עבור לתוכן

קאפואירה-ריקוד או אומנות לחימה

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מתאמן בקאפואירה והשאלה שלי היא האם קאפואירה זה אומנות לחימה או ריקוד.

אני נוטה יותר לכיוון האומנות לחימה, אבל חבר שלי אומר לי שזה ריקוד.

אז שמישהוא יגיד לי חד וחלק (רצוי כאלה שמבינים ולא סתם לזרוק).

תודה מראש.

• תגובות 31
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמע אם תשאל את דעתי, אז לפי מה שנראה לי, קפואירה הינה אמנות לחימה הבולטת בתנועותיה הריקודיות אשר מקורה בעבדים ברזילאים.

הקפואירה פופולרית בברזיל במיוחד, אך בסוף המאה ה-20 צברה פופולריות גם בשאר העולם, בדרך כלל בזכות טיילים ששבו מברזיל.

יש שרואים בקפואירה ריקוד, שכן קבוצות מסוימות שמות דגש רב יותר באימוניהן על אלמנטים ריקודיים ואקרובטיים בקפואירה,

שורשי הקפואירה הניכרים עד היום מתייחסים לאלמנטים של קרב הכוללים התקפה והגנה, אך המינוח המקובל בקפואירה הוא של "משחק".

אגב, גם ויקי חושבת ככה...

פורסם

"קפואירה (Capoeira) הינה אמנות לחימה הבולטת בתנועותיה הריקודיות אשר מקורה בעבדים ברזילאים."

[וויקיפדיה]

משמע-

שילוב של שניהם. קצת יותר אומנות לחימה מריקוד.

פורסם
  • מחבר

אז איך זה שמתאמנים בקאפואירה במרכזי ריקוד

פורסם

קודם כל יצא לי להכיר מאמן קפואירה והוא אמר לי שהיום יש כל מיני סוגים של קפואירה

וכל מיני חוקים

ככה שקשה לדעת מה יש יותר -אומנות לחימה או ריקוד

אז בעיקרון זה שילוב כמו שאמרו

פורסם

זאת אמנות לחימה לכל דבר שהתפתחה החל מהמאה ה 16 בעיקר בברזיל ע"י העבדים השחורים שהובאו מאפריקה ע"י הפורטוגזים ששלטו שם.

היא ניראית כמו ריקוד ומבוצעת לצליל מוזיקה כדי להסוות אותה למחול, כך יכלו העבדים ללמד ולהתאמן תחת שלטון הפורטוגזים.

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי מבין כל אומניות הלחימה הקאפואירה היא הכי יפה.

אץם מסכימים איתי, או שיש מישהוא שחושב שיש אחת יותר יפה.

פורסם

קח תסיפור איך הדבר הזה נוצר ותחליט לבד.

היה היה איזה כפר באיזה מקום שבו היו אסירים ברזילאים, האיסירים היו בתוך בקתה ומחוץ היו שומרים שהיו מציצים מדיי פעם.

האסירים הברזילאים היו צריכים דרך לפתח נשק כל שהוא בלי שהשומרים יראו אותם, אז הם חשבו על פיתוח אומנות לחימה שנראת כמו ריקוד, אז לאט לאט הם פיתחו אותה וכשהשומרים שאלו אותם מה הם עושים הם ענו שהם רוקדים, ככה עם הזמן הקפוארה התפתחה וזה הפך להיות ריקוד+אומנות לחימה. עם הזמן אנשים היו עושים קרבות ומהמרים על כסף מי ינצח, זה לא היה חוקי אז כל פעם שהייתה מגיעה משטרה הם היו רוקדים את זה בלי לגעת אחד בשני, עם הזמן זה התפתח והחליטו שזה יהיה חוקי והקרבות הופסקו, בלה בלה בלה היום תלך ברחובות ברזיל ביום חמים ותוכל לראות עיגול אנשים גדול של ברזילאיות וברזילאים קופצים ובועטים באוויר.

אן אתה רוקד את זה עם חברים ובועט באוויר אז בכיף זה יכול להיות ריקוד, אם אתה נלחם נגד מישהו אז זאת מת הסתם אומנות לחימה.

עכשיו אחי אם אתה רוצה משהו נחמד, את הציפורן בבוהן תחדד אותה תמיד תהפוך אותה לשפיצית כמה שאתה יכול (בלי שהמורה שלך ידע על זה) ושתלך מכות עם מישהו אתה כמו כלום חותך לו את הפרצוף.

פורסם

לפי דעתי מבין כל אומניות הלחימה הקאפואירה היא הכי יפה.

אץם מסכימים איתי, או שיש מישהוא שחושב שיש אחת יותר יפה.

לדעתי קונג-פו, חפש את סרטי ברוס לי.

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחח קרעת אותי.

אני עוד עדיין מתלמד אז אנחנו עדיין לא פוגעים אחד בשני.

מי יודע אולי עוד כמה שנים אני אשקול את זה.

פורסם

עכשיו אחי אם אתה רוצה משהו נחמד, את הציפורן בבוהן תחדד אותה תמיד תהפוך אותה לשפיצית כמה שאתה יכול (בלי שהמורה שלך ידע על זה) ושתלך מכות עם מישהו אתה כמו כלום חותך לו את הפרצוף.

"נחמד"?

אחר כך אומרים שהנוער מדרדר....

פורסם

"נחמד"?

אחר כך אומרים שהנוער מדרדר....

חחח אל תדאג בד"כ מי שלומד קפוארה זה לא הערסים הקטנים שמחפשים מכות, וגם הערסים הקטנים שמחפשים מכות שלומדים קפוארה, אפילו הם כבר מסתובבים עם סכין ונותנים רק אגרופים אז ציפורן חדה זה עדיין לא להידרדר :) מה שכן למורה שלי הביאו ציפורן אחת כזאת בעין עד עכשיו יש לו צלקת באורך חצי מטר על כל הפרצוף ופס כזה של חוסר שיערות על הגבה, אבל התחילו לצמוח.

פורסם

בלי עצות איך לפגוע באנשים הא?

תחזרו לדיון אם קאפואירה זה ריקוד או אומנות לחימה

בלי עצות משונות על פגיעות באנשים

פורסם

בזמנו הייתי מתאמן, לא המשכתי כל כך הרבה (חגורה צהובה), אבל בכל מקרה לקפואירה יש מספר קבוצות, שלכל קבוצה יש את הסיגנון שלה, הקבוצה שהולכת בארץ משתמשת בקפואירה כריקוד,

אך יש קבוצות נוספות ברחבי העולם שמתמשים בקפואירה כאומנות לחימה, נלחמים איתה, ויש כאלה שגם מוסיפים לה חרבות ולפידים וכל מיני דברים כאלה.

פורסם

בלי עצות איך לפגוע באנשים הא?

תחזרו לדיון אם קאפואירה זה ריקוד או אומנות לחימה

בלי עצות משונות על פגיעות באנשים

ונעזוב את זה שזאת עצה ממש מטומטמת, והדבר היחיד שנותן לה לגיטימיות מינימלית זה שהיא מקורית ::)

קפוארה היא אומנות לחימה מאוד יפה, אבל עדיין אומנות לחימה. לא מהכי חזקות, אבל כן אומנות לחימה... וכמובן שזה גם ריקוד - כי מה לעשות, מי שעוסק בקפוארה רוקד, והרבה פעמים לצלילי מוסיקה (למרות שחוסר מוסיקה לא שולל את ההגדרה כ"ריקוד").

קונג פו יותר יפה במובנים מסויימים, תלוי על מה אתה מסתכל... יש סוגי קונג פו שמחקים בעלי חיים, ואז זה באמת נראה כמו סוג של ריקוד...

אבל אין מה להשוות, קפוארה זורם כל הזמן, זה ממש ריקוד. קונג פה "יפה" בעיקר במובן שמתלהבים מהיעילות שלו... לא בהכרח כי זה יפה להסתכל... אבל תמיד, זה עניין של טעם... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים