עבור לתוכן

ASUS מוציאה עדכוני ביוס ל-Core2

Featured Replies

פורסם

p5ld2 לוח מעולה ועולה בארץ 760ש"ח +- ועכשיו הוא גם תומך בקונרו.

מהלך נבון מאוד מצד asus אפשר לקנות לוח ומעבד מעולים בסכום של 2800ש"ח +- ;D.

• תגובות 64
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צריך לחכות ולראות איך הלוח הזה מתפקד ב OC, שכן הוא תוכנן במקור לתדרי FSB של 533/800MHz, כאשר תדר של 1066MHz הוא הגבול העליון. אם יהיה אפשר להגיע איתו לתדרי BUS של 333MHz לפחות, אז הוא יהיה שווה את זה.

אגב, בגירסת ה SE משתמשים בגירסת ה Intel ICH7 של הגשר הדרומי, שלא מאפשר RAID, אין את עוד 2 בקרי ה IDE הנובעים מבקר ה RAID, כרטיס הקול פחות איכותי ועוד.

בקיצור, תסתכלו על המפרט של 2 הלוחות:

הגירסה הרגילה:

http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=515&l1=3&l2=11&l3=185

גירסת ה SE

http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=1022&l1=3&l2=11&l3=185

חשוב להדגיש ש ה P5LD2-SE הוא לא שיפור/שידרוג של ה P5LD2, אלא פשוט לוח אחר לגמרי (ה SE מכיל הרבה פחות פיצ'רים), שגם לו יש מספר גירסאות (revisions), ושרק החל מ Rev 2 הוא תומך במעבדי ה Core 2 Duo. מהקריאה הראשונה של הנושא הזה קצת התבלבלתי - חשבתי שה SE הוא שיפור של הגירסה הרגילה, ולכן ראיתי צורך לכתוב את הדברים הנ"ל כדי שעוד אנשים לא יתבלבלו.

בקשר לתמיכה של הלוח בתקן החדש של המתחים - אינטל החליטה/נדרשה לשנות את דרישות המתח למעבדי ה Core 2 Duo, ולכן היה צורך במערכת חשמל אחרת ללוח. הבעיה היא שאינטל כנראה לא הודיעה ליצרני הלוחות על השינוי הזה עד ממש לפני יציאת המעבדים החדשים, כך שכל הלוחות שיצאו עד עכשו לא מתאימים לתקן החדש, ורק עכשו יצרניות הלוחות מוציאות גירסאות מתוקנות (יכול להיות גם שהיצרניות ידעו ופשוט לא טרחו לשדרג את הלוחות שלהן).

פורסם

ושניהם תומכים בקנורו החל מגירסה מסויימת ומעלה, שלא תבלבלו.

פורסם

אני קצת מבולבל...

לפי מיטב ידיעתי אחד הדברים שצריך בשביל הקונרו הוא תמיכה בתקן VRM11. עכשיו לפי מהש אני יודע זהו תקן שאומר שהמעגל החשמלי מספק את ה"וולטאז'" הדרוש למעבד.

האם בP5LD2 ישנו כזה דבר(אולי לא בשם כזה) או שהתקן שנוכחי שלו מתאים פשוט כדי לספק "וולטאז'" נכון לקונרו.

החל מ-Rev 2.01G יש לו את ה-VRM 11

שאלה טובה באנג , הרי אנחנו יודעים על תכונת ה 8-phase voltage בלוחות החדשים תומכי הקונרו .

כל לוח 975X שבדקתי עד עכשיו היה עם מערכת 6 שלבים ולא 8

פורסם

ושניהם תומכים בקנורו החל מגירסה מסויימת ומעלה, שלא תבלבלו.

כל הלוחות הישנים יותר יתמכו בקונרו רק מגרסא מסויימת.

זה אומר שכל מי שכבר יש לו כזה לוח לא צריך לפתח ציפיות שהוא יוכל לשדרג עם הלוח הנוכחי שלו.

פורסם

מהלך טוב של אסוס, נראה איך הלוחות יתפקדו..

פורסם

זה ממש טוב למי שיש אסוס, אבל לי יש לוח-אם של אינטל.

אתם מאמינים שהם יעשו אולי עידכון גם?

פורסם

אפשרי

אבל קח בחשבון שלוח שכבר נמצא אצלך לא יוכל להתאים לקונרו

פורסם

אפשרי

אבל קח בחשבון שלוח שכבר נמצא אצלך לא יוכל להתאים לקונרו

אני לא מבין למה לוחות שכבר יצאו לא יתמכו?

ואם הם לא יתמכו אז בטח אלו שעכשיו בחנויות הם עדיין לא תומכים.

פורסם
  • מחבר

הסיכוי שלוחות ישנים יותר יהיו בעלי תאימות למעבדים החדשים - נמוכה .

רק לאחר שהמעבדים יצאו לשוק ביצעו את השינויים הנדרשים בלוח ע"מ לספק תמיכה . עדכון ביוס הוא לא הכל .

אולם , אם יש ברשותך / ברשות החנויות לוח-אם מהדגמים האחרונים - קיים סיכוי גבוה יותר שהוא תואם לקונרו , ויוכל לתמוך בו בעזרת עדכון ביוס .

פורסם

ואיך אני יוכל לזהות אותם????

פורסם

יש לי לוח אסוס חדש דגם P5WD2-E REV.1.02G טרם רכשתי מעבד .

האם יש לי אפשרות לקנות מעבד קונרו ?

פורסם

מדוע ? רק בגלל שאין עדיין עידכון ביוס

פורסם

לא בגלל שהוא לא תואם פיסית. תעשה חיפוש למה קונרו לא נתמכים ברוב הלוחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים