עבור לתוכן

זה רק אני או שגם לכם נדמה שצה"ל משקיע יותר מדי אנרגיה במטרות שוליות מדי

Featured Replies

פורסם

אני מנסה כמה שיותר להצמד לעובדות

במשך למעלה משבועיים חיזבאללה ממשיך לשטוף את הצפון בגשם של טילים בלי שום ירידה בקצב האש שלו

במקביל אנחנו שומעים במהלך אותם שבועיים על הלחימה הקשה במארון א ראס ובינת ג'בל

ידיעות מבולבלות של מפקדי צה"ל ודוברת צה"ל שהשתלטנו על בנת ג'בל , אחה"כ למחרת מתברר שבעצם צה"ל לא שלט לגמרי בכפר ועדיין היתה לחימה קשה נוספת שם, זה אותו יום בו נהרגו 9 חיילים, אחה"כ מודיעים פעם שניה שהשתלטו על הכפר ואחה"כ מדווחים על שוב לחימה בכפר.

ובכל הבלאגן הזה של דיווחים , קרבות פנים אל פנים בין לוחמי חי"ר הטילים ממשיכים להכות בצפון ללא הפסק

נראה לי מתוך דעתי הלא מקצועית שצה"ל משקיע יותר מדי אנרגיות וגרוע מכל מסכן יותר מדי חיילים למטרות טקטיות שוליות ביותר

ברור שהמטרה הצבאית הכי חשובה כרגע היא להפסיק את ירי הטילים ולכן יש לחפש את המשגרים ולא להתחיל לסרוק כפר כפר ולהרוג את כל המחבלים שמתחבאים בו.

בכפרים האלה שאנחנו מתעסקים איתם כבר שבועיים וגובה יותר מדי חיי חיילים, אין כלל משגרים והמחבלים שיש שם כלל לא מסכנים את העורף הישראלי, הם יותר נועדו להעסיק את צה"ל כדי שהיחידות היותר אחוריות של חיזבאללה יכלו להמשיך לשגר טילים אלינו באין מפריע, לא יכול להיות שרק אני רואה את זה והרמטכ"ל ואלוף פצ"ן לא.

אני כבר חושב על המלחמה הבאה וחושש שבמלחמה הבאה תיהיה איראן מעורבת באופן גלוי ופעיל בהתקפות על ישראל, ואני חושב שיהיו אז 2 פרמטרים חדשים שלא היו לנו עד עכשיו ואני לא מתכוון לנשק גרעיני, נניח שאיראן תתקיף אותנו בטילים קונבנציונאלים

(א) באיזשהו שלב יהיה על ראשי הביטחון וראשי המדינה להניח שיותר לא יהיה לנו את הלוקסוס לברוח מהדרום לצפון מהצפון לדרום , כל ישראל ממטולה ועד אילת יהיו מכוסות בטווח טילי קרקע קרקע איראנים

(ב) בכל המלחמות צה"ל התמודד מול מדינות שאיתן יש לישראל גבול יבשתי ולכן זה מאפשר כניסה נוחה יחסית של אוגדות צה"ל + תמיכה לוגיסטית לשטחים של המדינות שנלחמו בנו , במלחמה הבאה מול איראן זה כבר יהיה הרבה יותר קשה וקשה לי להאמין שיש לצה"ל יכולת לנהל מלחמה של כוחות יבשה במדינה שאין לה גבול איתנו ולנהל מלחמה לזמן בלתי מוגבל, לנו אין יכולת כזו כפי שיש ל- navy האמריקאי לנהל מלחמה לזמן בלתי מוגבל מעבר לים, ולכן אני תוהה אילו פתרונות חלופיים יש לצה"ל למלחמה מול טילים ארוכי טווח המשוגרים ממדינה שאין לה גבול איתנו

אני חושב שכבר במלחמה הנוכחית צריכים לאמץ את 2 ההנחות שציינתי , אנחנו צריכים להתנהג כאילו שגם המרכז וגם הדרום בטווח הטילים של לבנון, ואנחנו צריכים להלחם בלבנון כאילו שלבנון לא היתה גובלת איתנו וזה אומר להפעיל בצורה יותר אינטנסיבית את זרוע האוויר הים , מערכים מיירטי טילים כמו חץ ופטריוט, ואני חושב שגם לנו מותר להגיב בירי טילי קרקע , זרוע היבשה שלנו מוכשר יותר למשימות בט"ש ולהתמודדות כנגד פלישה לטריטוריה שלנו

פורסם

פשוט מאוד תהיה מלחמה של טילים וגיחות של מטוסים

הם יורים עלינו טילים אנחנו יורים עליהם טילים

מי שיורה יותר טילים ולמקומות הנכונים עם ראש קרב גדולים יותר מנצח

פורסם
  • מחבר

פשוט מאוד תהיה מלחמה של טילים וגיחות של מטוסים

הם יורים עלינו טילים אנחנו יורים עליהם טילים

מי שיורה יותר טילים ולמקומות הנכונים עם ראש קרב גדולים יותר מנצח

זה בדיוק מה שאני אומר, אנחנו יותר מדי מתאמצים לעשות מלחמות בפינצטה , אין לנו סיכוי במודל הזה

פורסם

לא נלחמים בכוחות גרילה עם מטוסים.

פורסם
  • מחבר

לא נלחמים בכוחות גרילה עם מטוסים.

את צודקת אבל לכוחות גרילה בהגדרה אין טילים בונקרים משגרים משאיות , חיזבאללה כן ולכן הם כבר מתחילים להדמות יותר לצבא מאורגן והתחילו להתשתמש בנשק כבד שחושף אותם מהאוויר ולכן אפשר וצריך להכות בכל המתקנים שלו הטילים והמשגרים שלו מהאוויר עד שיחזור לממדים של ארגון גרילה כזה שהכוח היחידי שיש לו זה רק ניסיונות פיגועים נגד חיילים בגבול אבל בשום פנים ואופן לא תיהיה לו יכולת לשגר טילים לישראל

אלה שצה"ל נלחם בהם בשבועיים האחרונים במארון א ראס ובנת ג'בל אלה הם באמת החלק ה-גרילי של חיזבאללה , אני טוען שלא צריך להתעסק איתם , הם בכלל לא מסכנים את העורף הישראלי , זה סתם מחבלים חפ"ש-ים עם תתי מקלע וכמה טילי נ"ט וסאגרים, צה"ל צריך לסמן לעצמו שהמטרה המרכזית היא המשגרים ולהשקיע את 90% מהכוחות שלו בלהשמיד את המשגרים ומפעילהם ולא לרדוף אחרי מחבלים בודדים

פורסם

לא ידעתי שהם שיגרו טילים מתוך בית חולים ושדה תעופה אזרחי. :nixweiss:

זה כוח גרילה, מדובר בכ-3000 לוחמים. משגר זה לא בעיה, גם לבבונים בעזה יש משגרים. צרייך משאית או עגלה, לא יותר. האבידות עלולות להיות מרות במידה וניכנס כניסה רגלית מאסיבית אבל ת'אמת, אני מעדיפה שכוח בינלאומי כלשהו יכנס ויעשה שם סדר כדי שדין וחשבון אח"כ ניתן יהיה לקחת ממנו.

פורסם

זה רק אתה מכיוון שאין לך מושג מה צה"ל מפציץ, וכל מילה נוספת מיותרת.

פורסם

הפצצת השדה תעופה אזרחי באה משום שלא יבריחו את החטופים לאיראן.

כנ"ל גם הפצצת הדרכים.

לגבי הבית חולים אין לי מה להגיד.

אבל, ברגע שיש משגרים ++, ומטרות ברורות להפציץ חבל לסכן חיי חיילים, אני באופן אישי, מעדיף להפוך כפר לאבק מהאויר מאשר לסכן חיילים, זאת בהנחה שיש לנו סוג של תמיכה בעולם.

כי אחרי הכל אנחנו נשענים עליו, כמו משענת קנה רצוץ, אבל נשענים עליו טוב טוב.

פורסם

זה רק אתה מכיוון שאין לך מושג מה צה"ל מפציץ, וכל מילה נוספת מיותרת.

דברי חוכמה.

הבעיה היא שרבים כאן מבססים את דעותיהם על תקשורת ברברנית, ומומחים ופרשנים מטעם עצמם.

גם אני לא מסכים עם האסטרטגיה בלבנון, אך לפחות אני מבין את הרציונל מאחרויה.

פורסם

גם אני לא מסכים עם כל מהלך, אבל אני בעד הרעיון הכללי.

פורסם

מסכים ביותר, בזמן שכולנו ישבנו ושמענו על בבנת ג'ביל ועל ביירות כוחות מיוחדים של צה"ל הצליחו לגנוב מפות, סרטוטים, מכשירי קשר ממפקדה של חיזבאללה. אתם לא מצפים שיגידו לכם "צהל" הולך לעשות ככה וככה, הנה אנחנו עושים תיהיו רגועים".

אמרו כבר כדי להוציא את ישראל מהטווח צריך לכבוש חצי לבנון, כמובן שצה"ל לא יעשה את זה בישביל זה מגלחים ומורידים מקומות אחרים.

קיצור צה"ל עושה הרבה סמכו עליו.

פורסם
  • מחבר

גם אני לא מסכים עם האסטרטגיה בלבנון, אך לפחות אני מבין את הרציונל מאחרויה.

אז תסביר מה עומד מאחרי ההחלטה להתעסק שבועיים יקרים מפז במלחמה בשתי כפרים שאין בהם שום משגרי טילים מלבד חבורת מחבלים חמושים רק בנשק קל

בזמן שהכוח האמיתי של חיזבאללה שיושב בקווים האחוריים יותר ממשיך לשגר עלינו טילים באין מפריע

יש לך סרטן ואתה לוקח לי אקמול ?

פורסם

אין לך מושג על מה אתה מדבר, הכוחות שנכנסו לכפרים השונים דיווחו שהם השמידו מספר לא קטן של משגרים ניידים.

אני כבר אמרתי את מה שאני חושב, אתם לא יודעים כלום.

פורסם
  • מחבר

אין לך מושג על מה אתה מדבר, הכוחות שנכנסו לכפרים השונים דיווחו שהם השמידו מספר לא קטן של משגרים ניידים.

אני כבר אמרתי את מה שאני חושב, אתם לא יודעים כלום.

במבחן התוצאה עד עכשיו צה"ל לא דיגדג אפילו 1% מיכולת הטילים של חיזבאללה

זה כאילו שחיזבאללה יתפארו בזה שהצליחו להשמיד את יחידת דובר צה"ל והלהקות הצבאיות

אנחנו משלים את עצמנו

פורסם

כל פוסט נוסף שלך לא מוסיף לך כבוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים