עבור לתוכן

שאלה פילוסופית עמוקה - כיצד ניברא העולם?

Featured Replies

פורסם

לפי דעתי אלוהים כל יכול ברא את העולם.זו דעתי ויש כאלה שחושבים אחרת,וזו זכותם המלאה.הכל ככה גם נראה הגיוני יותר כפי שאמרו פה,איך כל התנאים מותאמים לנו בכוכב הזה?

• תגובות 124
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

הסיכוי שלכוכב לכת מסויים יהיה את כל התנאים להיווצרות חיים הוא קטן מאוד, אבל הסיכוי שלאיזשהו כוכב לכת ביקום יהיה את כל התנאים להיווצרות חיים גדול מאוד.

תחשוב על זה כאילו זה הגרלת לוטו - הסיכוי שאתה תזכה בלוטו הוא קטן מאוד - הסיכוי שמישהו יזכה בלוטו הוא גדול מאוד.

אתה מנסה להוכיח שהתפוצצות זה מה שגרם לזה, ואתה פשוט לא מצליח.

המדע מתחיל להשכיל (רוב הדברים שהמדע גילה/יודע היום היו ידועים לגדולי התורה לפני אלפי שנים) שיש איזשהו יד עליונה שפעלה שכל זה יקרה..

פורסם

יש דברים שהם מחוץ לקונספציה של האדם, ותמיד יהיו. בריאת היקום, למשל, היא אחד מהם.

אבל אפשר למצוא דרך באמצע, משהו כמו:

אפשר להגיד שגוש הסלע שנקרא כדור הארץ נוצר עם היווצרות מערכת השמש, ואלוהים סידר אותו וברא עליו את החיים. זה תואם מאוד למה שכתוב בתנ"ך.

גם יש משפט מפתח לדרך בין שתי הדעות החלוקות בד"כ:

"ה' בורא עולמות ומשמידם"

יכול להיות שה "עולם" האחרון שהוא ברא על פני כדור הארץ, נוצר לפני כ 5500 שנה כפי שנטען בדת.

אני אישית מאמין באלוהים, זה לא דבר שאפשר להפסיד בגללו.

פורסם

יש המון המון המון המוןןןןן תאוריות... כל עם יספר לך סיפור אחר...

אני מאמין בקטע של המפץ הגדול... בזמן המפץ נוצר היתוך כלשהו בין חיידקים וייצורים למיניהם שנוצרו מכל מיני מולקולות וכאלה ועם מיליוני השנים שעברו מאז הם התפתחו לכל מיני סוגי חיות... היו חיות שלא היו מסוגלות להתפתח עד למצב אנושי כמו שלנו... תגידו שהקוף נשאר במצב אחד לפנינו...

אני מתקשה להאמין בה' מסיבות אישיות וקשה לי עם זה... אני מחכה להתגלות שלו אליי ;)

:xyxthumbs:

פורסם

שפטו אותי איך שתרצו הנה מה שאני חושב על ה':

בעבר אנשים תמיד רצו לדעת עוד ועוד ועוד, אז כמה מחכמי השבט ישבו ודנו והחליטו לקבוע איך העולם נברא "בטח קרא ככה ובטח קרא ככה" ולאט לאט הם הכניסו את ה' לסיפור, והנה הם עכשיו הדמות של הה' כי כל מה שהם יגידו ויחליטו זה בעצם ה' אמר ולא הם, אז מה שקרה זה שהם ישבו והחליטו על כל מיני חוקים כמו עשרת הדברות למשל וכל מיני מצוות וכו' וכו' ואת כל זה הם בעצמם לא יכלו להגיע לעם ולומר להם "מהיום תעשו ככה ואסור ומותר ככה". אבל כשיש ה' כשיש את היישות הגדולה המפחידה הכל יכולה שיצרה אותך, אם היא תגיד דבר כזה אז מן הסתם שתקשיב לה. עכשיו בגלל שה' הוא כזו גדול אז הוא לא יכול לגלות את עצמו בפני רבים (כמובן לפי הסיפור של חכמי השבט) אז הם השליחים שלו והשליחים הבאים יהיו מלאכים של ה' וכל הרבים הגדולים שיש היום ולומדי התורה, עם הזמן התחילו לכתוב על מגילות מה שקורה ומה שקרה והוסיפו עוד כל מיני סיפורים כמו בספר "שופטים" למשל. בני ישראל לא האמינו-נענשו-חזרו להאמין-לא האמינו-נענשו-חזרו להאמין וחוזר חלילה, לי זה נשמע כמו אקשן כזה ואיזה סיפור שממש מראה את הכח של ה'. במיוחד היום תראו איך כל אחד, ובמיוחד הרבנים הגדולים, מסדרים את הדת איך שנח להם, תראו את הנוצרים- פתאום הברית החדשה, זה משהו חדש ה' החליט ככה והנה הברית החדשה, אצלנו הברית החדשה לא נכתבה, כי אצלנו זה ככה ואצלם זה ככה ואצל הערבים פתאום יש את הקוראן הזה ואצלם מאמינים ככה ואצלם ה' אומר לעשות ככה, ואצלנו בכלל, כל אחד מסדר את זה איך שבא לו שהם רוצים להרוג אז פתאום ה' מרשה ושהם רוצחים את הבן שלהם אז הכל מידי ה' והרב בריח אמר ככה והוא אמר ככה אז מותר ופה צריך לעשות ככה. דיי באמת אז חבורת זקנים ישבה והחליטה להמציא סיפור שהיום מגלגל מליונים ומשנה את העולם, והנה עכשיו אנחנו נלחמים בגלל כל האמונה הזאת וכל התורה הזאת והשואה הייתה בגללה וכל החיים שלנו זאת האמונה והדת הזאת. איזה ה' איזה הנה אנחנו עוזרים לעצמנו ואנחנו מנסים לפורר את החיזבאללה יאללה כבר שיעשה משהו אם הוא כזה גדול ואוהב אותנו, הוא לא יכול לעשות איזו הילה מסביב לישראל ארץ הקודש? שיתן סימן קטן משהו באותו יום כל ישראל חוזרת בתשובה, שלא ישלח איזה רב בן אדם בן 90 בקושי יודע לדבר ממציא דברים וחושב שזה נגלה אליו ואמר לו ככה והוא חוזה דברים.. בסדר שמענו, אני הגעתי למסכנה שעד שה' לא נותן לי סימן הכי קטן מצידי שעכשיו תיפול בבית שלי קטיושה שיתן לי סימן משהו קטן אני לא מבקש יותר משהו הכי דפוק שאני יחנק לשני 2 לא יודע מה, אני כבר הלכתי לבית כנסת כל שבוע במשך כמה חודשים וכל הזמן הזה ביקשתי סימן הכי קטן מה', הוא לא נותן. בגלל זה בישבילי הוא עדיין בגדר אמונה וככה הוא ישאר ומבחינתי לא מאמין בו.

סליחה על החפירה זה הנוד של הבוקר לא יוצא :nixweiss:

פורסם

:screwy:

למה אתה חושב שאנשים משועממים עשו את התורה? אתה יודע כמה חוכמה תמונה בתוכה?

פורסם

בעבר אנשים תמיד רצו לדעת עוד ועוד ועוד, אז כמה מחכמי השבט ישבו ודנו והחליטו לקבוע איך העולם נברא "בטח קרא ככה ובטח קרא ככה" ולאט לאט הם הכניסו את ה' לסיפור, והנה הם עכשיו הדמות של הה' כי כל מה שהם יגידו ויחליטו זה בעצם ה' אמר ולא הם, אז מה שקרה זה שהם ישבו והחליטו על כל מיני חוקים כמו עשרת הדברות למשל וכל מיני מצוות וכו' וכו' ואת כל זה הם בעצמם לא יכלו להגיע לעם ולומר להם "מהיום תעשו ככה ואסור ומותר ככה". אבל כשיש ה' כשיש את היישות הגדולה המפחידה הכל יכולה שיצרה אותך, אם היא תגיד דבר כזה אז מן הסתם שתקשיב לה. עכשיו בגלל שה' הוא כזו גדול אז הוא לא יכול לגלות את עצמו בפני רבים (כמובן לפי הסיפור של חכמי השבט) אז הם השליחים שלו והשליחים הבאים יהיו מלאכים של ה' וכל הרבים הגדולים שיש היום ולומדי התורה, עם הזמן התחילו לכתוב על מגילות מה שקורה ומה שקרה והוסיפו עוד כל מיני סיפורים כמו בספר "שופטים" למשל. בני ישראל לא האמינו-נענשו-חזרו להאמין-לאהאמינו-נענשו-חזרו להאמין וחוזר חלילה, לי זה נשמע כמו אקשן כזה ואיזה סיפור שממש מראה את הכח של ה'. במיוחד היום תראו איך כל אחד, ובמיוחד הרבנים הגדולים, מסדרים את הדת איך שנח להם, תראו את הנוצרים- פתאום הברית החדשה, זה משהו חדש ה' החליט ככה והנה הברית החדשה, אצלנו הברית החדשה לא נכתבה, כי אצלנו זה ככה ואצלם זה ככה ואצל הערבים פתאום יש את הקוראן הזה ואצלם מאמינים ככה ואצלם ה' אומר לעשות ככה, ואצלנו בכלל, כל אחד מסדר את זה איך שבא לו שהם רוצים להרוג אז פתאום ה' מרשה ושהם רוצחים את הבן שלהם אז הכל מידי ה' והרב בריח אמר ככה והוא אמר ככה אז מותר ופה צריך לעשות ככה. דיי באמת אז חבורת זקנים ישבה והחליטה להמציא סיפור שהיום מגלגל מליונים ומשנה את העולם, והנה עכשיו אנחנו נלחמים בגלל כל האמונה הזאת וכל התורה הזאת והשואה הייתה בגללה וכל החיים שלנו זאת האמונה והדת הזאת. איזה ה' איזה הנה אנחנו עוזרים לעצמנו ואנחנו מנסים לפורר את החיזבאללה יאללה כבר שיעשה משהו אם הוא כזה גדול ואוהב אותנו, הוא לא יכול לעשות איזו הילה מסביב לישראל ארץ הקודש? שיתן סימן קטן משהו באותו יום כל ישראל חוזרת בתשובה, שלא ישלח איזה רב בן אדם בן 90 בקושי יודע לדבר ממציא דברים וחושב שזה נגלה אליו ואמר לו ככה והוא חוזה דברים.. בסדר שמענו, אני הגעתי למסכנה שעד שה' לא נותן לי סימן הכי קטן מצידי שעכשיו תיפול בבית שלי קטיושה שיתן לי סימן משהו קטן אני לא מבקש יותר משהו הכי דפוק שאני יחנק לשני 2 לא יודע מה, אני כבר הלכתי לבית כנסת כל שבוע במשך כמה חודשים וכל הזמן הזה ביקשתי סימן הכי קטן מה', הוא לא נותן. בגלל זה בישבילי הוא עדיין בגדר אמונה וככה הוא ישאר ומבחינתי לא מאמין בו.

אני חושב כמוך... אבל תדע לך שאם לא הייתה את השואה אז לא הייתה מדינת ישראל עכשיו...

:screwy:

למה אתה חושב שאנשים משועממים עשו את התורה? אתה יודע כמה חוכמה תמונה בתוכה?

אני גם חושב ככה, אלו כמה אנשים גאונים שישבו וחיברו ספר שאת חוקיו יחפו חוקים אחרים אחד על השני...

יום שישי ישבתי עם חבר של אבא שלי והא ניסה להסביר לי כמה גדול ה'... והוא לא דתי הוא רק שומר... הוא אמר שיש לו חבר שהיו לו קעקועים והוא היה עבריין והכל הזמן הבן אדם ביקש מאלוהים שיוריד את הקעקועים ממנו... הוא אמר שה' אמר לו לטבול כל יום, אחרי שנה.. נס... הקעקועים התאדו...קשה לי להאמין בדברים כאלה..

כל הסיפורים על עקרות שביקשו ילדים ונתנו להם בתמורה לקריאת פרק בתהילים... אני לא מאמין בכל זה... ולפי מה שאני רואה אני לא היחיד !!

פורסם

אני חושב כמוך... אבל תדע לך שאת לא הייתה את השואה אז לא הייתה מדינת ישראל עכשיו...

אתה יודע שאם לא הייתה את התורה לא היה מעניין אותנו ארץ ישראל או ארץ מונגוליה, לא היה מעניין אותנו לחיות עם ערבים או יהודים או נוצרים כי כל זה לא היה.

פורסם

אתה יודע שאם לא הייתה את התורה לא היה מעניין אותנו ארץ ישראל או ארץ מונגוליה, לא היה מעניין אותנו לחיות עם ערבים או יהודים או נוצרים כי כל זה לא היה.

גם נכון... אבל יש המאמינים שאת השואה בעצם התחילו יהודים כדי שאחריה הם יוכלו להקים מדינה יהודית בארץ ישארל... או מונגוליה חחח...

כל הסיפור הזה הוא חסר תשובות ואף בן אדם לא יכול לענות לך עליהם... רק תאוריות... אני אומר שכל אחד יחיה עם התאוריה שלו בתוכו עד שיבנו איזה מכונת זמן לראות באמת מה קרה חחח...

:xyxthumbs:

פורסם

בעבר אנשים תמיד רצו לדעת עוד ועוד ועוד, אז כמה מחכמי השבט ישבו ודנו והחליטו לקבוע איך העולם נברא "בטח קרא ככה ובטח קרא ככה" ולאט לאט הם הכניסו את ה' לסיפור, והנה הם עכשיו הדמות של הה' כי כל מה שהם יגידו ויחליטו זה בעצם ה' אמר ולא הם, אז מה שקרה זה שהם ישבו והחליטו על כל מיני חוקים כמו עשרת הדברות למשל וכל מיני מצוות וכו' וכו' ואת כל זה הם בעצמם לא יכלו להגיע לעם ולומר להם "מהיום תעשו ככה ואסור ומותר ככה". אבל כשיש ה' כשיש את היישות הגדולה המפחידה הכל יכולה שיצרה אותך, אם היא תגיד דבר כזה אז מן הסתם שתקשיב לה. עכשיו בגלל שה' הוא כזו גדול אז הוא לא יכול לגלות את עצמו בפני רבים (כמובן לפי הסיפור של חכמי השבט) אז הם השליחים שלו והשליחים הבאים יהיו מלאכים של ה' וכל הרבים הגדולים שיש היום ולומדי התורה, עם הזמן התחילו לכתוב על מגילות מה שקורה ומה שקרה והוסיפו עוד כל מיני סיפורים כמו בספר "שופטים" למשל. בני ישראל לא האמינו-נענשו-חזרו להאמין-לא האמינו-נענשו-חזרו להאמין וחוזר חלילה, לי זה נשמע כמו אקשן כזה ואיזה סיפור שממש מראה את הכח של ה'. במיוחד היום תראו איך כל אחד, ובמיוחד הרבנים הגדולים, מסדרים את הדת איך שנח להם, תראו את הנוצרים- פתאום הברית החדשה, זה משהו חדש ה' החליט ככה והנה הברית החדשה, אצלנו הברית החדשה לא נכתבה, כי אצלנו זה ככה ואצלם זה ככה ואצל הערבים פתאום יש את הקוראן הזה ואצלם מאמינים ככה ואצלם ה' אומר לעשות ככה, ואצלנו בכלל, כל אחד מסדר את זה איך שבא לו שהם רוצים להרוג אז פתאום ה' מרשה ושהם רוצחים את הבן שלהם אז הכל מידי ה' והרב בריח אמר ככה והוא אמר ככה אז מותר ופה צריך לעשות ככה. דיי באמת אז חבורת זקנים ישבה והחליטה להמציא סיפור שהיום מגלגל מליונים ומשנה את העולם, והנה עכשיו אנחנו נלחמים בגלל כל האמונה הזאת וכל התורה הזאת והשואה הייתה בגללה וכל החיים שלנו זאת האמונה והדת הזאת. איזה ה' איזה הנה אנחנו עוזרים לעצמנו ואנחנו מנסים לפורר את החיזבאללה יאללה כבר שיעשה משהו אם הוא כזה גדול ואוהב אותנו, הוא לא יכול לעשות איזו הילה מסביב לישראל ארץ הקודש? שיתן סימן קטן משהו באותו יום כל ישראל חוזרת בתשובה, שלא ישלח איזה רב בן אדם בן 90 בקושי יודע לדבר ממציא דברים וחושב שזה נגלה אליו ואמר לו ככה והוא חוזה דברים.. בסדר שמענו, אני הגעתי למסכנה שעד שה' לא נותן לי סימן הכי קטן מצידי שעכשיו תיפול בבית שלי קטיושה שיתן לי סימן משהו קטן אני לא מבקש יותר משהו הכי דפוק שאני יחנק לשני 2 לא יודע מה, אני כבר הלכתי לבית כנסת כל שבוע במשך כמה חודשים וכל הזמן הזה ביקשתי סימן הכי קטן מה', הוא לא נותן. בגלל זה בישבילי הוא עדיין בגדר אמונה וככה הוא ישאר ומבחינתי לא מאמין בו.

בקשר לחלק הראשון אני לא אענה,כי אני יודע שלא תרצה לקבל אף תשובה.

בקשר לחלק השני אני אענה

למה אתה חושב בקטן? למה שאלוקים יעשה הילה מסביב לארץ?למה שפשוט לא יכניס את העם הנבחר שלו לגן עדן וזהו? לא צריך חיזבאללה ולא צריך מוות!

הדברים הרבה יותר עמוקים ממה שאתה חושב,אנחנו לא חוטפים סתם,היהודים לא נרצחו סתם,בית המקדש לא נחרב סתם,האינקווזיציה לא הייתה סתם,השואה לא הייתה סתם,ומה שקורה עכשיו זה לא סתם.

אלוקים לא יתן לך סימן כי אחר התפקידים שלך בעולם הוא להאמין בו,ואם הוא יתן לך סימן אתה לא תצטרך להאמין בו,כולם נמצאים בעולם כדי לתקן משהו,אנחנו לא פה כי היינו טובים,אנחנו פה כדי לתקן. למעשה אתה צריך להגיד תודה שיש לך הזדמנות בכלל לתקן.

באמת אחי? אתה הלכת לבית כנסת ובגלל זה אתה מרגיש שאלוקים חייב לך משהו? אתה יודע מה אנשים עשו בשביל אלוקים והם לא קיבלו סימן?.

אם היית באמת מאמין בו ומוכן להקריב את נשמתך בשבילו לא היו חסרים לך סימנים ממנו.

פורסם

הסיכוי שאלוהים היחיד הוא זה שברא את העולם שווה לסיכויים שכל מיני אלילים או או דברים כאלה בראו את העולם.

בכל מקרה היהודים לא היו הראשונים שחשבו על דת, גם לא לגמרי הראשונים שחשבו על דת מונוטאיסטית.

לא נראה לי שאפשר לענות על השאלה הזאת, זה כמו שכל תא נוצר מתא אחר, ואם כך אז איך נוצר התא הראשון?

אני אישית דיי מאמין ברעיון שאנחנו בעצם סוג של תוכנת מחשב כמו סימס רק פי 43243243243243243^2432454346546899678554 יותר מתקדם.

גם כאן מתעורר הפרדוקס: "אז איך נוצר העולם שבו נוצרה התוכנת מחשב הזאת?"

פורסם

בקשר לחלק הראשון אני לא אענה,כי אני יודע שלא תרצה לקבל אף תשובה.

בקשר לחלק השני אני אענה

למה אתה חושב בקטן? למה שאלוקים יעשה הילה מסביב לארץ?למה שפשוט לא יכניס את העם הנבחר שלו לגן עדן וזהו? לא צריך חיזבאללה ולא צריך מוות!

הדברים הרבה יותר עמוקים ממה שאתה חושב,אנחנו לא חוטפים סתם,היהודים לא נרצחו סתם,בית המקדש לא נחרב סתם,האינקווזיציה לא הייתה סתם,השואה לא הייתה סתם,ומה שקורה עכשיו זה לא סתם.

אלוקים לא יתן לך סימן כי אחר התפקידים שלך בעולם הוא להאמין בו,ואם הוא יתן לך סימן אתה לא תצטרך להאמין בו,כולם נמצאים בעולם כדי לתקן משהו,אנחנו לא פה כי היינו טובים,אנחנו פה כדי לתקן. למעשה אתה צריך להגיד תודה שיש לך הזדמנות בכלל לתקן.

באמת אחי? אתה הלכת לבית כנסת ובגלל זה אתה מרגיש שאלוקים חייב לך משהו? אתה יודע מה אנשים עשו בשביל אלוקים והם לא קיבלו סימן?.

אם היית באמת מאמין בו ומוכן להקריב את נשמתך בשבילו לא היו חסרים לך סימנים ממנו.

מחזק :xyxthumbs:

פורסם

הסיכוי שאלוהים היחיד הוא זה שברא את העולם שווה לסיכויים שכל מיני אלילים או או דברים כאלה בראו את העולם.

בכל מקרה היהודים לא היו הראשונים שחשבו על דת, גם לא לגמרי הראשונים שחשבו על דת מונוטאיסטית.

לא נראה לי שאפשר לענות על השאלה הזאת, זה כמו שכל תא נוצר מתא אחר, ואם כך אז איך נוצר התא הראשון?

אני אישית דיי מאמין ברעיון שאנחנו בעצם סוג של תוכנת מחשב כמו סימס רק פי 43243243243243243^2432454346546899678554 יותר מתקדם.

גם כאן מתעורר הפרדוקס: "אז איך נוצר העולם שבו נוצרה התוכנת מחשב הזאת?"

לא הגיוני שאלילים בראו את העולם,חייב להיות רק אלוקים אחד כל יכול שברא,שתיים ויותר לא יכול להיות.

פורסם

מדוע לא הגיוני שאלילים ( יותר נכון לומר אלים, יש זלזול במילה הזאת) בראו את היקום?

אם קיים אל אחד שהיה מאז ומתמיד, למה שלא יהיה עוד אחד? אפשר להתחלק בתפקידים שביצירה ובשמירה על היקום.

פורסם

שאלה פילוסופית היא "האם העולם נברא או שהיה קיים תמיד, או שלא היה קיים תמיד ולא נברא גם, ואולי אינו קיים גם עכשיו, ואם הוא נברא - איך?" :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים