עבור לתוכן

נבחרת ישראל השתדרגה

Featured Replies

פורסם

http://www.one.co.il/cat/articles/article.aspx?id=79197&bz=5

עכשיו יש חלוץ ברמה גבוהה, ואם גם טוטו תמוז ישחק טוב בבית"ר יש אפילו 2.

אה כן? ואני לתומי חשבתי שהם עברו להשתמש בתחתוני כותנה 100%. ;D

פורסם

גם ארבייטמן לפני שהגיע למכבי חיפה נתן 13 גולים בפתח תיקוה זה לא אומר כלום....

לגבי הסגלים..עד שלא נראה את הקבוצות בעיניים אי אפשר לדעת....והכי חשוב...העונה עד ארוכה ארוכההה...

מה טוב לספטמבר לא טוב לינואר....

פורסם

פתח, בדרך כלל עם גרשון במערך של 5 בלמים, אבל אתה יודע שאין לו עתיד, אין סיבה לבנות עליו ליורו 2008, עדיף לבנות על בן-יוסף, גרשון ובן-חיים. ובנאדו עזב כי כשהוא ראה את הכסף הגדול שיש בשוק (גרשון מקבל 400,000 דולר לעונה, בנאדו קיבל 95,000. גרשון לא טוב מבנאדו בכזה יחס), הוא התחיל לדרוש יותר, ושהוא לא קיבל (כמה הציעו לו? 110? 120? משהו כזה), הוא נעלב והחליט שהוא עוזב. אף קבוצה אחרת לא הסכימה לשלם על הכרטיס שלו וגם את המשכורת שהוא רצה, אז הוא חזר לחיפה עם הזנב בין הרגליים. כנראה. אצלנו הצעירים היו בהרכב כי היה מגיע להם, הם טובים מאוד, לשלכם פשוט לא היה מגיע. ויצחקי למשל הוכיח את עצמו הכי טוב. מליקסון ממש לא, אז אתם לקחתם אותו, אם הוא לא מספיק טוב לבית"ר אז הוא טוב למכבי חיפה? בקשר לקטן - עידן טל היה יותר טוב ממנו לדעתי, שחקן יותר מגוון. האמת אני גם מחזיק יותר מוואליד באדיר. אבי נמני ללא ספק יותר טוב ממנו (גם לדעת בניון) אבל הוא כבר קצת מעבר לשיא, למורות שבפעם האחרונה שהוא שיחק במשך עונה שלמה (בבית"ר), כקשר, הוא היה מלך השערים. בטח יש עוד. והוא באמת שחקן לא רע, אבל זה בעיקר בגלל שהשלוש שיותר טובים ממנו בחו"ל. טוטו תמוז יגדל להיות שחקן טוב ממנו, בגיל 19 קטן לא היה ברמה שבה תמוז היום. הבעיה של קטן שהוא משחק על משבצת התקפית מאוד (חלוץ או קשר התקפי מהאגף), אבל בקושי כובש.

הייתי בלונדון באפריל, במשחק של ווסטהאם מול מנצ'סטר סיטי באפטון פארק. היה משחק חלש (קצת ביאס אותי, אבל האווירה הייתה טובה :cool2:). בניון באמת היה רמה אחת מעל כולם, היה רחש בקהל כל פעם שהוא קיבל את הכדור. גם אח של פרדיננד שמשחק בווסטהאם היה טוב. אבל בנוגע לקישור, מלבד בניון, כולם הציגו משחק חלש - הרבה איבודי כדור ומסירות לא מדויקות. קטן ועוד 3 שחקנים התחממו בחוץ החל מהדקה ה-50, שלושת השחקנים האחרים נכנסו, קטן לא. זה רק הראה לי כמה לא בונים עליו. בנוגע להבטחות - אני לא מדבר על מליקסון, שתמיד היה הבטחה. גם לא ברוכיאן האמת. תמוז הוכיח את עצמו במשך עונה שלמה, הוא כישרון שקטן על הליגה הישראלית, עוד עונה של 11-12 גולים ואין סיבה שלא ייצא לאירופה. גם יצחקי כאמור הוכיח את עצמו. בן-שושן, בעונה הראשונה שלו, קיבל זימון לנבחרת עד גיל 21 וכבש שם די הרבה גולים (ויש שם כישרונות בהתקפה בלי סוף. שכטר, ארבייטמן,בן-בסט). חוץ מזה זאת הדרך, גם של חיפה, למורות שקצת בגדתם בה בזמן האחרון.

אתה משווה את בנאדו לגרשון?!? גרשון איטי להחריד, יותר מבנאדו, לבנאדו יש ניסיון רב יותר והוא פשוט טוב יותר.

אני מסכים איתך שבן יוסף יהיה בלם העתיד של הנבחרת, אבל בקדנציה הזאת לא בטוח שכדאי לבנות עליו כי הוא חסר ניסיון אירופאי.

הצעירים שלנו ה הצעירים הטובים בארץ, והכשרוניים ביותר, פשוט במכבי חיפה מעדיפים להיות אלופים בעזרת השחקנים הכי טובים שאפשר בכל עמדה במסגרת התקציב, להיות הכי טובים שחור על לבן. בבית"ר מגדלים צעירים. בקטע הזה הייתי מעדיף שמכבי חיפה היתה מגדלת צעירים קצת יותר טוב, כיום היא קונה אותם כבר אחרי שהם מתפתחים. מה שיש לרפאלוב ברגליים, זה מה שהיה לברקוביץ בזמנו, רק שאם לא ישאילו אותו יהרסו אותו וזה כזה שקוף.

וואליד באדיר יותר טוב מקטן?!?!ניחא טל יש לו יכולת גבוהה, אבל באדיר הוא סוס, ופה זה נגמר.

קטן לא קיבל הזדמנויות בוואסטהאם מכיוון שיש שחקנים מבטיחים או חשובים ממש לקבוצה בעמדה הזאת:

זמורה, הרוואד, שרינגהאם, והרכש הגדול ביותר של ווסטהאם בכל הזמנים אי פעם דין אשטון, עכשיו תגיד לי איך הוא היה אמור להשתלב פה?!?! זה לא שהוא לא מספיק טוב שהוא שיחק הוא היה לא רע, השתלב, אבל סתכל איזה שחקנים לפניו, זמורה בין החלוצים המבטיחים באנגליה, הוארד חלוץ טוב מאוד, שרינגהאם אגדה מהלכת והרכש הכי גדול...ברור שלא בנו עליו ליהיות שחקן שמשחק המון, הוא פשוט עלה גרושים וקנו אותו אולי יצא ממנו משהו באנגליה אין מכסת זרים.

והכדורגל האנגלי כל כך מהיר שיש המון איבודי כדור, ובניון הוא המלך בזה אני יכול להסכים איתך... רק שלא ימצא את עצמו בליברפול קבוצה של נשנשים..

אני אומר שמנצסטר יקחו אותו במקום סקולס הזקן..או רונאלדו שעוזב..

ודבר אחרון: אמרת שקצת בגדנו בקבוצה, למה אתה מתכוון?

פורסם
  • מחבר

קטן לא קיבל הזדמנויות בוואסטהאם מכיוון שיש שחקנים מבטיחים או חשובים ממש לקבוצה בעמדה הזאת:

זמורה, הרוואד, שרינגהאם, והרכש הגדול ביותר של ווסטהאם בכל הזמנים אי פעם דין אשטון, עכשיו תגיד לי איך הוא היה אמור להשתלב פה?!?! זה לא שהוא לא מספיק טוב שהוא שיחק הוא היה לא רע, השתלב, אבל סתכל איזה שחקנים לפניו, זמורה בין החלוצים המבטיחים באנגליה, הוארד חלוץ טוב מאוד, שרינגהאם אגדה מהלכת והרכש הכי גדול...ברור שלא בנו עליו ליהיות שחקן שמשחק המון, הוא פשוט עלה גרושים וקנו אותו אולי יצא ממנו משהו באנגליה אין מכסת זרים.

והכדורגל האנגלי כל כך מהיר שיש המון איבודי כדור, ובניון הוא המלך בזה אני יכול להסכים איתך... רק שלא ימצא את עצמו בליברפול קבוצה של נשנשים..

אני אומר שמנצסטר יקחו אותו במקום סקולס הזקן..או רונאלדו שעוזב..

ודבר אחרון: אמרת שקצת בגדנו בקבוצה, למה אתה מתכוון?

ולמורות כל מה שאמרת על השחקנים שלפני קטן, בניון לפני כולם. גם מלפני שרינגהאם לדעתי, כי עם כל הכבוד לאגדה - היא בת 39, ובניון בן ה-26 משחק יותר טוב ממנו. אם קטן היה באמת טוב הוא היה נותן להם פייט, הם חלוצים טובים, אבל לא ברמה הראשונה העולמית (הנרי,שבצ'נקו, אטו ושות'. למעט שרינגהאם, אבל הוא מעבר לשיא, למורות שהוא עדיין משחק טוב מאוד), וחלקם למורות ההבטחה אולי גם לא יגיעו לרמה השנייה. קטן צריך לשאוף להגיע לרמה השנייה, בה למשל בניון מככב. אם קשה לו עם שחקנים כמו הווארד (שבהתחלת העונה חשבו לזרוק אותו מווסטהאם ואז נתנו לו צ'אנס) וזמורה (שאם זמורה כ"כ טוב, איך זה שאריסקון לקח את השרוך המכונה קראוץ' ואת וולקוט לפניו? הוא לא כזה כוכב), אז הוא לא טוב מספיק. גם במשחקים מול מאלמו הוא נעלם קשות, וגם בנבחרת הוא הכניס רק גול אחד. וגם בחיפה הוא בעיקר בישל וכבש בעונה 6-8 גולים. אז על איזה כוכב אנחנו מדברים פה?? יש לו טכניקה טובה, פיזיות מרשימה, אבל מלבד בביצה המקומית במשחקים מול ההגנות של אשדוד,הפועל פ"ת, נצרת עילית ואפילו מכבי תל-אביב הוא לא הוכיח את עצמו. ובניון צריך באמת איזה קבוצה ברמה גבוהה, אפילו ארסנל הייתי אומר, הנרי עוד יהפוך אותו למלך הבישולים.

ובקשר לבגידה - אין לי מספיק ידע היסטורי, אבל נדמה לי שבעבר נתתם יותר את המושכות בידים של שחקנים צעירים כמו דבידוביץ', קטן, בניון וכו'.. עכשיו כבר שנים שלא מצח כוכב מהנוער, וכל שחקן שצומח (או נקנה בגיל צעיר)מדוכא מהר מאוד - ככה אלמדון,מגרשווילי וסבן למשל - שלמורות שהוכיחו שהם ברמה מאוד גבוהה - לא זכו כמעט לדקות משחק. גם גזל,רפאלוב,בן-בסט ובוזגלו לא שותפו כמעט בכלל העונה - רק עד שמכבי חיפה פתחה פער של 17 נקודות. אז נכון שיש שחקנים מעולים שהקדימו אותם, אבל אם היו מאמינים שאחד מהם, רק אם יתנו לו לשחק בממוצע העונה 30 דקות, יהיה יוסי בניון הבא, היו משקיעים בהם. אבל אם לא אז כנראה שהם לא. רוני לוי מכיר אותם מעולה, ואם הם לא וברק יצחקי ומליקסון כן (בזמן שעל הספסל של בית"ר היו גם שחקנים טובים, כמו אפק ומליחי), אז מכבי חיפה לא תורמת לצעירים כמו שראוי. היה נכון העונה לספסל יותר חרזי וקייסי ולתת יותר במה לסבן ומגריוושילי, עדין הייתם זוכים באליפות. כנ"ל לגבי עוד שחקנים.

פורסם

ולמורות כל מה שאמרת על השחקנים שלפני קטן, בניון לפני כולם. גם מלפני שרינגהאם לדעתי, כי עם כל הכבוד לאגדה - היא בת 39, ובניון בן ה-26 משחק יותר טוב ממנו. אם קטן היה באמת טוב הוא היה נותן להם פייט, הם חלוצים טובים, אבל לא ברמה הראשונה העולמית (הנרי,שבצ'נקו, אטו ושות'. למעט שרינגהאם, אבל הוא מעבר לשיא, למורות שהוא עדיין משחק טוב מאוד), וחלקם למורות ההבטחה אולי גם לא יגיעו לרמה השנייה. קטן צריך לשאוף להגיע לרמה השנייה, בה למשל בניון מככב. אם קשה לו עם שחקנים כמו הווארד (שבהתחלת העונה חשבו לזרוק אותו מווסטהאם ואז נתנו לו צ'אנס) וזמורה (שאם זמורה כ"כ טוב, איך זה שאריסקון לקח את השרוך המכונה קראוץ' ואת וולקוט לפניו? הוא לא כזה כוכב), אז הוא לא טוב מספיק. גם במשחקים מול מאלמו הוא נעלם קשות, וגם בנבחרת הוא הכניס רק גול אחד. וגם בחיפה הוא בעיקר בישל וכבש בעונה 6-8 גולים. אז על איזה כוכב אנחנו מדברים פה?? יש לו טכניקה טובה, פיזיות מרשימה, אבל מלבד בביצה המקומית במשחקים מול ההגנות של אשדוד,הפועל פ"ת, נצרת עילית ואפילו מכבי תל-אביב הוא לא הוכיח את עצמו. ובניון צריך באמת איזה קבוצה ברמה גבוהה, אפילו ארסנל הייתי אומר, הנרי עוד יהפוך אותו למלך הבישולים.

ובקשר לבגידה - אין לי מספיק ידע היסטורי, אבל נדמה לי שבעבר נתתם יותר את המושכות בידים של שחקנים צעירים כמו דבידוביץ', קטן, בניון וכו'.. עכשיו כבר שנים שלא מצח כוכב מהנוער, וכל שחקן שצומח (או נקנה בגיל צעיר)מדוכא מהר מאוד - ככה אלמדון,מגרשווילי וסבן למשל - שלמורות שהוכיחו שהם ברמה מאוד גבוהה - לא זכו כמעט לדקות משחק. גם גזל,רפאלוב,בן-בסט ובוזגלו לא שותפו כמעט בכלל העונה - רק עד שמכבי חיפה פתחה פער של 17 נקודות. אז נכון שיש שחקנים מעולים שהקדימו אותם, אבל אם היו מאמינים שאחד מהם, רק אם יתנו לו לשחק בממוצע העונה 30 דקות, יהיה יוסי בניון הבא, היו משקיעים בהם. אבל אם לא אז כנראה שהם לא. רוני לוי מכיר אותם מעולה, ואם הם לא וברק יצחקי ומליקסון כן (בזמן שעל הספסל של בית"ר היו גם שחקנים טובים, כמו אפק ומליחי), אז מכבי חיפה לא תורמת לצעירים כמו שראוי. היה נכון העונה לספסל יותר חרזי וקייסי ולתת יותר במה לסבן ומגריוושילי, עדין הייתם זוכים באליפות. כנ"ל לגבי עוד שחקנים.

קטן ובניון משחקים תפקיד שונה על המגרש, ווסטהאם הביאו את קטן בכסטרייקר, חלוץ מטרה וראו שהוא לא ממש כזה, בניון שיחק קיצוני ימני או קיצוני שמאלי רוב העונה ולפעמים נתנו לו בונוס ושמו אותו באמצע וכל פעם ששמו אותו באמצע ווסטהאם שיחקו נהדר. והחלוצים שלפני קטן ברמה השנייה, כל שחקן שמצליח להסתדר בליגה האנגלית הוא ברמה השנייה והם הסתדרו.

זה קל מאוד לבוא ולהגיד וציין את המקרים הלא רבים בהם קטן לא תפקד, אבל בעונה הסדירה הוא פפשוט היה חלום.

אין עוד שחקן ישראלי שמסוגל לעבור 3-4 שחקנים ולכבוש, קטן יכול.

ועוד משהו על ההשוואה בין בניון לקטן למרות שהם לא אותו משבצת על המגרש זה שיש ביניהם הבדל גילאים, שקטן יצא לווסטהאם בניון יצא לסנטנדר.

ובקשר לבגידה אני מסכים כי הורסים שחקנים צעירים חייבים להשאיל אותם או משהו הם מתבזבזים על הספסל ועכשיו הביאו את מליקסון שיתפוס לרפאלוב את המקום מי צריך את הילד עושה הצרות הזה? רק תופס את המקום של ליאור וזה חבל. הבעיה היא אצל רוני לוי, הוא מאמן פרפקטציוניסט, הוא רוצה שהכל יהיה מושלם גם על חשבון הצעירים המוכשירים וזה מה שקורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים