עבור לתוכן

שאלה פילוסופית עמוקה - כיצד ניברא העולם?

Featured Replies

פורסם

זה רק אני או שלשני הצדדים יש בדיוק אותו "חור" בתאוריה?

אלה שאומרים שאלוהים ברא את העולם לא יכולים להסביר מאיפה אלוהים הגיע (ומכסים את החור הזה עם אמונה - האל נצחי ובני אדם לא יכולים להבין את זה)

אלה שמאמינים במפץ הגדול גם לא יודעים מה היה לפני ומאיפה המפץ הזה הגיע

אתם לא יכולים לסתור תאוריה שלמה ע"י משהו שהתאוריה שלכם לא יכולה להסביר (ואמונה מבחינתי זה לא הסבר, אם מישהו יכול להסתפק בלהאמין שמשהו נכון אז שיהיה לו בכיף, באמת, פשוט בשבילי זה לא הסבר מספיק טוב)...

אז תפסיקו לקטול אחד את השני סתם, וגם אם כן, לפחות תפסיקו לחזור על אותם דברים שוב ושוב...

זה רק אתה.

אם אתה גאון גדול אז בבקשה תסביר לי מה זה נצח?

ואלה שמאמינים באלוקים לא יכולים להסביר לך מאיפה הוא הגיע כי הוא לא הגיע הוא תמיד היה.

וכמובן אם אתה גאון יותר מאינשטיין:

"החוויה היפה ביותר שיכולה להיות לנו היא המסתורין. זהו רגש בסיסי, שהוא אבן-השתייה של האמנות האמיתית והמדע האמיתי. מי שאינו מכיר את הרגש הזה ושוב אינו מסוגל להתפלא, לתהות או להתפעל - חשוב כמת. עיניו מעורפלות. חוויית המסתורין - גם אם היתה מהולה בפחד - היא זו שהביאה לעולם את הדת. ידיעת קיומו של דבר שאיננו מסוגלים לחדור אליו, תפיסותינו את הסיבה העמוקה ביותר ואת היופי הקורן ביותר, מהויות שהן זמינות לשכלנו רק בצורותיהן הפרימיטיביות ביותר - הנה, זאת הידיעה וזהו הרגש המהווים את הדתיות האמיתית. במובן זה, ורק במובן זה, אני אדם דתי ביותר... די לי במסתורין של נצח החיים ובידיעה, בתחושה, של המבנה המופלא של הקיום... כמו גם בניסיון הצנוע להבין אפילו חלק מזערי של ההיגיון, בה"א רבתי, הבא לידי ביטוי בטבע."

• תגובות 124
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לא אמרתי שאני יכול להסביר מה זה נצח, כל ההודעה כתובה ככה שיהיה מאוד פשוט להבין שאני חושב שאין לאף אחד הסבר מספיק טוב בעניין הזה, וזה כולל אותי

הייתי עונה לך גם בקשר לאמונה שאלוהים תמיד היה אבל אז אני אעשה מה שאמרתי לכם להפסיק לעשות ואחזור על עצמי...

פורסם

בקיצור עדיף לתת לדיון לשקוע

פורסם

זה היה הרעיון של ההודעה הראשונה ::)

פורסם

זה היה הרעיון אם היית כותב שאנחנו טוחנים מיים או משהו בסגנון ולא יותר.

הוספת עוד כמה דברים שהייתי חייב לענות להם. ::)

פורסם

sorry for talking in english because of my fuckin comp ! ;D

very good post but you must know that we have many people from many religons here so it will be difficult to conclude or reach an idia that will end this post ,shortly its hard question specially here in this forum...... :o

פורסם

לא אמרתי שאני יכול להסביר מה זה נצח, כל ההודעה כתובה ככה שיהיה מאוד פשוט להבין שאני חושב שאין לאף אחד הסבר מספיק טוב בעניין הזה, וזה כולל אותי

הייתי עונה לך גם בקשר לאמונה שאלוהים תמיד היה אבל אז אני אעשה מה שאמרתי לכם להפסיק לעשות ואחזור על עצמי...

איזה הסבר אתה רוצה?

פורסם

אי אפשר לומר איזה הסבר יהיה מספיק טוב בשבילי.

קודם כל אני לא יודע (אם הייתי יודע זה אומר שאני מכיר הסבר שהוא מספיק טוב בשבילי וכבר אמרתי שאני לא), וחוץ מזה הסבר שיהיה מספיק טוב בשבילי לא יהיה מספיק טוב בשביל מישהו אחר, בדיוק כמו שהתשובה "אלוהים תמיד היה" מספיק טובה בשביל מישהו אחד ולא מספיק טובה בשבילי

פורסם

אם אפשר לשאול במה אז אתה מאמין?

בפיצוץ? מאיפה באו החומרים שנוצר פיצוץ? מה היה לפני הפיצוץ..

אלוהים היה קיים מאז ומתמיד זה התשובה המספקת ביותר. אולי אתה קשה הבנה ,אבל אנשים רבים מבינים את זה ואם הם רוצים להתוווכח הם מתווכחים לא על זה..

פורסם

מבינים את זה?!

אתה מאמין האלוהים? מאיפה הוא בא? מה הייה לפניו..

החלקיקים היו קיימים מאז ומיתמיד, וזה התשובה הבאמת מספקת. אולי אתה קשה הבנה, אבל אנשים רבים מבינים את זה ואם הם רוצים להתוווכח הם מתווכחים לא על זה..

פורסם

היקום נוצר ע"י המפץ הגדול זו כבר עובדה (עד שיוכח אחרת).

אבל יש הסבר למה שנקרא "אלוהים" ו"שטן".

לפני עשרות אלפי שנים בגלקסיה רחוקה חיו גזע שנקראו אטלנטים שהם נראו כבני אדם.

אטלנטים אלו היו מאוד נבונים שרובם התעלו למישור גבוה יותר של קיום בתהליך הנקרא "הארה" ולהם יש את כל הידע של היקום

לפיכח הם יכלו לבצע "מעשי כשפים" שלאדם הפשוט שאינו אוחז בידע הדברים נראים כתמוהים ונעשו ע"י כוח עליון שלמעשה זה לא נכון, זה רק ידע לגדול לשליטה בהכל.

אותם אטלנטים תמכו בכך שאסור להשפיע ישירות בחיי בני האדם "הפשוטים" ע"י השפעתם הישירה וזו כדי שמעטים יצעדו במסלול להארה לבדם ויזכו באותו ידע עצום.

חלקם לא תמכו בשיטה וטענו שהידע צריך להיו נחלת הכלל וכך נוצרו 2 מחנות. אותם מתנגדים נקראים כ"אוריי" (Ori) והם "מפיצים את השמועה" כלומר מספרים לבני

האדם על אותם ניסים וגורמים להם להאמין בכוחם של האוריי וע"י להעניק להם את ידע היקום. כל מי שאינו מאמין להם מושמד.

עוד בתנ"ך יש לנו עדויות לכך שהאטלנטים חרף האיסור להתערב בחייהם של האנשים התערבו קלות והעלימו עין:

"מכות מצרים"

"קריעת ים סוף"

"מים מן הסלע"

וניסים רבים אחרים.

בתנ"ך ישנה גם עדות לכך לאדם שמצא את המסלול להארה. ישו שהלך על המים. ובדיוק ברגע רציחתו הוא "התעלה".

את אותם אוריי אנו מכנים כבני השטן שעד להיום האטלנטים מגנים עלינו מפניהם אך אין לדעת לעוד כמה זמן.

פורסם

אם אפשר לשאול במה אז אתה מאמין?

בפיצוץ? מאיפה באו החומרים שנוצר פיצוץ? מה היה לפני הפיצוץ..

אלוהים היה קיים מאז ומתמיד זה התשובה המספקת ביותר. אולי אתה קשה הבנה ,אבל אנשים רבים מבינים את זה ואם הם רוצים להתוווכח הם מתווכחים לא על זה..

זו התשובה המספקת ביותר בשבילך, לא בשבילי...

בעצם מה שאתה אומר זה "אני צודק. או שאתה מסכים איתי או שאתה טיפש", אם זאת ההגדרה שלך לטיפש אז (כמו שאני אומר לכולם כבר שנים) אני טיפש

ושוב אתה מנסה לחזור על דברים שכבר נאמרו פה, מה היה לפני הפיצוץ? אתה יודע מה, אולי היקום הוא מחזורי, היה יקום קדמון שאיכשהו נשאב לנקודה אחת והתפוצץ וזה מה שיקרה ליקום שלנו בעוד מי-יודע-כמה-שנים, אולי הפיצוץ הגיע ממימד אחר שאנחנו לא מכירים מכיוון שאנחנו מסוגלים לנוע "רק" בשלושה מימדים, אולי היו 1000 קופים עם 1000 מכונות כתיבה ובדיוק כשהם סיימו להדפיס את מקבת' הם התפוצצו, אולי אתה צודק ויש אלוהים שגרם לפיצוץ הזה ולכל מה שבא אחריו.

אתה אומר שההסבר הכי הגיוני הוא אלוהים, מבחינתי כל הסבר הוא הגיוני בדיוק באותה מידה...

פורסם

IG הוצאת לי את המילים מהפה מעמוד 5 אני רק מחכה לכתוב את זה.

אני מאוד מצטער שאני חוזר לדיון אבל ראיתי פה כמה שאומרים "בני האדם לא יכולים להבין מה זה נצח, פשוט מאוד ה' היה קיים מאז ומתמיד ובני האדם לא יבינו את זה"

בבקשה:

"בני האדם לא יכולים להבין מה זה נצח, פשוט מאוד היקום היה קיים מאז ומתמיד ובני האדם לא יבינו את זה"

בכלל זה ששבר את שיא האזהרות בכלל יצא טיפ*- אתה שואל אותנו-"אה ואיך כל העולם וכל החומרים האלה נוצרו? מה היה לפניהם מה הם סתם היו פה?", תחשוב קצת על איך ה' נוצר, ואל תגידו לי "זה נצח אתה בן אדם אתה לא תבין" כי אני יכול לענות לכם את אותו הדבר בקשר לחומרים שיצרו את בני האדם ובקשר ליקום ואיך הם נוצרו אני גם יכול להפליץ שהם "נצח" ואנחנו בני אדם אנחנו לא מסוגלים להבין.

אבל זהו פה כולנו נתקענו, כבר יש 1001 הסברים למה זה היה ככה ולמה זה היה ככה ואיך זה נוצר ואיך זה הגיוני אבל שני הצדדים (מאמינים\ לא מאמינים) לא יודעים להסביר איך ה' נוצר או איך היקום נוצר, זאת שאלה בסגנון של "מהי מהות החיים" איך בעצם העולם הזה נוצר ומה זה בעצם העולם הזה מי זה מה אנחנו, שזה הופך להיות גדול מידי אתה מאבד את עצמך ועל שאלות כאלה כבר אין דרך לענות, אז הדת בחרה בדרך "זה נצח והאדם לא יבין את זה" אז הלא מאמינים יבחרו באותה דרך ויגידו על היקום שזה "נצח". עד שלא תיהיה תשובה הגיונית מוכחת ורצינית אין טעם להמשיך את הויכוח הזה, תגידו שאני מתחכם עם התשובות שלי אבל ואללה אני צודק.

יום טוב.

פורסם

היקום נוצר ע"י המפץ הגדול זו כבר עובדה (עד שיוכח אחרת).

אבל יש הסבר למה שנקרא "אלוהים" ו"שטן".

לפני עשרות אלפי שנים בגלקסיה רחוקה חיו גזע שנקראו אטלנטים שהם נראו כבני אדם.

אטלנטים אלו היו מאוד נבונים שרובם התעלו למישור גבוה יותר של קיום בתהליך הנקרא "הארה" ולהם יש את כל הידע של היקום

לפיכח הם יכלו לבצע "מעשי כשפים" שלאדם הפשוט שאינו אוחז בידע הדברים נראים כתמוהים ונעשו ע"י כוח עליון שלמעשה זה לא נכון, זה רק ידע לגדול לשליטה בהכל.

אותם אטלנטים תמכו בכך שאסור להשפיע ישירות בחיי בני האדם "הפשוטים" ע"י השפעתם הישירה וזו כדי שמעטים יצעדו במסלול להארה לבדם ויזכו באותו ידע עצום.

חלקם לא תמכו בשיטה וטענו שהידע צריך להיו נחלת הכלל וכך נוצרו 2 מחנות. אותם מתנגדים נקראים כ"אוריי" (Ori) והם "מפיצים את השמועה" כלומר מספרים לבני

האדם על אותם ניסים וגורמים להם להאמין בכוחם של האוריי וע"י להעניק להם את ידע היקום. כל מי שאינו מאמין להם מושמד.

עוד בתנ"ך יש לנו עדויות לכך שהאטלנטים חרף האיסור להתערב בחייהם של האנשים התערבו קלות והעלימו עין:

"מכות מצרים"

"קריעת ים סוף"

"מים מן הסלע"

וניסים רבים אחרים.

בתנ"ך ישנה גם עדות לכך לאדם שמצא את המסלול להארה. ישו שהלך על המים. ובדיוק ברגע רציחתו הוא "התעלה".

את אותם אוריי אנו מכנים כבני השטן שעד להיום האטלנטים מגנים עלינו מפניהם אך אין לדעת לעוד כמה זמן.

<השפעות קשות של SG-A :smile1:>

מה באמת נסגר עם האוריי? לא ראיתי את הסוף של העונה השנייה\ תחילת השלישית :-[

זו התשובה המספקת ביותר בשבילך, לא בשבילי...

בעצם מה שאתה אומר זה "אני צודק. או שאתה מסכים איתי או שאתה טיפש", אם זאת ההגדרה שלך לטיפש אז (כמו שאני אומר לכולם כבר שנים) אני טיפש

ושוב אתה מנסה לחזור על דברים שכבר נאמרו פה, מה היה לפני הפיצוץ? אתה יודע מה, אולי היקום הוא מחזורי, היה יקום קדמון שאיכשהו נשאב לנקודה אחת והתפוצץ וזה מה שיקרה ליקום שלנו בעוד מי-יודע-כמה-שנים, אולי הפיצוץ הגיע ממימד אחר שאנחנו לא מכירים מכיוון שאנחנו מסוגלים לנוע "רק" בשלושה מימדים, אולי היו 1000 קופים עם 1000 מכונות כתיבה ובדיוק כשהם סיימו להדפיס את מקבת' הם התפוצצו, אולי אתה צודק ויש אלוהים שגרם לפיצוץ הזה ולכל מה שבא אחריו.

אתה אומר שההסבר הכי הגיוני הוא אלוהים, מבחינתי כל הסבר הוא הגיוני בדיוק באותה מידה...

א. אני לא מנסה להגיד שמי שלא חושב כמוני טיפש (למרות שזה בד"כ נכון :smile1:). זה dbSir מנסה להגיד...

אני מנסה להעביר נקודה שאף אחד לא יודע מה באמת קרה, וזה מיותר להתווכח על זה. יש ת'ראד של מישהו שלא מצליח להשיג איזה נעלי נשים שמתוסכל מזה... כבר עדיף להתווכח בת'ראד ההוא...

ב.אני אישית לא חושב שיש אלוהים... ואני לא מנסה להסביר דברים שאני לא מבין בהם... יש פיסיקאים שמתעשקים במכניקת קוואטים ופיסיקה טאורטית- שהם יסבירו את היווצרות היקום... והם די בכיוון הנכון בינתיים...

פורסם

לדעתי אין דבר כזה אלוהים.

אם תראו כל דבר שאין לו פתרון ותשובה ברורה אומרים שהוא נעשה ע"י אלוהים.

כלומר, המילה אלוהים הפכה להיות מילה נרדפת לביטוי "לא יודע".

כל מה שאנחנו לא יודעים ניתן להניח שזה נעשה ע"י אלוהים.

היקום הוא חלק ממערכת גדולה יותר של על-יקום ובו מלא יקומים שנוצרים באופן ספונטני כמו בועות באקווריום.

קטנים ומתפשטים ובשלב מסויים נמוגים. (לפי סטיבן החביב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים