עבור לתוכן

כמה זרם יש בלדים?

Featured Replies

פורסם

בממוצע, כמה זרם זורם בלדים?

גם רגילים וגם דו צבעיים.

לצערי שכחתי לשאול...

פורסם

איזה לדים?

שאתה קונה?

מה שיש במחשב?

באופן כללי אני יודע מעבודותי באלקטרוניקה בעבר שאם אתה מזרים 9V ללד סטנדרטי הוא ידלק באור מאוד חזק (יחסית ללד) ויהרס מהר, ולכן אני מאמין שבמחשב זה לא יעבור את ה9...

אני אפילו חושב שה5V שמזרימים לסידי לכונן דיסקטים וכו' מיועד ללדים אבל זו רק השערה שלי...

פורסם
  • מחבר

קניתי לדים דו צבעיים ושחכתי לשאול את הנתונים שלהם.

נראה לי ש 9 וולט ישרפו אותם די מהר....

פורסם

אני ממליץ לך לבדוק, הדרך הכי טובה, אל תנסה זרם חזק כמו 9V (בשביל לדים הוא חזק) אבל תחבר ל1.5V, 3V, 4.5V וכד' עם בטריות, עד שתגיע לכמות אור פחות או יותר הגיונית... (או שאפשר להתקשר לחנות...)

פורסם

"9V" - זה מתח לא זרם

זרם נמדד באמפר.

כמה זרם זורם תלוי בהתנגדות ובמתח. פשוט תיישם את חוק אוהם. V=IR. המתח הוא V, ההתנגדות היא R, הזרם הוא I.

פורסם

"9V" - זה מתח לא זרם

זרם נמדד באמפר.

כמה זרם זורם תלוי בהתנגדות ובמתח. פשוט תיישם את חוק אוהם. V=IR. המתח הוא V, ההתנגדות היא R, הזרם הוא I.

אני יודע אבל מה זה משנה בכלל? אני מתייחס לזה רק במבחנים בפיזיקה... ככה בכל מקרה הם לא יודעים על מה אני מדבר..

ואיך אפשר ליישם פה את חוק אוהם דרך אגב? אין לו בדיוק כלים למדידת התנגדות בשביל לחשב איזה מתח הוא צריך..

בכלליות הכבלים סביר להניח שעשויים מנחושת וההתנגדות שלה אפסית, אז בעיקרון זה לא משנה...

מהניסיון שלי אי שם בכיתה ד'-ה' אני זוכר שהשתמשנו בזוג בטריות של 1.5V ללד, אבל פה זה שונה, אז שינסה, שום דבר רע לא יכול לקרות כל עוד הוא דובק במתחים הנמוכים...

פורסם

V=I*R זה נחמד אבל לא עוזר כשמדובר במוליכים למחצה כמו לד שאין להם התנגדות קבועה אלא משתנה כפונקציה של הזרם.

רוב הלדים עובדים על 1.4V אז צריך נגד כי אין 1.4V במחשב (או לחבר לדים בטור).

פורסם
  • מחבר
V=I/R

המממ.... לא ממש.

V = I * R

פורסם
V=I/R

המממ.... לא ממש.

V = I * R

לא ממש הייתי ממוקד כשכתבתי את זה ;D

זה בכל מקרה לא תקף לגבי לד שאין לה ערך R.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים