עבור לתוכן

אילתור סוללה 9 וולט רגילה להטענת הסוללה המקורית של panasonic ל-fz30

Featured Replies

פורסם

כידוע הסוללות המקוריות הן יקרות למדי כרגע (70$)ומניסיון העבר ניתן להעריך שכאשר הייצור הסידרתי של המצלמה הזאת יפסק ,המחיר אף עלול להגיע אפילו ל-500 שח לסוללה.

ברור שמי שלוקח את המצלמה הזאת לטיול ארוך חייב להצטייד במיספר סוללות ,אולם המחיר המופקע מקשה על כך.

השאלה האם ניתן ניתן לקחת סוללה 9 volt מרובעת רגילה וליטעון באמצעותה את הסוללה המקורית דרך המטען המקורי ,כך שבעצם המטען משמש אך ורק לשם הבטחת המגע בין הסוללה המקורית לבין הסוללה של ה-9וולט(מובן מאליו שיהיה צורך לפתוח את בית המטען ,לקדוח בו חורים קטנים ולהעביר דרכם חוטי חשמל דקים שיולחמו מהצד הפנימי כך שכאשר אין מקור חשמל זמין ניתן להישתמש בסוללות 9 להטענת הסוללה המקורית).

אין לי מושג מה מתח הטעינה של הסוללה המקורית ,אולם בהתחשב בעובדה שהסוללה של panasonic נותנת למצלמה מתח יוצא של 7.2 וולט ,אני משער שמתח טעינה גבוהה יותר מכך ,ולכן לא אמורה להיות בעייה בשימוש עם סוללה 9וולט.

כמו כן ,ניתן להישתמש בסוללות ניטענות של 9v כמו של חברת gp .

מצפה לישמוע מה דעתכם בנושא

פורסם

קודם כל תמדוד עם רב-מודד את מתח היציאה מהמטען (ותבדוק מה הזרם שהמטען מספר [אמור להיות רשום עליו]) ואח"כ אפשר לראות אם ניתן לשחזר אותו תוך שימוש בסוללת 9V.

פורסם

חבל לבזבז את הזמן על אלתורים. קנה ב-eBay סוללה חלופית וסגור עניין. המחיר הוא כ-70 ש"ח, כולל משלוח לארץ.

אגב, זה בדיוק מה שאני עשיתי עם שתי המצלמות שלי (מינולטה ואולימפוס).

פורסם
  • מחבר

חבל לבזבז את הזמן על אלתורים. קנה ב-eBay סוללה חלופית וסגור עניין. המחיר הוא כ-70 ש"ח, כולל משלוח לארץ.

אגב, זה בדיוק מה שאני עשיתי עם שתי המצלמות שלי (מינולטה ואולימפוס).

boren

האם הסוללה התחליפית הזאת שקיבלת מתפקדת באופן זהה לסוללה המקורית ,או שהיא נחותה ממנה ?

היות ומעולם לא יצא לי להזמין מ-ebay ,אני אודה לך אם תענה לי על מיספר שאלות (הפעם היחידה שהזמנתי משהו מחו"ל היה לפני מיספר שנים ועלה לי בבריאות )

אם אני מבין נכון עלות המישלוח לארץ היא כ-25 שח ? (אם שילמת 10$ עבור הסוללה לספק ובסך הכול 70 שח)

תוך כמה זמן המישלוח הגיע אליך ? ולהיכן ? האם לבית או לסניף הדואר המרכזי באזור יד אליהו בתל אביב שמטפל במישלוחים מחו"ל?

האם החבילה ניפתחה לביקורת על ידי המכס ? והאם נידרשת לשלם מכס או מע"מ בנוסף לעלות המוצר?

תודה מראש על תשובתך

פורסם

האם הסוללה התחליפית הזאת שקיבלת מתפקדת באופן זהה לסוללה המקורית ,או שהיא נחותה ממנה ?

קשה לי להעריך בדיוק, מכיוון שבשתי המצלמות הסוללה מספיקה להרבה מאוד צילומים. כשאני צריך להחליף סוללה זה רק כדי לסיים את הצילומים באותו יום, ובשביל המטרה הזו אין שום בעיות.

אם אני בכל זאת צריך להעריך את איכות הסוללה, אז הייתי אומר שזאת עבור האולימפוס קרובה מאוד באיכותה למקורית, וזאת עבור המינולטה פחות טובה אבל עדיין מספקת את אופן השימוש הנ"ל. מה שבטוח, לאחר ההתנסות הזו אין לי יותר שום התלבטויות לגבי רכישת מצלמה עם סוללת ליתיום קניינית.

אם אני מבין נכון עלות המישלוח לארץ היא כ-25 שח ? (אם שילמת 10%body%nbsp; עבור הסוללה לספק ובסך הכול 70 שח)

אתה מבין נכון. המחיר ששילמתי על סוללה אחת היה 70 ש"ח (כמו במקרה של הלינק למעלה), ועל השניה שילמתי 85 שקלים. בשני המקרים המחיר כולל משלוח לארץ. המחיר שדורשים על סוללות כאלה בארץ לחלוטין לא סביר.

תוך כמה זמן המישלוח הגיע אליך ? ולהיכן ? האם לבית או לסניף הדואר המרכזי באזור יד אליהו בתל אביב שמטפל במישלוחים מחו"ל?

לסניף הדואר המקומי.

האם החבילה ניפתחה לביקורת על ידי המכס ?

לא ראיתי סימנים לזה.

והאם נידרשת לשלם מכס או מע"מ בנוסף לעלות המוצר?

אין צורך בתשלום על סכומים שנמוכים מ-$50, ובכל מקרה לא נדרשתי לשום תשלום נוסף.

פורסם
  • מחבר

boren

אני מודה לך מאוד על ההבהרות

חלה כאן אי הבנה קטנה ,אין כרגע ברשותי את ה- fz30, אולם לאחר שהדבר שהכי הדאיג אותי במצלמה הזאת ניפתר בעזרתך ,אני ברצינות חושב לרכוש אותה.

דרך אגב האם גם את המצלמה רכשת דרך ebay?

ישנו פער של כ-500 שח במחיר לרעת המחיר הכי זול שניתן להשיג בארץ לעומת ebay.

בלי לנקוב בשמות היבואנים ,ראיתי במיספר פורומים שדנים במצלמות ,שהשירות והאחריות של היבואנים של מצלמות הדיגיטליות של panasonic לארץ ,הוא על הפנים ,ובשהרבה מיקרים של אנשים שפנו לממש את האחריות ,היבואנים ניסו להתחמק בטענות שונות ומשונות ,כשהטענה השולטת היא שהמצלמה נפלה וניגרם לה נזק פנימי ולכן נזק כזה אינו מכוסה במיסגרת האחריות ,וזאת למרות שאותם אנשים מכחישים את הטענות הללו ועומדים על כך שהמצלמות לא נפלו ולראייה אין עליהן שריטות.

האם לדעתך הפער הזה מצדיק רכישה מחו"ל ?

מה עדיף ,לקנות בארץ ולשלם עוד 500 שח ולקבל אחריות שלא שווה הרבה ממילא או לחסוך את הכסף להזמין מ-ebay

ולוותר בעצם על אחריות ולקחת את הסיכון (כך שבמיקרה של בעייה להכניס אותה לתיקון במעבדה פרטית ,ולקוות שסכום התיקון לא יעבור את ה-500 שח ,אחרת בעצם ,אכלת אותה)

ברור לי שאני אצטרך ככול הניראה לשלם את המע"מ ,השאלה היא האם בכלל יש מכס על מצלמות דיגיטליות?

דרך אגב האם טווח התנועה של המסך המיפרקי ב-fz30 מאפשר לבצע צילומים עצמיים כמו ב-s3 של canon? (יעני לכוון את המסך לכיוון שלך בזמן שאתה מבצע צילום עצמי)

האם באופן כללי אתה מבסוט מהרכישה של ה-fz30 ,או שבדיעבד היית הולך על דגם אחר שהוא לא slr ?

fz30 כבדה כימעט ברבע קילו יותר מה-s3 , האם גם במימדים החיצוניים שלה היא יותר גדולה משמעותית מה-s3 ?

תודה מראש על כל תגובה שתוכל לפזר את הערפל לפני הרכישה.

פורסם

חלה כאן אי הבנה קטנה ,אין כרגע ברשותי את ה- fz30, אולם לאחר שהדבר שהכי הדאיג אותי במצלמה הזאת ניפתר בעזרתך ,אני ברצינות חושב לרכוש אותה.

דרך אגב האם גם את המצלמה רכשת דרך ebay?

לא, את כל המצלמות שלי עד היום קניתי בארץ.

האם לדעתך הפער הזה מצדיק רכישה מחו"ל ?

אני הייתי מעדיף בכל זאת לקנות בארץ, אלא אם הפער היה גדול יותר, או שהיה מדובר בדגם שלא ניתן להשיג בארץ.

ברור לי שאני אצטרך ככול הניראה לשלם את המע"מ ,השאלה היא האם בכלל יש מכס על מצלמות דיגיטליות?

אין מכס, יש בוודאות מע"מ.

דרך אגב האם טווח התנועה של המסך המיפרקי ב-fz30 מאפשר לבצע צילומים עצמיים כמו ב-s3 של canon? (יעני לכוון את המסך לכיוון שלך בזמן שאתה מבצע צילום עצמי)

המסך של ה-FZ30 לא מאפשר צילום עצמי, אבל לשאר הדברים שדורשים מסך מסתובב (למשל waist-level או צילום מעל הראש) הוא הטוב ביותר שקיים. רק המסך של ה-C5060/C7070 של אולימפוס משתווה לו. מה כל כך טוב? הציר המרכזי במקום ציר צידי. אין מה להשוות את הנוחות של מסך מסתובב שנמצא מולך לזה של מסך שנמצא מהצד ומתנגש עם יד שמאל. היתרון של המסכים ב-C5060/C7070 הוא שניתן להשתמש בהם לצילום עצמי, היתרון של המסך ב-FZ30 (מעבר לגודל ולרזולוציה) הוא בכך שניתן לפתוח אותו למצב waist-level ע"י הסטה מהירה כלפי מטה, בניגוד למסכים של האולימפוס שדורשים גם סיבסוב על הציר.

האם באופן כללי אתה מבסוט מהרכישה של ה-fz30 ,או שבדיעבד היית הולך על דגם אחר שהוא לא slr ?

ה-FZ30 היא לא DSLR, ובכל מקרה אין לי אחת (קצת לצערי אני חייב להודות). מדובר במצלמה מעולה, אבל עם שני חסרונות די גדולים: אין לה עדשה רחבה, ואין לה ISO גבוה. באופן אישי הייתי מעדיף את ה-S9000 של פוג'י, שהיא מצלמה מעט יותר קרובה לשלמות, אבל עם RAW איטי מזה של הפנסוניק ועם מסך LCD פחות מושקע.

fz30 כבדה כימעט ברבע קילו יותר מה-s3 , האם גם במימדים החיצוניים שלה היא יותר גדולה משמעותית מה-s3 ?

ה-FZ30 גדולה משמעותית מה-S3, אבל היא כל כך הרבה יותר טובה שבכלל אין מה לשקול לדעתי את הקנון. בכלל, מבחינת גודל, מצלמות מתחלקות לדעתי לשני סוגים - אלה שנכנסות לכיס או לפאוצ' קטן, ואלה שדורשות נרתיק נפרד. גם ה-FZ30 וגם ה-S3 נכנסות לקבוצה השניה, כך שההבדלים בינהן בגודל ובמשקל לא ממש משנים.

פורסם
  • מחבר

ה-iso הגבוהה מאוד מפתה ב- s9000 , וזאת כנראה המצלמה היחידה מבין מצלמות ה-supr-zoom שמאפשרת לבצע צילומים טובים בתנאי תאורה נמוכים ללא פלש ,ועבור המיקצוענים s9000 עדיפה ,אולם עבור מרבית האנשים ,כולל אותי ,החוסר במייצב תמונה ,מרתיע מאוד , ואין לי שום כוונה להיסחב עם חצובה או לשבת ולתקן תמונות בפורמט raw.

ציטוט מהאתר dp:

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/page15.asp

"doesn't have image stabilization, something the ISO 800 and 1600 options don't completely make up for, and something that can lead to camera shake at the long end of the zoom

ניסיון העבר לימד אותי שללא מייצב תמונה, אחוז גדול מהצילומים יוצאים מטושטשים.( האמת שלא יצא לי להשתמש אישית באף אחד מהמצלמות בהן מדובר כאן).

הביצועים עם compactflash איטיים ופוגעים באפשרות לצילום קליפ וידיאו ,וגם הכרטיסים יותר יקרים משמעותית מ-sd.

ציטוט:

"Slow write speed with CompactFlash "

כמו-כן אפשר לשכוח מצילום קיטע וידיאו עם כרטיסי xD מעל 10 דקות מפני שישנה בעייה מובנית בכרטיסי xD שלא מאפשרת לנצל כרטיסים גדולים מעל 512 לאיחסון וידיאו ,שלא לדבר על המחיר היקר פי שניים ועל העובדה שאין כרטיסים גדולים מ-1gb בפורמט זה.

ראו לינק:

http://zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=346136

להלן ציטוטים מחוות דעת של קונים :

" בעית אחסון סרטים על כרטיסי 1GB היא בעיה ידועה ונובעת בשל שיטת הדחיסה של הזכרון על הכרטיס "

"אכזבה גדולה בכל מה שקשור לאיכסון וידאו, הכרטיס מראה נפח פנויי לצילום וידאו 60 דקות אך כשמצלמים יותר מ10 דקות זה לא מצליח לאכסן את הסרט ואומר שיש תקלה בסירטון, בקיצור אי אפשר לממש את ה1G לוידאו גם לא קרוב לכך. "

"אם רוצים לצלם וידאו, לכו על כרטיס של 500MB שמאכסן וידאו בכן נפח הכרטיס ללא בעייה, מעבר לזה לאיכסון תמונות בילבד כרטיס

אני מקווה שעזרתי למישהוא כי אם היתי יודע לפניי כן לגביי הוידאו לא היתי קונה".

החוסר במייצב תמונה פוגע באפשרות לצלם קיטעי וידיאו עם זום .

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/page8.asp

"When zooming or filming at the long end of the zoom you soon learn why image stabilization is such a boon for hand-held movie clips, and why no amount of high ISO performance can ever completely replace it. "

לשם השוואה עם כרטיס 4gb שעולה 500שח

http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-FlashMemory&DB166407=166624&DB166408=166414

ניתן עם ה-fz30 לצלם קטע וידיאו רצוף באורך של 48 דקות (כול 1giga מאפשרים צילום של 12 דקות ברזולוציה של 640-480 30 fps.)

ברור שאף אחד לא קונה מצלמה דיגיטלית בכדי לקבל איכות של minidv ,אבל זה feature שימושי מאוד בטיול ,כשאתה לא מעוניין ליסחוב גם מצלמת stills וגם minidv , והאמת חייבת סוף סוף להאמר : האיכות כבר מספיק טובה על מנת להחליף מצלמת וידיאו עבור החובב הרציני לצרכים בייתים.

חבל מאוד ,שאין אפשרות לביצוע צילום עצמי בעזרת המסך המיפרקי ב-fz30 ,אולם בסופו של דבר ניראה לי שעבורי ועבור חובבי הצילום הרצינים ה-fz30 היא כרגע הפשרה הטובה ביותר בין חסרונות ויתרונות ,בקטיגורייה של מצלמות הסופר זום שאינן dslr .

פורסם

ה-iso הגבוהה מאוד מפתה ב- s9000 , וזאת כנראה המצלמה היחידה מבין מצלמות ה-supr-zoom שמאפשרת לבצע צילומים טובים בתנאי תאורה נמוכים ללא פלש ,ועבור המיקצוענים s9000 עדיפה ,אולם עבור מרבית האנשים ,כולל אותי ,החוסר במייצב תמונה ,מרתיע מאוד

הרתיעה לא מוצדקת. עבור איכות נתונה, שני סטופים יתרון ב-ISO גבוה עדיפים על שני סטופים יתרון במייצב. הסיבה היא ש-ISO גבוה מאפשר גם לעצור תנועה בנושא ולא רק את רעידות היד.

ואין לי שום כוונה להיסחב עם חצובה או לשבת ולתקן תמונות בפורמט raw.

בלי חצובה אתה יכול לשכוח מתמונות איכותיות באמת בלילה. לא מייצב ולא ISO גבוה לא מאפשרים את זה. לגבי RAW, זה לא מתאים לכל אחד, אבל אם יש לך נכונות ללמוד להשתמש בפורמט הזה אז יהיו מצבים שתגלה שהוא עושה את ההבדל בין תמונה בינונית (או אפילו לא שמישה) לבין תמונה טובה.

"doesn't have image stabilization, something the ISO 800 and 1600 options don't completely make up for, and something that can lead to camera shake at the long end of the zoom

זה נכון לגבי צילום בווידאו שבו ISO גבוה לא יכול להחליף מייצב.

ניסיון העבר לימד אותי שללא מייצב תמונה, אחוז גדול מהצילומים יוצאים מטושטשים.

אני מניח שניסיון העבר שלך גם לא כולל צילום ב-ISO גבוה.

הביצועים עם compactflash איטיים ופוגעים באפשרות לצילום קליפ וידיאו ,וגם הכרטיסים יותר יקרים משמעותית מ-sd.

ההבדל במחיר בין הכרטיסים זניח. פשוט תוסיף אותו לעלות הכוללת של המצלמה ותחשוב האם זה כל כך משנה אם היא עולה 3000 ש"ח או 3200 ש"ח.

כמו-כן אפשר לשכוח מצילום קיטע וידיאו עם כרטיסי xD מעל 10 דקות מפני שישנה בעייה מובנית בכרטיסי xD שלא מאפשרת לנצל כרטיסים גדולים מעל 512 לאיחסון וידיאו ,שלא לדבר על המחיר היקר פי שניים ועל העובדה שאין כרטיסים גדולים מ-1gb בפורמט זה.

לא יודע, אני לא סומך על מה שכתוב בזאפ. הייתי בודק את זה בעוד מקומות. ובכל מקרה, אתה באמת מתכוון לצלם סרטים ארוכים עם המצלמה הזו? אם כן, אז אולי עדיף לך בכלל ללכת לכיוון של MiniDV + מצלמה סטילס קומפקטית (כמו ה-F11 או ה-F30 של פוג'י).

ברור שאף אחד לא קונה מצלמה דיגיטלית בכדי לקבל איכות של minidv ,אבל זה feature שימושי מאוד בטיול ,כשאתה לא מעוניין ליסחוב גם מצלמת stills וגם minidv , והאמת חייבת סוף סוף להאמר : האיכות כבר מספיק טובה על מנת להחליף מצלמת וידיאו עבור החובב הרציני לצרכים בייתים.

זה כמובן מאוד אישי, אבל מטיולים שלי בשנים האחרונות (אוסטרליה, ניו-זילנד, סין, תאילנד וקצת אירופה), השתמשתי בווידאו כמעט בלעדית לצילום סרטונים של פחות מדקה וזאת למרות שהמצלמה שלי תומכת בצילום ללא מגבלת זמן. יש לי רק סרטון אחד ארוך יותר, בן פחות מ-5 דקות, של משחק פול שלם ביני לבין ידידה שלי (היא משחקת טוב...)

חבל מאוד ,שאין אפשרות לביצוע צילום עצמי בעזרת המסך המיפרקי ב-fz30 ,אולם בסופו של דבר ניראה לי שעבורי ועבור חובבי הצילום הרצינים ה-fz30 היא כרגע הפשרה הטובה ביותר בין חסרונות ויתרונות ,בקטיגורייה של מצלמות הסופר זום שאינן dslr.

אני חושב שלפחות בנושא העדשה הרחבה אתה עומד לגלות שה-FZ30 מגבילה למדי. עם שאר הדברים אפשר להסתדר, כך שאם המצלמה מוצאת חן בעיניך, לך עליה. אני בטוח שתהנה ממנה מאוד.

פורסם
  • מחבר

boren

עזרת לי רבות , ואני מסכים איתך כמעט לגבי כול מה שאמרת

אולם אני נירתע מאוד מהגודל של ה- 9000

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים