עבור לתוכן

ייעוץ בקניית מחשב חדש... פנטיום 4 3.4DUAL או מחשב Core2 ?

Featured Replies

פורסם

שלום !

קודם כל אני אנצל את ההזדמנות (השנייה שלי) ואגיד שלום - אני חדש פה :hi:

אז לשאלתי..

מה יותר טוב לקנות מחשב פנטיום 4, 3.4 מעבד ליבה כפולה (2mb*2) או Core2 את ה-E6600 ?

אם אפשר בבקשה לתת לי נימוקים למה X יותר טוב מ-Y אז בכלל...

אם זה מבחינת מחיר.. אם זה מבחינת ביצועים... ואם זה בכלל מבחינה שאתם מבינים.

כי אני לא ממש מומחה במחשבים () ובגלל זה אני מאוד אשמח אם תייעצו לי.

תודה רבה על עזרתכם

שי :silly:

פורסם

הE6600 חזק בהרבה.

חיפוס בפורום יכול להראות לך את זה, אבל כולם יסכימו ש3.4 פשוט לא מתקרב מבחינת ביצועים לנעל של הE6600

פורסם

ה-2

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה..

עכשיו ראיתי של-E6600 יש 4MB cache... זה 4MB או 4MB כפול 2 שזה אומר 8 ? :o

והנה מפה קראתי :

"We initally thought that 4MB L2 cache would be shared between the two cores on this CPU but the motherboard BIOS reported 8MB as total L2 cache which means 4MB per core"

http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=456

שוב אני ממש מתנצל על ההרבה שאלות שלי פשוט אני לא מבין ואני רוצה לרכוש מחשב טוב ולא להצטער אחר כך...

כי אני מתכוון לרכוש מחשב עם ליבה כפולה כמובן וזכרון של 1gb*2 (כאילו 2GB) ודיסק קשיח 200-250GB.. כרטיס מסך שיהיה טוב וכמובן לוח אם טוב.. השאלה אם יש אפשרות לרכוש במחיר של 5000 כזה מחשב (ועוד עם המעבד E6600)... כי בטח רוב הרכיבים לא מתאימים כמו לוח אם וכרטיס מסך של ASUS...

פורסם

2M X 2=4M

לכל ליבה יש 2 מגה

מבחינת עלות נראה לי שמחשב מבוסס קונרו יעלה איזה 1300 ש"ח יותר ממחשב מבוסס פנטיום 3.4 כפול ליבה (אם לוקחים בחשבון עלות מעבד וגם לוח)

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח mrbig ? כי תיכנס לאתר ששמתי רשום שם את השורה שציטטתי שזה כאילו שני מעבדים שכל אחד מהם 4MB..

פורסם

לקונרו יש זכרון קאש משותף

פורסם

אתה בטוח mrbig ? כי תיכנס לאתר ששמתי רשום שם את השורה שציטטתי שזה כאילו שני מעבדים שכל אחד מהם 4MB..

מליון אחוז..כל ליבה היא 2MB..שתי ליבות..חשבון פשוט..סה"כ לשתי הליבות 4 מגה..

פורסם
  • מחבר

:-[ :'( :kopfpatsch: מה זה זכרון קאש יותר גדול ?

וזהו אני נעול על זה שאני אקנה מעבד E6600... רק מוזר שהוא עולה 2000 שקל כי בטבלה שרשומה באתר הזה רשום פחות :

intel_core_2_duo_and_pentium_pricing.PNG

(זה כמובן מהאתר הזה : http://hwzone.co.il/news/1152004367/23627

רשום שזה יעלה 316$ שזה בערך 1400 שקלים... (בהגזמה) אז איך הגעתם ל-2000 שקלים :nixweiss:

אני מקווה שב-5000 ש"ח (או בהגזמה תקציבית של 5500 ש"ח) אני אוכל לקנות את מחשב ברמה טובה שאני אוכל לשחק במשחקים חדישים (מבחינת כ.מסך), שהוא יהיה מהיר (מבחינת כ.זכרון) וכמובן לוח אם כמו שצריך...

איזה סיוט יהיה להרכיב מחשב כזה...

פורסם

אוי נו...זה מחיר ל1000 יחידות או משהו כזה..

וגם אם זה מחיר לבודד..שכחת שאתה בישראל? יש מיסים ומע"מ ושאר דברים נחמדים

פורסם
  • מחבר

למה נראה לך ל-1000 יחידות ?

וכן אהה.. שכחתי שאנחנו בישראל - מדינת המיסים המיוחדים וכל ההטבות הנחמדות שמשלמים עליהן...

בכל מקרה תודה רבה לכל מי שענה עד עכשיו ושוב - אני ממש מתנצל על ההפצצת שאלות... עזרתם לי מ-א-ו-ד !

אני מאוד מקווה שתהיה ירידת מחירים לטווח ה-1500 שקל.. זה יכול להיות נחמד וטוב לנו :xyxthumbs:

ובמיוחד יחסוך לי כאב ראש מלהשיג עוד כסף.. אלוהים ישמור אני רק חושב על ההרכבה אני משתגע (כי אני הכי לא מבין בזה)

ועוד שאלה אחרונה :lol: איך אני יודע איזה לוח אם מתאים ל-E6600 אמורה להיות הגדרה/פונקציה מיוחדת ?

פורסם

לא..אין לוח ספציפי ל-6600...יש לוחות תומכים בקונרו..שהם יתמכו גם במעבד הזה..

ולא הבנתי ת'עניין של ההרכבה..מה הבעיה פה? משלמים 100-150 שקל ומרכיבים ואפילו בודקים לך אותו

פורסם

לוח אם בעל צ'יפסט 965 או 975X

פורסם

אופס..טעיתי בטרד..

למחוק בבקשה...תודה..

פורסם

אני מקווה שב-5000 ש"ח (או בהגזמה תקציבית של 5500 ש"ח) אני אוכל לקנות את מחשב ברמה טובה שאני אוכל לשחק במשחקים חדישים (מבחינת כ.מסך), שהוא יהיה מהיר (מבחינת כ.זכרון) וכמובן לוח אם כמו שצריך...

איזה סיוט יהיה להרכיב מחשב כזה...

גם אני ככה חושב לכן אני מחכה עד לתחילת 2007 שיסתדרו המחירים של השבבים שיסגרו חורים בעיות וכו' גמאני מתכוון לקנות E6600 , והלוח האם של אינטל למעבדים האלו במחירים ממש יקרים לכן כמו שמנהל הפורום אמר לחכות עד שהעניינים יסתדרו ואני מציע לך לקנות מאיבורי הם ממש זולים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים