאת ,אבל מה שמיותר בשבילך ,חיוני מאוד לצרכים שלי

פורסם

אכן ,אני מסכים איתך שעל מנת לצלם דברים שנעים במהירות ,זאת לא המצלמה האידיאלית בגלל ה-iso הנמוך שלה , שלא ממש מאפשר להקפיא את התנועה של העצם המצולם

לא רק. סיבה נוספת היא שהאוטופוקוס של המצלמות האלה לא מסוגל להתמודד עם ציפור במעוף.

כך שהמייצב האופטי הטוב ב-s3 הוא פשוט חיוני ביותר עבורי , ובעיקר במצב של צילום וידיאו בזום גבוהה

לסטילס אין צורך במייצב אם יש יתרון מקביל ב-ISO (כמו שקיים בחלק מהמצלמות של פוג'י). בווידאו מייצב הוא יתרון יותר משמעותי, אבל אפשר לקנות ב-170 ש"ח מונופוד שעובד עם כל מצלמה אחרת ונותן אפקט ייצוב מצויין ללא מחיר גדול מדי בניידות ובמשקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים